Gezinsreis Mingo: Zuid-Afrika en Mozambique

Genieten van safari's en strand voor jong en oud

Hluhluwe-Imfolozipark Tembe Elephant Park Strand Privépark Gegidste safari's
 • Hluhluwe-Imfolozipark
 • Tembe Elephant Park
 • Strand
 • Privépark
 • Gegidste safari's
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Gezinsreis Mingo: Zuid-Afrika en Mozambique is een korte 7-daagse reis met de mogelijkheid veel safari's te maken in het Hluhluwe-iMfolozi Park en het Tembe Elephant Park, maar ook om heerlijk te relaxen aan het strand in Mozambique. U kunt tijdens uw verblijf in Mozambique ook zwemmen met dolfijnen. Deze reis is ook heel goed in te passen in een rondreis op maat tussen Johannesburg en Durban.

Er zijn veel mogelijkheden om Zuid-Afrika en Mozambique te ontdekken. Deze reis betreft een voorbeeld en kan indien nodig aan uw wensen aangepast worden. Wij adviseren u graag over alternatieve mogelijkheden en stellen graag uw rondreis op maat samen!


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Durban

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Durban naar Hluhluwe-iMfolozi Park

  U komt aan in Durban. Indien u in de middag aankomt, plannen we een extra nacht verblijf in Umdloti (vlak bij Durban). U haalt uw huurauto op en vertrekt naar het Hluhluwe-iMfolozi Park. In dit park kunt u uw eigen safari's rijden, maar u kunt bij de receptie ook diverse safari's boeken. Het Hluhluwe-iMfolozi Park is het oudste wildpark van Zuid-Afrika en beroemd om het feit dat in dit park de witte neushoorn voor uitsterven is behoed. Tegenwoordig leven alle dieren van de “Big 5” en heel wat andere diersoorten in dit park.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt

  • Bijzonderheden

   excl. conservation fee Hluhluwe

  Hilltop Camp - Hluhluwe-iMfolozi

  Zoals de naam al aangeeft ligt Hilltop Camp op een magnifieke plek in het Hluhluwe wildpark waar men prachtig over het park kan uitkijken. De centrale receptie, winkel, bar en restaurant zijn de perfe ...

  Zoals de naam al aangeeft ligt Hilltop Camp op een magnifieke plek in het Hluhluwe wildpark waar men prachtig over het park kan uitkijken. De centrale receptie, winkel, bar en restaurant zijn de perfecte plekken om 's middags even de warmte te ontlopen. Het kamp heeft een zwembad en een korte uitgezette wandeling binnen de veiligheid van het kamp.
  De accommodatie bestaat uit chalets met 2 of 4 bedden. Elke slaapkamer heeft zijn eigen badkamer. Sommige chalets zijn volledig ingericht voor self-catering en andere chalets hebben alleen maar thee- en koffiemogelijkheden. Er zijn 20 tweepersoons chalets met gemeenschappelijke keukens. Er zijn 7 tweepersoons en 20 vierpersoons chalets die self-catering zijn.

  Vertoon meer

  Hluhluwe iMfolozi

  Hluhluwe en Imfolozi (gesticht in 1992) zijn opgezet in 1895 als twee verschillende wildreservaten om de witte neushoorn te beschermen tegen uitroeiing. Het Hluhluwe-Imfolozi Park is het oudste park v ...

  Hluhluwe en Imfolozi (gesticht in 1992) zijn opgezet in 1895 als twee verschillende wildreservaten om de witte neushoorn te beschermen tegen uitroeiing. Het Hluhluwe-Imfolozi Park is het oudste park van Zuid-Afrika en het eerste park dat safari's bood. Het park ligt in het noordoosten van KwaZulu-Natal, in het hart van Zoeloeland, ongeveer 280 km ten noorden van Durban. Een bezoek aan dit park is de moeite waard, zelfs voor degenen die het Krugerpark al hebben gezien. De heuvels en de weelderige vegetatie zijn totaal anders. Het Imfolozi deel bestaat uit bijna 50 ha. heuvels en vlakten tussen de Zwarte Imfolozi en Witte Imfolozi Rivier in centraal Zoeloeland. Het Hluhluwe deel, ongeveer half zo groot als het Imfolozi, is betoverend mooi: een rijk land met hier en daar mistige bergwouden, met gras bedekte hellingen, dicht struikgewas, de prachtige rivier de Hluhluwe en met ongelooflijk veel verschillende soorten planten en dieren. Tussen maart en november kan het park te voet (of te paard) in kleine groepen op een driedaagse safari worden bezichtigd, begeleid door ervaren rangers.

  Accommodatie
  Hilltop Camp heeft chalets, rondavels, een restaurant en zwembad. Mpila heeft twee cottages, chalets en rondavels. Mpila Camp is een camp op self-catering basis. Er is een klein winkeltje met basis benodigdheden. Er zijn geen restaurant voorzieningen.Er zijn vier luxe kleine bush lodges, de Munyanawaneni Bush Lodge, de Gqoyeni Bush lodge, Muntulu Bush Lodge, Hlatikhulu Bush Lodge, alle vier ideaal om privé het wild te observeren, allen met kok en rangers (voor trektochten). Het Nseweni Bush Camp is een rustig kamp, gelegen aan de grens van het Imfolozi Park en beschikt over 4 2-persoons hutten met centrale douche en toilet. Het centraal eetgedeelte ligt op een terras dat over de rivier uitkijkt. 

  Wegennet binnen het park
  Er is een netwerk van grindwegen. De maximumsnelheid bedraagt 40 km/per uur en parkeren is uitsluitend toegestaan bij de kampen en picknickplaatsen. Hilltop en Mpila Camps hebben benzinestations.

  Wildlife
  Het park is het best bekend om zijn grote aantal witte neushoorns en een kleinere populatie zwarte neushoorns. Ook zijn er leeuwen en olifanten, terwijl de nyala, die elders zeldzaam is, hier ook voorkomt. Ook andere antilopensoorten zijn er in grote aantallen. De verscheidenheid van vogels is erg groot. Hluhluwe-Imfolozi heeft veel groot en klein wild: Zo zijn er zebra’s, olifanten, gnoes, luipaarden en leeuwen, impala’s, giraffen, bosbokken, hyena’s, cheeta, buffel, nijlpaard, kudu en nijlkrokodil.
  Door de diversiteit in het park zijn er meer dan 300 soorten vogels geregistreerd waaronder ook hele bijzondere en zeldzame: Bateleur, grondneushoornvogel, witruggier, Secretary bird en duizenden watervogels, eenden en zilverreigers.

  Activiteiten
  U kunt het park op verschillende manieren verkennen. Denk bijvoorbeeld aan safari's met eigen auto langs diverse hides en uitzichtpunten, wandelingen met een gids, dag- en avond safari's of een boottocht over de Hluhluwe rivier (wanneer de omstandigheden dit toelaten). 

  Vertoon meer
 • Hluhluwe-iMfolozi Park naar Ponte d'Ouro

  U vertrekt naar de grens met Mozambique bij Kosi Bay. Hier kunt u uw auto parkeren voor de komende dagen. Bij de grens schaft u uw visum voor Mozambique aan. U wordt vanaf de grens opgehaald door iemand van Gala Gala. Gala Gala Resort is alleen met een 4x4-auto te bereiken maar de kosten om een huurauto de grens van Mozambique mee over te nemen zijn erg hoog. U kunt in Gala Gala ook zwemmen met dolfijnen.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   ontbijt

  Gala Gala Eco Resort - Ponte d'Ouro

  Gala Gala Eco Resort is gelegen in een inheems bos bij het plaatsje Ponte d'Ouro in Mozambique. Het ligt op een steenworp afstand van het strand en van het centrum van Ponte d'Ouro. Het biedt all ...

  Gala Gala Eco Resort is gelegen in een inheems bos bij het plaatsje Ponte d'Ouro in Mozambique. Het ligt op een steenworp afstand van het strand en van het centrum van Ponte d'Ouro. Het biedt alle ruime voor de liefhebber van rust en stilte. Het resort heeft luxe hutten, standaard rieten hutten en ruime campingplaatsen. De standaard rieten hutten liggen in het bos. Verder zijn er twee vierpersoonshutten (met losse bedden) en zeven tweepersoonshutten (met tweepersoonsbedden) beschikbaar. De hutten zijn voorzien van elektrische verlichting, ventilatoren, beddengoed en muskietennetten. De luxe hutten staan in de schaduw van de bomen. Er zijn twee- en vierpersoonshutten. Elke hut heeft een tweepersoonskamer, een badkamer, volledig uitgeruste keuken en een eet- en braai gebied. De vierpersoonshutten hebben een extra tent naast de hut met twee eenpersoonsbedden. 

  Het rustige zandstrand ligt op slechts vijf minuten lopen van het resort. U heeft hier de mogelijkheid om te duiken of te snorkelen, een rustige wandeling in de bossen of duinen te maken. Spot dolfijnen, walvishaaien en bultrug walvissen (seizoenafhankelijk). 

  Let op! : houd uw deuren/ritsen gesloten in verband net de aanwezigheid van apen.

  Let op! : het water wordt opgepompt door elektrische pompen. Het kan dus mogelijk zijn dat er een keer geen watervoorziening is in verband met het uitvallen van het elektriciteit.


  Vertoon meer

  Duiken in Mozambique

  Mozambique is zonder twijfel één van de beste duikbestemmingen in Afrika. Zeker onder liefhebbers van grote soorten is Mozambique een waar duikparadijs. Rondom Tofo heeft u een grote kans om manta's ...

  Mozambique is zonder twijfel één van de beste duikbestemmingen in Afrika. Zeker onder liefhebbers van grote soorten is Mozambique een waar duikparadijs. Rondom Tofo heeft u een grote kans om manta's en walvishaaien te zien. Een ontmoeting om nooit meer te vergeten!

  Duiken in Mozambique

  Mozambique heeft verschillende duikbestemmingen, waarvan Tofo Beach/Inhambane en Ponta d'Oura het meest populair zijn. Elke bestemming heeft verschillende omstandigheden. Tenzij er een algenbloei is, is de zichtbaarheid over het algemeen minstens 20 meter en kan in de meest gunstige gevallen zelfs meer dan 40 meter zijn. Hou ook rekening, tenzij u in een beschut gebied duikt, met stromingen. De watertemperatuur varieert over het algemeen ergens tussen 25°C en 30°C graden. 

  Beste reistijd om te duiken

  Duiken is het hele jaar mogelijk in Mozambique. Op de vraag wanneer de béste tijd is om te duiken zijn verschillende antwoorden mogelijk. De minst geschikte tijd om Mozambique te bezoeken is gedurende februari en maart, wanneer de kans op cyclonen het hoogst is. November staat aan het begin van het regenseizoen, waardoor het weer soms wat onvoorspelbaar is. Aan de andere kant heeft u in november de meeste kans om walvishaaien tegen te komen. Het droge seizoen loopt van mei tot oktober en is daarom over het algemeen de beste tijd om te duiken. 

  Tofo Beach

  Tofo Beach is waarschijnlijk de meest populaire duikbestemming in Mozambique, omdat u hier de meeste kans heeft om grote soorten tegen te komen tijdens uw duik. Walvishaaien worden het gehele jaar rondom Tofo gezien, maar de kans is gedurende de zomermaanden in Mozambique (september - februari) het grootst. Hun aantallen kunnen wisselen en zijn afhankelijk van de hoeveelheid plankton in het water. Walvishaaien zwemmen voornamelijk rond de oppervlakte en zullen dus vooral gespot worden in de periode tussen twee duiken. Ook manta's zijn een graag geziene gast in deze wateren. Voor de kust van Tofo, op ongeveer 20 meter diepte, bevinden zich een aantal poetsstations. Hier ontdoen de poetsvissen de manta's van parasieten en dode huid. Hier heeft u de meeste kans om manta's te zien. 

  Naast walvishaaien en manta's vindt u meer soorten in de wateren rondom Tofo. Denk bijvoorbeeld aan verschillende haaiensoorten, koraalduivels, schildpadden, dolfijnen en verschillende soorten roggen. In de periode van juni tot en met november vindt u rondom Tofo ook bultrugwalvissen. 

  Ponta d'Ouro

  Ponta d'Ouro is vanuit Maputo en Zuid-Afrika makkelijker te bereiken dan Tofo Beach. Rondom Ponta d'Ouro vindt u ongeveer 20 riffen. Duikplekken zoals de Pinnacles zijn bekend vanwege hun haaien, en soms zelfs hamerhaaien. Naast haaien vindt u hier ook verschillende soorten vissen, roggen, schildpadden en dolfijnen.

  Vertoon meer
 • Ponte d'Ouro naar Tembe Elephant Park

  U wordt weer naar de grenspost gebracht waar u uw huurauto weer ophaalt. Het is slechts een korte afstand naar Tembe. Tembe Elephant Park is een Big 5 park waar u twee safari's maakt, in de ochtend en de avond.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   ontbijt
   diner

  • Activiteiten

   incl. safari-activiteiten

  • Bijzonderheden

   excl. conservation fee Tembe

  Tembe Elephant Park

  Het Tembe Elephant Park huisvest ongeveer 140, van grote volwassen mannetjes tot jongen, van de indrukwekkende Afrikaanse olifant. Tembe's Afrikaanse olifanten waren Zuid-Afrika's laatst overgebleven ...

  Het Tembe Elephant Park huisvest ongeveer 140, van grote volwassen mannetjes tot jongen, van de indrukwekkende Afrikaanse olifant. Tembe's Afrikaanse olifanten waren Zuid-Afrika's laatst overgebleven vrij rondtrekkende kuddes die elk seizoen tussen Mozambique en Maputaland heen en weer trokken. Het park beslaat een gebied dat voorheen de Ivoor Route genoemd werd. Eeuwenlang vormde deze route de verbinding voor ivoorhandelaren uit Mozambique en Zululand. Het gebied is lange tijd onderdeel van het thuisland van de Tembe stam geweest. De Tembe onderscheiden zich van het Zulu volk door een eigen taal en cultuur. In 1983 sloten de Tembe met de KwaZulu-Natal Wildlife Authority een overeenkomst om uit het gebied te verhuizen dat toen aangewezen werd als natuurpark. De Tembe Elephant Lodge is een privé gerunde lodge onder leiding van de KwaZulu Natal Nature Conservation Service. Begeleide tours in open safari auto's zijn beschikbaar voor gasten.

  In het natuurpark woont een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder de witte en zwarte neushoorns, olifanten, giraffen, zebra's, jachtluipaarden, bruine hyena's, elandantilope, impala, koedoe, tsessebe etc. Ook leven er talloze vogelsoorten. 

  Let op ! : Een anti-malariakuur is noodzakelijk in het zomerseizoen.

  Vertoon meer
 • Tembe Elephant Park naar Durban

  Vandaag is de laatste dag van uw reis. Uw vliegtuig vertrekt vanaf het vliegveld van Durban.

  Vlucht Durban - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen same ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2020 Indicatieprijs per persoon
Op basis van twee personen samen reizend € 895,00

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Meet and greet en ontvangst wegenatlas bij aankomst
✓ 1 nacht inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
✓ 5 nachten inclusief ontbijt
✓ Huurauto Toyota Corolla Quest of vergelijkbaar, klasse C
✓ Huurautoverzekering: Huurauto vanuit Zuid-Afrika
✓ Transfer van Kosi Bay grenspost naar Gala Gala Eco Resort

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Entreekosten van Tembe Elephant Park
- Conservation fee van Hluhluwe-iMfolozi park
- Visum voor Mozambique
- Reis- en annuleringsverzekering