Herfstreis Ukko: prachtige natuur in Fins Lapland

Geniet van prachtige herfstkleuren en kans op het noorderlicht

Herfstreis Fins Lapland Inari Gegidste wandeling Kans op noorderlicht
 • Herfstreis
 • Fins Lapland
 • Inari
 • Gegidste wandeling
 • Kans op noorderlicht
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Een 4-daagse Herfstreis Ukko: prachtige natuur in Fins Lapland waar u verblijft in het Wilderness Hotel in Inari met kans op het magische noorderlicht zonder temperaturen ver onder 0 te moeten ervaren. Fins Lapland staat bekend om de fantastische wintervakanties, maar ook de herfst is de moeite waard. Maak tijdens deze reis kennis met de prachtige natuur in herfstkleuren en krijg een grote kans op het zien van het noorderlicht. Deze reis is inclusief een bezoek aan Siida, Sami museum en natuurcentrum, gegidste wandeling en een noorderlichtsafari per auto.

Dit is een voorbeeldreis. Het is mogelijk om onderstaande reis te maken zoals door ons beschreven of om deze reis aan te passen naar uw wens. Wij helpen u graag met het in elkaar zetten van uw (droom)reis op maat!


Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Helsinki - Ivalo/Inari

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Inari

  Dag 1
  Bij aankomst in Ivalo wordt u met een transfer (duur: ongeveer 30 tot 60 minuten) naar het Wilderness Hotel in Inari gebracht. Hier wacht een welkomstdiner op u.

  Dag 2 - 4
  De komende dagen verblijft u in het Wilderness Hotel in Inari en onderneemt u verschillende activiteiten. Deze reis is namelijk inclusief een bezoek aan Siida, Sami museum en natuurcentrum, gegidste wandeling en een noorderlichtsafari per auto.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Inari dag
   Gegidste wandeling
   Noorderlichtsafari

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Inari, Wilderness Hotel Inari

  Het Wilderness Hotel Inari ligt aan het prachtige Inari meer en heeft een adembenemend uitzicht. Het is de ideale locatie om het noorderlicht te spotten. Het hotel heeft haar deuren geopend op 20 dece ...

  Het Wilderness Hotel Inari ligt aan het prachtige Inari meer en heeft een adembenemend uitzicht. Het is de ideale locatie om het noorderlicht te spotten. Het hotel heeft haar deuren geopend op 20 december 2017 en heeft 40 hotelkamers. Ook biedt het hotel Aurora cabins en houten cabins, waarbij u een panoramisch uitzicht heeft op het Inari meer. Wilderness Hotel Inari is de ideale plek om winteractiviteiten en noorderlichtexcursies te doen.

  Accommodatie
  » Inari Wilderness Room
  Ruime kamers met veel comfort en uitstraling. Twee enkele bedden of een tweepersoonsbed en een eigen badkamer.

  » Inari Log Cabin
  Ruime cabins met veel comfort en uitstraling. Een tweepersoons bed in een slaapkamer beneden, 2 of 3 eenpersoons bedden in de slaapvide en een slaapbank. Ingerichte keuken met eettafel, eigen badkamer met ensuite sauna en een openhaard. De Log Cabins hebben uitzicht op het Inarimeer of de Nukkumajoki rivier.

  » 
  Inari Aurora Cabin
  Ruime cabins met uitzicht op de (sterren)hemel vanuit uw bed! Dit betekent ook dat u vanuit uw bed kunt genieten van het noorderlicht, op het moment dat dit magische natuurverschijnsel zich laat zien. Het glas zal, zelfs bij hele lage temperaturen, goed helder blijven, waardoor u op de meest comfortabele manier van het noorderlicht kunt genieten. De cabins hebben een tweepersoons bed en een eigen badkamer.

  » Ina
  ri Arctic Chalet
  Ruime chalets met een luxe Scandinavisch design. Elk chalet beschikt over een grote slaapkamer met tweepersoonsbed. De woonkamer beschikt over een openhaard en heeft grote ramen waardoor u wellicht uitzicht heeft op het Inarimeer (niet alle chalets hebben dit). In de woonkamer staat een bank dat gebruikt kan worden als een slaapbank. Daarnaast is er een badkamer met sauna aanwezig en een apart toilet.

  » Inari Villa
  Deze luxe villa ligt aan de oever van het meer Inari, op slechts vijf minuten lopen van het hoofdgebouw van het hotel. Er zijn drie slaapkamers met in de slaapkamers bedden verdeeld voor 6 personen, een woonkamer en een volledig uitgeruste keuken. Ook is er een saunagebouw met kleedruimte. Op het terras bevindt zich ook de jacuzzi. Deze gloednieuwe villa is te boeken vanaf 1 december 2023. Omdat het een gloednieuwe villa is, zijn er nog niet veel foto's van beschikbaar.

  Omgeving
  Het restaurant van het Wilderness Hotel Inari biedt een unieke eet ervaring met uitzicht op het prachtige meer van de Arctische wildernis. Geniet van traditionele Sami-gerechten van lokale ingrediënten met verfrissende drankjes en cocktails. Het restaurant heeft een lounge met openhaard.
  Vertoon meer

  Inari Dag / Nellim Dag

  Tijdens een verblijf in Inari of Nellim, is het mogelijk dat excursie Inari Dag of Nellim Dag is inbegrepen.» Inari DagOp Inari Dag bezoekt u Siida, het Sami museum en het Natuur centrum. U kan hier ...

  Tijdens een verblijf in Inari of Nellim, is het mogelijk dat excursie Inari Dag of Nellim Dag is inbegrepen.

  » Inari Dag
  Op Inari Dag bezoekt u Siida, het Sami museum en het Natuur centrum. U kan hier alle informatie vinden over de Sami Cultuur en geschiedenis. Daarnaast vind u er informatie over het leven in het Noorden en de natuur. Na het bezoek aan Siida krijgt u een sightseeing tour door Inari. Het dorp is het centrum voor de Finse Sami-cultuur. Het dorp charmeert de bezoekers door de unieke wilde natuur en veelzijdige culturen. U bezoekt de mooiste plekken om foto's te maken en geniet van de Lapse natuur en landschappen.

  » Nellim Dag
  Op Nellim Dag bezoekt u de kerk van Nellim, bekend als een ware schoonheid en meesterwerk van houtbewerking. Daarna brengt u een bezoek aan de beroemde brug van Paatsjoki, dat bekend staat als altijd stromende rivier die helemaal naar de Noordelijke IJszee leidt. Als laatste wordt er een bezoek gebracht aan Nellim Wood Flume, dat vol staat met houthakkersgeschiedenis. Hier krijgt u een picknick als lunch en kunt u een kopje koffie drinken bij de open haard. Nellim staat bekend als het dorp met drie culturen: Fins, Inari Sami en Skolt Sami. Bij Wilderness Hotel Nellim leert u interessante dingen over de geschiedenis en manier van leven in het noorden.
  Vertoon meer

  Gegidste wandeling - Inari, Muotka, Nellim

  Tijdens een verblijf in Inari, Muotka of Nellim, is het mogelijk dat een gegidste wandeling is inbegrepen.» Gegidste wandelingNa het ontbijt gaat u tijdens de gegidste wandeling genieten van de einde ...

  Tijdens een verblijf in Inari, Muotka of Nellim, is het mogelijk dat een gegidste wandeling is inbegrepen.

  » Gegidste wandeling
  Na het ontbijt gaat u tijdens de gegidste wandeling genieten van de eindeloze bossen. In de herfst is de natuur fantastisch met diverse kleuren en nieuwsgierige dieren. Uw gids zal interessante feitjes vertellen over de Finse natuur en als u geluk heeft ziet u een rendier. De lunch krijgt u bij een open vuur.
  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari - Inari, Nellim, Muotka, Nangu, Juutua

  Tijdens een noorderlichtsafari kunt u op verschillende manieren het noorderlicht proberen op te zoeken. Vooral op winteravonden aan een heldere hemel is dit fascinerende natuurfenomeen te bewonderen. ...

  Tijdens een noorderlichtsafari kunt u op verschillende manieren het noorderlicht proberen op te zoeken. Vooral op winteravonden aan een heldere hemel is dit fascinerende natuurfenomeen te bewonderen. De weersvoorspellingen worden hierbij goed in de gaten gehouden om de meest geschikte plek te vinden waar u vrij zicht heeft om het noorderlicht te zien.

  Wilderness hotel Nellim
  » Noorderlicht sneeuwscootertocht (2,5 uur)
  Tijdens deze sneeuwscootertocht gaat u op jacht naar het Noorderlicht. Er wordt gezocht naar de beste plek om het Noorderlicht te zien. Vaak zijn dit open plekken, ver weg van kunstlicht. Als het Noorderlicht verschijnt, zult u stoppen om dit magische licht te bewonderen.
  » Aurora Camp (2,5 uur)
  Op jacht naar het Noorderlicht! U zult in een slede achter een sneeuwscooter aan naar het Aurora Camp gebracht worden. Wanneer u bij het Camp wacht tot het magische Noorderlicht zich laat zien, kunt u genieten van een warme drank.
  » Noorderlicht sneeuwschoenwandelen (2,5 uur)
  Sneeuwschoenwandelen in de donkere bossen is erg spannend. Door de bossen in de omgeving van Nellim, zult u op de sneeuwschoenen naar het Camp wandelen. Hier kunt u genieten van een warme drank, en als u geluk heeft, zult u het Noorderlicht zien.
  » Noorderlicht safari met auto (2,5 uur)
  Met de auto wordt u naar de bekende Paatsjoki brug gebracht. Omdat de rivier nooit bevriest, krijgt u prachtige weerspiegelingen als het Noorderlicht zich laat zien. U kunt genieten van een warme drank. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route iets afwijken, zodat u de meeste kans heeft om het Noorderlicht te zien.
  » Privé noorderlichtsafari in slede (2,5 uur)
  Deze speciale slede die achter een sneeuwscooter hangt laat u genieten van al het moois van het meer van Inari. U zit beschut waardoor u optimaal kan genieten. Er wordt gezocht naar de beste plek om het Noorderlicht te zien. Vaak zijn dit open plekken, ver weg van kunstlicht. Als het Noorderlicht verschijnt, zult u stoppen om dit magische licht te bewonderen. Het is mogelijk om de tour te verlengen en een diner op open vuur bij te boeken.

  Wilderness hotel Nangu
  » Noorderlicht sneeuwscootertocht (2,5 uur)
  Tijdens deze sneeuwscootertocht gaat u op jacht naar het Noorderlicht. Er wordt gezocht naar de beste plek om het Noorderlicht te zien. Vaak zijn dit open plekken, ver weg van kunstlicht. Als het Noorderlicht verschijnt, zult u stoppen om dit magische licht te bewonderen.
  » Aurora Camp (2,5 uur)
  Op jacht naar het Noorderlicht! U zult in een slede achter een sneeuwscooter aan naar het Aurora Camp gebracht worden. Wanneer u bij het Camp wacht tot het magische Noorderlicht zich laat zien, kunt u genieten van een warme drank.
  » Noorderlicht sneeuwschoenwandelen (2,5 uur)
  Sneeuwschoenwandelen in de donkere bossen is erg spannend. Op sneeuwschoenen zult u naar het Camp wandelen. Hier kunt u genieten van een warme drank, en als u geluk heeft, zult u het Noorderlicht zien.
  » Noorderlicht safari met auto (2,5 uur)
  Met de auto zult u per auto rondgereden worden op zoek naar het Noorderlicht. U kunt genieten van een warme drank. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route iets afwijken, zodat u de meeste kans heeft om het Noorderlicht te zien.

  Wilderness hotel Inari
  » Noorderlicht sneeuwscootertocht (2,5 uur)
  Tijdens deze sneeuwscootertocht gaat u op jacht naar het Noorderlicht. Er wordt gezocht naar de beste plek om het Noorderlicht te zien. Vaak zijn dit open plekken, ver weg van kunstlicht. Als het Noorderlicht verschijnt, zult u stoppen om dit magische licht te bewonderen.
  » Aurora Camp (2,5 uur)
  Op jacht naar het Noorderlicht! U zult in een slede achter een sneeuwscooter over het Inari meer aan naar het Aurora Camp gebracht worden. Wanneer u bij het Camp wacht tot het magische Noorderlicht zich laat zien, kunt u genieten van een warme drank.
  » Noorderlicht sneeuwschoenwandelen (2,5 uur)
  Sneeuwschoenwandelen in de over het bevroren Inari meer is erg spannend. Op sneeuwschoenen zult u naar het Camp wandelen. Hier kunt u genieten van een warme drank, en als u geluk heeft, zult u het Noorderlicht zien.

  Wilderness hotel Moatka
  » Noorderlicht sneeuwscootertocht (2,5 uur)
  Tijdens deze sneeuwscootertocht gaat u op jacht naar het Noorderlicht. Er wordt gezocht naar de beste plek om het Noorderlicht te zien. Vaak zijn dit open plekken, ver weg van kunstlicht. Als het Noorderlicht verschijnt, zult u stoppen om dit magische licht te bewonderen.
  » Aurora Camp (2,5 uur)
  Op jacht naar het Noorderlicht! U zult in een slede achter een sneeuwscooter aan naar het Aurora Camp gebracht worden. Wanneer u bij het Camp wacht tot het magische Noorderlicht zich laat zien, kunt u genieten van een warme drank.
  » Noorderlicht sneeuwschoenwandelen (2,5 uur)
  Sneeuwschoenwandelen in de donkere bossen is erg spannend. Door de taiga bossen in de omgeving van Muotka, zult u op sneeuwschoenen naar het Camp wandelen. Hier kunt u genieten van een warme drank, en als u geluk heeft, zult u het Noorderlicht zien.
  » Noorderlichtsafari met auto (2,5 uur)
  Met de auto zult u per auto rondgereden worden op zoek naar het Noorderlicht. U kunt genieten van een warme drank. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route iets afwijken, zodat u de meeste kans heeft om het Noorderlicht te zien.

  Wilderness hotel Juutua
  » Noorderlicht sneeuwscootertocht (2,5 uur)
  Stel je eens voor dat je een sneeuwscootertocht kunt combineren met het zien van het noorderlicht. Met een beetje geluk kan dit gewoon! We gaan naar de open plekken, waar de kans om het noorderlicht te zien het grootst is. De rijafstand is afhankelijk van de weersomstandigheden; als de lucht er veelbelovend uitziet, zullen we stoppen en deze prachtige show bewonderen. We zullen genieten van het brandende kampvuur met warme dranken en elkaars gezelschap.
  » Aurora Camp (3 uur)
  Bewonder het noorderlicht terwijl je comfortabel zit in een slee die wordt voortgetrokken door de sneeuwscooter. We gaan op zoek naar het noorderlicht bij het verbazingwekkende meer van Inari. Het meer van Inari is een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te bekijken, omdat er helemaal geen lichtvervuiling is. Tot aan de camping kunt u genieten van de noordelijke sterrenhemel. De sfeer bij het kampvuur is een belevenis op zich. We zullen genieten van het brandende kampvuur met warme dranken en elkaars gezelschap.
  » Noorderlichtsafari met auto (3 uur)
  De Noorderlichtsafari met auto is een van onze bekendste noorderlicht-kijkactiviteiten. We zullen proberen het noorderlicht op te zoeken met een auto. Bij mooi weer trekken we naar een van de specifieke kampeerplekken om dit fenomeen te fotograferen. Als het weer er niet zo veelbelovend uitziet, gaan we verder op zoek naar een heldere hemel. Tijdens de reis zal de gids warme dranken en snacks serveren.
  » Noorderlicht sneeuwschoenwandelen (3 uur)
  Wandelen in de donkere bossen vergezeld van het licht van de maan en de dans van het noorderlicht is onvergetelijk. Warm op bij het kampvuur en wacht tot het noorderlicht verschijnt, terwijl warme dranken worden bereid op het open vuur.

  Vertoon meer

  Vlucht Ivalo/Inari - Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode sep - nov 2024 O.b.v. 2 personen
Wilderness Room € 1.235
Arctic Chalet € 1.395
Aurora Cabin € 1.565
Log Cabin € 1.675

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. volpension
 Genoemde activiteiten en transfers
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden