Hlane Royal Nationaal Park

Grootste wildpark in eSwatini

Bekijk foto's

Hlane Game Reserve is het grootste en meest oostelijk gelegen wildpark in eSwatini. Het Hlane Royal National Park heeft een oppervlakte van 22.000 hectare en bestaat voornamelijk uit bosveld met een aantal hele oude bomen. Het park bestaat uit drie gedeeltes. In het 1ste gedeelte vindt u de neushoorns, maar ook diverse antilopesoorten en olifanten. Het 2de gedeelte is het leefgedeelte van de leeuwen en het 3de gedeelte is het thuis van olifanten en diverse antilopesoorten. In dit gedeelte zult u geen neushoorns en olifanten vinden. Het park is op deze manier ingedeeld om de bedreigde diersoorten beter te kunnen monitoren en dus tevens te beschermen. U mag alleen zelf rond rijden en in 1ste en 3de gedeelte van het park. Het 2de gedeelte is verboden. 

wildlife
Dieren die men kan vinden in Hlane zijn olifanten, zwarte en witte neushoorn, giraf, nijlpaard, hyena, zebra en verschillende soorten antilopen. In een afgesloten stuk van het terrein kan men de leeuw ,cheeta en luipaard vinden

Accommodatie
In het park vindt u twee kampen: Ndlovu en Bhubesi. Ndlovu ligt bij de ingang van het park en bestaat uit verschillende accomodaties zoals een camping, rondavels en self-catering huisjes. Er is geen elektriciteit. Bhubesi ligt 14 kilometer verderop en heeft 6 self-catering stenen huisjes die volledig ingericht zijn en voorzien zijn van elektriciteit.

Activiteiten
Mountain biken, ochtend en avond safari's, wandeling om vogels te spotten.