Korte reis Madagaskar Rivo: Andasibe NP

Korte reis Antananarivo en het Andasibe regenwoud

Andasibe Peyrieras Nature Farm Vakona Private Reserve Privéchauffeur
 • Andasibe
 • Peyrieras Nature Farm
 • Vakona Private Reserve
 • Privéchauffeur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Deze Korte reis Madagaskar - Andasibe National Park van 4 dagen is een uitstekende aanvulling bij één van de andere reizen naar Zuid-, West of Noord-Madagaskar. U bezoekt naast het regenwoud van Andasibe ook de Peyrieras Nature Farm, een privépark met veel verschillende reptielen en vlinders en het aparte gedeelte van het Andasibe National Park, het Analamazaotra Special Reserve, waar de grootste lemur leeft, de Indri Indri. Tijdens uw verblijf in Antananarivo heeft u voldoende tijd om de stad te bezoeken.

Deze reis is heel goed te combineren met één van onze andere reizen.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Antananarivo

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Antananarivo naar Andasibe National Park

  U komt aan op het vliegveld van Antananarivo waar u wordt ontvangen door uw gids voor de komende dagen. U reist via het typische landschap van de hooglanden met rijstvelden, regenwouden en de typische huizen van rode klei naar de Peyrieras Nature Farm. Hier kunt u onder andere diverse kameleons, hagedissen en vlinders zien. Ook heeft u kans om lemuren (maki's) te spotten. Tijdens een nachtwandeling in het Andasibe NP heeft u kans om de diverse nachtdieren te zien. De volgende dag heeft u kans om de Indri Indri, de grootste lemur te zien in het Anlamazaotra Reservaat. Hier leven ook de grijze bamboe lemur en de bruine lemur. 's middags bezoekt u nog het Vakona Private Reserve waar ook diverse lemur soorten leven.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  Grace Lodge - Andasibe

  Hier leven ook de grijze bamboe lemur en de bruine lemur. 's middags bezoekt u nog het Vakona Private Reserve waar ook diverse lemursoorten leven.

  Grace Lodge is een eenvoudige accommodatie gelegen aan aan de rand van het regenwoud in de nabijheid van het Andasibe Nationaal Park. Het hotel heeft tien kamers gelegen in de tuin. Zeven standaard kamers zijn gekoppeld en gelegen in apart gebouw op het terrein. De privacy is hierdoor beperkt. In het hoofdgebouw bevindt zich naast het restaurant nog een familiekamer. In de tuin zijn er twee luxe bungalows en er is een zwembad. De bungalows bieden het meeste comfort en privacy. ’s Avonds geniet u in het restaurant van eenvoudige, maar prima gerechten. Proef ook eens de lokale gerechten van Madagaskar.

  Vertoon meer

  Andasibe-Mantadia Nationaal Park

  Het Andasibe Mantadia National Park ligt in het oosten van Madagaskar. Het Nationaal park Andasibe Mantadia is een beschermd natuurgebied van 155 km² in de laaglandbossen van Madagaskar. Het ligt vl ...

  Het Andasibe Mantadia National Park ligt in het oosten van Madagaskar. Het Nationaal park Andasibe Mantadia is een beschermd natuurgebied van 155 km² in de laaglandbossen van Madagaskar. Het ligt vlak bij Andasibe, een stad in de oostelijke regio. Het park bestaat uit twee gedeeltes. Het gebied is ca. 10.000 hectare groot.  

  Flora en fauna
  Het nationaal park bestaat hoofdzakelijk uit oerbossen. In deze bossen bevinden zich bamboeplanten, mossen, varens en meer dan honderd verschillende soorten orchideeën.  Langs de randen van het park staan veel geïntroduceerde plantensoorten, zoals dennen en eucalyptusbomen. Met een jaarlijkse neerslag van 170 centimeter en een gemiddelde temperatuur van 18 °C heeft het park een koel en vochtig klimaat.

  Lemuren en wildlife
  Het park telt ten minste 31 soorten zoogdieren, waaronder 14 verschillende maki's. Bijzondere maki's in het park zijn de indri (Indri indri), de aye-aye, de rode muismaki en de diadeemsifaka. De grootste lemuursoort, de Indri Indri, leeft hier in een dichte groene omgeving en de schreeuwende geluiden zijn vooral 's ochtend vroeg en in de namiddag te horen. Als u geluk heeft, ziet u ze ook op de grond en niet alleen hoog in de bomen. Hij heeft de grote van een kind van 1 meter. Met een ferme afzet van zijn achterpoten springt hij gemakkelijk enkele meters hoog.

  Activiteiten

  U kunt verschillende wandelingen qua lengte en duur maken afhankelijk van uw fysieke gesteldheid. De meeste routes duren 2 - 4 uur. Naast de ochtend wandeling is er ook de mogelijkheid met gids vroeg in de avond op zoek te gaan naar de nachtactieve dieren. Dit zal langs de rand van het park zijn. Ook kunt u het Vakona domein bezoeken waar u op een lemuur eiland heel dicht bij de dieren kunt komen. Er is ook een krokodillen farm. 

  Vertoon meer
 • Andasibe National Park naar Antananarivo

  Na het ontbijt vertrekt u weer naar Antanarivo. Hier bezoekt u de handicraft markt maar ook de oude stad met haar koloniale huizen en kerken. Geniet van het uitzicht over de moderne stad en het Sanosy meer vanaf de Rova, de voormalige residentie van de koninginnen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Lokanga Boutique Hotel - Antananarivo

  Na het ontbijt vertrekt u weer naar Antanarivo. Hier bezoekt u de handicraft markt maar ook de oude stad meyt haar koloniale huizen en kerken. Geniet van het uitzicht over de moderne stad en het Sanosy meer vanaf de Rova, de voormalige residentie van de koninginnen.

  Lokanga Boutique Hotel & Restaurant beschikt over vijf klassiek ingerichte kamers en is een erg mooi hotel. Het is in jaren '30-stijl gebouwd waardoor het een unieke uitstraling heeft. Niet alleen vanaf het mooie terras heeft u prachtig uitzicht over de hele stad, ook vanuit alle kamers geniet u van dit uitzicht. Enkele kamers hebben zelfs een gedeelde balkon waar u tijdens uw verblijf heerlijk kunt genieten. De kamers beschikken allemaal over mooie luxe badkamers, comfortabele bedden en een zithoek. Alle kamers zijn individueel ingericht en hebben een eigen thema. ’s Avonds geniet u in het restaurant van overheerlijke heerlijke gerechten en uitstekende wijnen. De huisgemaakte brownies en cakejes mag u zeker niet missen!

  Vertoon meer
 • Antananarivo

  Omdat de vluchten meestal 's aan het einde van de dag vertrekken, heeft u nog alle tijd om de stad te verkennen of uw laatste souvenirs te kopen.

  Vlucht Antananarivo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluc ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.Wij kunnen de aansluitende vluchten

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2024 Indicatieprijs per persoon
Bij 2 personen € 485,00
Bij 3 personen € 465,00
Bij 4 personen € 390,00

Indien u alleen reist, is er een single toeslag van toepassing van € 135,00.

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ 3 nachten inclusief ontbijt
✓ Vervoer in een 4x4-auto of minibusje met Engelssprekende chauffeur
✓ Entreegelden en lokale gids in de parken volgens de route
✓ Activiteiten zoals vermeld in de reisbeschrijving

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vluchten
- Alle niet genoemde maaltijden
- Visum t.w.v. €35 voor een verblijf van 30 dagen
- Reis- en annuleringsverzekering