Kampeerreis Kago: safariparken van Botswana

Ervaar de wildernis van Botswana van dichtbij

Chobe NP Moremi Game Reserve Centrale Kalahari Makgadikgadi Pannen NP Nxai Pan NP
 • Chobe NP
 • Moremi Game Reserve
 • Centrale Kalahari
 • Makgadikgadi Pannen NP
 • Nxai Pan NP
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Kampeerreis Safariparken van Botswana is een 4x4-kampeerreis van 20 dagen met een 4x4 auto met daktent en volledig uitgerust als camper en leidt u door de meest bekende parken van Botswana. De Kampeerreis Safariparken van Botswana begint in Kasane, waar u zowel Chobe als de Victoria Watervallen in Zimbabwe kunt bezoeken. Vanuit Kasane reist u verder naar het zuiden waar u de Sua Pan kunt bezoeken, via achtereenvolgens de Makgadikgadi Pannen, Khama Rhino, de Centrale Kalahari en Nxai Pan. In Maun moet u weer voorraden inslaan omdat u daarna in 4 dagen door de bush van Moremi en Chobe weer naar Kasane reist. Voor deze reis adviseren wij wel 4x4-ervaring.

Er zijn veel mogelijkheden om Botswana te ontdekken. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Kasane

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Kasane. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Kasane. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Overstap in Johannesburg

  U vliegt, met minimaal een overstap in Johannesburg, naar Kasane. Als de vlucht in Johannesburg geen aansluiting meer heeft naar Kasane kunnen wij voor u verblijf dicht bij het vliegveld van Johannesburg boeken. U wordt per transfer van het vliegveld naar de accommodatie gebracht. Na de overnachting wordt u de volgende dag weer naar het vliegveld gebracht om uw reis richting Kasane te vervolgen.

  Sunrock Guesthouse - Johannesburg

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 kilometer van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall ...

  Het in 2002 geopende guesthouse is centraal gelegen in een mooie omgeving, omringd door een prachtige tuin. Het is 4 kilometer van het vliegveld O.R. Tambo verwijderd en tien minuten van de Festivall Mall in Kempton. Er zijn 21 kamers met twee eenpersoonsbedden of met één tweepersoonsbed. Ook zijn er vier familiekamers. Alle kamers beschikken over koffie en thee faciliteiten, een TV en hebben een badkamer ensuite.

  Het guesthouse heeft de volgende faciliteiten: een fitness, een bar, een lapa, een zwembad en biljart mogelijkheden. Alle transfers van én naar het vliegveld kunnen voor u worden geregeld. Ook is een diner mogelijk op verzoek.

  Vertoon meer
 • Kasane

  Na aankomst in Kasane wordt u opgehaald van het vliegveld en naar het depot van de camperverhuur gebracht. Vandaar rijdt u naar Kasane. Kasane is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van de Victoria Watervallen of het Chobe National Park. Bij uw campsite in Kasane kunt u een transfer boeken naar de Victoria Watervallen of een riviersafari op de Chobe River. Omdat u beschikt over een 4x4-auto, kunt u natuurlijk ook zelf uw safari rijden in Chobe National Park.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   geen

  Chobe Safari Lodge - Kasane

  Chobe Safari Lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier en vlakbij het Chobe safari park. Chobe Safari Lodge ligt op de grens van Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. De vliegvelden van Kasane, L ...

  Chobe Safari Lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier en vlakbij het Chobe safari park. Chobe Safari Lodge ligt op de grens van Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. De vliegvelden van Kasane, Livingstone en Victoria Falls liggen vlakbij en zijn gemakkelijk met transfers te bereiken. De lodge is onlangs gerenoveerd.
  De lodge heeft 46 safari kamers, die voorzien zijn van airco, ensuite badkamers, satelliet TV en een telefoon. Elke kamer heeft zijn eigen balkon die uitkijkt over de rivier. Verder zijn er rivier kamers met luxe twee persoonsbedden met airco, badkamer, TV en telefoon. Familiekamers hebben 2 tweepersoonskamers.

  Ook zijn er nog steeds de oorspronkelijke accommodaties, de rondavels. Ze zijn onafhankelijk bij elkaar gepositioneerd en hebben een ventilator en ensuite badkamers. Ze liggen vlakbij de rivier en de Lodge kamers in de tuin. Verder zijn er ook camping plaatsen met elektriciteit, gemeenschappelijke wc- en douchevoorzieningen en een bar die uitkijkt over de rivier. De lodge beschikt over een restaurant waar een ontbijt, diner en lunches worden geserveerd. U kunt zelfs het diner gebruiken tijdens een cruise. Er is een Health en Beauty salon, squash baan, internet café en kleine winkel.

  Vanuit de lodge zijn safari’s naar het Chobe National Park te ondernemen, die drie keer per dag vertrekken en duren ongeveer drie uur. Ook bootcruises over de Chobe rivier zijn mogelijk, met meer dan 85.000 olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen en zeer veel vogels. Een privé gids is te huren voor een hele of halve dag. Verder kunt u hier vissen en kunnen ze u hier zelfs van een uitrusting voorzien. Ga voor een dagtrip naar de Victoriawatervallen (gegidste optie mogelijk) met activiteiten, of gewoon een simpele transfer ernaar toe en weer terug.

  Vertoon meer

  Chobe Nationaal Park

  Het Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana, het beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer. Hier bevindt zich één van de grootste concentraties wild van het Afrikaa ...

  Het Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana, het beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer. Hier bevindt zich één van de grootste concentraties wild van het Afrikaanse continent, waarvan de olifant erg ruim vertegenwoordigd is, tussen de 100.00 - 120 000 dieren. Het park is verrassend divers. Aan de noordelijke grens stroomt de Chobe Rivier, waarin zich altijd water bevindt. Aan de westkant liggen de Linyanti-moerassen die door de Savuti-strook weer in verbinding staan met het Moremi Wildreservaat aan de zuidwest-kant. Omdat Chobe National Park niet omheind is, kunnen de dieren vrij migreren tussen dit park, Moremi Game Reserve en Hwange National Park in Zimbabwe. Chobe National Park is grotendeels vlak en bestaat uit mopane- en teakbossen, afgewisseld door grasvlakten in het noorden en savanne en acacia's in het zuiden. In het park liggen diverse natuurlijke poelen die in de winter droog vallen. De dieren trekken daarom massaal naar het noorden waar de rivieren Chobe en Linyanti dan de voornaamste waterverschaffers zijn. Het Chobe NP ligt in het noorden van Botswana en is via de weg en de lucht vanuit Kasane het best bereikbaar.

  Olifanten en Wildlife
  Chobe wordt meestal in verband gebracht met de grote olifantenpopulatie die leeft in het noorden van Botswana en het noordwesten van Zimbabwe. Olifanten migreren door grote gebieden. Tussen de seizoenen trekken ze wel 200 kilometer van de Chobe Rivier en Linyanti (het droge winterseizoen) naar de pannen in het zuidoosten van het park, waar ze zich verspreiden in de zomerse regentijd. De Chobe-olifanten staan bekend om hun forse grootte, hoewel ze geen erg grote slagtanden hebben. 
  Naast olifanten kun je natuurlijk al het wild tegenkomen, zoals luipaarden, leeuwen, zebra's, giraffen, verschillende antilopensoorten, etc. 

  Seizoenen
  In het algemeen is de meest gunstige periode om wild te zien de droge winter (april-oktober), hoewel juist voor vogels de maanden november tot maart het meest gunstige zijn, omdat in deze periode de meeste regen valt. Vooral in de natte zomerperiode zijn er malaria-muggen in het park. De beste tijd om het park te bezoeken is vanaf april tot en met december. De maanden februari - maart zijn vanwege de regenval niet zo gunstig. 

  Wegen en toegankelijkheid
  De omstandigheden in het Chobe National Park zijn sterk afhankelijk van het seizoen en de regenval. Je hebt een 4x4-voertuig nodig om door het park te reizen. Dik zand wordt een probleem in het Chobe River Front tijdens de droge maanden, vooral als de temperatuur stijgt. Tijdens de regenmaanden (december-maart) is de modder en klei een probleem. 

  Accommodaties
  De lodges en de campsites zijn gelegen rond Savuti en Kwai Village. Savuti beslaat bijna 5.000 km² en omvat het Savuti moeras en het Savuti kanaal, de Mababe Depression en de Magwikhwe Sand Ridge. De leeuwen, hyena’s en zebramigratie zijn synoniem aan Savuti. De pannen en drinkpoelen worden daarnaast door grote kuddes olifanten en antilopen bezocht in het droge seizoen. Groepen leeuwen rivaliseren hier met groepen hyena’s. Kwai Village ligt aan de noordkant op de grens van Moremi en Chobe met verschillende accommodatie mogelijkheden.

  Het park is verdeeld in vier duidelijk verschillende eco-systemen
  •    Serondela met haar weelderige vlaktes en dichte bossen in het stroomgebied van de Chobe River in het uiterste noordoosten;
  •    De Savuti-moerassen in het westen, ongeveer vijftig kilometer ten noorden van Mababe-poort;
  •    De Linyanti-moerassen in het noord-westen;
  •    En het hete, droge gebied hiertussen.

  Vertoon meer

  Victoria Watervallen

  De Victoria Watervallen behoren tot de meest spectaculaire watervallen van de wereld. De Zambezi Rivier, die op dit punt 1.700 meter breed is, valt hier luidruchtig in een reeks van basalt kloven en w ...

  De Victoria Watervallen behoren tot de meest spectaculaire watervallen van de wereld. De Zambezi Rivier, die op dit punt 1.700 meter breed is, valt hier luidruchtig in een reeks van basalt kloven en werpt een mist op die van meer dan 20 kilometer afstand kan worden gezien. Wanneer de Zambezi de hoogste waterstand heeft (meestal februari of maart), vormt zij het grootste watergordijn ter wereld. Tijdens deze maanden stroomt er meer dan 500 miljoen liter water per minuut door de waterval, die 1.708 meter breed is. De hoogste val (99 meter) heet de Regenboogval en is gelegen aan de Zambia zijde. Bij laag water in november kan de waterval teruglopen met een hoeveelheid van ongeveer 10 miljoen liter per minuut. De rivier is verdeeld in een reeks met elkaar in verbinding staande stromen, hieronder zijn er diverse watervallen die voor het totale watergordijn zorgen. Ook ontstaan hierdoor steeds nieuwe kloven en is de waterval steeds in beweging. Sinds het omhoog komen van het Makgadikgadi meer, ongeveer twee miljoen jaar geleden, heeft de Zambezi Rivier kloven in het basalt gesleten.

  Activiteiten
  De Victoria Watervallen trekken veel 'extreme' sport liefhebbers; bungeejumpen vanaf de Zambezi brug, raften en bodyboarden zijn slechts een paar beschikbare mogelijkheden. Minder avontuurlijke bezoekers kunnen genieten van een wandeling door het Nationaal Park, waar uitstekende uitzichtplekken zijn gelegen. Het meest spectaculaire uitzicht op de watervallen heeft u vanuit een helikopter of een ultra-light vliegtuig. Een dergelijke  'Flight of Angels' is onvergetelijk!

  De Zimbabwaanse stad Victoria Falls was een levendige toeristische bestemming met tal van winkels, activiteiten, een casino en nachtleven. De politieke problemen in Zimbabwe hebben het leven echter ernstig aangetast. Een dagtour, georganiseerd door diverse accommodaties vanuit Kasane in Botswana, maakt het mogelijk de Victoria Watervallen te bezoeken zonder in Zimbabwe te moeten verblijven. De Zambiaanse kant is veel minder toeristisch en is daarom aantrekkelijk voor de bezoeker die meer van een natuurlijke en Afrikaanse omgeving houdt.

  Vertoon meer
 • Kasane naar Nata

  Vanmorgen verlaat u Kasane en rijdt u richting Nata. U vervolgt u uw weg naar Nata via de Kasane-, Kazuma-, en Sibuya Woud. Bij Elephant Sands heeft men een mooi watergat waar bijna elk avond wel olifanten op bezoek komen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Elephant Sands - Nata

  Elephant Sands ligt 53 kilometer ten noorden van Nata op de weg van Nata naar Kasane. Elephant Sands ligt in een 23.000 hectare privé game reserve. Bij Elephant Sands kunt u genieten van de olifanten ...

  Elephant Sands ligt 53 kilometer ten noorden van Nata op de weg van Nata naar Kasane. Elephant Sands ligt in een 23.000 hectare privé game reserve. Bij Elephant Sands kunt u genieten van de olifanten die komen drinken bij de waterplek vlak voor de lodge. De lodge biedt comfortabele accommodatie in familie-, double-, of single chalets. Alle chalets zijn uitgerust met badkamers ensuite. Voor mensen op zoek naar een avontuurlijkere Afrikaanse ervaring, beschikt Elephant Sands ook over een camping met gemeenschappelijke wasgelegenheid. Tijdens de hete middagzon kunt u afkoelen in het zwembad met uitzicht op de waterplek die het middelpunt van Elephant Sands is.

  Geniet van de bush ervaring op Elephant Sands tijdens een game drive of game walk in dit privé reservaat en onder begeleiding van getrainde gidsen. De beste tijd om Elephant Sands te bezoeken is in de droge maanden van mei tot november wanneer de dieren samenkomen bij de zoutpannen en waterplekken. 

  Vertoon meer
 • Nata naar Francistown

  U verblijft als tussenstop één nacht in Francistown. U komt langs het Nata Bird Sanctuary.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Woodlands Stopover - Francistown

  Woodlands Stopover is gelegen op de plek van de originele Hunters Road, die eerder door jagers, natuurliefhebbers, ontdekkingsreizigers en zendelingen werd gebruikt op hun weg naar de Victoria Falls i ...

  Woodlands Stopover is gelegen op de plek van de originele Hunters Road, die eerder door jagers, natuurliefhebbers, ontdekkingsreizigers en zendelingen werd gebruikt op hun weg naar de Victoria Falls in de 18e eeuw. Het is een ideale tussenstop op weg naar de Okavango Delta, Chobe Game Reserve, Centrale Kalahari, Makgadigadi Pannen en Victoria Falls. Woodlands Stopover heeft acht kamers met uitzicht op de rivier, een kitchenette, koelkast, magnetron en beddengoed. De kamers zijn gericht op self-catering. Op de camping zijn er zes betegelde chalets met elk tweemaal drie of vier losse bedden, elektriciteit en thee/koffie faciliteiten. Er zijn elektriciteit- en watertappunten, een zwembad en gemeenschappelijke wasgelegenheid met douches. Ontbijtpakketten zijn beschikbaar.

  Vertoon meer
 • Francistown naar Serowe

  Bij Khama Rhino Sanctuary zijn de neushoorns beschermd en alleen op deze plek kunt u in Botswana de neushoorn goed bewonderen. Het reserve waar u overnacht is niet zo groot van opzet. Het is allemaal kleinschalig en wordt door de gemeenschap gerund. Er is een eenvoudig restaurant, dus het is belangrijk om voor die tijd boodschappen te doen. Bij de ingang is een kleine winkel voor basisartikelen en hout voor een braai.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Khama Rhino Sanctuary - Serowe

  In 1989 hebben inwoners van Serowe een reservaat opgericht voor het wild. Er is destijds gekozen om het reservaat te centreren rondom de Serowe Pan, een groot karakteristiek hoogteverschil bedekt met ...

  In 1989 hebben inwoners van Serowe een reservaat opgericht voor het wild. Er is destijds gekozen om het reservaat te centreren rondom de Serowe Pan, een groot karakteristiek hoogteverschil bedekt met gras en verschillende waterplassen. Het gebied bedekt ongeveer 4.300 hectare van de Kalahari Woestijn. De Serwe Pan is een goede leefomgeving voor de witte neushoorns en enkele andere dieren, terwijl het dichter begroeide zuidelijke deel van het reservaat een favoriet is voor onder andere de giraffe. Er zijn 13 kampeerplaatsen met twee gemeenschappelijke doucheruimtes, braaimogelijkheden, een kraan en een vogelbad. In de chalets kunnen vier personen slapen en zijn voorzien van een eigen toilet en douche met warm water, lakens en handdoeken. 

  Het is mogelijk om mee te gaan met gegidste game drives, neushoorns te spotten en wandeltochten te maken door de natuur. Een overkapping geeft uitzicht op één van de weinige plekken waar het hele jaar door water staat.

  Vertoon meer
 • Serowe naar Centrale Kalahari NP

  Matswere is de aangewezen toegang voor de eenvoudige campings in de buurt van Deception Valley, de Sunday Pan, Leopard Pan en Passarge Valley. Er zijn plannen om de campings te voorzien van eenvoudige latrines, maar tot die tijd zal de kampeerder z’n eigen toiletgat moeten graven en ervoor moeten zorgen dat er geen zichtbare resten zoals toiletpapier worden achtergelaten. Vooral giraffe, bruine hyena's, wrattenzwijnen, wilde honden, cheeta's, luipaard, leeuw, gnoe, eland, gemsbok, kudu, rood hartebeest en springbokken worden hier gezien. Kampeerders worden gewaarschuwd dat slapen in de open lucht zonder een tent gevaarlijk en roekeloos is en dat zij vooral de tenten moeten sluiten in verband met de mogelijke aanwezigheid van slangen en schorpioenen.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   geen

  Deception Valley Camping - Centrale Kalahari

  De waterplaats van Deception Valley trekt in het regenseizoen grote kuddes aan, die het overnachten op de campingsite bijzonder interessant kunnen maken. In het droge seizoen is er veel minder wild t ...

  De waterplaats van Deception Valley trekt in het regenseizoen grote kuddes aan, die het overnachten op de campingsite bijzonder interessant kunnen maken. In het droge seizoen is er veel minder wild te spotten. Deception Valley Campingsite ligt bij de gelijknamige waterplaats in het noorden van het Central Kalahari Game Reserve, op 34 kilometer afstand van de ingang van het park. De camping heeft 6 staanplaatsen met dropdown-toiletten en een afgeschermde doucheruimte bij elke campsite. U dient hiervoor wel zelf een watercontainer op te hangen. Neem brandstof, water en wat te eten. Zorg ervoor dat bij het verlaten van de camping geen enkel spoor van uw verblijf te vinden is. Overgebleven as van uw kampvuur dient u te begraven.

  Vertoon meer

  Centrale Kalahari Nationaal Park

  Het in 1961 opgerichte Centrale Kalahari Game Reserve, groter dan Denemarken of Zwitserland met 52.800 vierkante kilometer, is één van de grootste wildreservaten ter wereld. Het Centrale Kalahari Ga ...

  Het in 1961 opgerichte Centrale Kalahari Game Reserve, groter dan Denemarken of Zwitserland met 52.800 vierkante kilometer, is één van de grootste wildreservaten ter wereld. Het Centrale Kalahari Game Reserve is het grootste wildreservaat van Afrika en het tweede van de wereld en ligt in het centrum van Botswana. Nergens anders op aarde vindt u zo’n grote zandvlakte: de Kalahari strekt zich uit over Zuid-Afrika, Namibië, Angola en zelfs Congo. Het reservaat wordt gekenmerkt door uitgestrekte open vlaktes, zoutpannen en oude rivierbeddingen. Het gebied is erg gevarieerd met in het noorden zandduinen, begroeid met vele soorten bomen en struiken, in het centrale gedeelte het vlakke ‘bushveld’, terwijl in het zuiden en oosten grote mopane bossen groeien. De Bosjesmannen, ook wel San (of Basarwa in Botswana) genoemd, leven al duizenden jaren in dit gebied. De van oorsprong jagers en verzamelaars, hebben hun levensstijl geleidelijk veranderd en wonen nu in nederzettingen, waarvan sommige zijn gelegen in de zuidelijke helft van het Centrale Kalahari Wild Reservaat.

  Wildlife
  Voornamelijk worden antilopen zoals de gemsbok en springbok waargenomen, maar ook kleine kuddes hartebeest, eland, gnoe, giraffe,bruine hyena, kudu en struisvogel, leeuw. cheeta. In het regenseizoen (december tot april) wordt de droge Centrale Kalahari Game Reserve een bloeiend paradijs met veel waterpoelen. Hierdoor trekt veel wild naar de waterpoelen en stijgt de wild concentratie explosief. Voor het spotten van wildlife is dit het beste seizoen.

  Deception Valley
  Eén van de meest bekende gebieden is Deception Valley, gevormd door de resten van een uitgestrekte rivierbedding dat al lang is opgedroogd. Het strekt zich over 80 kilometer uit in het noorden van het reservaat en is tegenwoordig begroeid met kort gras met af en toe een eiland van ruige bomen. Sommige van de wortels van de grotere bomen reiken tot 50 meter onder het oppervlak, zodat ze de droge winters kunnen overleven. Deze ‘boomeilanden’ bestaan doorgaans uit de parapludoorn (Acacia tortilis) en buffeldoorn (Ziziphus mucronata). Deze bieden een welkome schaduw tijdens de hitte overdag aan het wild en men kan dan ook regelmatig een leeuw zien soezen in de schaduw van deze bosjes. Na de zomerregens groeien er op de uitgestrekte vlaktes, van Deception Valley tot de Piper Pannen, zoete grassen waardoor het gebied één van de belangrijkste gebieden in Botswana wordt waar veel wild is te vinden. 

  Accommodaties
  Een safari in de Kalahari is buitengewoon en een verblijf in één van de luxueuze lodges maakt uw droom compleet. Zelf kamperen kan ook, al dient u dan voldoende water, brandstof en voedsel mee te nemen. Slapen onder de sterrenhemel in een ruig gebied waar roofdieren vrijelijk rondlopen: dat klinkt goed, toch? Kamperen in het Centrale Kalahari Wildlife Reserve is voor de echte avonturiers!

  Vertoon meer
 • Centrale Kalahari NP naar Makgadikgadi Pannen NP

  Vanuit de Centrale Kalahari vertrekt u naar de westkant van het Makgadikgadi Park. Hier bevinden zich nog geen zoutvlaktes, maar wel een dichte bush aan een rivier die u met een eenvoudig pontje moet oversteken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Khumaga Camp - Makgadikgadi Pans NP

  Khumaga Wild Life Camp is gelegen aan de oevers van de Boteti River in de Makgadikgadi Pans Nationaal Park en is een onderdeel van de SKL Group of Camps. Het gebied staat bekend als migratiegebied voo ...

  Khumaga Wild Life Camp is gelegen aan de oevers van de Boteti River in de Makgadikgadi Pans Nationaal Park en is een onderdeel van de SKL Group of Camps. Het gebied staat bekend als migratiegebied voor zebra’s en wilde beesten. Khumaga Wild Life Camp heeft vijf kampeerplekken met één waterkraan, braaimogelijkheden en een gemeenschappelijk wasgelegenheid met warm en koud water douches.

  Vertoon meer

  Makgadikgadi en Nxai Pans National Park

  De aparte Makgadikgadi Pan National Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai Pan National Park. De zoutpannen van het Makgadikgadi ...

  De aparte Makgadikgadi Pan National Park en Nxai Pan Park zijn in 1993 samengevoegd tot het 4.000 vierkante kilometer grote Makgadikgadi en Nxai Pan National Park. De zoutpannen van het Makgadikgadi Pan National Park behoren tot de grootste van de wereld. Ze hebben een oppervlakte van 16.000 m2. De twee belangrijkste pannen zijn Ntwetwe en Sowa.

  Nxai Pan
  De Nxai Pan gebied is een serie van kleine fossiele pannen, die zijn begroeid met kort, voedzaam gras, afgewisseld met groepjes, voornamelijk parapluvormige, doornbomen. Nxai Pan ligt ten noorden van de Makgadikgadi Pannen. In het droge seizoen concentreert de natuur zich op een kunstmatig watergat, iets ten noorden van de Game Scout Camp. Bij de Kudiakam Pan vindt u een groep knoestige baobabbomen, vernoemd naar negentiende-eeuws ontdekkingsreiziger en artiest Thomas Baines.

  Makgadikgadi Pannen
  De Makgadikgadi Pannen zijn ongeveer 10.000 vierkante kilometer bedekt met zout. Enkele van de pannen zijn enorm groot, anderen hebben de grootte van kleine vijvers. Rondom de pannen liggen uitgestrekte graslanden omzoomd met palmbomen. Deze pannen zijn de overblijfselen van het eens zo grote Makgadikgadi meer die ongeveer 2 miljoen jaar geleden bestond. Men schat dat het meer ongeveer 1.500 jaar geleden is opgedroogd. Het meer was 80.000 vierkante kilometer in omvang, en tot 55 meter diep. Het was daarmee de grootste binnenzee in Afrika. In de loop der jaren is door een combinatie van klimatologische veranderingen en vervormingen in de aardkorst het water volledig verdwenen. Alleen tijdens de regenperiode kan er een klein laagje water in komen te staan.

  Wildlife en vegetatie
  Het wild bestaat vooral uit diverse antilope soorten als impala's, gemsbok, kudu en hartebeest, die echter alleen in grote aantallen te zien zijn tijdens de migraties in mei en juni. In het natte seizoen (februari - april) zijn de concentraties gnoes, zebra's en gemsbokken spectaculair. Daarnaast zijn er veel vossen te vinden, terwijl de leeuw, hyena en wilde hond de antilope zijn gevolgd naar het gebied. Als er water in de rivier de Boteti stroomt leeft, hier een grote populatie nijlpaarden. De pannen stromen na het regenseizoen vol en dit trekt duizenden watervogels naar de ondiepe poelen. De flamingo's en pelikanen trekken naar de zoute wateren en de dieren van de vlakte naar de verse grassen. De flamingo's migreren zelfs uit Oost-Afrika om zich te voeden met de algen in het water. Het Nxai/Makgadikgadi gebied is ook beroemd geworden door haar prachtige baobab bomen. De Baines Baobabs, iets ten zuiden van Nxai Pan, vormen een indrukwekkende groep. Ze zijn genoemd naar de schilder, die de groep in 1862 heeft vereeuwigd. 

  Seizoen
  april - oktober is de beste tijd voor het spotten van wilde dieren rond de riviergebieden. Van april tot augustus is het midden op de dag wat koeler. Wegen zijn ook prima te berijden.
  november - maart zijn de zoutpannen met water gevuld waar de dieren zich omheen concentreren. Er zijn in deze maanden veel vogels te spotten, waaronder grote groepen flamingo’s. 

  Kubu Island
  In de zuid - westelijke hoek van de Sua Pan ligt Kubu Island, een oude 20-meter hoge rotsheuvel met haar spookachtige baobabs, omgeven door een zee van zout. Tijdens koele weersomstandigheden kan dit unieke ‘eiland’ bezoekers het gevoel geven dat ze schipbreukelingen zijn op een vreemde planeet. ‘Kubu’ betekent in Zulu-gebaseerde talen ‘Nijlpaard’. Het lijkt tegenwoordig onwaarschijnlijk dat deze heuvel 500 tot 1.500 jaar geleden bewoond is geweest. Aan één kant ligt een oude halve maanvormige stenen omheining van onbekende oorsprong waar talloze potscherven, stenen werktuigen, een struisvogel eierschaal en kralen zijn gevonden.

  Vertoon meer
 • Makgadikgadi Pannen NP naar Gweta

  Vandaag kunt u ervoor kiezen om door het park naar Gweta te rijden of via de asfaltweg. Persoonlijk adviseren wij de route door het park als de kwaliteit van de paden het toelaat. U zou tegen een meerprijs hier ook kunnen overnachten in een bungalow op basis van logies en ontbijt. Een mooie excursie is een bezoek aan de stokstaartjes aan de rand van de pannen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Planet Baobab - Gweta

  Planet Baobab ligt dichtbij het dorpje Gweta. Gweta ligt aan de weg van Maun naar Nata. Planet Baobab ligt in de schaduw van enorme baobab bomen en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van ...

  Planet Baobab ligt dichtbij het dorpje Gweta. Gweta ligt aan de weg van Maun naar Nata. Planet Baobab ligt in de schaduw van enorme baobab bomen en biedt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de Makgadikgadi Pans. Planet Baobab is een traditioneel gebouwd dorp met Kalanga en Bushman gras hutten onder gigantische, al 4.000 jaar oude, Baobab bomen. De traditionele Bakalanga Modder hutten hebben een eigen badkamer, zijn koel in de zomer en hebben een eigen veranda. De Bushmen Gras hutten hebben geen eigen badkamer en geen elektriciteit omdat het gebouwd is van natuurlijk materiaal op de traditionele manier. Verder zijn er nog campingplaatsen voor campers met braai mogelijkheden. 

  Planet Baobab heeft een bar, een zwembad en een centrale vuurplaats onder een Motula boom. Batterijen kunnen worden opgeladen bij de receptie. Een leuke activiteit hier is om een bezoek te brengen aan de meerkatten kolonie, die gewend is aan de aanwezigheid van mensen. Let op: alle activiteiten bij Planet Baobab zijn seizoensgebonden, afhankelijk van de weersomstandigheden en dus ook afhankelijk van de reistijd.

  Vertoon meer
 • Gweta naar Nxai Pan NP

  Vandaag verblijft u in het Nxai Pan National Park. In dit park vindt u ook Baines Baobab, een aantal eeuwenoude baobabs. Indien de campsite beschikbaar is boeken wij de campsite bij Baines Baobab. Als deze geen vrije plekken meer heeft boeken wij de campsite bij South Camp van de Nxai Pan voor u.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Nxai Pan Campsites

  Nxai Pan Campsite ligt ten noorden van de Makgadikgadi pan, de grote zus van de Nxai pan. Het gebied is 2.578 km2 groot en de ingang ligt 136 kilometer van Maun. In dit gebied is een 4x4 auto nodig. H ...

  Nxai Pan Campsite ligt ten noorden van de Makgadikgadi pan, de grote zus van de Nxai pan. Het gebied is 2.578 km2 groot en de ingang ligt 136 kilometer van Maun. In dit gebied is een 4x4 auto nodig. Het is een kleine campsite met toiletten en watertappunten. In Nxai pan ligt ook het Baines Baobab Camp, maar die heeft geen faciliteiten.

  Let op ! : vanaf de ingang van het park is het nog 1 tot 2 uur rijden naar Baines Baobab Camp of naar South Camp.

  Vertoon meer
 • Nxai Pan NP naar Maun

  De afstand naar Moremi is niet te groot, maar u zult boodschappen moeten halen om Moremi verder in te kunnen gaan, vandaar deze stop over. U verblijft twee dagen in Maun zodat u de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld een vlucht boven Moremi of game drive te boeken in Maun. Indien u verder geen activiteiten wilt ondernemen is één nacht verblijf hier voldoende.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   geen

  Sitatunga Camp bij Maun

  Sitatunga Camp heeft bungalows, luxe tenten en kampeerplekken. De accommodatie heeft een restaurant, een gemeenschappelijke lounge, een bar, een tuin, een seizoensgebonden buitenzwembad en een zonnet ...

  Sitatunga Camp heeft bungalows, luxe tenten en kampeerplekken. De accommodatie heeft een restaurant, een gemeenschappelijke lounge, een bar, een tuin, een seizoensgebonden buitenzwembad en een zonneterras. Er is gratis wifi beschikbaar. In het restaurant kunnen zowel ontbijt als lunch en diner worden verzorgd. Bij de receptie kunnen diverse activiteiten voor u worden geboekt zoals dagtrips naar Moremi, vluchten boven de Okavango Delta en boottochten op de Delta.

  Vertoon meer
 • Maun naar Moremi Game Reserve

  Welkom in Moremi Game Reserve! Vanaf vandaag verblijft u 4 dagen in de 'bush' zonder winkels, benzinepompen en andere faciliteiten. Zorg dus voor voldoende voorraad van eten, brandstof en brandhout.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  South Gate - Moremi

  De Moremi South Gate is vanaf Maun, via een afwisselend goede weg van asfalt en gravel, goed te bereiken. U passeert onder andere de Buffalo Grens waar controle op uw bagage en uw schoenen wordt uitg ...

  De Moremi South Gate is vanaf Maun, via een afwisselend goede weg van asfalt en gravel, goed te bereiken. U passeert onder andere de Buffalo Grens waar controle op uw bagage en uw schoenen wordt uitgevoerd. Alle schoenen moeten worden ontsmet om mond-en-klauwzeer besmettingen te voorkomen. De Moremi South Gate is een camping met toiletten en wasruimtes. Ook is er water beschikbaar. Vlakbij South Gate ligt de Bodumatau Hippo Pool waar u eigenlijk altijd nijlpaarden kunt zien. Naar North Gate is het 30 kilometer waar u ongeveer een uur voor nodig heeft.

  Let op! : Bij binnenkomst van Makwee Gate dient u een reservering te laten zien. Tijdens uw verblijf dient u zich ook aan een aantal regels te houden. U mag bijvoorbeeld niet van de paden af en zwemmen en wild kamperen is verboden evenals het voeren van dieren. Hout mag u niet van buiten of vanuit het park naar andere locaties meenemen. Het is wel mogelijk om hout te sprokkelen rondom de camping. Verder geldt een maximum snelheid van 40 kilometer per uur en is het alleen tussen zonsopgang en zonsondergang toegestaan om door het park te rijden.

  Vertoon meer
 • Moremi Game Reserve

  Vandaag rijdt u verder Moremi in. De afstand naar de zuidelijke ingang is 75 km. U kunt de hele dag het park verkennen. U verblijft aan de noordelijke ingang.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Khwai Northgate Camp - Moremi

  Khwai Camp is één van de mooiste campings in dit gebied en ligt ten zuiden van de Khwai Rivier in het Moremi National Park. De camping heeft ongeveer 12 campingplekken, verspreid over een ruim gebie ...

  Khwai Camp is één van de mooiste campings in dit gebied en ligt ten zuiden van de Khwai Rivier in het Moremi National Park. De camping heeft ongeveer 12 campingplekken, verspreid over een ruim gebied. Er is een eenvoudig toiletgebouw en er zijn watertappunten. Op Khwai Camp staan bijzondere bomen: de Albezia Harveyi, grote vijgenbomen en de Ficus Sycomorus die gemakkelijk te herkennen is aan de gele/oranje bast. Houd er rekening mee dat u niet onder deze bomen uw tent opzet. Dit omdat de vruchten erg geliefd zijn bij de wilde dieren die niet zuinig met de tent omgaan als zij op zoek zijn naar eten. 

  Vertoon meer
 • Moremi Game Reserve naar Savuti

  U reist vandaag verder naar het noorden, waar u op de campsite van Savuti verblijft. Zie hoe het landschap langzaam verandert terwijl u richting het noorden rijdt.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Savute Camp Chobe

  Het Linyanti camp en Savute Camp zijn de twee campsites van de overheid in het zuidelijke gedeelte van het Chobe park. Savute Camp is vernieuwd en heeft nu modern sanitair en een mooie receptie. Het c ...

  Het Linyanti camp en Savute Camp zijn de twee campsites van de overheid in het zuidelijke gedeelte van het Chobe park. Savute Camp is vernieuwd en heeft nu modern sanitair en een mooie receptie. Het camp is dusdanig gebouwd dat er zo weinig mogelijk schade kan worden berokkend door de vaak aanwezige olifanten.  In het gebied zijn waterputten aangelegd voor het wild. Savute camp ligt 172 kilometer ten zuidwesten van de Sedudu Gate. Het camp ligt aan de Savute rivierbedding met erg mooi uitzicht over deze bedding. Met opzet noemen we dit de rivierbedding, omdat het jaren droog kan liggen. De laatste droge periode begon in 1982, na een periode dat er water in stond sinds 1950.

  Vertoon meer
 • Savuti naar Chobe NP

  Onderweg naar uw volgende overnachting kunt u weer uw safari's maken. De volgende campsite ligt direct aan de rivier. De Chobe River is de grensrivier tussen Botswana en Namibië.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   geen

  Ihaha Camp - Kasane

  Ihaha Camp is een camping aan de oevers van de Chobe rivier, niet ver van Kasane. Elke camping heeft zijn eigen karakter en is zeker aan te bevelen. De uitdaging om deze campings te bezoeken is dat u ...

  Ihaha Camp is een camping aan de oevers van de Chobe rivier, niet ver van Kasane. Elke camping heeft zijn eigen karakter en is zeker aan te bevelen. De uitdaging om deze campings te bezoeken is dat u wel enige 4x4 ervaring dient te hebben. Ihaha Camp is een nieuwe en de enige camping in het noordelijke gedeelte van Chobe. Als u het pad langs de rivier neemt kunt u Ihaha niet missen. De toiletgebouwen bestaan uit twee grote, witte gebouwen met een dak van stro. Elk gebouw heeft twee douches, twee toiletten en diverse wasbakken.
  Vertoon meer
 • Chobe NP naar Kasane

  Via de mooie route langs de Chobe River reist u verder naar de bewoonde wereld in Kasane. Om weer uitgerust te vertrekken naar Europa en u voldoende tijd te geven de camper weer schoon te maken en leeg te ruimen hebben we er voor gekozen de laatste nacht in een lodge te verblijven.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt

  Chobe Safari Lodge - Kasane

  Chobe Safari Lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier en vlakbij het Chobe safari park. Chobe Safari Lodge ligt op de grens van Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. De vliegvelden van Kasane, L ...

  Chobe Safari Lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier en vlakbij het Chobe safari park. Chobe Safari Lodge ligt op de grens van Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. De vliegvelden van Kasane, Livingstone en Victoria Falls liggen vlakbij en zijn gemakkelijk met transfers te bereiken. De lodge is onlangs gerenoveerd.
  De lodge heeft 46 safari kamers, die voorzien zijn van airco, ensuite badkamers, satelliet TV en een telefoon. Elke kamer heeft zijn eigen balkon die uitkijkt over de rivier. Verder zijn er rivier kamers met luxe twee persoonsbedden met airco, badkamer, TV en telefoon. Familiekamers hebben 2 tweepersoonskamers.

  Ook zijn er nog steeds de oorspronkelijke accommodaties, de rondavels. Ze zijn onafhankelijk bij elkaar gepositioneerd en hebben een ventilator en ensuite badkamers. Ze liggen vlakbij de rivier en de Lodge kamers in de tuin. Verder zijn er ook camping plaatsen met elektriciteit, gemeenschappelijke wc- en douchevoorzieningen en een bar die uitkijkt over de rivier. De lodge beschikt over een restaurant waar een ontbijt, diner en lunches worden geserveerd. U kunt zelfs het diner gebruiken tijdens een cruise. Er is een Health en Beauty salon, squash baan, internet café en kleine winkel.

  Vanuit de lodge zijn safari’s naar het Chobe National Park te ondernemen, die drie keer per dag vertrekken en duren ongeveer drie uur. Ook bootcruises over de Chobe rivier zijn mogelijk, met meer dan 85.000 olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen en zeer veel vogels. Een privé gids is te huren voor een hele of halve dag. Verder kunt u hier vissen en kunnen ze u hier zelfs van een uitrusting voorzien. Ga voor een dagtrip naar de Victoriawatervallen (gegidste optie mogelijk) met activiteiten, of gewoon een simpele transfer ernaar toe en weer terug.

  Vertoon meer
 • Vertrek

  Vandaag is de laatste dag van uw reis. Misschien heeft u nog tijd om wat laatste souvenirs in te slaan voordat uw vlucht naar Europa weer vertrekt.

  Vlucht Kasane - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappi ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. U kunt met een directe vlucht of met een overstap naar Amsterdam vliegen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2023 Indicatieprijs per persoon op basis van twee personen
01 januari t/m 30 juni € 2660,00
1 juli t/m 19 juli € 3165,00
20 juli t/m 15 augustus € 3285,00
16 augustus t/m 10 november € 3165,00

! Botswana is erg in trek. Wij raden dan ook aan vroegtijdig te boeken.


Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Transfer naar de eerste accommodatie
✓ 18 nachten kamperen
✓ 1 nacht inclusief ontbijt
✓ Toyota Double Cab 4x4, volledig als camper uitgerust met daktent(en)
✓ Huurautoverzekering: Kampeerauto vanuit Zuid-Afrika, Namibië en/of Botswana
✓ Kampeerbenodigdheden voor 2 personen
✓ Afleveringskosten van de auto in Kasane t.w.v. € 490,00

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Reis- en annuleringsverzekering