Hurtigrutenreis Eirik: IJmuiden - Honningsvåg - IJmuiden

Vanuit Nederland naar Noorwegen per postboot

Hurtigruten Vanuit NL Noorse kust Lofoten Noordkaap
 • Hurtigruten
 • Vanuit NL
 • Noorse kust
 • Lofoten
 • Noordkaap
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Vaar in het voorjaar van 2024 vanuit IJmuiden langs de Noorse kust met de MS Maud! Verken het dramatische landschap van betoverende fjorden en bewonder de adembenemende bergen en gletsjers die als perfecte achtergrond dienen tijdens deze 15-daagse rondreis Hurtigruten IJmuiden - Honningsvåg - IJmuiden naar het noordelijkste punt van het vasteland van Europa! Lees hieronder alles over deze unieke bootreis met slechts 7 afvaarten die wij graag voor je boeken!


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis per Motorschip Maud

  • Nachten

   14

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling mogelijk

  Motorschip Maud

  Het motorschip Maud (voormalig Midnatsol) is vernoemd naar een van de beroemdste poolschepen aller tijden, Roals Amundsens ' Maud' uit 1917.. Motorschip Midnatsol is een milieuvriendelijk schip en he ...

  Het motorschip Maud (voormalig Midnatsol) is vernoemd naar een van de beroemdste poolschepen aller tijden, Roals Amundsens ' Maud' uit 1917.. Motorschip Midnatsol is een milieuvriendelijk schip en heeft een modern, kleurrijk design. Het interieur is geïnspireerd door het warme zonnige klimaat. Kernkwaliteiten van het schip zijn onder meer de grote, twee verdiepingen tellende panorama lounge boven de boeg. De grote glazen ramen maken het mogelijk om natuurlijk licht binnen te laten voor een buitengewoon uitzicht. Motorschip Midnatsol is uitgerust met geavanceerde technologie, waardoor het schip zeer geschikt is voor expeditiereizen rond Antarctica. In 2016 is Motorschip Maud begonnen om ontdekkingsreizigers mee te nemen op avontuur naar Patagonië en Antarctica.

  Expeditieteam
  Motorschip Maud heeft een eigen Expeditie Team aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizen en de wateren waarin we varen. Het expeditie team organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en u aan te moedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

  Technische gegevens
  Bouwjaar: 2003
  Scheepswerf: Fosen Mek. Verk. (N)
  Capaciteit: 970 passagiers
  Slaapplaatsen: 632
  Auto capaciteit: 32
  Gewicht: 16151 ton
  Lengte: 135,75 meter
  Breedte: 21,5 m
  Snelheid: 18 knopen

  Hutten aan boord
  Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet.

  Expeditie suites
  - Owner's suite (2 personen) - Bovendek (twee kamers, een zithoek & eettafel, tv, waterkoker, minibar, een eigen balkon)
  - Grand suite (2 personen) - Bovendek (zithoek, tv, minibar, soms ook een bad & een eigen balkon)
  - Suite (2 personen) - Bovendek (zithoek, badkamer, tv & minibar, soms een eigen balkon)
  - Mini-suite (2 personen) - Middendek (bank, tv, minibar, een geweldig uitzicht)

  Superior hutten
  - Large cabin (2 personen) - Middendek (eenpersoons bedden, bank, tv, minibar, beperkt of geen uitzicht)
  - Superior (2 personen) - Bovendek (tweepersoons- of aparte bedden / bedbank)
  - Superior (2 personen) - Middendek (aparte bedden / bedbank)

  Binnenhutten
  - Standaard (2 personen) – Middendek (aparte bedden / bedbank)

  Buitenhutten
  - Standaard (2 personen) - Middendek (aparte bedden)
  - Standaard (2 personen) - Middendek/ Benedendek (aparte bedden)
  - Standaard (2 personen) - Bovendek (aparte bedden / bedbank, beperkt zicht)
  - Standaard (2 personen) - Benedendek (aparte bedden / bedbank, beperkt of geen zicht)

  Vertoon meer
 • Inschepen in IJmuiden

  De boottocht begint in IJmuiden in Nederland. Eenmaal aan boord van het schip, haal u uw gratis expeditiejas op, zoekt u uw hut, verkent u het schip en woont u een verplichte veiligheidsoefening bij. Na het verlaten van de haven verwelkomt de kapitein u aan boord en kan het avontuur echt beginnen. Voordat u de Noordzee opgaat, wordt er eerst een korte stop in Den Helder gemaakt, een strategisch gelegen en historische stad waar Napoleon de marinewerven bouwde, Willemsoord.

  IJmuiden, Nederland

  Start uw rondreis per postboot van Hurtigruten in IJmuiden, Nederland! In het voorjaar van 2024 vaart de Hurtigruten vanuit IJmuiden langs de Noorse kust met de MS Maud! Stap op in Nederland en vaar ...

  Start uw rondreis per postboot van Hurtigruten in IJmuiden, Nederland! In het voorjaar van 2024 vaart de Hurtigruten vanuit IJmuiden langs de Noorse kust met de MS Maud! Stap op in Nederland en vaar dan langs de Noorse kust inclusief meerdere activiteiten.

  Vertoon meer
 • Op zee

  Op deze dag op zee geeft u voldoende tijd om te genieten van de faciliteiten aan boord, zoals hot tubs, sauna en fitnessruimte. Daarnaast dineert u in een van de restaurants met heerlijke gerechten. Het expeditieteam begint als eerste in hun serie lezingen in het Science Center. Elk lid van het expeditieteam is een expert in hun vakgebied. Ze zullen fascinerende inzichten delen over de plaatsen, geschiedenis en natuur die u kunt tegenkomen tijdens deze reis. Of krijg tips over het verbeteren van uw natuur- en landschapsfoto's van de fotografen aan boord.

  Op zee

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als ...

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als rustdagen beschouwen waarbij u even tijd heeft voor u zelf om bijvoorbeeld foto's te bewerken of om te genieten van het uitzicht met een drankje in uw handen.

  Vertoon meer
 • Stavanger

  Vandaag verkent u de pittoreske stad Stavanger, de op drie na grootste stad van Noorwegen. Met een internationale sfeer en een levendige culturele scene is Stavanger een kosmopolitische stad in een schitterende omgeving. Ontdek de architectonische overblijfselen van het oude Stavanger, waaronder een prachtige kathedraal uit de 12e eeuw. U kunt ook een bezoek brengen aan het Norwegian Petroleum Museum, een plaatselijke boetiek bezoeken of gewoon genieten van een drankje aan de waterkant.

  Stavanger

  Stavanger is een belangrijk centrum voor de offshore industrie (exploratie en winning van olie en gas). Maar daarnaast wordt de stad vooral gekenmerkt door tal van bezienswaardigheden en een karakteri ...
  Stavanger is een belangrijk centrum voor de offshore industrie (exploratie en winning van olie en gas). Maar daarnaast wordt de stad vooral gekenmerkt door tal van bezienswaardigheden en een karakteristiek en gezellig centrum. Er hangt een levendige sfeer in Stavanger met een ruim aanbod aan eetgelegenheden, leuke pubs, bars en een bloeiende culturele scene. Bezoek de plaatselijke markt, loop rond door de leuke winkelstraten en bezoek Gamle Stavanger, het oude stadsgedeelte. Het oude Stavanger heeft het best bewaarde houten huisgedeelte van Europa met meer dan 170 witte houten constructies die dateren uit de 18e eeuw. De regio Stavanger is een zeer internationale bestemming. Er zijn vele nabijgelegen natuurlijke attracties, waaronder de beroemde Preikestolen met de Lysefjorden en lange zandstranden langs de Noordzee.  

  Stavanger is dus de olie- en energiekapitaal van Europa. Bezoek het Norwegian Petroleum Museum om meer te weten te komen over de belangrijkste industrie van Noorwegen door middel van moderne interactieve tentoonstellingen. Zie hoe olie en gas miljoenen jaren geleden werden gevormd en hoe aardolie wordt gevonden, geproduceerd en verbruikt. U kunt van een vluchtglijbaan glijden die wordt gebruikt op offshore olie- en gasplatforms.
  Vertoon meer
 • Kalvåg

  Bezoek een van de best bewaarde vissersdorpen van Noorwegen! Na het ontbijt meert het schip aan bij het kleine vissersdorpje Kalvåg. Als de omstandigheden het toelaten, gaat u hier aan land en ontdekt u een van de best bewaarde geheimen van de Noorse kust. Bewonder het plaatsje en Kalvågs verzameling oude gebouwen aan het water, van gerestaureerde houten kades tot pakhuizen. Gezellig ogende huizen staan dicht bij elkaar rond de baai. De heerlijke winterse sfeer wordt nog prachtiger als het dorp bedekt is met een deken van sneeuw.

  Kalvåg

  Kalvåg is een vissersdorpje met ongeveer 335 inwoners, in de Noorse gemeente Bremanger, provincie Vestland. ...

  Kalvåg is een vissersdorpje met ongeveer 335 inwoners, in de Noorse gemeente Bremanger, provincie Vestland.

  Vertoon meer
 • Varen langs de binnenkust

  Vandaag kunt u tijd doorbrengen in de scheepslounge, genieten in een bubbelbad of buiten op het dek. Wat u ook doet, houd uw ogen niet van het landschap af terwijl het schip door de Helgeland provincie vaart, met zijn spitse bergen en overvloedige eilanden. Bewonder bijvoorbeeld de toppen van het Seven Sisters-gebergte en spot de Torghatten-berg met zijn duidelijke gat in het midden. Het expeditieteam zal hun lezingen aan boord voortzetten, die alles behandelen, van lokale folklore en dieren in het wild tot de geschiedenis van navigatie langs de kust.

  Op zee

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als ...

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als rustdagen beschouwen waarbij u even tijd heeft voor u zelf om bijvoorbeeld foto's te bewerken of om te genieten van het uitzicht met een drankje in uw handen.

  Vertoon meer
 • Svolvær

  Svolvær is de grootste stad op de Lofoten met ongeveer 4.800 inwoners, van wie velen als visser werken. Er zijn winkels en kunstgalerijen om langs de boulevard te snuffelen en rijen rorbuer te bewonderen. Misschien ziet u ook houten rekken, hjell genaamd, verspreid langs de oevers van de stad. Lokaal gevangen kabeljauw wordt op deze rekken gedroogd en later omgezet in tørrfisk, of ook wel stokvis (lokale delicatesse). Vissen is duidelijk een belangrijke manier van leven op de Lofoten en de lezingen van die dag kunnen zich richten hierop.

  Svolvær

  Svolvær, de onbetwiste hoofdstad van de Lofoten archipel, gedomineerd door de Svolværgeita, een hoge berg met bovenop twee uitstekende rotsen die slechts anderhalve meter uit elkaar staan. Er zijn w ...

  Svolvær, de onbetwiste hoofdstad van de Lofoten archipel, gedomineerd door de Svolværgeita, een hoge berg met bovenop twee uitstekende rotsen die slechts anderhalve meter uit elkaar staan. Er zijn waaghalzen die van de ene rots naar de andere springen. De pittoreske haven van Svolvær kijkt uit over de Vestfjord. Het imposante landschap van de Lofoten en het bijzondere licht trokken al vroeg kunstenaars naar Lofoten. Van januari tot april is de haven van Svolvær een vertrekpunt voor 3000 kabeljauwvissers die hier in die periode jaarlijks meer dan 25 miljoen kilo vis vangen. Heel veel kabeljauw wordt na de vangst op grote rekken gehangen om daar te drogen. De zogeheten stokvis. De omliggende eilanden, steile bergen, prachtige stranden en beschutte baaien bieden spannende activiteiten. Winkels, galerieën, cafés en restaurants zijn verspreid over de stad.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 18:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 20:30 uur
  Vertoon meer
 • Tromsø

  Het is tijd om Tromsø, de hoofdstad van het Noordpoolgebied, te verkennen. U bereikt de stad voor de middag en brengt de rest van de middag door met het verkennen van de fascinerende geschiedenis, cultuur en gedurfde architectuur. Historisch gezien was Tromsø een grensstad voor terugkerende jagers en ontdekkingsreizigers en was het als startpunt voor verschillende Arctische expedities. De Arctische kathedraal is een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Tromsø, vooral wanneer deze 's avonds verlicht is.

  Tromsø

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de midderna ...

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de middernachtzon te zien. Van eind november tot half januari heerst de poolnacht en dan is er grote kans om bij helder weer het magische noorderlicht te bewonderen. Tromsø en de luchthaven Langnes liggen op het eiland Tromsøya dat met de Tromsøbrug (lengte 1016 meter) en met een tunnel met het vasteland is verbonden. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken. Deze studentenstad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 18:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 23:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:30 uur
  Vertoon meer
 • Honningsvåg

  In de ochtend meert het schip aan in Honningsvåg en bezoekt u een van de noordelijkste punten van Europa: de Noordkaap. Op 71°10'21'N is het slechts 2.100 kilometer verwijderd van de geografische noordpool, met alleen de Svalbard-archipel ertussenin. Kijk uit over de glinsterende zee of fotografeer het wereldbol monument. Bezoek de North Cape Hall (bezoekerscentrum) voor verschillende tentoonstellingen en een korte film die de geschiedenis van de kaap vertelt. Terug in Honningsvåg kunt u genieten van een wandeling langs de mooie haven, langs de charmante winkels, huizen en kerk. Dit is het keerpunt van het schip en vanaf hier begint de terugreis naar het zuiden.

  Honningsvåg

  Honningsvåg ligt in een baai op het eiland Magerøya. Sinds juni 1999 is het eiland verbonden met het vasteland door de Noordkaaptunnel. Deze tunnel is 6875 meter lang en daalt met een helling van 10 ...

  Honningsvåg ligt in een baai op het eiland Magerøya. Sinds juni 1999 is het eiland verbonden met het vasteland door de Noordkaaptunnel. Deze tunnel is 6875 meter lang en daalt met een helling van 10% tot een diepte van 212 meter onder de Magerøysundet. De haven van Honningsvåg ligt mooi beschut en is een belangrijke visserij- en cruisehaven. De visindustrie is hier samen met het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. De witte, houten neogotische kerk van 1884 is het enige gebouw dat gespaard bleef toen de terugtrekkende Duitse troepen in 1944 verder alles platbrandden. De Wederopbouw was pas in 1969 voltooid. De plaats zelf stelt eigenlijk niet veel meer voor dan een lange hoofdstraat met enkele winkels. In de zomer kunt u ook de inheemse Sami-bevolking ontmoeten voordat u getuige bent van de middernachtzon

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 14:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 05:45 uur
  Vertoon meer
 • Senja

  Vandaag meert het schip aan bij Senja, een van de meest ruig mooie en minder bezochte eilanden in Noorwegen. Het eiland wordt ook wel 'Noorwegen in het klein' genoemd en biedt diverse landschappen. De wilde Atlantische kant heeft torenhoge, rotsachtige bergen, terwijl de rustige zuidkant de thuisbasis is van weelderige, groene landbouwgrond. Terwijl u hier bent, verkent u het opvallende landschap tijdens een begeleide wandeling of kajakt u rond kristalhelder water. Eindig uw bezoek met een proeverij en proef heerlijke streekproducten.

  Senja

  Het Sprookjeseiland, zoals Senja ook wel genoemd wordt, heeft een oppervlakte van circa 1.500 km² en is daarmee het grootste eiland van Noorwegen op Hinnøya na. De natuur varieert er van lieflijke l ...
  Het Sprookjeseiland, zoals Senja ook wel genoemd wordt, heeft een oppervlakte van circa 1.500 km² en is daarmee het grootste eiland van Noorwegen op Hinnøya na. De natuur varieert er van lieflijke landbouwgebieden en hoge bergen in het binnenland tot door storm geteisterde klippen aan de westkust en witte zandstranden in het zuiden.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Geniet van het moment en neem de tijd om weer in contact te komen met de natuur en de wereld om u heen. Dus ontspan tijdens een dag op zee op een bank in de panoramische Explorer Lounge & Bar en kijk terug op uw ervaringen tot nu toe. Geniet in een hot tub op het dek, of leun achterover en geniet van de sereniteit van de Noorse kust. Er valt meer te leren tijdens lezingen van het expeditieteam en u kunt zich verdiepen in de wetenschap in het Science Center aan boord.

  Op zee

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als ...

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als rustdagen beschouwen waarbij u even tijd heeft voor u zelf om bijvoorbeeld foto's te bewerken of om te genieten van het uitzicht met een drankje in uw handen.

  Vertoon meer
 • Excursiedag

  Er is geen vast plan voor vandaag dus verwacht het onverwachte! Het team aan boord zal u met hun kennis van het gebied naar de meest prachtige locaties brengen voor avontuurlijke activiteiten. Er zijn veel eilanden en fjorden te ontdekken in deze regio, en zij zullen daarnaartoe varen om er een paar van dichterbij te bekijken. Of ze brengen u aan land waar u in deze prachtige omgeving op zoek gaat naar de lokale fauna.

  Op zee

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als ...

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als rustdagen beschouwen waarbij u even tijd heeft voor u zelf om bijvoorbeeld foto's te bewerken of om te genieten van het uitzicht met een drankje in uw handen.

  Vertoon meer
 • Fjærland

  In de ochtend vaart het schip diep de Sognefjord in, de langste en diepste fjord van Noorwegen, naar het kleine gehucht Fjærland. Er wonen slechts 300 mensen in dit idyllische dorp met zijn vele charmante oude gebouwen en pittoreske tweedehandsboekwinkels. Dit is ook de plaats waar de Sognefjord de Jostedalsbreen ontmoet, de grootste gletsjer op het Europese continent. Een bezoek aan het Noorse Gletsjermuseum is de inbegrepen activiteit van de dag. Daar kunt u leren waarom gletsjerijs blauw is en hoe de fjorden zijn ontstaan. U kunt zelfs enkele experimenten uitvoeren met 1.000 jaar oud gletsjerijs en een panoramische film bekijken over de grootste gletsjer van Europa.

  Fjaerland

  Fjaerland is een gletsjerdorp bij de Sognefjorden en de Jostedalsbreen-gletsjer, de grootste gletsjer van het vasteland van Europa. Het dorp met bijna 300 inwoners maakt deel uit van de gemeente Sognd ...

  Fjaerland is een gletsjerdorp bij de Sognefjorden en de Jostedalsbreen-gletsjer, de grootste gletsjer van het vasteland van Europa. Het dorp met bijna 300 inwoners maakt deel uit van de gemeente Sogndal. Het centrum van Fjaerland is Mundal, ongeveer 3 kilometer van de hoofdweg langs de fjord. In Fjaerland is een gletsjermuseum, zijn er restaurants net onder de gletsjer en naast de fjord, prachtig geplaatste hutten voor verhuur en activiteiten zoals gletsjerwandelingen, wandelen en kajakken. In de winter kunt u zelfs backcountry skiën naar majestueuze toppen voor een onvergetelijk uitzicht op de fjord.

  Vertoon meer
 • Bergen

  Bergen, een van de mooiste steden van Noorwegen, was jarenlang de hoofdstad van Noorwegen. Een inbegrepen activiteit is een excursie naar de berg Fløyen. Op de top, 300 meter hoog, geniet u van een prachtig uitzicht over de stad, omringd door zeven bergen en de zee. Terug in Bergen kunt u de geplaveide straten en steegjes van deze bloeiende, compacte stad verkennen. Wandel ook zeker eens door de historische wijk Bryggen met zijn kleurrijke houten kades. Het gebied dateert uit de 14e eeuw en herbergt nu boetiekjes die een scala aan Noorse kunst en ambachten verkopen.

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakte ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo. 

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila

  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer
 • Op zee

  Geniet van een drankje in de Explorer Lounge & Bar terwijl u verhalen uitwisselt over avonturen van deze reis. Misschien wilt u genieten in een hot tub, trainen in de fitnessruimte, ontspannen in de Explorer Lounge of de foto's van uw reis bewerken. Ook worden de hoogtepunten van de gedenkwaardige bootreis langs de prachtige kust van Noorwegen besproken door het expeditieteam.

  Op zee

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als ...

  Tijdens een expeditiereis spendeert u regelmatig een gehele dag op zee. Tijdens deze dagen worden er vaak interessante lezingen gehouden door een expert in het expeditieteam. Ook kunt u deze dagen als rustdagen beschouwen waarbij u even tijd heeft voor u zelf om bijvoorbeeld foto's te bewerken of om te genieten van het uitzicht met een drankje in uw handen.

  Vertoon meer
 • IJmuiden

  Deze bootreis naar Noorwegen eindigt in IJmuiden in Nederland. Na een laatste ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van het schip, de bemanning en andere eventuele contacten die u wellicht tijdens uw reis hebt opgedaan. Als u aan wal gaat, neemt u speciale herinneringen aan Noorwegen in de winter met je mee.

  IJmuiden, Nederland

  Start uw rondreis per postboot van Hurtigruten in IJmuiden, Nederland! In het voorjaar van 2024 vaart de Hurtigruten vanuit IJmuiden langs de Noorse kust met de MS Maud! Stap op in Nederland en vaar ...

  Start uw rondreis per postboot van Hurtigruten in IJmuiden, Nederland! In het voorjaar van 2024 vaart de Hurtigruten vanuit IJmuiden langs de Noorse kust met de MS Maud! Stap op in Nederland en vaar dan langs de Noorse kust inclusief meerdere activiteiten.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2024 6 jan 20 jan 3 feb 17 feb 2 mrt 16 mrt 30 mrt
Polar binnenhut (Basis tarief) 3.690 3.890 3.990 4.190 4.390 4.390 4.290
Polar buitenhut (USPT) 3.985 4.201 4.309 4.525 4.741 4.741 4.633
Arctic Superior 4.686 4.940 5.067 5.321 5.575 5.575 5.448
Expedition Suite 8.007 8.441 8.658 9.092 9.526 9.526 9.309
De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van 2 personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
15-daagse reis in hutcategorie naar keuze
Verblijf op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) van de Noorse kustkeuken
Inclusief dranken (huisbier en -wijn, frisdrank en mineraalwater) in restaurants Aune en Fredheim
Gratis thee, koffie en (beperkt) WiFi aan boord
Gratis herbruikbare waterfles en wind- en waterafstotend jas
Bereik van inbegrepen activiteiten
Uitleen van laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten
Engelstalig expeditieteam dat activiteiten aan boord organiseert en begeleidt aan wal
Diepgaande lezingen en dagelijkse briefings georganiseerd door experts van het expeditieteam
Volledig gebruik van het Science Center, uitgebreide bibliotheek en geavanceerde biologische en geologische apparatuur
Citizen Science-programma waar u kunt helpen met live wetenschappelijk onderzoek
Fotografietips en -technieken voor het vastleggen van landschappen en dieren in het wilddoor een professionele fotograaf
Gebruik van de hot tubs op het schip, het zwembad, de panoramische sauna, sportscholen

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vluchten en transfers
- Reisverzekering
- Optionele excursies
- Afhandeling van bagage