Hermanus, de 'walvishoofdstad' van Zuid-Afrika, wordt gezien als één van de beste plekken op de wereld om walvissen te spotten, maar wat is nou het beste seizoen om een walvissafari te maken in Hermanus? In de omgeving van Hermanus heb je vooral grote kans om de zuidkaper (Southern right whale) en de bultrug (Humpback) te spotten, uiteraard is er ook altijd een kans om dolfijnen, pinguïns, robben, witte haaien en nog andere walvissen te spotten. Naast de kans op het spotten van vele diersoorten ligt de badplaats zelf in een fantastische omgeving met kliffen, mooie stranden en enorme bergketens. Dat geeft deze plek des te meer redenen om het te bezoeken! In dit blog geef ik je een overzicht van de beste periode om de zuidkaper en de bultrug te spotten. 

Het Beste Seizoen Om Walvissen Spotten In Hermanus

Zuidkaper (Southern right whale)
Het beste seizoen om de zuidkaper te spotten is vanaf juni tot en met december, ze migreren dan naar deze wateren vanuit hun Antarctische voedselgebieden om te broeden en voor hun jongen te zorgen. Ze zwemmen dan in de baai en je kunt ze dan spotten vanaf de wal. Tijdens een wandeling langs de baai kan je heerlijk genieten van de walvissen. Als je de zee op gaat vanaf de Gansbaai (de andere kant van de baai) lijkt het soms net of de zee vol ligt met onderzeeërs en met wat geluk zie je zelfs springende zuidkapers! 

Het Beste Seizoen Om Zuikapers Te Spotten In Hermanus

Bultrug (Humpback)
Het beste seizoen om de bultrug te spotten is vanaf juni tot en met oktober, deze periode is net als bij de zuidkaper het migratie seizoen van de bultrug en ook deze walvissen kan je spotten vanaf de wal. Bultruggen halen vaak wat meer stunts uit dan andere walvissen. Bij een duik laten ze 9 van de 10 keer hun staart zien. De lange witte buikvinnen worden ook vaak zichtbaar omdat ze zijwaarts en al rollend door het water zwemmen. Daarnaast is het mogelijk om ze te zien springen, spyhoppen of dat ze rechtop in het water hangen en met hun staart op de het water slaan.

Het Beste Seizoen Om Bultruggen Te Spotten In Hermanus

Dus wanneer spot ik walvissen? 
Het ideale seizoen met de meeste kans op het spotten van bultruggen of zuidkapers is dus juni tot en met oktober. Wij bieden verschillende reizen aan in deze periode waarin walvissen te spotten zijn. Bekijk eens onze 28-daagse Budgetreis Zuid-Afrika, van Johannesburg naar Kaapstad bezoekt u allerlei hoogtepunten tijdens deze reis. Of wat dacht je van een 21-daagse familiereis naar Kaapstad, de Westkaap en Oostkaap