Nobile: meerdaagse sneeuwscootertocht

Een fantastisch vervoersmiddel om het eiland te ontdekken

Spitsbergen Sneeuwscootertocht
 • Spitsbergen
 • Sneeuwscootertocht
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Ontdek Spitsbergen met deze 6-daagse Nobile: meerdaagse sneeuwscootertocht reis en verken het prachtige eiland per sneeuwscooter! Spitsbergen is het grootste eiland van Svalbard en het is hier in de winter 24 uur per dag donker. Vanaf februari zijn de eerste zonnestralen weer zichtbaar en vanaf eind april wordt het al niet meer donker. De zon schijnt dan 24 uur per dag, dit noemt men de middernachtzon. De periode tussen maart en mei wordt de lichte winter genoemd, ondanks dat de temperaturen niet boven 0 komen. Deze periode is dus fantastisch om het eiland te ontdekken, en helemaal als dat door middel van een meerdaagse sneeuwscootertocht op Spitsbergen gebeurt!

Tijdens deze reis zal u 3 nachten verblijven in Basecamp Hotel Spitsbergen. Het hotel beschikt over 16 kamers en biedt slaapplaatsen voor meer dan 40 personen. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche. Vanuit alle kamers heeft u een prachtig uitzicht over Longyearbyen. Daarnaast verblijft u 2 nachten bij Isfjord Radio. U kunt hier alleen per sneeuwscooter, hondenslede of per boot komen. Tijdens het eten heeft u uitzicht op het Isfjord, wat met 107 kilometer lengte de op één na langste fjord van de Spitsbergen is. Let op: houd er rekening mee dat Isfjord Radio Adventure Hotel een wildernis hotel is. Dit betekent dat als u naar buiten wil, u altijd een gids nodig hebt!


Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Oslo - Longyearbyen

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Optioneel: Extra nacht Oslo

  Indien er geen directe vluchten naar Spitsbergen gaan, of in verband met ongunstige vluchttijden, kan ervoor gekozen worden om een extra nacht in een hotel bij Oslo Airport te verblijven.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Gardermoen, Radisson Blu Airport Hotel

  Radisson Blu Airport Hotel is via een loopgang verbonden met de luchthaven Oslo Gardermoen. Het hotel heeft geluiddichte kamers met een bad en gratis wifi. U vindt er diverse voorzieningen, waaronder ...

  Radisson Blu Airport Hotel is via een loopgang verbonden met de luchthaven Oslo Gardermoen. Het hotel heeft geluiddichte kamers met een bad en gratis wifi. U vindt er diverse voorzieningen, waaronder een eigen restaurant, een wellnesscentrum en fitnessfaciliteiten met een golfsimulator.

  De kamers
  De smaakvol ingerichte kamers van Radisson Blu Airport Hotel Oslo zijn voorzien van een minibar, satelliet-tv en een bureau. Sommige kamers hebben een flatscreen-tv en een Nespresso-apparaat.

  Vertoon meer
 • Spitsbergen

  Dag 1
  Na aankomst in Longyearbyen kunt u op eigen gelegenheid de oude mijnwerkersstad verkennen. Spot Arctische vogels in de directe omgeving of beleef uw eerste kennismaking met een echt rendier in Spitsbergen. Deze nacht verblijft u in het Basecamp Hotel in Longyearbyen.

  Dag 2
  Na het ontbijt begint het sneeuwscooter avontuur! Om 10.00 uur haalt de gids u op bij het hotel en neemt u mee naar de startplek van de tocht. Hier krijgt u meer uitleg over de sneeuwscootertocht, over de veiligheidsinstructies en over het besturen van een sneeuwscooter. U krijgt hier ook een goede uitrusting om u warm te houden. De route wordt bepaald aan de hand van de mogelijkheden en de weersomstandigheden. Tijdens de tocht wordt een pauze gehouden, inclusief een lunch in de arctische stilte. Voor de avond zult u bij Isfjord Radio arriveren, waar u een 3 gangen diner wordt geserveerd.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Sneeuwscootertocht

  Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen

  In het hart van Longyearbyen, de noordelijkste stad ter wereld, ligt de thuisbasis van de hedendaagse Arctische jagers: Basecamp Hotel. Doordat de muren bedekt zijn met verschillende materialen uit he ...

  In het hart van Longyearbyen, de noordelijkste stad ter wereld, ligt de thuisbasis van de hedendaagse Arctische jagers: Basecamp Hotel. Doordat de muren bedekt zijn met verschillende materialen uit het verleden, krijgt u het gevoel alsof u in een echte jagers hut verblijft.

  Accommodatie
  Het Basecamp Hotel beschikt over 16 kamers en biedt slaapplaats voor meer dan 40 personen. Van éénpersoonskamers tot vierpersoonskamers. Elke kamer is individueel ingericht. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche.

  Omgeving
  Het hotel is gelegen in het centrum van Longyearbyen. Vanaf het hotel kunt u Svalbard museum bezoeken, wandelen door de hoofdstraat van Longyearbyen of maak vanuit hier meerdere winterse activiteiten. Bijvoorbeeld een hondensledetocht, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandelen, cross country. Alle activiteiten buiten de grenzen van Longyearbyen zijn gegidst.

  Vertoon meer
 • Spitsbergen

  U verblijft 2 nachten in het Isfjord radio. Isfjord Radio Adventure Hotel bevindt zich in een historisch radiostation (1933) in Kapp Linne, bij de spectaculaire Isfjord. De kamers beschikken over gratis WiFi en er zijn gedeelde badkamers.

  Dag 3
  Na het ontbijt om 08.00 uur, zult u weer per sneeuwscooter het prachtige landschap van Spitsbergen verkennen. De route wordt wederom bepaald aan de hand van de mogelijkheden en de weersomstandigheden. Als het weer het toelaat, zult u zuidwaarts richting de Fritjof Glacier gaan. Als u geluk heeft, ziet u zelfs ijsberen. Tijdens de scootertocht zult u een stop maken om te genieten van een warme lunch. Eenmaal aangekomen bij Isfjord Radio zult u een diner hebben.

  Dag 4
  Na het ontbijt om 08.00 uur, zult u weer verder gaan per sneeuwscooter. De gids zal deze dag bepalen wat de route gaat zijn afhankelijk van de weer en sneeuwcondities. Onderweg zult u een lunch krijgen en in de middag zult u weer arriveren in Longyearbyen om te overnachten in het Basecamp Hotel.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Sneeuwscootertocht

  Isfjord Radio Hotel, Kapp Linne

  Isfjord Radio Adventure Hotel bevindt zich in een historisch radiostation (1933) in Kapp Linne, bij de spectaculaire Isfjord.AccommodatieDe kamers van het hotel zijn modern en smaakvol ingericht. De k ...

  Isfjord Radio Adventure Hotel bevindt zich in een historisch radiostation (1933) in Kapp Linne, bij de spectaculaire Isfjord.

  Accommodatie
  De kamers van het hotel zijn modern en smaakvol ingericht. De kamers beschikken over gratis WiFi en er zijn gedeelde badkamers. Wilt u een avondje ontspannen? Dan kunt u de gemeenschappelijke sauna reserveren! Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. Er wordt ook een lunch geserveerd tijdens de tocht naar het hotel, per boot of per sneeuwscooter. Tijdens het eten heeft u een prachtig uitzicht op de fjord vanuit de eetzaal. De gerechten worden bereid met lokale ingrediënten. Na het diner kunt u genieten van een drankje aan de bar.

  Omgeving
  Longyearbyen licht op 90 kilometer afstand. Het is niet mogelijk om met een auto bij Isfjord Radio Adventure Hotel te komen. U kunt hier alleen per sneeuwscooter, hondenslede of per boot komen. Het Isfjord is met 107 kilometer lengte de op één na langste fjord van de Spitsbergen. De fjord ligt aan de westkust van het eiland Spitsbergen. Een deel van de Isfjord is sinds 2003 een nationaal park, het Nationaal Park Nordre Isfjorden. Houd u er rekening mee dat Isfjord Radio Adventure Hotel een wildernis hotel is. Als u naar buiten wilt, heeft u een gids nodig.

  Vertoon meer

  Sneeuwscootertocht Spitsbergen

  Een sneeuwscootertocht op Spitsbergen is misschien wel de ultieme belevenis: kies uit halve, hele of meerdere dagen. Enkele organisaties bieden verschillende soorten sneeuwscootertochten aan:Basecamp ...

  Een sneeuwscootertocht op Spitsbergen is misschien wel de ultieme belevenis: kies uit halve, hele of meerdere dagen. Enkele organisaties bieden verschillende soorten sneeuwscootertochten aan:

  Basecamp Explorer
  » Sneeuwscootertocht
  Sneeuwscootertochten met overnachtingen in de wildernis in een tent, bij Isfjord Radio of Nordenskiöld Lodge. De bereikbaarheid van deze accommodaties hangt vooral af van het weer, maar ze hebben altijd een back-up! Basecamp Explorer biedt sneeuwscootertochten aan van:
  - 4 uur
  - 8 uur
  - 2 dagen
  - 3 dagen

  Better Moments
  » Sneeuwscootertocht
  Better Moments biedt dagtochten naar de oostkust en Barentszburg aan, keuze uit:
  - 4 uur
  - 5 uur
  - 9 uur
  - 10 uur
  - 12 uur

  Vertoon meer
 • Laatste dag Longyearbyen en vlucht terug

  Dag 4
  Nadat u in de middag bent gearriveerd in Longyearbyen heeft u een overnachting in het Basecamp Hotel.

  Dag 5
  Vandaag heeft u een volle dag vrij te besteden in Longyearbyen. U heeft nog de mogelijkheid om op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het Svalbard museum in Longyearbyen. Hier krijgt u een goed beeld van de geschiedenis en de natuur van Spitsbergen. Ook is het mogelijk om een hondensledetocht te maken of een gegidste tour rondom Longyearbyen. Vraag naar de mogelijkheden.

  Dag 6
  Vandaag is de laatste ochtend in Longyearbyen. Later op de dag zult u naar de luchthaven gaan om uw vlucht naar Amsterdam te halen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Ontbijt

  • Activiteiten

   Sneeuwscootertocht

  Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen

  In het hart van Longyearbyen, de noordelijkste stad ter wereld, ligt de thuisbasis van de hedendaagse Arctische jagers: Basecamp Hotel. Doordat de muren bedekt zijn met verschillende materialen uit he ...

  In het hart van Longyearbyen, de noordelijkste stad ter wereld, ligt de thuisbasis van de hedendaagse Arctische jagers: Basecamp Hotel. Doordat de muren bedekt zijn met verschillende materialen uit het verleden, krijgt u het gevoel alsof u in een echte jagers hut verblijft.

  Accommodatie
  Het Basecamp Hotel beschikt over 16 kamers en biedt slaapplaats voor meer dan 40 personen. Van éénpersoonskamers tot vierpersoonskamers. Elke kamer is individueel ingericht. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer met douche.

  Omgeving
  Het hotel is gelegen in het centrum van Longyearbyen. Vanaf het hotel kunt u Svalbard museum bezoeken, wandelen door de hoofdstraat van Longyearbyen of maak vanuit hier meerdere winterse activiteiten. Bijvoorbeeld een hondensledetocht, sneeuwscootertocht, sneeuwschoenwandelen, cross country. Alle activiteiten buiten de grenzen van Longyearbyen zijn gegidst.

  Vertoon meer

  Svalbard museum Longyearbyen

  Svalbard museum is een museum over natuurlijke en culturele geschiedenis. Het museum heeft een moderne tentoonstelling met modellen en gereconstrueerde omgevingen van het Noordpoolgebied. "Leven in li ...

  Svalbard museum is een museum over natuurlijke en culturele geschiedenis. Het museum heeft een moderne tentoonstelling met modellen en gereconstrueerde omgevingen van het Noordpoolgebied. "Leven in licht en ijs" is de basistentoonstelling die de natuurlijke en historische plekken van Svalbard in het Noordpoolgebied presenteert. Een reis door de geschiedenis van Svalbard, van de eerste walvisjagers in de 17e eeuw, Russische pomors, Noorse stropers, Arctische expedities en mineralen extractie tot de huidige maatschappij gebaseerd op moderne mijnbouw, onderzoek en toerisme.

  Vertoon meer

  Vlucht Longyearbyen - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Optioneel: Extra nacht Oslo

  Indien er geen directe vluchten naar Spitsbergen gaan, of in verband met ongunstige vluchttijden, kan ervoor gekozen worden om een extra nacht in een hotel bij Oslo Airport te verblijven.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  Gardermoen, Radisson Blu Airport Hotel

  Radisson Blu Airport Hotel is via een loopgang verbonden met de luchthaven Oslo Gardermoen. Het hotel heeft geluiddichte kamers met een bad en gratis wifi. U vindt er diverse voorzieningen, waaronder ...

  Radisson Blu Airport Hotel is via een loopgang verbonden met de luchthaven Oslo Gardermoen. Het hotel heeft geluiddichte kamers met een bad en gratis wifi. U vindt er diverse voorzieningen, waaronder een eigen restaurant, een wellnesscentrum en fitnessfaciliteiten met een golfsimulator.

  De kamers
  De smaakvol ingerichte kamers van Radisson Blu Airport Hotel Oslo zijn voorzien van een minibar, satelliet-tv en een bureau. Sommige kamers hebben een flatscreen-tv en een Nespresso-apparaat.

  Vertoon meer

Prijzen

*10*Periode 2025 *11*O.b.v. 2 personen
14 -28 feb | 1-4 mei € 3.425
1 mrt - 30 apr € 3.580
bij minder dan 4 personen deelname toeslag € 1.325
! Let op: Bij 2 deelnemende klanten volgt er een toeslag van €1.325 per persoon 
! Let op: In verband met de vluchten naar Longyearbyen, is voorkeur van vertrek op een dinsdag
!
Let op: In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen. Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 Verblijf in genoemde accommodaties o.b.v. logies en ontbijt (Basecamp Hotel) en volpension (Isfjord Radio Hotel)
✓ Meerdere dagen in beschikking van een sneeuwscootertocht tijdens deze reis
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden
- Binnenlandse ferry's
- Parkeerkosten
- Transfers van en naar het vliegveld