Reis Keon: Fly-in Safari Botswana

Vlieg naar exclusieve accommodaties in de wildparken van Botswana

Chobe NP Okavango Delta Moremi Game Reserve Privépark Gegidste safari's
 • Chobe NP
 • Okavango Delta
 • Moremi Game Reserve
 • Privépark
 • Gegidste safari's
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Geniet van luxe en verschillende safari-activiteiten tijdens deze 7-daagse Reis Keon: Fly-in Safari Botswana. Botswana is het land dat bekend staat om de luxe lodges. U kunt een erg luxe reis in Botswana maken zonder van een huurauto gebruik te maken. U vliegt via Johannesburg naar Kasane. In Kasane vliegt u in een klein vliegtuig door naar uw eerste camp in Moremi. Alle tussenliggende afstanden zult u verplaatst worden met een dergelijk klein vliegtuig. U komt aan het einde van uw reis aan in Maun, van waar u via Johannesburg weer vertrekt naar Nederland.


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Kasane

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Kasane. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Kasane. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Kasane

  U vliegt vanuit Europa richting Zuidelijk Afrika. Indien u een nachtvlucht heeft kunt u doorvliegen naar Kasane. Zo niet, dan zult u één nacht in Johannesburg moeten overnachten. U komt aan in Kasane en verblijft 2 nachten in Chobe Safari Lodge. Activiteiten zijn bij het verblijf inbegrepen. Ga mee op een game drive in het Chobe National Park en verken de Chobe River tijdens een bootcruise.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   bootcruise
   safari

  Chobe Safari Lodge - Kasane

  Chobe Safari Lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier en vlakbij het Chobe safari park. Chobe Safari Lodge ligt op de grens van Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. De vliegvelden van Kasane, L ...

  Chobe Safari Lodge ligt aan de oevers van de Chobe rivier en vlakbij het Chobe safari park. Chobe Safari Lodge ligt op de grens van Botswana, Namibië, Zimbabwe en Zambia. De vliegvelden van Kasane, Livingstone en Victoria Falls liggen vlakbij en zijn gemakkelijk met transfers te bereiken. De lodge is onlangs gerenoveerd.
  De lodge heeft 46 safari kamers, die voorzien zijn van airco, ensuite badkamers, satelliet TV en een telefoon. Elke kamer heeft zijn eigen balkon die uitkijkt over de rivier. Verder zijn er rivier kamers met luxe twee persoonsbedden met airco, badkamer, TV en telefoon. Familiekamers hebben 2 tweepersoonskamers.

  Ook zijn er nog steeds de oorspronkelijke accommodaties, de rondavels. Ze zijn onafhankelijk bij elkaar gepositioneerd en hebben een ventilator en ensuite badkamers. Ze liggen vlakbij de rivier en de Lodge kamers in de tuin. Verder zijn er ook camping plaatsen met elektriciteit, gemeenschappelijke wc- en douchevoorzieningen en een bar die uitkijkt over de rivier. De lodge beschikt over een restaurant waar een ontbijt, diner en lunches worden geserveerd. U kunt zelfs het diner gebruiken tijdens een cruise. Er is een Health en Beauty salon, squash baan, internet café en kleine winkel.

  Vanuit de lodge zijn safari’s naar het Chobe National Park te ondernemen, die drie keer per dag vertrekken en duren ongeveer drie uur. Ook bootcruises over de Chobe rivier zijn mogelijk, met meer dan 85.000 olifanten, nijlpaarden, buffels, krokodillen en zeer veel vogels. Een privé gids is te huren voor een hele of halve dag. Verder kunt u hier vissen en kunnen ze u hier zelfs van een uitrusting voorzien. Ga voor een dagtrip naar de Victoriawatervallen (gegidste optie mogelijk) met activiteiten, of gewoon een simpele transfer ernaar toe en weer terug.

  Vertoon meer

  Chobe Nationaal Park

  Het Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana, het beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer. Hier bevindt zich één van de grootste concentraties wild van het Afrikaa ...

  Het Chobe National Park is het één na grootste nationale park in Botswana, het beslaat ongeveer 11.700 vierkante kilometer. Hier bevindt zich één van de grootste concentraties wild van het Afrikaanse continent, waarvan de olifant erg ruim vertegenwoordigd is, tussen de 100.00 - 120 000 dieren. Het park is verrassend divers. Aan de noordelijke grens stroomt de Chobe Rivier, waarin zich altijd water bevindt. Aan de westkant liggen de Linyanti-moerassen die door de Savuti-strook weer in verbinding staan met het Moremi Wildreservaat aan de zuidwest-kant. Omdat Chobe National Park niet omheind is, kunnen de dieren vrij migreren tussen dit park, Moremi Game Reserve en Hwange National Park in Zimbabwe. Chobe National Park is grotendeels vlak en bestaat uit mopane- en teakbossen, afgewisseld door grasvlakten in het noorden en savanne en acacia's in het zuiden. In het park liggen diverse natuurlijke poelen die in de winter droog vallen. De dieren trekken daarom massaal naar het noorden waar de rivieren Chobe en Linyanti dan de voornaamste waterverschaffers zijn. Het Chobe NP ligt in het noorden van Botswana en is via de weg en de lucht vanuit Kasane het best bereikbaar.

  Olifanten en Wildlife
  Chobe wordt meestal in verband gebracht met de grote olifantenpopulatie die leeft in het noorden van Botswana en het noordwesten van Zimbabwe. Olifanten migreren door grote gebieden. Tussen de seizoenen trekken ze wel 200 kilometer van de Chobe Rivier en Linyanti (het droge winterseizoen) naar de pannen in het zuidoosten van het park, waar ze zich verspreiden in de zomerse regentijd. De Chobe-olifanten staan bekend om hun forse grootte, hoewel ze geen erg grote slagtanden hebben. 
  Naast olifanten kun je natuurlijk al het wild tegenkomen, zoals luipaarden, leeuwen, zebra's, giraffen, verschillende antilopensoorten, etc. 

  Seizoenen
  In het algemeen is de meest gunstige periode om wild te zien de droge winter (april-oktober), hoewel juist voor vogels de maanden november tot maart het meest gunstige zijn, omdat in deze periode de meeste regen valt. Vooral in de natte zomerperiode zijn er malaria-muggen in het park. De beste tijd om het park te bezoeken is vanaf april tot en met december. De maanden februari - maart zijn vanwege de regenval niet zo gunstig. 

  Wegen en toegankelijkheid
  De omstandigheden in het Chobe National Park zijn sterk afhankelijk van het seizoen en de regenval. Je hebt een 4x4-voertuig nodig om door het park te reizen. Dik zand wordt een probleem in het Chobe River Front tijdens de droge maanden, vooral als de temperatuur stijgt. Tijdens de regenmaanden (december-maart) is de modder en klei een probleem. 

  Accommodaties
  De lodges en de campsites zijn gelegen rond Savuti en Kwai Village. Savuti beslaat bijna 5.000 km² en omvat het Savuti moeras en het Savuti kanaal, de Mababe Depression en de Magwikhwe Sand Ridge. De leeuwen, hyena’s en zebramigratie zijn synoniem aan Savuti. De pannen en drinkpoelen worden daarnaast door grote kuddes olifanten en antilopen bezocht in het droge seizoen. Groepen leeuwen rivaliseren hier met groepen hyena’s. Kwai Village ligt aan de noordkant op de grens van Moremi en Chobe met verschillende accommodatie mogelijkheden.

  Het park is verdeeld in vier duidelijk verschillende eco-systemen
  •    Serondela met haar weelderige vlaktes en dichte bossen in het stroomgebied van de Chobe River in het uiterste noordoosten;
  •    De Savuti-moerassen in het westen, ongeveer vijftig kilometer ten noorden van Mababe-poort;
  •    De Linyanti-moerassen in het noord-westen;
  •    En het hete, droge gebied hiertussen.

  Vertoon meer
 • Kasane naar Okavango Delta

  Rra Dinare ligt in een privégebied in het hart van de Okavanga Delta. Het ligt in het zuidoosten van het Moremi Game Reserve en biedt een schitterende Okavanga-omgeving en een echte Okavanga wilderniservaring. De concessie is beroemd om zijn vele buffelkuddes, vandaar de namen. De suites van het Rra Dinare camp hebben allemaal een buitendouche en kijken uit op de rivier de Gomoti. Activiteiten omvatten dag en nacht game drives op en buiten de paden in het gebied grenzend aan Moremi Game Reserve, seizoensgebonden wateractiviteiten (mokoro) op de Gomoti en safariwandelingen. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en activiteiten, zoals safari’s en boottochten, inclusief.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   landsafari
   bootsafari
   wandelsafari

  Rra Dinare - Okavango Delta

  Rra Dinare is het zustercamp van Mma Dinare. Rra Dinare en Mma Dinare - letterlijk vertaald vader en moeder van buffels - zijn beide gelegen in een privé concessie in de Okavango Delta. De concessie ...

  Rra Dinare is het zustercamp van Mma Dinare. Rra Dinare en Mma Dinare - letterlijk vertaald vader en moeder van buffels - zijn beide gelegen in een privé concessie in de Okavango Delta. De concessie is beroemd om zijn vele buffelkuddes, vandaar de namen. Rra Dinare kijkt uit over de rivier de Gomoti. Het camp is qua opzet gelijk aan Mma Dinare en heeft negen tenten (18 bedden). Beide lodges voldoen aan de viersterrennorm. De suites van het Rra Dinare camp hebben allemaal een buitendouche en kijken uit op de rivier de Gomoti, zodat gasten kunnen genieten van mogelijke wildactiviteiten. 
  Er worden verschillende activiteiten aangeboden, aangezien de kampen zich in een privéconcessie bevinden. De habitats in het gebied zijn divers en als zodanig trekt de concessie een grote variëteit aan wild aan. Activiteiten omvatten dag en nacht gamedrives op en buiten de paden in het gebied grenzend aan Moremi Game Reserve, seizoensgebonden water (mokoro) activiteiten op de Gomoti-rivier en safariwandelingen. 

  Vertoon meer

  Okavango Delta

  De Okavango Delta is ongetwijfeld het meest unieke en fascinerende gebied van Botswana. De delta ligt in het noordwesten van het verder zo droge land Botswana. Het beslaat ongeveer 16.000 vierkante ki ...

  De Okavango Delta is ongetwijfeld het meest unieke en fascinerende gebied van Botswana. De delta ligt in het noordwesten van het verder zo droge land Botswana. Het beslaat ongeveer 16.000 vierkante kilometer en is een doolhof van kanalen, rivieren, lagunes en met palmbomen bedekte eilandjes. Dit geheel vormt de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta ter wereld. De waterstand is meer afhankelijk van de regenval in de hooglanden van Angola dan van de lokale regenval die valt in de periode november-maart. De jaarlijkse stijging van het water in de delta begint meestal in april of mei, en kan enige maanden voortduren. De Delta wordt gevoed door de Kavango River (omgedoopt tot de Okavango in Botswana) uit Angola. Het water is kristalhelder, en is het beste te bevaren door middel van de traditionele mokoro (uitgeholde boomstam), waarvan er vele nu gemaakt worden van glasvezel, om de majestueuze bomen in de Delta te behouden.

  Wildlife
  Enkele van de dieren in het gebied zijn de savanneolifant, buffel, nijlpaard, litschiewaterbok, lierantilope, gnoe, giraf, nijlkrokodil, leeuw, cheeta, luipaard, hyena's, Afrikaanse wilde hond, koedoe,  sabelantilope, watervaraan, zebra's. In de delta komen ook meer dan 400 vogelsoorten voor zoals de Afrikaanse zeearend, grijze kroonkraan, Afrikaanse maraboe en de heilige ibis. In het gebied bevindt zich bovendien de grootste concentratie hamerkoppen. De Delta is een voedingsbodem voor honderden soorten vogels, waaronder veel migranten, die het gebied van november tot maart bezoeken, waardoor het gebied een droombestemming is voor vogelaars. Het is niet ongewoon om ’s ochtends grote zwermen van één soort te zien. Een gedeelte van de delta is opgenomen in het Moremi Wildreservaat. 

  Accommodaties
  Botswana is in staat geweest om zijn toerisme te ontwikkelen zonder dat de dringende noodzaak om inkomsten uit deze branche te halen aanwezig was, wat veel andere Afrikaanse landen wel moesten. Een eco-toeristisch beleid met weinig effect op de omgeving, heeft ertoe geleid dat bezoekers de mogelijkheid krijgen een Afrika-ervaring in de meest natuurlijke, ongerepte en wonderschone gebieden te ervaren. Het reservaat heeft dan ook zeer weinig, maar wel erg dure, lodges. Er zijn een aantal lodges aan de rand van het reservaat, van waaruit de gasten een dagbezoek aan het reservaat kunnen brengen. Het transport tussen lodges wordt vooral verzorgt door lichte vliegtuigen, daarom hebben de meeste logdes hun eigen landingsbanen.

  Moremi 
  Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi is een van de mooiste en meest wildrijke gebieden van Afrika. Xakanaxa Lagoon is één van de beste en mooiste gebieden in Afrika. Er is een enorme variëteit aan vogels, zoals reigers, marabu, saddle-bill ooievaars, egrets, ibis.  Aan de oevers van de Xakanaxa lagune leven ook veel wilde dieren. De 4wd track vanaf South Gate naar Xakanaxa (75km / 3 uur) is één van de mooiste track in het Moremi Game Reserve.  als het weer droog is en het water in het zuidelijk deel van de Okavango Delta hoog staat. Accommodatie in Moremi bestaat voornamelijk uit luxe kleinschalige tented camps. Naast de luxe tented camps zijn er met name in het oostelijk deel van het Moremi Game Reserve een aantal campings, waar u met een 4x4 camper kunt overnachten. De wegen in het Moremi GR zijn alleen in het droge seizoen (jun-nov) toegankelijk, maar zelfs dan vereisen de tracks enige 4wd rijervaring. 

  Vertoon meer
 • Okavango Delta naar Moremi

  Vandaag vliegt u verder naar Moremi Crossing in het Moremi Game Reserve. Ook hier kunt u genieten van een luxe lodge, van waaruit verschillende activiteiten worden georganiseerd.
  Geniet van een game drive in de ochtend of in de middag. Ook kunt u kiezen voor een mokoro-tocht en een wandelsafari.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   ontbijt
   lunch
   diner

  • Activiteiten

   landsafari
   mokoro-tocht

  Moremi Crossing - Okavango Delta

  Moremi Crossing is een nieuw camp bestaande uit 16 luxe tenten op een eiland met palmbomen in Moremi. Het kijkt uit over Chief’s Island. Moremi Crossing is een safari kamp dat luxe met eenvoud combi ...

  Moremi Crossing is een nieuw camp bestaande uit 16 luxe tenten op een eiland met palmbomen in Moremi. Het kijkt uit over Chief’s Island. Moremi Crossing is een safari kamp dat luxe met eenvoud combineert. Het is een 100% eco vriendelijke lodge dat van de laatste zonnecel technieken gebruik maakt.

  Het hoofdgebouw bestaat uit een groot open, maar wel overdekte veranda met een spectaculair uitzicht over de Boro rivier naar Chief’s Island. De halve maan vormige ruimte is in verschillende niveaus gebouwd wat een erg ruimtelijk gevoel geeft.
  Het restaurant, de bar en de lounge hebben een groot strodak dat tegen de boomtoppen aan ligt. In de schaduw van deze bomen ligt een terras dat naar het zwembad gaat.
  Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden en activiteiten inclusief.

  Vertoon meer
 • Moremi naar Maun

  Vandaag vliegt u weer terug naar Europa. Wilt u nog wat langer genieten van Botswana? U zou de reis kunnen verlengen met een bezoek aan Nxai Pan of de Centrale Kalahari.

  Vlucht Maun - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen sam ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Er gaat geen directe vlucht naar Amsterdam. U zult moeten overstappen. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Wij boeken de vlucht standaard inclusief ruimbagage. Tenzij anders aangegeven. De toegestane hoeveelheid hand- en ruimbagage kunt u vinden op de websites van de diverse luchtvaartmaatschappijen.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Reisperiode 2023 Prijs per persoon o.b.v. 2 personen samen reizend
1 april - 30 juni € 4990,00
01 juli - 31 oktober € 5875,00
1 november - 14 november € 4990,00
15 november - 31 maart 2024 € 3495,00

Inclusief & Exclusief

Inclusief:

✓ Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks
✓ Meet and greet op vliegveld bij aankomst
✓ 6 nachten inclusief ontbijt, lunch en diner en lokale dranken
✓ Activiteiten bij het verblijf inbegrepen
✓ Entreekosten van Moremi Game Reserve en Chobe National Park
✓ Vervoer tussen de diverse accommodaties per vliegtuig

Exclusief:

- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Intercontinentale vlucht
- Alle niet genoemde maaltijden
- Reis- en annuleringsverzekering