Fair Isle, Faeröer en Spitsbergen

Torenhoge fjorden, massieve gletsjers en kustkliffen vol zeevogels

Motorschip Ocean Adventurer Spitsbergen Fair Isle Faeröer
 • Motorschip
 • Ocean Adventurer
 • Spitsbergen
 • Fair Isle
 • Faeröer

De reisbeschrijving

Verken Spitsbergen via de route Fair Isle en de Faeröer Eilanden. Onder de middernachtzon reist u tijdens deze 14-daagse reis naar enkele van de meest afgelegen eilanden op de planeet, waar slechts een klein aantal avonturiers ooit hun voetafdrukken hebben achtergelaten. Terwijl u over de Noord-Atlantische Oceaan vaart, wordt u ondergedompeld in de ruige schoonheid en Vikinggeschiedenis van de regio. Torenhoge fjorden, massieve gletsjers en kustkliffen vol met duizenden zeevogels, zoals de Atlantische papegaaiduiker, zult u gaan zien. Dat geldt ook voor de gevarieerde flora en fauna van dit verre gebied, van Svalbard-rendieren tot dolfijnen, zeehonden en walvissen. Het hebben van continu daglicht voor een deel van de reis betekent optimale kansen om deze prachtige dieren op elk moment van de dag in hun natuurlijke leefgebied te spotten!

Route & activiteiten

De route van deze reis wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Afbeelding van Papegaaiduiker Fair Isle Norge Reiser Ramon Lucas

Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Ocean Adventurer

  • Nachten

   13

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Ocean Adventurer

  In juni 2017 heeft het schip Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) een renovatie ondergaan. Het schip is vernieuwd en verbeterd om 132 reizigers zeer comfortabel te vervoeren naar de meest afgele ...

  In juni 2017 heeft het schip Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) een renovatie ondergaan. Het schip is vernieuwd en verbeterd om 132 reizigers zeer comfortabel te vervoeren naar de meest afgelegen hoeken van de wereld. Het schip is oorspronkelijk in Joegoslavië gebouwd in 1976 en heeft meerdere renovaties ondergaan. Het vernieuwde schip heeft een eigentijdse look. Er zijn 6 nieuwe tweepersoonshutten en 3 suites bijgekomen. Alle hutten zijn in 2017 voorzien van nieuwe meubels en nieuwe badkamers. De belangrijkste gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lounge, het restaurant en de bar zijn ook vernieuwd. Het schip heeft twee nieuwe Rolls Royce motoren gekregen, waardoor het schip een aanzienlijk mindere 'carbon footprint' achterlaat.

  Technische gegevens
  Lengte: 101,1 meter
  Diepgang: 4,5 meter
  Breedte: 16,2 meter
  Capaciteit: 128 passagiers
  Motoren: Diesel "twin engines" - 5400 pk
  IJsklasse: 1A
  Bouwjaar: 1976
  Snelheid: 12 knopen
  Hutten: 65
  Zodiacs: +/- 8

  De hutten aan boord
  3-persoons hut
  Aantal: 6
  2-persoons hut, lower deck
  Aantal: 13
  2-persoons hut patrijspoort
  Aantal: 6
  2-persoons hut raam
  Aantal: 18
  Superior hut
  Aantal: 10
  Deluxe hut
  Aantal: 6
  Suite
  Aantal: 3
  Owners Suite
  Aantal: 3
  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Aberdeen

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Aberdeen en inschepen

  Op dag 1 kunt u op elk moment van de dag aankomen en inchecken in uw inbegrepen hotel. De Schotse stad Aberdeen (de toegangspoort tot uw arctische avontuur) heeft veel monikers. De beroemdste is Granite City, omdat het ooit de granieten hoofdstad van de wereld was. Wandelend door de straten, terwijl de Victoriaanse gebouwen schitteren in de zon, zult u snel zien waarom. Aberdeen heeft een bruisend cultureel centrum, maar ook vele musea, galerieën, theaters, winkels, cafés en restaurants.

  Op dag 2 kunt u aan boord gaan van het schip. Vanaf hier begint uw expeditiereis!

  Aberdeen, Schotland

  Aberdeen is een stad in het noordoosten van Schotland. Het ligt aan de Noordzee en is met ruim 210.000 inwoners de op twee na grootste stad van Schotland. Af en toe gebruikt Oceanwide Expeditions deze ...
  Aberdeen is een stad in het noordoosten van Schotland. Het ligt aan de Noordzee en is met ruim 210.000 inwoners de op twee na grootste stad van Schotland. Af en toe gebruikt Oceanwide Expeditions deze stad als vertrekhaven voor een expeditiereis naar Spitsbergen.
  Vertoon meer
 • Fair Isle

  Fair Isle is het meest afgelegen bewoonde eiland van het Verenigd Koninkrijk en ligt halverwege de Shetland- en Orkneyeilanden. Het mooie, ruige landschap van het eiland is heel divers, met (heide)velden en kliffen aan zee.

  Ondanks het kleine formaat van het eiland biedt het eiland activiteiten voor liefhebbers van geschiedenis, natuur en fotografie. Zo kunt u een bezoek brengen aan het museum, maar ook naar de top van de zuidelijke vuurtoren klimmen (106 treden en 2 ladders) om beloond te worden met een mooi uitzicht over het schiereiland. Vergeet ook geen foto te maken van de klassieke rode telefooncel die bij het postkantoor staat!

  Orka's zijn de natuurlijke bewoners van de wateren rondom Fair Isle. Soms komen deze dieren erg dichtbij, tijdens hun zoektocht naar zeehonden. Het eiland staat echter het meest bekend om zijn kustkliffen vol met zeevogels in de lente en zomer. De grootste attractie is de Atlantische papegaaiduiker, een clownachtige vogel die zich vastklampt aan de steile hellingen. Fotografen zullen zeker foto's willen maken van deze dieren. Fair Isle is één van de beste plekken op de Shetlandeilanden om dicht bij deze kleurrijke vogels in de buurt te komen. Daarnaast zult u waarschijnlijk Noordse stormvogels, drieteenmeeuwen, stormvogels, alken en zeekoeten gaan zien, zwevend boven het open water.

  Een andere aanrader voor bezoekers van het eiland is het aanschaffen van een typische Fair Isle sweater, die u de rest van de reis warm zal houden. Het is zelfs mogelijk er een bijpassende muts, sjaal en wanten bij te kopen in de souvenirwinkel bij het gemeentehuis.

  Fair Isle & Bird Observatory

  Fair Isle is een klein bewoond eiland dat hoort bij het Verenigd Koninkrijk. Het ligt erg afgelegen en is alleen per vliegtuig of boot te bereiken. De ongeveer 60 bewoners die op het eiland leven, hou ...

  Fair Isle is een klein bewoond eiland dat hoort bij het Verenigd Koninkrijk. Het ligt erg afgelegen en is alleen per vliegtuig of boot te bereiken. De ongeveer 60 bewoners die op het eiland leven, houden zich vooral bezig met schapenteelt. Het eiland staat bekend om de vele vogels, de traditionele ambachten en de prachtige landschappen.

  Fair Isle Bird Observatory is opgericht in 1948 en heeft veel geholpen bij allerlei onderzoeken en onderzoekers hebben in 62 jaar vaak gebruik gemaakt van het oorspronkelijke gebouw. In 2009-2010 is er een compleet nieuw gebouw neergezet. Bij het bouwen van de nieuwe observatory werd rekening gehouden met de toenemende interesse voor en belang van onderzoek naar vogels. Gebouw 'The Lodge' is daarom ontworpen met een aantal specifieke functies, zoals een speciale ruimte voor onderzoekers met de benodigdheden voor hun fieldresearch. Verder is er een grote vergaderruimte, een bezoekerscentrum en een aantal faciliteiten voor informatieverstrekking en het delen van wetenschappelijke resultaten.

  Vertoon meer
 • Faeröereilanden

  De Faeröereilanden staan bekend om hun mooie, ongerepte landschappen met groene weiden en ruige steile kliffen. De eilanden hebben een rijk verleden, hoewel de vroege geschiedenis van de eilanden niet helemaal duidelijk is. De eerste kolonisten kunnen Ierse monniken uit de 7e eeuw zijn geweest, die zich wilde afzonderen op deze eilanden ver weg van elk continent. Hun afzondering eindigde rond het jaar 800, toen de Noorse boeren aankwamen. Deze Noorse kolonisatie ging door tot in het Vikingtijdperk. Veel inwoners van de Faeröereilanden, die nu een zelfbesturend land binnen het Koninkrijk Denemarken zijn, stammen af van de Noorse Vikingen.

  We hebben twee dagen om deze ongerepte en zelden bezochte archipel te verkennen die bestaat uit 18 ruige eilanden die zich ongeveer halverwege Schotland en IJsland bevinden. De Noord-Atlantische Oceaan heeft altijd het leven op de Faeröer gedomineerd. Rijke visserijen, prachtig uitzicht op de oceaan en bloeiende zeekolonies vormen dit zeldzame Noordse juweel, vaak aangeduid als het best bewaarde geheim van Europa.

  We zullen een dag doorbrengen met het verkennen van de buitenste eilanden van de archipel die worden gescheiden door smalle doorgangen en fjorden. U kunt genieten van de surrealistische landschappen, dramatische kliffen en rotsformaties, groene valleien, steile bergen en de kleine pittoreske dorpjes die met kleurrijke turf zijn bedekt. Wind-, weer- en zeecondities zullen de mogelijke activiteiten bepalen, maar we zullen natuurlijk altijd onze ogen gericht houden op het zee- en vogelleven, vooral de iconische Atlantische papegaaiduiker.

  Onze tweede dag in de Faeröer zal worden gewijd aan de pittoreske hoofdstad Tórshavn, waar de Vikingen hun regering in 825 vestigden. Een van de kleinste hoofdsteden van de wereld met een ontspannen sfeer en een aantal historische en culturele bezienswaardigheden. Dwaal door het doolhof van smalle straatjes van de oude binnenstad en bewonder de schilderachtige houten huizen met traditionele turf bedekte daken en wit geblazen glas. Als u op zoek bent naar meer actie, biedt een wandeling naar het historische fort, gebouwd in 1580 ter bescherming tegen aanvallen van piraten, een prachtig uitzicht op de haven. Of misschien wandelt u liever door de charmante haven, vol met cafés, pubs en oude pakhuizen.

  Faeröer Eilanden, Torshavn

  De Faeröer Eilanden staan bekend om hun mooie, ongerepte landschappen met groene veilden en ruige, steile kliffen. De eilanden hebben een rijk verleden, hoewel de vroege historie niet helemaal duidel ...

  De Faeröer Eilanden staan bekend om hun mooie, ongerepte landschappen met groene veilden en ruige, steile kliffen. De eilanden hebben een rijk verleden, hoewel de vroege historie niet helemaal duidelijk is. De eerste kolonisten kunnen de Ierse monniken uit de 7e eeuw geweest zijn. Zij zochten eenzaamheid op deze eilanden, ver weg van ieder continent. Hun eenzaamheid eindigde rond het jaar 800, toen de Noorse boeren aankwamen. Deze Noorse kolonisatie ging door tot in het Vikingtijdperk. Veel inwoners van de Faeröer Eilanden, die nu een autonoom land binnen het Koninkrijk Denemarken vormen, stammen af van de Noorse Vikingen.

  Tórshavn is één van 's werelds kleinste hoofdsteden. De stad heeft een ontspannen sfeer en vele historische en culturele bezienswaardigheden. Hier vestigden de Vikingen hun regering in 825. U kunt hier even teruggaan in de tijd en genieten van een vergelijkbare eenzaamheid als in het verleden. Loop door het doolhof van smalle straatjes van de oude stad en bewonder de schilderachtige houten huisjes met traditionele groendaken en witte raampjes.

  Vertoon meer
 • Op zee

  Na het bezoek aan de Faeröereilanden gaan we op weg naar 's werelds meest noordelijk gelegen vulkanische eiland, Jan Mayen. Op zee kunt u aan boord van het schip aan verschillende activiteiten deelnemen: leer zeevogels herkennen, woon interessante presentaties bij van het expeditieteam, ontspan in de bibliotheek en breng simpelweg tijd door aan dek om de zee te bewonderen. Houd uw verrekijker en camera klaar, zodat u voorbereid bent als een bultrug, blauwe vinvis of gewone vinvis zich laat zien. Ontmoetingen met dwergvinvissen en orka's zijn ook mogelijk, omdat hun nieuwsgierigheid ze vaak tot dichtbij het schip brengt. Als u geluk heeft, kunt u zelfs zadelrobben tegenkomen.

  Noorse Zee

  De Noorse Zee bevindt zich in het noorden van West-Europa. Rond de Noorse Zee liggen Jan Mayen, de Shetlandeilanden, de Faeröereilanden en IJsland. Tijdens het varen over de Noorse Zee kunt u bultrug ...
  De Noorse Zee bevindt zich in het noorden van West-Europa. Rond de Noorse Zee liggen Jan Mayen, de Shetlandeilanden, de Faeröereilanden en IJsland. Tijdens het varen over de Noorse Zee kunt u bultruggen, blauwe vinvissen en gewone vinvissen tegenkomen. Daarnaast komen hier ook dwergvinvissen, orka's en zadelrobben voor.
  Vertoon meer
 • Jan Mayen

  Ten noorden van de poolcirkel ligt het mysterieuze eiland Jan Mayen. Het kleine, bergachtige eiland dat vaak in dichte mist gehuld is, werd in 2010 tot natuurreservaat benoemd en wordt maar weinig bezocht. De enige mensen die er vaker komen zijn de leden van het Noorse leger en het Noorse Meteorologisch Instituut, die er afwisselend verblijven.

  De landingen worden hier bepaald door het weer en de zee. Als de omstandigheden het toelaten en we naderen het eiland, ga dan vooral aan dek staan om de hoogste top van het eiland te zien verschijnen. De 2.277 meter hoge Beerenberg-vulkaan heeft een symmetrische kegelvorm en indrukwekkende gletsjers die in de zee uitkomen. Tijdens de zomermaanden is het landschap begroeid met gras, mos en een aantal winterharde bloemen die zorgen voor een beetje kleur in het normaal zo zwarte lava-landschap.

  Een van de plaatsen die we hopen te bezoeken is Olonkinbyen en het omliggende gebied. Deze plaats die vernoemd naar de Russisch-Noorse ontdekkingsreiziger Gennady Olonkin; is de enige nederzetting op het eiland en is de locatie van het meteorologisch station. Hier krijgt u misschien de kans om meer te leren over poolonderzoek, terwijl u ziet hoe het weer op de top van de wereld in beeld wordt gebracht. Een andere optie is het bezoeken van het zwarte zandstrand bij Kvalrossbukta, waar de overblijfselen van een 17e-eeuws Nederlands walvisstation en een grote stormvogelkolonie te vinden zijn. In 1632 landden twee Baskische schepen in de kleine baai en plunderden het station. Het jaar daarop werd een Nederlands team gestuurd om de landstations in de winter te beschermen tegen plunderaars, maar alle 7 mannen kwamen om door scheurbuik. De walvisjacht kwam in dit gebied ongeveer 20 jaar later ten einde.

  Als we geluk hebben, krijgen we de vulkaan en de kliffen van de spectaculaire noordkust van heel dichtbij te zien als we met een zodiac langs het eiland varen. BirdLife International heeft Jan Mayen als Important Bird Area aangewezen, vanwege de grote aantallen broedende zeevogels. Er leven hier noordse stormvogels, kleine alken, grote burgemeesters, zwarte zeekoeten en kortbekzeekoeten. Vogelaars zullen ook blij worden van de papegaaiduikers. Het water is hier rijk aan voedsel voor orka's, dwergvinvissen, vinvissen, blauwe vinvissen en bultruggen.

  Jan Mayen

  Het eiland Jan Mayen ligt tussen Groenland en het noorden van Noorwegen en hoort bij Noorwegen. Het is een vulkanisch eiland dat naast veel zeevogels, alleen door het personeel van een navigatie- en w ...
  Het eiland Jan Mayen ligt tussen Groenland en het noorden van Noorwegen en hoort bij Noorwegen. Het is een vulkanisch eiland dat naast veel zeevogels, alleen door het personeel van een navigatie- en weerstation wordt bewoond. Het eiland staat vooral bekend om de 2277 meter hoge vulkaan Beerenberg.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Terwijl we verder noordwaarts varen kunt u wat tijd doorbrengen met uw medereizigers in de lounge. Wissel verhalen en foto's uit of breng een bezoekje aan het expeditieteam op de brug om ook de omgeving af te speuren naar walvissen, zeehonden en allerlei zeevogels.

  Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

  De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km². ...

  De Groenlandzee bevindt zich tussen Groenland, Spitsbergen en Jan Mayen. Het is een onderdeel van de Noordelijke IJszee en het omvat ongeveer 1.205.000 km².

  Vertoon meer
 • Spitsbergen

  Robuust, wild, ongerept en volledig binnen de poolcirkel gelegen, zorgt het grootste eiland van de Svalbard archipel voor een onvergetelijke indruk. Van gigantische gletsjers tot poolwoestijnen, het landschap is net zo gevarieerd als het wildlife. Als we de fjorden van de zuidwestelijke kust van het eiland verkennen, zal het niet lang duren voordat u begrijpt waarom Spitsbergen de 'wildlife hoofdstad van het Arctisch gebied' wordt genoemd. Een aantal bestemmingen die we hopen te bezoeken zijn Hornsund, Bellsund en de Lilliehöök Glacier.

  De mogelijke landingsplaatsen bij Hornsund, de meest zuidelijke fjord van het eiland, heeft een rijke geschiedenis. Onderweg naar Isbjornhamna, een baai aan de zuidkant, waar we proberen een voormalig wetenschapsstation te verkennen, heeft u de kans om oude walvisbotten te ontdekken. U kunt hier ook Svalbard-rendieren en kolonies van kleine alken spotten.

  Bellsund trok een eeuw geleden mijnwerkers aan dankzij de natuurlijke bronnen. Vandaag de dag bezoeken mensen het gebied voor Bourbanhamna en Calypsobyen, om historische mijnen en pelsjagers te zien en om van de prachtige vergezichten te genieten. Het is ook mogelijk om langs de kleurrijke toendra te wandelen, die vol staat met bloemen. U zult hier waarschijnlijk ook rendieren spotten, aangezien die veel voorkomen in deze omgeving.

  Spitsbergen

  Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische gesc ...

  Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard Archipel en ligt ongeveer 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. Het is een bergachtig gebied. De bergen hebben, al naar gelang de geologische geschiedenis, verschillende vormen. Aan de noordwestkust zijn de bergen spits en ruig, in het oosten en op sommige plaatsen langs de Isfjorden, zijn ze meer afgerond. De hoogste berg is de Newtontoppen (1717 meter), gelegen op 79ºNB op het schiereiland tussen Hinlopenstretet en Wijdefjorden. De berg werd op 4 augustus 1900 het eerst beklommen door een Russisch Expeditieteam.

  Het ijs domineert het landschap. Gletsjers en ijskappen zijn over de hele eilandengroep verspreid. Vanuit het vliegtuig lijkt het landschap van Spitsbergen een soort spijkerschrift. De scherpe bergen steken boven de stroken sneeuw uit, die als ribben over het land liggen. De gletsjers haken als klauwen in de fjorden. Fjorden, als de Isfjorden en Wijdefjorden, zijn zee-inhammen die diep het land binnendringen. De Hinlopenstretet scheidt het eiland Spitsbergen van een ander groot eiland Nordaustlandet en wordt gebruikt voor de langer durende schipexcursies.

  Vertoon meer
 • Ontschepen in Longyearbyen en vlucht naar Helsinki

  Het is tijd om afscheid te nemen. Uw avontuur eindigt in de grensachtige nederzetting van Longyearbyen. Vanaf hier wordt u gebracht naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Helsinki.

  Longyearbyen

  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, ...
  Longyearbyen is de ‘hoofdstad' van Spitsbergen ligt aan de zuidoever van de Adventfjorden. Door het plaatsje stroomt de Longyearelva. De huizen liggen min of meer als een lint langs deze beek, de wijk Nybyen aan de Vei 100 vormt het einde van Longyearbyen. Het dorpscentrum bevindt zich op 750 m van de kustlijn. Longyearbyen is slechts ongeveer 3,5 kilometer lang en niet dicht bebouwd. Het plaatsje ligt in een dal met de rug naar de 1050 meter hoge Nordenskioldfjellet. Longyearbyen is als veel noordelijke nederzettingen: klein en de uitdaging ligt vooral buiten het dorp.

  Svalbard Museum
  Een bezoek aan het Svalbard Museum is zeker de moeite waard. Het heeft een interessante collectie over de poolgebieden, de geschiedenis van Spitsbergen, de mijnbouwindustrie en de pool expedities.

  Vertoon meer

  Vlucht Longyearbyen - Helsinki

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

  Vlucht Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2023 15 - 28 mei 2023
3-persoonshut € 6.800*
2-persoons laagste dek € 7.600*
2-persoons middel dek patrijspoort € 8.400*
2-persoons middel dek raam € 9.300*
2-persoons superior € 10.100*
2-persoons deluxe € 10.100*
2-persoons suite € 13.100*
2-persoons eigenaars suite € 13.900*
* Exclusief tarief voor verplicht transferpakket € 600

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

*Inhoud Transferpakket:
Overnachting in een hotel in Aberdeen;
 Transfer van het hotel in Aberdeen naar het schip op dag van inschepen;
 Transfer bij vertrek in Longyearbyen naar luchthaven Longyearbyen;
Chartervlucht Longyearbyen - Helsinki op dag van ontschepen.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
 Het lenen van waterdichte laarzen
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale vluchten en niet genoemde vluchten in het transferpakket
- Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn in het transferpakket
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)