Havila Trondheim-Tromsø

Havila Trondheim-Tromsø

Motorschip Havila Noorwegen Kust van Helgeland Trondheim
 • Motorschip
 • Havila
 • Noorwegen
 • Kust van Helgeland
 • Trondheim
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Ontdek de 3-daagse kustroute van Trondheim-Tromsø met Havila. Steek met deze reis de poolcirkel over en betreed het rijk van de middernachtzon en het noorderlicht!


Dag tot dag beschrijving

 • Trondheim - Rørvik

  Welkom aan boord in Trondheim! De historische stad Trondheim werd meer dan duizend jaar geleden gesticht. De kathedraal van Nidaros is het symbool van de stad; het is het nationale heiligdom van Noorwegen en een van de grootste kathedralen in Noord-Europa. Na uw bezoek hier, gaat de reis verder de fjord in, naar een overvloedige archipel richting Noord-Noorwegen.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Volpension

  Trondheim

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndelag zijn gevonden blijkt dat dit g ...

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndelag zijn gevonden blijkt dat dit gebied al sinds duizenden jaren wordt bewoond vooral dankzij de vruchtbare gronden rond de Trondheimfjord en de open verbinding met de zee. Al vroeg in de Noorse geschiedenis was Trondheim een machtige stadstaat. Zelfs vandaag de dag staat Trondheim bekend als een van de typische houten steden van Europa, en het stadscentrum heeft veel bijzondere houten gebouwen. Sommige van de smalle steegjes en straatjes, waarvan vele uit de Middeleeuwen stammen, bestaan nog steeds. Daarnaast staat Trondheim ook bekend om zijn studenten, technologie, cultuur & architectuur. De architectuur in Trondheim en omgeving biedt een schitterende, bijna mystieke sfeer voor ieder uitstapje. Bezoek met een ervaren gids de prachtige kathedraal van Nidaros en de begraafplaats van St. Olav (Tryggvason). Nidaros is de enige kathedraal in gotische stijl van het land en was tijdens de middeleeuwen het belangrijkste pelgrimsoord van Noord-Europa. Het is rijk aan architectonische details en middeleeuwse beelden. Voor iets actiefs: boek een kajaktocht over de rivier de Nidvof maak een fietstocht langs de prachtige gerestaureerde historische panden.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 10:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 13:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 09:45 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Rørvik

  Na een vaarroute via onder andere Munkholmen, Ørlandet en duizenden eilandjes en klippen van Frohavet, vaart u door het smalle kanaal van Stokksund richting het charmante Rørvik waar u in de avond aankomt.

  Rørvik

  Rørvik is de hoofdstad van de grote eilandengroep Vikna, een groep die bestaat uit bijna 6.000 rotsen, klippen en eilandjes. Een waar paradijs voor vele duizenden vogels. Slechts 7 van deze eilandjes ...

  Rørvik is de hoofdstad van de grote eilandengroep Vikna, een groep die bestaat uit bijna 6.000 rotsen, klippen en eilandjes. Een waar paradijs voor vele duizenden vogels. Slechts 7 van deze eilandjes worden bewoond. Rørvik ligt aan zee, elke avond passeren hier de schepen van de Hurtigrute die noordwaarts en zuidwaarts koersen, elkaar. In Rørvik is het Norveg Museum een aanrader. In dit centrum wordt de geschiedenis en de cultuur van het kustgebied getoond. Ook een wandeling naar de heuvel waarop de kerk staat, loont de moeite. Er is uitzicht op Berggården, een houten handelsstation, waar o.a. een winkel uit de 19de eeuw kan worden bewonderd. De 700 meter lange en 41 meter hoge hangbrug Nærøysundbrug vormt de verbinding tussen de eilandengroep Vikna en het vasteland.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 22:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur
  Vertoon meer
 • Brønnøysund - Svolvær

  Deze dag steken we de poolcirkel over met een ceremonie en gaan dan verder naar het Arctisch gebied. Dat betekent middernachtzon in de zomer, en in de winterdagen mogelijk 's avonds noorderlicht. De natuur is krachtig met de grootste gletsjer van Noord-Scandinavië, 's werelds sterkste getijdenstroom en ontmoetingen met de majestueuze zeearend. In de nacht meert u voor 10 minuten aan in Brønnøysund.

  Brønnøysund

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halverwege de westkust van Noorwegen. ...

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halverwege de westkust van Noorwegen. Het kleine kustplaatsje met 5.000 inwoners is gecentreerd op de smalle maar strategisch gelegen haven, die geschikt is voor alle handel en visserij. Het is een levendig en mooi stadje met een aantrekkelijke jachthaven. Als u de benen wilt strekken kunt u even door het centrum dwalen of naar de brug over de Brønnøysund lopen. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht op Brønnøysund en het schip van de Hurtigruten dat aan de kade ligt.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 01:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:55 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 15:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:30 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Sandnessjøen

  Net voordat u een korte stop maakt in Sandnessjøen vaart het Havila schip langs de bekende bergketen “de zeven zusters”.

  Sandnessjøen

  Sandnessjøen is sinds 1669 een handelsplaats, maar de stad kwam pas echt tot ontwikkeling doordat de Hurtigruten de stad vanaf het begin van haar bestaan (dat was in 1891) aandeed. De bergketen Seven ...

  Sandnessjøen is sinds 1669 een handelsplaats, maar de stad kwam pas echt tot ontwikkeling doordat de Hurtigruten de stad vanaf het begin van haar bestaan (dat was in 1891) aandeed. De bergketen Seven Sisters is misschien wel de belangrijkste roem van Sandessjøen. Vanaf het dek heeft u een geweldig uitzicht op deze prachtige reeks van pieken als u de stad nadert. De UNESCO Vega-eilanden zijn ook vlakbij. Imposant is het uitzicht op Dønnamannen, een berg van 858 meter hoogte, en de Helgelandsbrua. Het is leuk om een wandelingetje door het centrum te maken en even een kijkje te nemen bij het standbeeld van priester en dichter Petter Dass of om wat rond te neuzen in de winkelstraten.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 04:35 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 04:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 12:15 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Nesna

  Nesna is een plek waar u kort in de vroege ochtend aanmeert. Na een korte stop vaart u verder naar Ørnes.

  Nesna

  Nesna ligt vlakbij de langgerekte Ranafjord die toegang geeft tot de industriestad Mo i Rana. Ooit was Nesna een handelsplaats, nu een plaatsje met circa 1.000 inwoners met een prachtige ligging. Nesn ...
  Nesna ligt vlakbij de langgerekte Ranafjord die toegang geeft tot de industriestad Mo i Rana. Ooit was Nesna een handelsplaats, nu een plaatsje met circa 1.000 inwoners met een prachtige ligging. Nesna is een gemeente in de provincie Nordland en maakt deel uit van de regio Helgeland. De schilderachtige omgeving bestaat uit de eilanden Hugla, Handnesøya en Tomma. De schepen van de Hurtigruten en Havila leggen hier maar heel kort aan.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:55 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 06:05 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 10:25 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 10:35 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Ørnes

  Voordat u in Ørnes aanmeert, steekt u de poolcirkel over, waardoor u meer kans heeft om in de winter het noorderlicht te zien en in de zomer de middernachtzon te ervaren. Landinwaarts ligt Svartisen oftewel het zwarte ijs, de grootste gletsjer van Noord-Scandinavië, die bijna helemaal doorloopt tot aan de zee. Na Svartisen wordt er aangelegd in Ørnes, een van de korte stops waarbij er ook goederen worden in- en uitgeladen.

  Ørnes

  Ørnes is een oude handelsplaats. In het centrum staan nog wat huizen die dateren uit circa 1800. Ørnes ligt aan de noordkust van Helgeland en is omgeven door een prachtige archipel met 700 eilanden ...

  Ørnes is een oude handelsplaats. In het centrum staan nog wat huizen die dateren uit circa 1800. Ørnes ligt aan de noordkust van Helgeland en is omgeven door een prachtige archipel met 700 eilanden en meer dan 30 bergtoppen op de achtergrond van zo'n 1000 meter hoog. Ørnes biedt een breed scala aan winkels, diverse eetgelegenheden en hotels. In Ørnes bent u dicht bij de op één na grootste gletsjer van Noorwegen (Svartisen) en de poolcirkel

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 09:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 09:55 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:40 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 06:50 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Bodø

  Tijdens het binnenvaren in de haven van Bodø heeft u uitzicht op de landingsbanen van een van de drukste vliegvelden van Noorwegen. Hier is zowel burgerluchtvaart als militair vliegverkeer. Bodø is de zuidelijkste plaats waar u de middernachtzon kunt bewonderen en ligt vlakbij Saltstraumen, een van de sterkste getijstromen ter wereld.

  Bodø

  Bodø is een klein stadje dat in 1816 werd gesticht en dat vroeger een centrum van visserijactiviteiten was. Bodø is nu de op één na grootste stad in Noord-Noorwegen. Daarnaast zijn er tal van hoge ...

  Bodø is een klein stadje dat in 1816 werd gesticht en dat vroeger een centrum van visserijactiviteiten was. Bodø is nu de op één na grootste stad in Noord-Noorwegen. Daarnaast zijn er tal van hogescholen en is het hoofdkwartier van het leger in Noord-Noorwegen hier gevestigd. Verder is Bodø een belangrijke handelsstad, terwijl ook de visindustrie een van de economische pijlers is. De stad heeft een korte geschiedenis, het werd namelijk pas in 1816 gesticht. De Hurtigruten en het vrachtverkeer waren heel belangrijk voor de stad, zeker omdat pas vlak voor de Tweede Wereldoorlog een wegverbinding naar het zuiden werd gerealiseerd. De stad staat bekend om zijn gastvrijheid en herbergt een van de meest levendige studentengemeenschappen van Noorwegen. Belangrijk is ook de Nordlandsbanen, de spoorlijn tussen Oslo en Bodø.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 12:40 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 15:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 02:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 03:45 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Stamsund

  Vanuit Bodø steekt het Havila schip langs het eiland Landegode (+/- 10 kilometer ten noordwesten van Bodø) de Vestfjord over naar Lofoten. De legendarische ‘Lofoten muur’, een rij van eilanden met spitse bergtoppen, is al van veraf te zien.

  Stamsund

  Stamsund is een charmant vissersdorpje dat ligt aan de zuidkant van het eiland Vestvågøy in de Lofoten-archipel, langs de Vestfjord. Tegenwoordig één van de grootste vissersplaatsen op Lofoten met ...
  Stamsund is een charmant vissersdorpje dat ligt aan de zuidkant van het eiland Vestvågøy in de Lofoten-archipel, langs de Vestfjord. Tegenwoordig één van de grootste vissersplaatsen op Lofoten met grote installaties voor visproductie en een eigen rederij. De wateren bij Stamsund bieden namelijk uitstekende mogelijkheden om te vissen, vooral in maart. Er wordt met name stokvis geëxporteerd. De omliggende bergen bieden volop mogelijkheden om te wandelen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 19:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 19:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 22:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:30 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Svolvær

  In de late avond vaart u door naar Svolvær. Na een korte stop vaart u verder naar Stokmarknes.

  Svolvær

  Svolvær, de onbetwiste hoofdstad van de Lofoten archipel, gedomineerd door de Svolværgeita, een hoge berg met bovenop twee uitstekende rotsen die slechts anderhalve meter uit elkaar staan. Er zijn w ...

  Svolvær, de onbetwiste hoofdstad van de Lofoten archipel, gedomineerd door de Svolværgeita, een hoge berg met bovenop twee uitstekende rotsen die slechts anderhalve meter uit elkaar staan. Er zijn waaghalzen die van de ene rots naar de andere springen. De pittoreske haven van Svolvær kijkt uit over de Vestfjord. Het imposante landschap van de Lofoten en het bijzondere licht trokken al vroeg kunstenaars naar Lofoten. Van januari tot april is de haven van Svolvær een vertrekpunt voor 3000 kabeljauwvissers die hier in die periode jaarlijks meer dan 25 miljoen kilo vis vangen. Heel veel kabeljauw wordt na de vangst op grote rekken gehangen om daar te drogen. De zogeheten stokvis. De omliggende eilanden, steile bergen, prachtige stranden en beschutte baaien bieden spannende activiteiten. Winkels, galerieën, cafés en restaurants zijn verspreid over de stad.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 22:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 18:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 20:30 uur
  Vertoon meer
 • Stokmarknes - Tromsø

  De reis gaat vandaag verder door nauwe fjorden en langs wilde bergen naar Tromsø, een stad die wordt gekenmerkt door jagen en vissen, poolexpedities en moed. Nu heeft u ook het land van de Sami bereikt, de inheemse bevolking van Noorwegen. Het ontmoeten van de Sami en hun rendieren terwijl u over de Sami-cultuur hoort, is een unieke ervaring die u zich altijd zult blijven herinneren. In de nacht passeert u Stokmarknes.

  Stokmarknes

  StokmarknesStokmarknes kent een prachtige ligging aan de Sortlandsundet. In  1881 werd in deze plaats door Richard Bernard With de zogeheten Vesteraalens Dampskibsselskab opgericht, omdat de hand ...

  Stokmarknes

  Stokmarknes kent een prachtige ligging aan de Sortlandsundet. In  1881 werd in deze plaats door Richard Bernard With de zogeheten Vesteraalens Dampskibsselskab opgericht, omdat de handelslieden op Vesterålen beseften dat er behoefte was aan een stoomschip om hun goederen te transporteren. En eigenlijk was de aanschaf van het stoomschip Vesteraalen het begin van de Hurtigrute.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Sortland

  In de nacht passeert u ook Sortland.

  Sortland

  Sortland in Vesterålen ligt in het rijk van honderden eilanden die een fantastisch scherenlandschap vormen. Sortland is een rustig plaatsje met enkele bezienswaardigheden, zoals de kerktoren die éé ...

  Sortland in Vesterålen ligt in het rijk van honderden eilanden die een fantastisch scherenlandschap vormen. Sortland is een rustig plaatsje met enkele bezienswaardigheden, zoals de kerktoren die één van de oudste bewaard gebleven kerktorens is van Noorwegen. De klok uit 1476 dateert. Ten noorden van Sortland ligt de 961 meter lange Sortlandbrug van Langøya naar Hinnøya. Verder wordt Sortland erkend als een van de beste muziekgemeenschappen in Noorwegen. Sortland Jazz Festival vindt elk najaar plaats.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 02:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 03:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 12:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 13:00 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Risøyhamn

  Ook passeert u Risøyhamn in de nacht.

  Risøyhamn

  Risøyhamn is een dorp op het eiland Andøya. Het ligt aan de straat Risøy, waar een brug de eilanden Andøya en Hinnøya met elkaar verbindt. Al sinds de 18de eeuw is dit plaatsje een handelscentrum ...
  Risøyhamn is een dorp op het eiland Andøya. Het ligt aan de straat Risøy, waar een brug de eilanden Andøya en Hinnøya met elkaar verbindt. Al sinds de 18de eeuw is dit plaatsje een handelscentrum. Risøyhamn is een prima uitgangspunt voor een bezoek aan Andenes en een walvissafari. Maar dat kost u wel een hele dag! In de buurt zijn verschillende vogelkolonies te vinden, waaronder een broedplaats voor minimaal 160.000 papegaaiduikers. Het gebied heeft enorme venen, grote bergbraammoerassen en steenkoollagen

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 04:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 04:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 10:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 11:00 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Harstad

  Afhankelijk van de tijd wanneer u opstaat kunt u wat van de omgeving van Harstad zien, en de plaats zelf bewonderen (rond 06:45 uur).

  Harstad

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels ...

  Harstad ligt op Hinnøya, het grootste eiland van Noorwegen, en is een belangrijk handelscentrum voor de hele regio. Het geplaveide marktplein in het stadscentrum ligt op korte loopafstand van winkels en cafés. Harstad staat het hele jaar bekend om zijn hoogwaardige restaurants en culturele evenementen. De stad heeft een beschutte ligging aan de Vågsfjord en een goede natuurlijke haven. Bossen, bergen, fjorden, eilanden en kilometerslange paden bieden het hele jaar door onvergetelijke buitenervaringen.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 07:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 07:50 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:30 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Finnsnes

  U vaart door naar Finnsnes waar u in de late ochtend arriveert.

  Finnsnes

  Finnsnes is een regioplaats dat fraai gelegen is aan de Gisundet. De mooie Gisundbrug tussen het eiland Senja (ookwel miniatuur Noorwegen genoemd) en het vasteland van Noorwegen is een markant herkenn ...

  Finnsnes is een regioplaats dat fraai gelegen is aan de Gisundet. De mooie Gisundbrug tussen het eiland Senja (ookwel miniatuur Noorwegen genoemd) en het vasteland van Noorwegen is een markant herkenningspunt. Een wandeling door het centrum van Finnsnes of een wandeling naar het Finnsnesvannet is een leuke onderbreking van de reis. Visserij en landbouw zijn nog steeds belangrijk en Finnsnes is een belangrijk knooppunt voor transport zowel over land als over zee.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 11:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 04:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 04:45 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Tromsø

  Vanuit Finnsnes gaat de reis verder langs de oude handelsplaats Gibostad naar de Malangfjord. De vaarroute wordt smaller bij de nadering van het eiland Kvaløya. Via de Båtsfjord arriveert u in Tromsø. Dit is uw eindbestemming voor deze reis.

  Tromsø

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de midderna ...

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de middernachtzon te zien. Van eind november tot half januari heerst de poolnacht en dan is er grote kans om bij helder weer het magische noorderlicht te bewonderen. Tromsø en de luchthaven Langnes liggen op het eiland Tromsøya dat met de Tromsøbrug (lengte 1016 meter) en met een tunnel met het vasteland is verbonden. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken. Deze studentenstad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 18:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 23:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:30 uur
  Vertoon meer

  Havila excursies Trondheim – Tromsø

  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.Noordwaarts:BOON ...
  Tijdens deze vaart zijn er meerdere excursiemogelijkheden. Bekijk welke excursies mogelijk zijn tijdens deze route. Geïnteresseerd? Vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

  Noordwaarts:
  BOON1 - Per ribboot door Saltstraumen en Havørna
  Periode: 16 maart - 24 november
  Verzorging: geen
  Duur: 2 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: £115

  STUN1 - Ontmoet de bevolking van de Lofoten
  Periode: 4 november - 3 april
  Verzorging: Een warme maaltijd bij terugkomst op het schip.
  Duur: 2 uur en 50 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £88

  STUN2 - Feest met de Viking-leider

  Periode: gehele jaar
  Verzorging: Diner met mede / niet-alcoholisch alternatief.
  Duur: 2 uur en 50 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend. 
  Prijs per persoon: £133

  SVJN1 - Brouwerijbezoek en bierproeverij (Noordwaarts)
  Periode: gehele jaar
  Verzorging: Bierproeverij
  Duur: 40 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £35

  TOSN1 - Tromsø: hoofdstad van de Noordpool
  Periode: gehele jaar
  Verzorging: geen
  Duur: 3,5 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £124

  TOSN2 - Rendiersledetocht en bezoek aan de Sami bevolking
  Periode: 1 november - 30 april
  Verzorging: Snacks en warme drankjes
  Duur: 3,5 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: £151

  TOSN3 - Hondensledetocht Tromsø
  Periode: 1 december - 4 mei 
  Verzorging: Koffie/thee en cake
  Duur: 3,5 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: £213

  TOSN4 - 300 husky's bezoeken
  Periode: zomer- en herfstseizoen
  Verzorging: Cake en warme drankjes 
  Duur: 3,5 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £115

  Zuidwaarts:
  TOSS1 - Middernachtconcert in de Arctische kathedraal
  Periode: Gehele jaar
  Verzorging: geen 
  Duur: 1,5 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.  
  Prijs per persoon: £61

  HRDS1 - Een voorproefje van Vesterålen
  Periode: Gehele jaar
  Verzorging: Lokaal gebak, koffie / thee
  Duur: 4 uur en 15 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £88

  SVJS1 - Een voorproefje van de Lofoten
  Periode: Gehele jaar 
  Verzorging: Enkele hapjes van Noord-Noorse specialiteiten
  Duur: 1 uur en 50 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £89

  SVJS2 - Zeearendsafari per ribboot
  Periode: 9 juni - 8 september
  Verzorging: Tapas met zalm
  Duur: 2 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: £133

  SVJS3 - Brouwerijbezoek en bierproeverij
  Periode: Gehele jaar
  Verzorging: Bierproeverij
  Duur: 2 uur 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £35

  SVJS4 - Ervaar Lofoten
  Periode: 9 april - 31 augustus
  Verzorging: Een warme maaltijd bij terugkomst op het schip.
  Duur: 3 uur en 20 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £88

  SVJS5 - Paardrijden op de Lofoten
  Periode: Gehele jaar, behalve 31 december 
  Verzorging: geen
  Duur: 3 uur en 20 minuten
  Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie. Oneffen en steil terrein kan voorkomen en het kan nodig zijn om uitrusting en soortgelijke items mee te nemen die u zelf moet dragen. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
  Prijs per persoon: £177

  SVJS6 - Golfen op de Lofoten
  Periode: Lente- en zomerseizoen
  Verzorging: geen
  Duur: 3 uur en 20 minuten
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: £266

  SVJS7 - Zeearendsafari in Trollfjorden
  Periode: 23 maart - 30 september
  Verzorging: geen
  Duur: 2 uur + 2 uur in Svolvær
  Niveau: 1-2
  Prijs per persoon: £142

  BNNS1 - Wandelen op Torghatten
  Periode: 1 april - 31 oktober
  Verzorging: Koffie/thee en cake
  Duur: 2,5 uur
  Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie. Oneffen en steil terrein kan voorkomen en het kan nodig zijn om uitrusting en soortgelijke items mee te nemen die u zelf moet dragen. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
  Prijs per persoon: £106

  BNNS2 - Het Noorse zalmavontuur
  Periode: Gehele jaar
  Verzorging: geen
  Duur: 2,5 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £88

  SSJS1 - Ervaar de Vega-eilanden die op de Werelderfgoedlijst staan
  Periode: 1 juni - 30 september
  Verzorging: Koffie/thee en lokale snack 
  Duur: 5 uur en 45 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £257

  Vertoon meer

Prijzen

Periode Jan - Apr Mei - Aug Sep - Dec
Interior Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Interior Accessible Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Seaview Superior Double Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Seaview Superior Twin Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Seaview Deluxe Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Seaview Superior Accessible Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Panoramic Superior Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Panoramic Deluxe Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Balcony Deluxe Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Balcony Deluxe Accessible Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Junior Suite Aanvraag Aanvraag Aanvraag
Lighthouse Suite Aanvraag Aanvraag Aanvraag

De prijs van een reis met de Havila is altijd op aanvraag, iedere 14 dagen heeft de Havila een andere prijstabel en daarnaast is het erg afhankelijk van de beschikbaarheid en de keuze van de hut.

Naast het selecteren van uw gewenste hut en periode van reizen, raden wij u aan om bij uw aanvraag zoveel mogelijk informatie mee te geven waar uw voorkeur naar uit gaat, zoals:
- Heeft u de mogelijkheid om één of meerdere dagen af te wijken van uw vertrekdatum? Dit kan veel invloed hebben op de vluchten en de prijs van Havila;
- Heeft u een voorkeur voor het reizen in een bepaald seizoen? Dan zoeken wij de meest gunstige en bijpassende afvaart;
- Heeft u een voorkeur voor een bepaald schip van Havila?

Inclusief & Exclusief

Inclusief
 3-daagse reis in hutcategorie naar keuze
Verblijf op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) van de Noorse kustkeuken
Engelssprekende reisleider aan boord

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vluchten en transfers
- Reisverzekering
- Optionele excursies
- Bagageafhandeling (na check-in wordt bagage naar desbetreffende hut gebracht)
- Wandelingen met de Havila-gidsen