IJsberen reis, Noord-Spitsbergen

IJsberen reis naar Noord-Spitsbergen

Motorschip Hondius Noord-Spitsbergen Raudfjord Liefdefjord
  • Motorschip
  • Hondius
  • Noord-Spitsbergen
  • Raudfjord
  • Liefdefjord
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Een 8-daagse IJsberen reis, Noord-Spitsbergen per motorschip Hondius. Ga op zoek naar walvissen, ijsberen, vogels en andere exotische wilde dieren tussen het Arctische zee-ijs terwijl u geniet van het 24-uurs daglicht (middernachtzon) dat uitstekende omstandigheden biedt voor buitenfotografie en activiteiten.

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving

  • Expeditiereis met het Motorschip Hondius

    • Nachten

      7

    • Maaltijden

      Volpension

    • Bijzonderheden

      Hutten op indeling

    Motorschip Hondius

    Oceanwide’s nieuwste en geavanceerde expeditieschip Motorschip Hondius voldoet aan de meest recente en hoogste eisen voor passagiersschepen (Polar Class 6) en wordt gebouwd in overeenstemming met de ...

    Oceanwide’s nieuwste en geavanceerde expeditieschip Motorschip Hondius voldoet aan de meest recente en hoogste eisen voor passagiersschepen (Polar Class 6) en wordt gebouwd in overeenstemming met de regels van de recente ‘Polar Code’. De Hondius wordt het eerste schip dat is gebouwd volgens de ‘LR PC6’ klasse en voldoet hiermee aan de laatste en strengste regels van het ‘Lloyd’s Register’ voor ‘Polar Class 6’ schepen. De hoogste Pool klasse notering voor ijsversterkte schepen. Het schip zal ook volledig voldoen aan de verplichte eisen van de ‘Polar code’, opgesteld door de ‘International Maritime Organization’ (IMO) voor het veilig navigeren in en het beschermen van het Pool milieu. Tijdens een expeditie staan er 72 bemanning en stafleden (expeditie en hotelstaf inbegrepen) tot de beschikking van de passagiers. De Hondius is uitgerust met 2 hoofdmotoren en kan een maximale snelheid behalen van 15 knopen.

    Technische gegevens
    Gewicht: 5590 ton
    Lengte: 107,60 meter
    Breedte: 17,6 meter
    Diepte: 5,3 meter
    Motoren: 2 x ABC hoofdmotoren; totaal 4,200 kW
    Snelheid: 15 knopen
    Vlag: Nederlandse
    Capaciteit: 174 passagiers
    IJs klasse: Polar Class 6
    Bouwjaar: 2018
    Hutten: 82
    Zodiacs: aanwezig

    De hutten aan boord
    4-persoons hut (douche en toilet)
    Aantal: 4
    3-persoons hut (douche en toilet)
    Aantal: 2
    2-persoons hut patrijspoort (douche en toilet)
    Aantal: 28
    2-persoons hut raam (douche en toilet)
    Aantal: 14
    2-persoons deluxe hut (douche en toilet)
    Aantal: 11
    2-persoons superior hut (douche en toilet)
    Aantal: 8
    Junior suites (douche en toilet)
    Aantal: 8
    Grand suites met balkon (douche en toilet)
    Aantal: 6
    Hondius Suite (douche en toilet)
    Aantal: 1

    Vertoon meer

    Vlucht Amsterdam - Oslo - Longyearbyen

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

    Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

    Vliegtarief
    Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

    Bagage
    De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

    Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
    Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

    Vertoon meer
  • Inschepen

    U landt in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard archipel. Geniet van een wandeling door deze voormalige mijnstad, met zijn parochiekerk en Svalbard Museum als fascinerende attracties. Hoewel het landschap grimmig lijkt, zijn er meer dan honderd plantensoorten geregistreerd. In de vroege avond vaart het schip Isfjorden uit, waar u misschien de eerste dwergvinvis van uw reis zult zien.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer
  • Walrussen, zeehonden en zeevogels

    Na een spannende zeiltocht door zeestraten en fjorden komen we laat in de ochtend aan bij Smeerenburg, waar een grote groep Walrussen vaak ligt te broeden. Het is ook een zeldzame kans om Harbour Seals te zien op rotseilandjes. Smeerenburg was een belangrijk walvisstation in de 17de eeuw. Later op de dag landen we bij Fuglesangen, waar we een mooie gelegenheid hebben om tussen honderden kleine alken in de buurt te zitten. In de avond maken we een korte landing in Birgerbukta, waar de Basq walvisvaarders hun station hadden, en varen we verder de prachtige Raudfjord in.

    Smeerenburg, Amsterdamøya - Spitsbergen

    De vlakke landtong aan de oostzijde van Amsterdamøya heet Smeerenburg. Van een afstand is het slechts een saaie zandvlakte waar niets te beleven is. Ooit was dit het centrum van de Nederlandse walvis ...

    De vlakke landtong aan de oostzijde van Amsterdamøya heet Smeerenburg. Van een afstand is het slechts een saaie zandvlakte waar niets te beleven is. Ooit was dit het centrum van de Nederlandse walvisvaart. Hier werden in de zomer walvissen verwerkt. Hier en daar zijn er nog schamele resten van traanovens, bewoning en graven te vinden. De woon- en werkomstandigheden op de landtong waren toen verre van ideaal.
    Vertoon meer
  • Varen naar Raudfjorden

    Raudfjord, met gletsjer fronten, is een goed gebied voor het ontmoeten van ijsberen en baardrobben op fjordijs, dat nog steeds ononderbroken is. In Hamiltonbukta is een indrukwekkende kolonie Brünnichs's Guiillemots. Later bezoeken we Ytre Norskøya, een klein eiland dat vele jaren werd gebruikt als uitkijkpost voor Nederlandse walvisvaarders. Daar kunnen we nog steeds hun sporen volgen naar de top van het eiland. Aan wal zijn de resten van 17e-eeuwse blubberovens te vinden bij ongeveer 200 graven. De noordkant van het eiland biedt de zeldzame kans om papegaaiduikers te zien in de buurt van hun broedplaatsen. Er is ook een kleine kolonie Drieteenmeeuwen. Van hieruit varen we in noordwestelijke richting naar de rand van het pakijs.

    Raudfjord

    ‘Raud' betekent rood, afgeleid van het rode gesteente uit het Devoon aan de oostzijde van de Raudfjord. Vanuit basiskampen op de oevers vertrekken soms georganiseerde trektochten. Op het einde van d ...

    ‘Raud' betekent rood, afgeleid van het rode gesteente uit het Devoon aan de oostzijde van de Raudfjord. Vanuit basiskampen op de oevers vertrekken soms georganiseerde trektochten. Op het einde van de fjord monden enkele mooie gletsjers (Raudfjordenbreen en Chauveaubreen) uit. De fjord ligt in het noorden van Spitsbergen.
    Vertoon meer
  • Op zoek naar Groenlandse walvissen, zeehonden & ijsberen

    Op zee zeilend van 80N naar 76N langs en in de buitenste randen van de ijsrand op zoek naar Groenlandse walvissen, zeehonden, ijsberen en migrerende zeevogels zoals Kleine Alken, Brünnich's Guillemots, en Drieteenmeeuwen. Op vorige reizen in dit gebied hebben we soms wel honderd Groenlandse walvissen gezien. Op de laatste dag, op open zee, hebben we goede kansen op het zien van nog meer soorten walvissen.

    Spitsbergen

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

    Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

    Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

    Vertoon meer
  • Flora & fauna

    Bellsund is een fjordensysteem met twee grote takken (Van Mijenfjord, Van Keulenfjord) en een zijbaai (Recherchefjord). De geologie is fascinerend en heeft verbazingwekkende landschappen geschapen, zoals het lange, smalle eiland Akseløya dat de Van Mijenfjord bijna volledig blokkeert. De rijke fauna van het gebied heeft door de eeuwen heen jagers aangetrokken, waaronder Engelse walvisvaarders, die er ook overwinterden. - We zullen in hun voetsporen treden en overblijfselen van hun hutten zien. We zien vaak ijsberen en we hebben ook Beluga (witte walvissen) gezien in dit gebied. Veel hangt af van de fjord-ijs hoe ver we kunnen varen in deze fjorden.

    Van Keulenfjord

    De Van Keulenfjorden heeft een lengte van ongeveer 30km en vormt een van de hoofdvertakkingen van de Bellsund. Aan de ingang van de fjord ligt een klein eilandje, Eholmen. Het dankt zijn naam aan de h ...

    De Van Keulenfjorden heeft een lengte van ongeveer 30km en vormt een van de hoofdvertakkingen van de Bellsund. Aan de ingang van de fjord ligt een klein eilandje, Eholmen. Het dankt zijn naam aan de hier nestelende eidereenden. Aan het einde van de fjord ligt de grote Nathorstbreen aan het zeewater.

    Vertoon meer
  • Ontschepen

    Aan elk avontuur, hoe groots ook, moet uiteindelijk een eind komen. U gaat van boord in Longyearbyen en neemt herinneringen mee naar huis.

    Longyearbyen

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de w ...

    Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

    Svalbard Museum
    Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

    Vertoon meer

Prijzen

Periode 10 - 17 jun 2024
4-persoons hut met patrijspoort € 3.700
3-persoons hut met patrijspoort € 4.600
2-persoons hut met patrijspoort € 5.150
2-persoons hut met raam € 5.550
2-persoons hut deluxe € 5.900
2-persoons hut superior € 6.700
Junior Suite € 7.650
Grand Suite met balkon € 8.300

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Voorwaarden Oceanwide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving
Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee
Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door het ervaren expeditieteam
Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip van en naar Longyearbyen
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, tenzij anders aangegeven
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)