Hurtigruten Bergen-Kirkenes

Hurtigruten Bergen-Kirkenes

Motorschip Hurtigruten Noorwegen Ervaren team Noordwaartse route
 • Motorschip
 • Hurtigruten
 • Noorwegen
 • Ervaren team
 • Noordwaartse route
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Ontdek de 7-daagse kustroute Noordwaarts van Bergen-Kirkenes met de Hurtigruten. Maak kennis met talloze fjorden, bergen, eilanden en watervallen. Steek de poolcirkel over om in de winter op het noorderlicht te jagen en geniet in de zomer de klok rond van daglicht onder de middernachtzon. Geniet van avontuurlijke en opwindende excursies over land en zee of leer van de gidsen van Hurtigruten terwijl zij lezingen en activiteiten leiden, zowel op zee als aan wal!


Dag tot dag beschrijving

 • Bergen - Florø

  Uw reis begint in de mooie stad Bergen. De tocht begint meestal in westelijke richting onder de Askøybrua door. De brug verbindt het vaste land van Noorwegen met het eiland Askøy. In het westen zijn de Øygarden eilanden te zien. Tenslotte vaart u langs de vuurtoren van Hellesøy.

  • Nachten

   6

  • Maaltijden

   Volpension

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakte ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo. 

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila

  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Florø

  In de nacht meert de Hurtigruten aan in Florø, de meest westelijk gelegen stad van Noorwegen. Vanuit Florø vaart u kort op de oceaan (2 uurtjes), daarna gaat de reis verder door een wereld van eilandjes, die zowel het Hurtigruten schip als de kustbevolking bescherming bieden tegen de Atlantische Oceaan. Het schip vaart nu zover westelijk, dat het zich op dezelfde breedtegraad als Amsterdam of Marseille bevindt.

  Florø

  Florø is de meest westelijk gelegen stad van Noorwegen. Zoals veel steden aan de kust heeft ook Florø haar ontstaan te danken aan de haring die in 1860, het jaar dat de stad gesticht is, overvloedig ...

  Florø is de meest westelijk gelegen stad van Noorwegen. Zoals veel steden aan de kust heeft ook Florø haar ontstaan te danken aan de haring die in 1860, het jaar dat de stad gesticht is, overvloedig aanwezig was. De vuurtoren van Stabben wijst de schepen de weg naar de haven, Het is een beschermd monument dat in de jaren na 1867 gebouwd werd. De laatste vuurtorenwachter verliet Stabben in 1975. Het kustmuseum bevat een verzameling schepen en voorwerpen van de kustbeschaving.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 03:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 03:40 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 07:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:05 uur

  Vertoon meer
 • Florø - Molde

  Als u erg vroeg uit de veren bent, kunt u nog vóór het ontbijt genieten van het uitzicht op het Hornelen bergmassief in het westen. Dit bergmassief stijgt zo’n 860 meter boven de zee uit en is daarmee de hoogste zee klif van Europa! U meert vervolgens vroeg aan in Måløy.

  Måløy

  Måløy is één van de grootste vissershavens van Noorwegen. De inwoners leven vrijwel uitsluitend van de visvangst en de visverwerking. Jaarlijks wordt hier zo’n 200.000 ton vis aan land gebracht. ...

  Måløy is één van de grootste vissershavens van Noorwegen. De inwoners leven vrijwel uitsluitend van de visvangst en de visverwerking. Jaarlijks wordt hier zo’n 200.000 ton vis aan land gebracht. Met name kabeljauw die hier wordt ingevroren, gedroogd en bewaard en daarna naar tal van landen wordt geëxporteerd.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila

  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:40 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 05:50 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 05:35 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Tørvik

  Langs de Vestkapp, een 500 meter hoge bergrug met een lengte van 30 kilometer die bij Stad in zee steekt, vaart u in de ochtend richting Torvik.

  Torvik

  Torvik ligt op het eiland Leinøya en is een plaats waar visserij en scheepsbouw belangrijk zijn. Torvik ligt ook in de buurt van het vogeleiland Runde, dat verderop in de oceaan ligt. Runde is de mee ...

  Torvik ligt op het eiland Leinøya en is een plaats waar visserij en scheepsbouw belangrijk zijn. Torvik ligt ook in de buurt van het vogeleiland Runde, dat verderop in de oceaan ligt. Runde is de meest zuidelijke vogelrots van West-Noorwegen. Het eiland herbergt meer dan 30 verschillende vogelsoorten, waaronder de papegaaiduiker, de drieteenmeeuw, de alk, de zeekoet, de aalscholver, de Noorse stormvogel en de Jan-van-Gent.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 08:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:40

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 02:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 02:30 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Ålesund

  U vaart verder richting Ålesund dat een belangrijke vissershaven is. Tijdens deze stop heeft u een aantal uur de tijd om bijvoorbeeld de stad te verkennen of een andere excursie te ondernemen.

  Ålesund

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste hui ...

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste huizen waren, zoals trouwens meestal in Noorwegen, opgetrokken uit hout. 10.000 inwoners waren in één klap dakloos. De Duitse keizer Wilhelm II, een grote bewonderaar van Noorwegen, stuurde schepen met levensmiddelen, medicamenten en bouwmaterialen. Ook regelde hij de komst van architecten en bouwvakkers. In minder dan 10 jaar tijd werd de stad in de toen modieuze Jugendstil herbouwd. Het herbouwde gedeelte is tot de dag van vandaag vrijwel intact gebleven. Keizer Wilhelm II werd als dank voor zijn inspanningen met een standbeeld geëerd.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 09:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 13:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 09:45 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 10:15 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 19:30 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger (Havila): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger (Havila): 19:30 uur

  Zuidwaarts:

  Aankomst 1 januari - 31 december: 00:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:00 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Geiranger

  Alleen in een bepaalde periode (zomermaanden) vaart de Hurtigruten ook de Geirangerfjord in en bezoekt u het befaamde plaatsje Geiranger.

  Geirangerfjord

  De Geirangerfjord strekt zich over een lengte van 100 kilometer uit van Ålesund naar Geiranger. Het eerste gedeelte wordt gekenmerkt door pittoreske plaatsjes langs de fjord. Het middelste deel van d ...

  De Geirangerfjord strekt zich over een lengte van 100 kilometer uit van Ålesund naar Geiranger. Het eerste gedeelte wordt gekenmerkt door pittoreske plaatsjes langs de fjord. Het middelste deel van de fjord is heel anders, hoge bergwanden lijken de fjord af te sluiten, er is nauwelijks ruimte voor bewoning. De fjord is in 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. Aan het einde van de fjord ligt het kleine havenstadje Geiranger. 

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Vertrek 1 juni - 31 augustus (Hurtigruten): 14:30 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober (Havila): 14:30 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Hjørundfjord

  In de middag komt u aan in Hjørundfjord. U heeft nog even de tijd om deze prachtige fjord te bekijken.

  Hjørundfjord

  De Hjørundfjord is misschien wel de meest idyllische en mooiste fjord van allemaal. Dit 35 kilometer lange fjord is een arm van de grotere Storfjord, net ten zuiden van de stad Ålesund. Het heeft ee ...

  De Hjørundfjord is misschien wel de meest idyllische en mooiste fjord van allemaal. Dit 35 kilometer lange fjord is een arm van de grotere Storfjord, net ten zuiden van de stad Ålesund. Het heeft een brede mond, maar hoe verder u gaat, hoe smaller de fjord wordt. Aan de oostkant storten de bergen zich recht in het fjord en hoewel er hier niet veel plaats is voor nederzettingen, klampen een paar kleine boerderijen zich vast aan het steile terrein (zoals Urke), verbonden door dramatische bergwegen. Als u zich in de Hjørundfjord bevindt, kijk dan naar de prachtige Sunnmøre-Alpen, een van de beroemdste berggebieden van Noorwegen. De Hjørundfjord is vaak weggelaten uit alle andere toeristische routes. Dit betekent dat u langs steile rotswanden, groene weiden en geïsoleerde bergboerderijen kunt reizen ver weg van de drukte van het massatoerisme. U ziet kleine gemeenschappen van dichtbij die zichzelf keer op keer hebben herbouwd, na lawines en aardverschuivingen. Een indrukwekkende plek!

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 september - 31 oktober: 12:15 uur
  Vertrek 1 september - 31 oktober: 15:45 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Ålesund

  Een tussenstop van in Ålesund, om vervolgens de reis te vervolgen.

  Ålesund

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste hui ...

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste huizen waren, zoals trouwens meestal in Noorwegen, opgetrokken uit hout. 10.000 inwoners waren in één klap dakloos. De Duitse keizer Wilhelm II, een grote bewonderaar van Noorwegen, stuurde schepen met levensmiddelen, medicamenten en bouwmaterialen. Ook regelde hij de komst van architecten en bouwvakkers. In minder dan 10 jaar tijd werd de stad in de toen modieuze Jugendstil herbouwd. Het herbouwde gedeelte is tot de dag van vandaag vrijwel intact gebleven. Keizer Wilhelm II werd als dank voor zijn inspanningen met een standbeeld geëerd.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 09:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 13:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 09:45 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 10:15 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 19:30 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger (Havila): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger (Havila): 19:30 uur

  Zuidwaarts:

  Aankomst 1 januari - 31 december: 00:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:00 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Molde

  Nadat het schip Ålesund heeft verlaten, of vanuit Geiranger doorvaart, ziet u in het westen het gebied dat ooit het rijk van de Vikingen was. Het schip van de Hurtigruten vaart vervolgens boven één van de vele onderzeese tunnels in Noorwegen. In dit geval een tunnel met een lengte van 4200 meter naar het eiland Valder. In de late middag komt u aan in Molde.

  Molde

  Molde, ook wel de Rozenstad genoemd. De stad ligt op de zonnige, zuidelijke helling van de bergrug en wordt ook beschut door de bergen in het noorden. Het uitzicht op de brede fjord vanuit de stad is ...

  Molde, ook wel de Rozenstad genoemd. De stad ligt op de zonnige, zuidelijke helling van de bergrug en wordt ook beschut door de bergen in het noorden. Het uitzicht op de brede fjord vanuit de stad is uniek. Daar heeft u uitzicht op 222 bergtoppen over het fjord, genaamd 'het Molde Panorama'. Molde is een geliefde plaats om te verblijven. Vandaag de dag is Molde een administratief centrum, een bedrijvige handelsplaats en een toeristische trekpleister. Dat laatste vanwege de prachtige ligging van de stad met zijn fantastische vergezichten over de fjord en de omringende bergwereld vanaf Varden (407meter boven zeeniveau), de uitdagende omgeving van bergen en fjorden, de vele rozentuinen (dankzij het milde klimaat), Moldejazz – het jaarlijkse jazzfestival en het Bjørnson festival, een jaarlijks literair gebeuren.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 16:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 19:00 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 22:15 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 22:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur
  Vertoon meer

  Hurtigruten excursies Bergen - Florø

  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.2B Geiranger met ...
  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

  2B Geiranger met Trollstigen
  Periode: 2 juni - 1 september
  Prijs per persoon: €249
  Transportmiddel: boot en bus 
  Duur: 7,5 uur 
  Verzorging: koffie en thee, snack, diner 
  Niveau: 1, geschikt voor alle reizigers.

  2C Alesund Jugendstil rondleiding
  Periode: 2 november - 31 maart
  Prijs per persoon: €99
  Transportmiddel: -
  Duur: 2 uur
  Kleding: goede wandelschoenen, warme en winddichte kleding.
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein.

  2D Atlanterhavsparken Aquarium en Aksla
  Periode: 2 november - 1 juni
  Prijs per persoon: €99
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 2 uur 
  Verzorging: proeverij 'catfish cake' 
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein. 

  2E Alesund Jugendstil rondleiding
  Periode: 2 september - 1 november 
  Prijs per persoon: €69
  Transportmiddel: - 
  Duur: 1,5 uur
  Kleding: wandelschoenen, warme en winddichte kleding.
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein.

  2F Hjørundfjord, voorproefje van Noorwegen
  Periode: 2 september - 1 november
  Prijs per persoon: €139
  Transportmiddel: boot en bus 
  Duur: 2 uur en 15 minuten 
  Verzorging: lokale specialiteiten 
  Kleding: wandelschoenen, warme kleding. 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour is per voertuig.
  Opmerking: u verlaat het schip per tenderboot, dit kan lastig zijn voor mensen met een handicap.

  2G Bergwandeling Hjørundfjord
  Periode: 2 september - 1 november
  Prijs per persoon: €129
  Transport: -
  Leeftijd: vanaf 12 jaar (samen met een ouder)
  Duur: 2 uur en 45 minuten 
  Verzorging: koffie, snacks en een proeverij van lokaal bier. 
  Kleding: wandelschoenen en warme, winddichte kleding.
  Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/uitrusting te dragen.
  Opmerking: rugzak met waterfles, extra kleding, camera en zonnebril zelf meenemen. De gids zal de nodige veiligheidsuitrusting mee brengen.

  2H Wandeling naar de zomerweide
  Periode: 2 september - 1 november
  Prijs per persoon: €125
  Transport: - 
  Duur: 2 uur en 45 minuten 
  Verzorging: Lokale specialiteiten 
  Kleding: wandelschoenen en warme, winddichte kleding.
  Niveau: 3: gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/uitrusting te dragen. 
  Opmerking: rugzak met waterfles, extra kleding, camera en zonnebril. De gids zal de nodige veiligheidsuitrusting mee brengen.

  2J Hjørundfjord, Geiranger & Ålesund
  Periode: 1 oktober - 31 oktober
  Prijs per persoon: €279
  Transportmiddel: bus
  Duur: 6 uur en 30 minuten
  Kleding: wandelschoenen en warme, winddichte kleding.
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour is per voertuig.
  Opmerking: rugzak met waterfles, extra kleding, camera en zonnebril. De gids zal de nodige veiligheidsuitrusting mee brengen.

  2K Ålesund kajaktocht
  Periode: 1 januari - 31 maart
  Prijs per persoon: €129
  Transportmiddel: kajak 
  Duur: 2 uur en 15 minuten 
  Kleding: wandelschoenen en warme, winddichte kleding.
  Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig; inspanning en activiteiten voor langere tijd.

  2L Alnes vuurtoren
  Periode: 2 november - 31 maart
  Prijs per persoon: €169
  Transportmiddel: -
  Duur: -
  Kleding: wandelschoenen en warme, winddichte kleding.
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein.

  2N Romsdal Gondola
  Periode: 2 november - 1 juni
  Prijs per persoon: €169
  Transportmiddel: - 
  Duur: 2 uur
  Verzorging: koffie/thee en lokale cake.
  Kleding: wandelschoenen en warme, winddichte kleding.
  Opmerking: niet mogelijk op 14 - 18 april, 1 en 17 mei, 5 en 6 juni, 24 - 26 december.

  2O Hjørundfjord, smaken en tradities
  Periode: 2 november - 31 maart
  Prijs per persoon: €249
  Transportmiddel: boot
  Duur: -
  Verzorging: diner met lokale en duurzame producten inclusief geselecteerde wijn
  Kleding: Draag comfortabele, warme en winddichte kleding en schoenen met goede grip
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour is per voertuig.

  Vertoon meer
 • Kristiansund - Rørvik

  Vandaag zult u niet veel van Kristiansund zien aangezien het schip hier tot 01:30 uur in de haven ligt. Op de zuidwaartse route gaat u meer van deze plek zien.

  Kristiansund

  Vier grote eilanden (en een aantal kleinere) vormen de stad Kristiansund. Het is een van de dichtstbevolkte steden van Noorwegen. Dankzij de ligging van de stad bevindt zich hier een schat aan mogelij ...

  Vier grote eilanden (en een aantal kleinere) vormen de stad Kristiansund. Het is een van de dichtstbevolkte steden van Noorwegen. Dankzij de ligging van de stad bevindt zich hier een schat aan mogelijkheden op het gebied van visserij, scheepsbouw en olie-industrie. Vandaag de dag wordt Kristiansund als de ‘kabeljauw hoofdstad’ beschouwd vanwege zijn lange export geschiedenis van gezouten droge vis (stokvis). Kristiansund is op meerdere eilanden gebouwd die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Al in de oudheid was de natuurlijke haven in gebruik. In ieder geval zult u verrast zijn door de prachtige ligging van de stad aan het water als u de haven binnenvaart.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 22:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 01:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 02:15 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 02:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 16:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:00 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Trondheim

  Na een nachtje varen komt u rond 10:00 uur in de haven van Trondheim aan. U heeft hier enkele uren de tijd om de stad te ontdekken.

  Trondheim

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndelag zijn gevonden blijkt dat dit g ...

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndelag zijn gevonden blijkt dat dit gebied al sinds duizenden jaren wordt bewoond vooral dankzij de vruchtbare gronden rond de Trondheimfjord en de open verbinding met de zee. Al vroeg in de Noorse geschiedenis was Trondheim een machtige stadstaat. Zelfs vandaag de dag staat Trondheim bekend als een van de typische houten steden van Europa, en het stadscentrum heeft veel bijzondere houten gebouwen. Sommige van de smalle steegjes en straatjes, waarvan vele uit de Middeleeuwen stammen, bestaan nog steeds. Daarnaast staat Trondheim ook bekend om zijn studenten, technologie, cultuur & architectuur. De architectuur in Trondheim en omgeving biedt een schitterende, bijna mystieke sfeer voor ieder uitstapje. Bezoek met een ervaren gids de prachtige kathedraal van Nidaros en de begraafplaats van St. Olav (Tryggvason). Nidaros is de enige kathedraal in gotische stijl van het land en was tijdens de middeleeuwen het belangrijkste pelgrimsoord van Noord-Europa. Het is rijk aan architectonische details en middeleeuwse beelden. Voor iets actiefs: boek een kajaktocht over de rivier de Nidvof maak een fietstocht langs de prachtige gerestaureerde historische panden.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 10:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 13:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 09:45 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Rørvik

  Na een vaarroute via onder andere Munkholmen, Ørlandet en duizenden eilandjes en klippen van Frohavet, vaart u door het smalle kanaal van Stokksund richting het charmante Rørvik waar u in de avond aankomt.

  Rørvik

  Rørvik is de hoofdstad van de grote eilandengroep Vikna, een groep die bestaat uit bijna 6.000 rotsen, klippen en eilandjes. Een waar paradijs voor vele duizenden vogels. Slechts 7 van deze eilandjes ...

  Rørvik is de hoofdstad van de grote eilandengroep Vikna, een groep die bestaat uit bijna 6.000 rotsen, klippen en eilandjes. Een waar paradijs voor vele duizenden vogels. Slechts 7 van deze eilandjes worden bewoond. Rørvik ligt aan zee, elke avond passeren hier de schepen van de Hurtigrute die noordwaarts en zuidwaarts koersen, elkaar. In Rørvik is het Norveg Museum een aanrader. In dit centrum wordt de geschiedenis en de cultuur van het kustgebied getoond. Ook een wandeling naar de heuvel waarop de kerk staat, loont de moeite. Er is uitzicht op Berggården, een houten handelsstation, waar o.a. een winkel uit de 19de eeuw kan worden bewonderd. De 700 meter lange en 41 meter hoge hangbrug Nærøysundbrug vormt de verbinding tussen de eilandengroep Vikna en het vasteland.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 22:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur
  Vertoon meer

  Hurtigruten excursies Kristiansund - Rørvik

  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.3A - Nidarosdom ...
  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

  3A - Nidarosdom en Ringve Museum
  Periode: 3 april - 2 september
  Prijs per persoon: €119
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 3 uur 
  Kleding: wandelschoenen (het Ringve Museum heeft veel trappen).
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, beetje fysieke inspanning op vlak terrein. 
  Opmerking: fotograferen is niet toegestaan in de Nidarosdom en het Ringve Museum.

  3B - Trondheim met Nidarosdom
  Periode: 3 september - 2 april
  Prijs per persoon: €109
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 2 uur 
  Kleding: wandelschoenen
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig. 
  Opmerking: niet mogelijk op 24 december. Fotograferen is niet toegestaan in de Nidarosdom.

  3D - Stadswandeling Trondheim
  Periode: gehele jaar
  Prijs per persoon: €79
  Transportmiddel: - 
  Duur: 3 uur 
  Kleding: wandelschoenen en warme, winddichte kleding. 
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, beetje fysieke inspanning op vlak terrein. 
  Opmerking: -

  3G - Trondheim kajaktour
  Periode: gehele jaar
  Prijs per persoon: €159
  Transportmiddel: taxi 
  Duur: 2,5 uur 
  Verzorging: chocola en drinken 
  Kleding: stevige schoenen, kleding aangepast aan het weer en een reddingsvest. 
  Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd op ongelijk, glad en/of steil terrein. 
  Opmerking: 1 november - 2 april zijn droogpakken inbegrepen, niet mogelijk op 24 december.

  3H - Fietsen door Trondheim
  Periode: 3 april - 2 september
  Prijs per persoon: €79
  Transportmiddel: fiets 
  Duur: 2 uur en 45 minuten 
  Kleding: stevige schoenen en warme kleding (geschikt voor fietsen). 
  Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/uitrusting te dragen. 
  Opmerking: vanaf 12 jaar, baby- en kinderzitjes zijn beschikbaar.

  Vertoon meer
 • Brønnøysund - Svolvær

  In de nacht meert u voor 10 minuten aan in Brønnøysund.

  Brønnøysund

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halverwege de westkust van Noorwegen. ...

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halverwege de westkust van Noorwegen. Het kleine kustplaatsje met 5.000 inwoners is gecentreerd op de smalle maar strategisch gelegen haven, die geschikt is voor alle handel en visserij. Het is een levendig en mooi stadje met een aantrekkelijke jachthaven. Als u de benen wilt strekken kunt u even door het centrum dwalen of naar de brug over de Brønnøysund lopen. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht op Brønnøysund en het schip van de Hurtigruten dat aan de kade ligt.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 01:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:55 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 15:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:30 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Sandnessjøen

  Ook in Sandnessjøen maakt de Hurtigruten een korte stop in de nacht.

  Sandnessjøen

  Sandnessjøen is sinds 1669 een handelsplaats, maar de stad kwam pas echt tot ontwikkeling doordat de Hurtigruten de stad vanaf het begin van haar bestaan (dat was in 1891) aandeed. De bergketen Seven ...

  Sandnessjøen is sinds 1669 een handelsplaats, maar de stad kwam pas echt tot ontwikkeling doordat de Hurtigruten de stad vanaf het begin van haar bestaan (dat was in 1891) aandeed. De bergketen Seven Sisters is misschien wel de belangrijkste roem van Sandessjøen. Vanaf het dek heeft u een geweldig uitzicht op deze prachtige reeks van pieken als u de stad nadert. De UNESCO Vega-eilanden zijn ook vlakbij. Imposant is het uitzicht op Dønnamannen, een berg van 858 meter hoogte, en de Helgelandsbrua. Het is leuk om een wandelingetje door het centrum te maken en even een kijkje te nemen bij het standbeeld van priester en dichter Petter Dass of om wat rond te neuzen in de winkelstraten.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 04:35 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 04:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 12:15 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Nesna

  Nesna is een plek waar u kort in de vroege ochtend aanmeert. Na een korte stop vaart u verder naar Ørnes.

  Nesna

  Nesna ligt vlakbij de langgerekte Ranafjord die toegang geeft tot de industriestad Mo i Rana. Ooit was Nesna een handelsplaats, nu een plaatsje met circa 1.000 inwoners met een prachtige ligging. Nesn ...
  Nesna ligt vlakbij de langgerekte Ranafjord die toegang geeft tot de industriestad Mo i Rana. Ooit was Nesna een handelsplaats, nu een plaatsje met circa 1.000 inwoners met een prachtige ligging. Nesna is een gemeente in de provincie Nordland en maakt deel uit van de regio Helgeland. De schilderachtige omgeving bestaat uit de eilanden Hugla, Handnesøya en Tomma. De schepen van de Hurtigruten en Havila leggen hier maar heel kort aan.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:55 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 06:05 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 10:25 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 10:35 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Ørnes

  Voordat u in Ørnes aanmeert, steekt u de poolcirkel over, waardoor u meer kans heeft om in de winter het noorderlicht te zien en in de zomer de middernachtzon te ervaren.

  Ørnes

  Ørnes is een oude handelsplaats. In het centrum staan nog wat huizen die dateren uit circa 1800. Ørnes ligt aan de noordkust van Helgeland en is omgeven door een prachtige archipel met 700 eilanden ...

  Ørnes is een oude handelsplaats. In het centrum staan nog wat huizen die dateren uit circa 1800. Ørnes ligt aan de noordkust van Helgeland en is omgeven door een prachtige archipel met 700 eilanden en meer dan 30 bergtoppen op de achtergrond van zo'n 1000 meter hoog. Ørnes biedt een breed scala aan winkels, diverse eetgelegenheden en hotels. In Ørnes bent u dicht bij de op één na grootste gletsjer van Noorwegen (Svartisen) en de poolcirkel

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 09:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 09:55 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:40 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 06:50 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Bodø

  Tijdens het binnenvaren in de haven van Bodø heeft u uitzicht op de landingsbanen van een van de drukste vliegvelden van Noorwegen. Hier is zowel burgerluchtvaart als militair vliegverkeer.

  Bodø

  Bodø is een klein stadje dat in 1816 werd gesticht en dat vroeger een centrum van visserijactiviteiten was. Bodø is nu de op één na grootste stad in Noord-Noorwegen. Daarnaast zijn er tal van hoge ...

  Bodø is een klein stadje dat in 1816 werd gesticht en dat vroeger een centrum van visserijactiviteiten was. Bodø is nu de op één na grootste stad in Noord-Noorwegen. Daarnaast zijn er tal van hogescholen en is het hoofdkwartier van het leger in Noord-Noorwegen hier gevestigd. Verder is Bodø een belangrijke handelsstad, terwijl ook de visindustrie een van de economische pijlers is. De stad heeft een korte geschiedenis, het werd namelijk pas in 1816 gesticht. De Hurtigruten en het vrachtverkeer waren heel belangrijk voor de stad, zeker omdat pas vlak voor de Tweede Wereldoorlog een wegverbinding naar het zuiden werd gerealiseerd. De stad staat bekend om zijn gastvrijheid en herbergt een van de meest levendige studentengemeenschappen van Noorwegen. Belangrijk is ook de Nordlandsbanen, de spoorlijn tussen Oslo en Bodø.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 12:40 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 15:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 02:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 03:45 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Stamsund

  Vanuit Bodø steekt de Hurtigruten langs het eiland Landegode (+/- 10 kilometer ten noordwesten van Bodø) de Vestfjord over naar Lofoten. De legendarische ‘Lofoten muur’, een rij van eilanden met spitse bergtoppen, is al van veraf te zien.

  Stamsund

  Stamsund is een charmant vissersdorpje dat ligt aan de zuidkant van het eiland Vestvågøy in de Lofoten-archipel, langs de Vestfjord. Tegenwoordig één van de grootste vissersplaatsen op Lofoten met ...
  Stamsund is een charmant vissersdorpje dat ligt aan de zuidkant van het eiland Vestvågøy in de Lofoten-archipel, langs de Vestfjord. Tegenwoordig één van de grootste vissersplaatsen op Lofoten met grote installaties voor visproductie en een eigen rederij. De wateren bij Stamsund bieden namelijk uitstekende mogelijkheden om te vissen, vooral in maart. Er wordt met name stokvis geëxporteerd. De omliggende bergen bieden volop mogelijkheden om te wandelen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 19:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 19:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 22:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:30 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Svolvær

  In de late avond vaart u door naar Svolvær. Na een korte stop vaart u verder naar Stokmarknes.

  Svolvær

  Svolvær, de onbetwiste hoofdstad van de Lofoten archipel, gedomineerd door de Svolværgeita, een hoge berg met bovenop twee uitstekende rotsen die slechts anderhalve meter uit elkaar staan. Er zijn w ...

  Svolvær, de onbetwiste hoofdstad van de Lofoten archipel, gedomineerd door de Svolværgeita, een hoge berg met bovenop twee uitstekende rotsen die slechts anderhalve meter uit elkaar staan. Er zijn waaghalzen die van de ene rots naar de andere springen. De pittoreske haven van Svolvær kijkt uit over de Vestfjord. Het imposante landschap van de Lofoten en het bijzondere licht trokken al vroeg kunstenaars naar Lofoten. Van januari tot april is de haven van Svolvær een vertrekpunt voor 3000 kabeljauwvissers die hier in die periode jaarlijks meer dan 25 miljoen kilo vis vangen. Heel veel kabeljauw wordt na de vangst op grote rekken gehangen om daar te drogen. De zogeheten stokvis. De omliggende eilanden, steile bergen, prachtige stranden en beschutte baaien bieden spannende activiteiten. Winkels, galerieën, cafés en restaurants zijn verspreid over de stad.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 18:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 20:30 uur
  Vertoon meer

  Hurtigruten excursies Brønnøysund - Svolvær

  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.4A - Boottocht n ...
  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

  4A - Boottocht naar de Svartisen gletsjer
  Periode: 4 juni - 3 september
  Prijs per persoon: €319
  Transportmiddel: boot en bus 
  Duur: 5 uur 
  Verzorging: koffie/thee en Noorse snack 
  Kleding: stevige schoenen en warme, winddichte kleding.
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, beetje fysieke inspanning op vlak terrein. 
  Opmerking: het is niet mogelijk helemaal tot op de gletsjer te komen, de tour is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

  4B - Bodø poolcirkel wandeling (3 km)
  Periode: 2 januari - 30 december
  Prijs per persoon: €109
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 2 uur en 15 minuten 
  Kleding: wandelschoenen en warme, winddichte kleding. 
  Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/uitrusting te dragen. 
  Opmerking: wandelstokken en spikes worden aangeboden wanneer nodig. Excursie wordt niet aangeboden op 24-26 december, 31 december, 1 januari en Pasen.

  4C - Hoogtepunten Bodø/Saltstraumen
  Periode: 2 januari - 30 december
  Prijs per persoon: €119
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 2 uur en 10 minuten 
  Kleding: wandelschoenen, warme en winddichte kleding. 
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, beetje fysieke inspanning op vlak terrein. 

  4D - RIB-bootsafari naar Saltstraumen
  Periode: 1 april - 3 november
  Prijs per persoon: €179
  Transportmiddel: RIB-boot 
  Duur: 2 uur 
  Kleding: goed schoeisel en warme, winddichte kleding (voor speciale kleding wordt gezorgd). 
  Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/uitrusting te dragen.
  Opmerking: de sterkte van de getijstroom wordt bepaald door het getij. Gebruik van de speciale kleding is verplicht. Niet geschikt voor mensen met rugproblemen. 

  4E/4F - Stamsund Lofotr Vikingfeest
  Periode: 4 april - 3 november
  Prijs per persoon: €199
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 3 uur 
  Verzorging: Vikingdiner 
  Kleding: stevige schoenen en warme kleding. 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig. 

  4G - Hoogtepunten Lofoten
  Periode: 4 april - 31 augustus
  Prijs per persoon: €139
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 2,5 uur 
  Kleding: wandelschoenen 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig. 

  4I - Boerderijbezoek op de Lofoten 
  Periode: 1 april - 30 september
  Prijs per persoon: €169
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 3 uur 
  Verzorging: geen maaltijden inbegrepen, alleen proeverijen. 
  Kleding: comfortabele schoenen en kleding. 
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, beetje fysieke inspanning op vlak terrein. 

  Vertoon meer
 • Stokmarknes - Skjervøy

  In de nacht passeert u Stokmarknes.

  Stokmarknes

  Stokmarknes ligt op Hadseløya. De plaats kent een prachtige ligging aan de Sortlandsundet. Al in de 18de eeuw was het een belangrijke handelsplaats. Van 1851 tot 1939 werden hier ‘s zomers grote ma ...

  Stokmarknes ligt op Hadseløya. De plaats kent een prachtige ligging aan de Sortlandsundet. Al in de 18de eeuw was het een belangrijke handelsplaats. Van 1851 tot 1939 werden hier ‘s zomers grote markten gehouden, die door veel mensen van Vesterålen die vaak met eigen boten kwamen, werden bezocht. In dit dorp ligt ook het museum van de Hurtigruten die een reis bied door de tijd langs de kust. Bekijk de veranderingen die in de afgelopen 120 jaar aan boord van de schepen zijn aangebracht en luister naar donkere verhalen over scheepswrakken.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 01:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 15:15 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Sortland

  In de nacht passeert u ook Sortland.

  Sortland

  Sortland in Vesterålen ligt in het rijk van honderden eilanden die een fantastisch scherenlandschap vormen. Sortland is een rustig plaatsje met enkele bezienswaardigheden, zoals de kerktoren die éé ...

  Sortland in Vesterålen ligt in het rijk van honderden eilanden die een fantastisch scherenlandschap vormen. Sortland is een rustig plaatsje met enkele bezienswaardigheden, zoals de kerktoren die één van de oudste bewaard gebleven kerktorens is van Noorwegen. De klok uit 1476 dateert. Ten noorden van Sortland ligt de 961 meter lange Sortlandbrug van Langøya naar Hinnøya. Verder wordt Sortland erkend als een van de beste muziekgemeenschappen in Noorwegen. Sortland Jazz Festival vindt elk najaar plaats.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 02:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 03:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 12:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 13:00 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Risøyhamn

  Ook passeert u Risøyhamn in de nacht.

  Risøyhamn

  Risøyhamn is een dorp op het eiland Andøya. Het ligt aan de straat Risøy, waar een brug de eilanden Andøya en Hinnøya met elkaar verbindt. Al sinds de 18de eeuw is dit plaatsje een handelscentrum ...
  Risøyhamn is een dorp op het eiland Andøya. Het ligt aan de straat Risøy, waar een brug de eilanden Andøya en Hinnøya met elkaar verbindt. Al sinds de 18de eeuw is dit plaatsje een handelscentrum. Risøyhamn is een prima uitgangspunt voor een bezoek aan Andenes en een walvissafari. Maar dat kost u wel een hele dag! In de buurt zijn verschillende vogelkolonies te vinden, waaronder een broedplaats voor minimaal 160.000 papegaaiduikers. Het gebied heeft enorme venen, grote bergbraammoerassen en steenkoollagen

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 04:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 04:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 10:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 11:00 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Harstad

  Afhankelijk van de tijd wanneer u opstaat kunt u wat van de omgeving van Harstad zien, en de plaats zelf bewonderen (rond 06:45 uur).

  Harstad

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels ...

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels en cafés. Harstad staat het hele jaar bekend om zijn hoogwaardige restaurants en culturele evenementen. De stad heeft een beschutte ligging aan de Vågsfjord en een goede natuurlijke haven. Bossen, bergen, fjorden, eilanden en kilometerslange paden bieden het hele jaar door onvergetelijke buitenervaringen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 07:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 07:50 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:30 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Finnsnes

  U vaart door naar Finnsnes waar u in de late ochtend arriveert.

  Finnsnes

  Finnsnes is een regioplaats dat fraai gelegen is aan de Gisundet. De mooie Gisundbrug tussen het eiland Senja (ookwel miniatuur Noorwegen genoemd) en het vasteland van Noorwegen is een markant herkenn ...

  Finnsnes is een regioplaats dat fraai gelegen is aan de Gisundet. De mooie Gisundbrug tussen het eiland Senja (ookwel miniatuur Noorwegen genoemd) en het vasteland van Noorwegen is een markant herkenningspunt. Een wandeling door het centrum van Finnsnes of een wandeling naar het Finnsnesvannet is een leuke onderbreking van de reis. Visserij en landbouw zijn nog steeds belangrijk en Finnsnes is een belangrijk knooppunt voor transport zowel over land als over zee.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 11:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 04:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 04:45 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Tromsø

  Vanuit Finnsnes gaat de reis verder langs de oude handelsplaats Gibostad naar de Malangfjord. De vaarroute wordt smaller bij de nadering van het eiland Kvaløya. Via de Båtsfjord arriveert u in Tromsø.

  Tromsø

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de midderna ...

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de middernachtzon te zien. Van eind november tot half januari heerst de poolnacht en dan is er grote kans om bij helder weer het magische noorderlicht te bewonderen. Tromsø en de luchthaven Langnes liggen op het eiland Tromsøya dat met de Tromsøbrug (lengte 1016 meter) en met een tunnel met het vasteland is verbonden. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken. Deze studentenstad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 18:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 23:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:30 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Skjervøy

  U verlaat de Dampskipkaia met een laatste blik op Tromsø en vaart verder in noordelijke richting. Na het varen langs de Lyngen Alpen en vogeleiland Fugløya, wordt er koers gezet naar Skjervøy.

  Skjervøy

  Skjervøy op het gelijknamige eiland wordt ook wel de ‘Wieg van Noord-Noorwegen’ genoemd. Archeologische vondsten tonen aan dat deze streek tijdens de steentijd al door Sami werd bewoond. Skjervø ...

  Skjervøy op het gelijknamige eiland wordt ook wel de ‘Wieg van Noord-Noorwegen’ genoemd. Archeologische vondsten tonen aan dat deze streek tijdens de steentijd al door Sami werd bewoond. Skjervøy is een traditionele handelsnederzetting waarbij het draaide om de visserij en de visindustrie. Tegenwoordig is Skjervøy één van de belangrijkste vissers-plaatsen van Noord-Noorwegen. De plaats ligt aan een natuurlijke haven, te midden van bergen. Er zijn geweldige omstandigheden voor buitenactiviteiten in de omgeving.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 22:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 maart & 1 juni - 31 december: 19:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 maart & 1 juni - 31 december: 19:45 uur

  Aankomst 1 april - 31 mei: 18:00
  Vertrek 1 april - 31 mei: 18:30

  Vertoon meer

  Hurtigruten excursies Stokmarknes - Skjervøy

  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.5A - Tromsø hoo ...
  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

  5A - Tromsø hoofdstad van het noorden
  Periode: 2 januari - 30 december
  Prijs per persoon: €179
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 3 uur en 30 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig. 
  Opmerking: niet beschikbaar op 1 januari, 17 mei, 24 - 26 & 31 december. Het is niet toegestaan te filmen in het bezoekerscentrum Polaria.

  5B - Tromsø Huskysafari (beschikbaar tot 1 juli 2024, daarna niet meer)
  Periode: 1 december - 4 mei
  Prijs per persoon: €329
  Transportmiddel: bus/huskyslee 
  Duur: 3 uur en 30 minuten
  Verzorging: koffie/thee en cake 
  Kleding: comfortabele schoenen en warme, winddichte kleding (voor speciale kleding wordt gezorgd). 
  Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/uitrusting te dragen. 
  Opmerking: niet beschikbaar op 24 december. Gebruik van speciale kleding is verplicht. Geen reisbegeleiding tijdens de busrit. Deze excursie is afhankelijk van weer- en sneeuwomstandigheden. De slee wordt bestuurd door een begeleider, u maakt een tocht van ongeveer 6 kilometer.

  5C - Bezoek aan de husky's
  Periode: 18 mei - 1 juli
  Prijs per persoon: €159
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 3 uur en 30 minuten
  Verzorging: koffie/thee en cake 
  Kleding: stevige schoenen en warme, winddichte kleding. 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig. 
  Opmerking: Geen reisbegeleiding tijdens de busrit.

  5D - Poolhistorische stadsrondleiding
  Periode: 5 november - 4 april
  Prijs per persoon: €119
  Transportmiddel: -
  Duur: 2,5 uur 
  Verzorging: 1 bier/mineraalwater 
  Kleding: wandelschoenen en warme, winddichte kleding. 
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, beetje fysieke inspanning op vlak terrein. 
  Opmerking: niet beschikbaar op 1 januari, 29 maart - 2 april, 24 - 26 & 31 december.

  5M - Langlauftocht Tromsø
  Periode: 1 december - 1 mei
  Prijs per persoon: €179
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 3 uur 
  Kleding: warme kleding, winddichte jas en broek, muts en wanten. Winterkleding is niet inbegrepen bij deze excursie, die moet u zelf verzorgen. 
  Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/uitrusting te dragen. 
  Opmerking: toiletfaciliteiten zijn beschikbaar, het grootste deel van de excursie is op vlak terrein, maar het helpt als u nog een beetje flexibel bent.

  5N - Sneeuwschoenwandeling Tromsø
  Periode: 1 december - 1 mei
  Prijs per persoon: €179
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 3 uur 
  Verzorging: warme dranken en Lefse (een lokale Noorse snack). 
  Kleding: warme kleding, winddichte jas en broek, muts en wanten. Winterkleding is niet inbegrepen bij deze excursie, die moet u zelf verzorgen. 
  Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/uitrusting te dragen. 
  Opmerking: toiletfaciliteiten zijn beschikbaar, het grootste deel van de excursie is op vlak terrein, maar het helpt als u nog een beetje flexibel bent.

  Vertoon meer
 • Øksfjord - Berlevåg

  Een bijzondere dag vandaag: de Noordkaap, het meest noordelijke punt van Europa's vasteland. In de nacht passeert u de Øksfjord.

  Øksfjord

  Øksfjord is het administratieve centrum van de gemeente Loppa. De plaats ‘leeft’ van de visserij en de visindustrie. Als het schip aanlegt aan de kade heeft u direct een indrukwekkend uitzicht op ...
  Øksfjord is het administratieve centrum van de gemeente Loppa. De plaats ‘leeft’ van de visserij en de visindustrie. Als het schip aanlegt aan de kade heeft u direct een indrukwekkend uitzicht op de Øksfjordjøkulen, dit is de enige gletsjer in Noorwegen waarvan de ijstong tot aan zee reikt, in dit geval de Jøkelfjord.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 02:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 02:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 maart & 1 juni - 31 december: 15:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 maart & 1 juni - 31 december: 15:45 uur

  Aankomst 1 april - 31 mei: 14:30
  Vertrek 1 april - 31 mei: 14:45

  Vertoon meer
 • Aankomst in Hammerfest

  Langs het eiland Seiland en het vaste land van Noorwegen vaart u in de vroege ochtend naar Hammerfest.

  Hammerfest

  Sinds dat Hammerfest is gesticht heeft de stad zijn positie als 's werelds meest noordelijke stad verdedigd. Het ligt ongeveer op dezelfde breedtegraad als de noordelijkste delen van Siberië, het noo ...

  Sinds dat Hammerfest is gesticht heeft de stad zijn positie als 's werelds meest noordelijke stad verdedigd. Het ligt ongeveer op dezelfde breedtegraad als de noordelijkste delen van Siberië, het noordpunt van Alaska, de eilanden ten noorden van Canada en Midden-Groenland. De stad kwam tot bloei door de visvangst, de visindustrie en de handel met de Russen. In de winter is de zon in Hammerfest maandenlang niet te zien. Vandaar dat de stad al in 1891 elektrische straatverlichting kreeg. In de zomer kan men van 16 mei tot 26 juli genieten van de Middernachtzon. Dankzij de Golfstroom heeft de stad een wel een ijsvrije haven. In de zomer kan men van 16 mei tot 26 juli genieten van de Middernachtzon.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 06:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 maart & 1 juni - 31 december: 10:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 maart & 1 juni - 31 december: 12:45 uur

  Aankomst 1 april - 31 mei: 10:45
  Vertrek 1 april - 31 mei: 11:45

  Vertoon meer
 • Aankomst in Havøysund

  Onderweg naar Havøysund passeert u Måsøy, een eiland dat al eeuwen geleden bewoond was door vissers. In de ochtend meert u aan in Havøysund.

  Havøysund

  Havøysund is een leuk vissersdorpje met rood geschilderde houten huisjes dat op het eiland Havøya ligt. Het werd voor het eerst vermeld in 1668. Tijdens WO II werd het nagenoeg volledig verwoest. In ...

  Havøysund is een leuk vissersdorpje met rood geschilderde houten huisjes dat op het eiland Havøya ligt. Het werd voor het eerst vermeld in 1668. Tijdens WO II werd het nagenoeg volledig verwoest. In de omgeving van Havøysund heeft Norsk Hydro een windmolenpark gebouwd, het meest noordelijke park ter wereld. Ook niet ver van Havøysund op het eiland Hjelmsøy vinden we Hjelmsøystauren, met zo’n 250.000 vogels één van de grootste vogelrotsen van Noorwegen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 08:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 09:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 07:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:00 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Honningsvåg

  De weg naar de Noordkaap is circa 40 kilometer lang en voert door een ruig en kaal landschap. Onderweg passeert u de 71ste breedtegraad en het vliegveld van Honningsvåg. Uiteindelijk bereikt u het Noordkaap plateau dat 307 meter boven de zeespiegel ligt. In de latere ochtend meert u aan in Honningsvåg.

  Honningsvåg

  Honningsvåg ligt in een baai op het eiland Magerøya. Sinds juni 1999 is het eiland verbonden met het vasteland door de Noordkaaptunnel. Deze tunnel is 6875 meter lang en daalt met een helling van 10 ...

  Honningsvåg ligt in een baai op het eiland Magerøya. Sinds juni 1999 is het eiland verbonden met het vasteland door de Noordkaaptunnel. Deze tunnel is 6875 meter lang en daalt met een helling van 10% tot een diepte van 212 meter onder de Magerøysundet. De haven van Honningsvåg ligt mooi beschut en is een belangrijke visserij- en cruisehaven. De visindustrie is hier samen met het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. De witte, houten neogotische kerk van 1884 is het enige gebouw dat gespaard bleef toen de terugtrekkende Duitse troepen in 1944 verder alles platbrandden. De Wederopbouw was pas in 1969 voltooid. De plaats zelf stelt eigenlijk niet veel meer voor dan een lange hoofdstraat met enkele winkels. In de zomer kunt u ook de inheemse Sami-bevolking ontmoeten voordat u getuige bent van de middernachtzon

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 14:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 05:45 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Kjøllefjord

  De vaarroute naar Kjøllefjord voert langs Finnkjerka, één van de mooiste klippenformaties van Noorwegen. Aan de westkant van het Nordkinn-schiereiland, het meest noordelijke deel van het Europese vasteland, ligt Kjøllefjord.

  Kjøllefjord

  Kjøllefjord is een klein vissersdorpje met ongeveer 1.000 inwoners. Het biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de Finnkirka-rotsformatie. Ondanks zijn kleine omvang biedt Kjøllefjord veel diens ...

  Kjøllefjord is een klein vissersdorpje met ongeveer 1.000 inwoners. Het biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de Finnkirka-rotsformatie. Ondanks zijn kleine omvang biedt Kjøllefjord veel diensten en winkels. De sfeer is sereen en vriendelijk, de lucht is zeer schoon en het weer is mild, gezien de breedtegraad. Deze plek is ook ideaal om meer te weten te komen over de Sami-manier van leven en u kunt er de traditionele joiking (zang) horen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 17:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 02:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 03:00 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Mehamn

  Na een kort oponthoud in Kjøllefjord vertrekt de Hurtigruten weer voor de tocht naar Mehamn. Onderweg passeert u de Oksfjorden met bij Oksvåg het meest noordelijke berkenbos ter wereld. Vervolgens passeert u Kinnarodden en komt u in de vroege avond aan in Mehamn.

  Mehamn

  Mehamn ligt in de beschutte Sorfjord die direct uitmondt in de Barentszzee. Ook dit is een vissersplaatsje en tegelijkertijd de meest noordelijk gelegen haven waar het schip aanlegt. In oostelijke ric ...

  Mehamn ligt in de beschutte Sorfjord die direct uitmondt in de Barentszzee. Ook dit is een vissersplaatsje en tegelijkertijd de meest noordelijk gelegen haven waar het schip aanlegt. In oostelijke richting ziet u de berg Bispen (Bisschop) liggen. Verderop staat de vuurtoren van Sletnes; de meest noordelijk gelegen vuurtoren van Europa. De stad is een traditionele vissersnederzetting met zo’n 800 inwoners. Elk jaar worden hier verschillende festivals en culturele evenementen georganiseerd. Naast boten en schepen is de sneeuwscooter het favoriete vervoermiddel. Vanuit Mehamn loopt een bijna 24 km lang wandelpad naar Kinnarodden, het noordelijkste punt van het Europese vasteland. Zelfs noordelijker dan de Noordkaap. 

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 19:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 19:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 00:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:00 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Berlevåg

  U vaart boven langs de de vuurtoren van Slettnes over de Barentszee richting Berlevåg.

  Berlevåg

  Berlevåg ligt direct aan de Barentszzee. Het is 5 maanden per jaar alleen per schip bereikbaar. Met 1000 inwoners is Berlevåg een van de grootste vissersdorpen in de provincie Finnmark. Berlev ...

  Berlevåg ligt direct aan de Barentszzee. Het is 5 maanden per jaar alleen per schip bereikbaar. Met 1000 inwoners is Berlevåg een van de grootste vissersdorpen in de provincie Finnmark. Berlevåg is de haven waar de schepen elkaar kruisen. Het schip dat zuidwaarts vaart komt eerst en het schip dat noordwaarts vaart moet, als het vroeg is, gaan wachten tot het zuidgaande schip vertrokken is. Opvallend is de Tanahorn, een berg van 269 meter hoog ten westen van de haven. Hier was in vroegere tijden een offerplaats van de Samen. 

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 22:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:00 uur
  Vertoon meer

  Hurtigruten excursies Øksfjord - Berlevåg

  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.6A - Busexcursie ...
  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

  6A - Busexcursie naar de Noordkaap
  Periode: gehele jaar
  Prijs per persoon: €189
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 3 uur 
  Kleding: goede schoenen en warme, winddichte kleding  
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig 

  6B - Gjesvær vogelsafari
  Periode: 6 april - 5 september (afhankelijk van vogeltrekpatronen)
  Prijs per persoon: €239
  Transportmiddel: bus en boot 
  Duur: 3 uur 
  Kleding: goede schoenen en warme, winddichte kleding.
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein. 
  Opmerking: fantastische foto- en filmmogelijkheden, neem een camera en/ of verrekijker mee. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Aan land gaan in het natuurgebied is niet toegestaan. Type vogels variëren door het jaar heen.

  6C - Kjøllefjord Sami Cultuur 
  Periode: 20 mei - 31 oktober
  Prijs per persoon: €139
  Transportmiddel: bus
  Duur: 2 uur en 30 minuten
  Verzorging: koffie en bouillon 
  Kleding: stevige schoenen en warme kleding 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen

  6D - Sneeuwscootertocht in Lapland
  Periode: 15 december - 31 maart 
  Prijs per persoon: €399
  Transportmiddel: bus/sneeuwscooter
  Duur: 2 uur en 15 minuten
  Kleding: stevige schoenen en warme kleding
  Niveau: 3, medium, beetje fysieke inspanning 
  Opmerking: geldig rijbewijs is verplicht. Minimale leeftijd is 6 jaar oud met een ouder erbij. Niet mogelijk op 24 december.

  6H - Vissersdorpjes Kamøyvær & Skarsvåg
  Periode: 2 januari - 31 december
  Prijs per persoon: €139
  Transportmiddel: bus 
  Duur: 2 uur en 30 minuten 
  Verzorging: cake bij het Christmas & Winter House 
  Kleding: comfortabele schoenen, winddichte, warme kleding 
  Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein 

  Vertoon meer
 • Båtsfjord - Kirkenes

  In een kleine 2 uur vaart u in de late avond van Berlevåg door naar Båtsfjord. In de vroege nacht meert u kort aan in Båtsfjord.

  Båtsfjord

  Båtsfjord is een belangrijke vissershaven aan de noordkust van het schiereiland Varanger. De plaats kent een prima, beschutte ligging aan het fjord. Vanuit Båtsfjord loopt de Ishavsveien, een mooie ...

  Båtsfjord is een belangrijke vissershaven aan de noordkust van het schiereiland Varanger. De plaats kent een prima, beschutte ligging aan het fjord. Vanuit Båtsfjord loopt de Ishavsveien, een mooie route, naar de E-6. De plaatselijke kerk met een gebrandschilderd raam van 85 vierkante meter is een bezoekje waard. En dat geldt ook Skarvskiten, een vogelrots, op circa 1 kilometer van Båtsfjord. Het is een walhalla voor vissers maar ook voor fotografen en vogelaars. De Syltefjord rivier is één van Finnmark’s beste zalmrivieren en de omgeving is het thuis voor vele zeehonden en zeearenden. Er zijn meerdere uitgezette wandelroutes door prachtige natuurgebieden.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila

  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 00:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 00:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 19:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 20:15 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Vardø

  Midden in de nacht komt u aan in Vardø. Dit is de meest oostelijke stad van Noorwegen.

  Vardø

  Vardø ligt op het eiland Vardøya en is sinds 1982 met een ondergrondse tunnel van bijna 3 km lengte (de eerste in Noorwegen) met het vasteland verbonden. Het is de enige stad in Noorwegen die in de ...

  Vardø ligt op het eiland Vardøya en is sinds 1982 met een ondergrondse tunnel van bijna 3 km lengte (de eerste in Noorwegen) met het vasteland verbonden. Het is de enige stad in Noorwegen die in de arctische klimaatzone ligt. De visserij is de belangrijkste bron van inkomsten. Vardø is de meest oostelijke gelegen stad van Noorwegen, het meest oostelijke punt van Noorwegen is trouwens het eiland Hornøya dat zelfs nog verder naar het oosten ligt dan Sint-Petersburg en Istanbul. 

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 03:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 03:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 15:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 16:45 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Vadsø

  Ook meert u in de nacht kort aan in het uiterste noordoosten van Noorwegen: Vadsø.

  Vadsø

  Vadsø ligt aan de Varangerfjord. Dit fjord is 95 km lang en bij de monding maar liefst 55 kilometer breed. Rond 1833 groeide de stad snel, mede dankzij de handel met Rusland, dat slechts 175 kilomete ...
  Vadsø ligt aan de Varangerfjord. Dit fjord is 95 km lang en bij de monding maar liefst 55 kilometer breed. Rond 1833 groeide de stad snel, mede dankzij de handel met Rusland, dat slechts 175 kilometer verwijderd is. Vadsø is een multicultureel stadje met een Finse, Sami en Noorse populatie, dit is terug te zien aan de oude gebouwen. Vadsø biedt veel mogelijkheden om te vissen, jagen en wandelen in een gebied met ongerepte natuurlijke schoonheid. De stad zelf beslaat een relatief klein gebied, daarom is het gemakkelijk om de attracties te vinden, zoals het Vadsø Museum. De vogelrots op het nabijgelegen Ekkerøy is fantastisch, grote kolonies drieteenmeeuwen nestelen hier jaarlijks, ook zeearenden zijn hier trouwe bezoekers. 

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 07:15 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Kirkenes

  Kirkenes ligt in het uiterste noordoosten van Noorwegen aan de Bøkfjord. In de haven van Kirkenes eindigt deze Noordwaartse reis van de Hurtigruten.

  Kirkenes

  Kirkenes staat bekend als de hoofdstad van het Barentszzeegebied en is de toegangspoort naar het Oosten. De stad is ook het keerpunt van de 12-daagse rondreis met Hurtigruten of Havila. Kirkenes ligt ...

  Kirkenes staat bekend als de hoofdstad van het Barentszzeegebied en is de toegangspoort naar het Oosten. De stad is ook het keerpunt van de 12-daagse rondreis met Hurtigruten of Havila. Kirkenes ligt aan de monding van de Pasvik rivier en aan het einde van de Bøkfjord waar de Golfstroom niet kan komen, zodat de haven ’s winters vaak opengehouden moet worden met ijsbrekers. Erg populair is het iconische sneeuwhotel tijdens de winter. Daarnaast zijn de vogelrotsen bij Hornøya dichtbij en bent u zo'n 400 kilometer ten noorden van de poolcirkel. De natuur in en rond Kirkenes is anders dan in de rest van Noorwegen. Hier groeien veel oosterse plantensoorten die in andere delen van Noorwegen zeldzaam of niet voorkomen. De grens met Rusland is slechts 15 kilometer verderop. Kirkenes ligt tussen de tijdzones van Helsinki en Moskou in. Dat betekent dat het mogelijk is om vanuit Kirkenes naar het westen te reizen terwijl de tijd vooruit gaat in plaats van achteruit. Als u vanuit Kirkenes naar Rusland reist, gaat de klok niet één, maar twee uur vooruit.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 09:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 12:30 uur
  Vertoon meer

Prijzen

Periode Jan - Apr Mei - Aug Sep - Dec
Polar binnenhut (Basis tarief) Aanvraag Aanvraag Aanvraag
I Binnenhut Select tarief Aanvraag Aanvraag Aanvraag
K Binnenhut Select tarief Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Polar buitenhut (USPT) Aanvraag Aanvraag Aanvraag
I Binnenhut Select tarief Aanvraag Aanvraag Aanvraag
K Binnenhut Select tarief Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Arctic Superior buitenhut (USPB) Aanvraag Aanvraag Aanvraag
I Binnenhut Select tarief Aanvraag Aanvraag Aanvraag
K Binnenhut Select tarief Aanvraag Aanvraag Aanvraag

De prijs van een reis met de Hurtigruten is altijd op aanvraag, iedere 14 dagen heeft de Hurtigruten een andere prijstabel en daarnaast is het erg afhankelijk van de beschikbaarheid en de keuze van de hut.

Naast het selecteren van uw gewenste hut en periode van reizen, raden wij u aan om bij uw aanvraag zoveel mogelijk informatie mee te geven waar uw voorkeur naar uit gaat, zoals:
- Heeft u de mogelijkheid om één of meerdere dagen af te wijken van uw vertrekdatum? Dit kan veel invloed hebben op de vluchten en de prijs van Hurtigruten;
- Heeft u een voorkeur voor het reizen in een bepaald seizoen? Dan zoeken wij de meest gunstige en bijpassende afvaart;
- Heeft u een voorkeur voor een bepaald schip van Hurtigruten?

Inclusief & Exclusief

Inclusief
7-daagse reis in hutcategorie naar keuze
Verblijf op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) van de Noorse kustkeuken
Engelssprekende reisleider aan boord

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vluchten en transfers
- Reisverzekering
- Optionele excursies
- Afhandeling van bagage
- Wandelingen met de Hurtigruten-gidsen