Mount Mulanje

Bekijk foto's

Malawi kent veel vrijstaande granieten rotsen. Mount Mulanje is een granieten massief van 1000 meter lengte met een eigen klimaat vanwege de enorme hoogte ten oosten van Blantyre. Hier staat de hoogste piek in Zuidoost-Afrika (3000 meter), de zogeheten 'Sapitwa', wat 'ga er niet heen' betekent. De waarschuwing heeft betrekking op de plotselinge mist en het feit dat je er ontzettend kunt verdwalen. De berg is begroeid met dichte groene bebossing met schitterende watervallen. De lokale bevolking noemt Mount Mulanje het 'eiland in de lucht' en op mistige dagen is duidelijk waarom: het massief is dan gehuld in een wolk waar de pieken bovenuit steken.Bezoekers kunnen in 1 dag rond de voet van het massief rijden. Mulanje biedt bovendien geweldige mogelijkheden voor meerdaagse trektochten. In drie à vier dagen kun je het massief in zijn geheel doorkruisen. Het is mogelijk om, met een berggids, van berghut naar berghut te trekken en/of te kamperen op de berg. Er zijn verschillende routes, van lichte wandelingen tot het echte klimwerk. Eenmaal op d

Bezoekers kunnen in 1 dag rond de voet van het massief rijden. Mulanje biedt bovendien geweldige mogelijkheden voor meerdaagse trektochten. In drie à vier dagen kun je het massief in zijn geheel doorkruisen. Het is mogelijk om, met een berggids, van berghut naar berghut te trekken en/of te kamperen op de berg. Er zijn verschillende routes, van lichte wandelingen tot het echte klimwerk.

Eenmaal op de berg verandert de vegetatie hoe hoger u komt. Ook is er veel wild, van de klipspringer, een kleine antilope, tot diverse andere kleine zoogdieren en natuurlijk een verscheidenheid aan vogels. Onder andere de buizerd, the black eagle en de ontelbare white-necked ravens. Vissen op forel is mogelijk in de Lichenya rivier, die over de zuidwestelijke hellingen stroomt. De Mountain Club van Mulanje produceerde een prachtige, uitgebreide wandelgids in 2017. De gids bevat nuttige informatie om een wandeling te plannen en verschillende routes, foto's en kaarten. Er zijn 18 wandelroutes op de berg, van korte wandelingen rond de basis tot meer daagse wandelingen naar de hoogste punten. De routes nemen wandelaars mee naar plateaus, pieken, meren en watervallen.