Legoland & Legohouse

Creatief uitje naar Legoland & Legohouse

Bekijk foto's

Breng na een rondreis door Scandinavië nog een bezoekje aan Legoland en/of Legohouse in Billund, Denemarken. Ook is het mogelijk om alleen gebruik te maken van het Legoland arrangement.

» Legoland
Legoland Billund is het eerste Legoland park dat in 1968 in Billund te Denemarken opende. Het park is ongeveer even groot als 15 voetbalvelden en bijna alles is van LEGO gemaakt. Er zijn sinds de openingsdag ook nog andere stukken bij gekomen zoals Miniland, LEGO Movie World en Piratenland. In Miniland is alles twintig keer zo klein als in het echt, zoals Madurodam in Nederland, maar dan van LEGO. In LEGO Movie World komt u terecht in de bekende scenes uit de LEGO films en ontmoet u uw favoriete helden uit de films. In Piratenland is de wereld van de piraten nagebouwd, maar alweer van LEGO. Er kan ook een boottochtje gemaakt worden door de Indianenwereld, daar staan allemaal LEGO beelden van jagende indianen, één daarvan is 14 meter hoog en er is 2 jaar aan gewerkt. Ergens anders is Mount Rushmore (met de hoofden van vier Amerikaanse presidenten) van LEGO gemaakt. Hiervoor zijn anderhalf miljoen LEGO-blokjes gebruikt. Op veel plekken zijn bakken met LEGO te vinden, waar bezoekers hun eigen bouwwerken mee kunnen maken. Er komen gemiddeld 6000 mensen per dag naar LEGOLAND, maar in de winter is het park gesloten. Sinds 2009 is er een winteropening.

» Legohouse
Naast Legoland, ligt Legohouse. Legohouse is een interactief museum waar bezoekers zelf met de speelgoedsteentjes aan de slag kunnen gaan. Er zijn zes verschillende Experience Zones met ieder weer verschillende activiteiten. Bij binnenkomst ontvangt u een polsbandje met naam en scangedeelte die gekoppeld kan worden aan een app. Hiermee worden alle creaties die u maakt tijdens een bezoek aan Legohouse opgeslagen en kunt u het bij thuiskomst downloaden voor een mooie herinnering.

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Legoland arrangement

Verleng uw vakantie naar Scandinavië met een Lego arrangement; een feest voor jong en oud!

  • 2 dagen
  • Zomer
  • Vanaf € 150