Expeditie Diskobaai Groenland

Reisbeschrijving Expeditie Diskobaai Groenland

Motorschip Fridtjof Nansen Groenland Evighed Fjord Prince Christian Sund
 • Motorschip
 • Fridtjof Nansen
 • Groenland
 • Evighed Fjord
 • Prince Christian Sund
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Deze 16-daagse Expeditie Diskobaai Groenland reis per motorschip Fridtjof Nansen biedt een mooie kennismaking met de rijke Inuit-cultuur en adembenemende natuur. Een hoogtepunt is Diskobaai, waar kleurrijke dorpen prachtig afsteken tegen de rotsachtige heuvels. In feite is 80% van dit geweldige land bedekt met ijs waardoor een werkelijk uniek klimaat is ontstaan. Tijdens deze reis gaat u lange fjorden en weelderige weiden verkennen. Ook heeft u een kans om onderweg walvissen, zeehonden en zeevogels tegen te komen. Verder gaat u ook zelden bezochte nederzettingen en levendige stadjes bezoeken.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de Expeditie Diskobaai Groenland wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Fridtjof Nansen

  • Nachten

   15

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Fridtjof Nansen

  In 2020 voegde Hurtigruten een gloednieuw schip aan zijn vloot toe: motorschip Fridtjof Nansen. Het schip is de nieuwste toevoeging aan Hurtigruten's vloot van op maat gemaakte schepen, en het volgend ...

  In 2020 voegde Hurtigruten een gloednieuw schip aan zijn vloot toe: motorschip Fridtjof Nansen. Het schip is de nieuwste toevoeging aan Hurtigruten's vloot van op maat gemaakte schepen, en het volgende generatie expeditieschip. Met het revolutionaire hybride aandrijfsysteem van Hurtigruten is Motorschip Fridtjof Nansen een bijna identieke tweeling van haar zusterschip Roald Amundsen. Deze toevoeging aan de Hurtigruten vloot eert de Noorse ontdekkingsreiziger, wetenschapper, humanitair en Nobelprijswinnaar voor de vrede: Fridtjof Nansen. Bekend om zijn innovaties in Noordpoolexpedities, leidde Nansen de eerste oversteek van Groenland op langlaufski's. Hij is misschien het meest bekend om zijn poging om de geografische Noordpool te bereiken tijdens de Fram-expeditie (1893-1896).

  Het ultramoderne schip is voorzien van nieuwe en milieuvriendelijke hybride technologie die het brandstofverbruik verlaagt en de wereld laat zien dat hybride voortstuwing op grote schepen mogelijk is. Emissies worden verminderd door te varen met elektrische voortstuwing. Innovatieve duurzame technologie verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de schepen met 20 procent. Het verbluffende landschap wordt weerspiegeld in een rijk en comfortabel interieurontwerp. Scandinavische materialen uit de natuur, zoals graniet, eiken, berken en wol, worden gebruikt om ontspannen en stijlvolle hutten en openbare ruimtes te creëren.

  Expeditieteam
  Het schip heeft ervaren gidsen, gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Zij hebben een grondige kennis van de gebieden waarin we varen en zullen tijdens de reis regelmatig gesprekken voeren over onderwerpen als biologie, geschiedenis en geologie bij de landingen. De lezingen worden voornamelijk aan wal gegeven. Aarzel niet om contact op te nemen met het expeditieteam als u vragen of opmerkingen heeft.

  Technische gegevens
  Bouwjaar: 2020
  Scheepswerf: Kleven Yards
  Capaciteit: 530 passagiers
  Hutten: 264
  Lengte: 140 meter
  Breedte: 23,6 meter
  Snelheid: 15 knopen

  Hutten aan boord
  Alle hutten/suites hebben een eigen badkamer met douche & toilet en hebben zitruimte. Ze zijn geschikt van 2 tot 4 personen.

  Expeditie suites
  - XL suite met balkon – Bovendek (grote ramen, bedbank, tv, minibar, badjas)
  - XL suite - Middendek (grote ramen, bedbank, tv, minibar, badjas)
  - Corner suite met balkon – Bovendek of Middendek (hottub, grote ramen, bank, tv, minibar, badjas)
  - Large suite met balkon – Middendek (bedbank, tv, minibar, badjas, rolstoelvriendelijk)
  - Suite met balkon – Middendek of Bovendek (bedbank, tv, minibar, badjas)
  - Corner suite – Middendek (grote ramen, tv, minibar, bedbank)

  Superior hutten
  - Bovendek met balkon (verschillende groottes, tv, soms een bedbank)
  - Benedendek of middendek (bedbank, tv, verschillende groottes)
  - Middendek zonder balkon (ruim, tv)

  Binnenhutten
  - Standaard - Benedendek of Middendek (tv, soms een bedbank)

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Reykjavik zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen sa ...

  Reykjavik zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • De hoofdstad van IJsland

  Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. Noorse kolonisten noemden de plaats Reykjavik (wat ‘Rokende Baai' betekent) naar het stoom dat opkwam uit de warmwaterbronnen in het gebied. Het is de moeite waard om een voorprogramma te boeken om de omliggende geisers, bergen, gletsjers en geothermische baden te verkennen voordat u aan boord gaat van MS Fridtjof Nansen.

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld.  ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer
 • De Straat van Denemarken oversteken

  We laten IJsland achter ons en varen over de Irmingerzee. Deze oversteek werd ongeveer 1000 jaar geleden door de Vikingen gebruikt om van IJsland naar Groenland te migreren. Geniet van inleidende lezingen over de lokale geschiedenis en biologie en maak kennis met het innovatieve expeditieschip en het expeditieteam.

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de At ...
  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • Groenland

  Velen beschouwen Qaqortoq als een van de mooiste steden van Groenland door zijn kleurrijke huizen en mooie fotogenieke omgeving. Ondanks dat het de grootste stad in Zuid-Groenland is met ongeveer 3.000 inwoners, is het nog gemakkelijk te voet te verkennen. U kunt ook deelnemen aan een van de optionele excursies om nog meer te weten te komen over de lokale cultuur. Excursie Great Lake Walk is inclusief; Qaqortoq stijgt behoorlijk steil boven het omringende fjordensysteem uit en kan het best te voet worden ontdekt.

  Optionele excursies zijn: Kaffemik. Neem deel aan een traditionele Groenlandse kaffemik, waar een lokale familie een grote selectie aan speciale gerechten serveert en natuurlijk een pot koffie. Dit is een authentieke ervaring, waardoor u meer leert over het leven als een Groenlander.

  Of bezoek het Grote Groenlandse leerlooierij; de enige leerlooierij in Groenland en zie hoe huiden en bont worden verwerkt. U leert ook over de oude jachttradities, die een belangrijk onderdeel vormen van de Groenlandse cultuur.

  Qaqortoq, Groenland

  Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners en is gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een plaats die dicht bij de kust ligt. Het ligt op een steile heuvel en het k ...

  Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners en is gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een plaats die dicht bij de kust ligt. Het ligt op een steile heuvel en het kan er in de zomer vrij warm worden. De stad heeft een leuk centrum, historische gebouwen, cafés en restaurants.

  In deze omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn verschillende routes die u de bergen inleiden. Op de bergtoppen heeft u vaak een schitterend uitzicht over het vaste land en de zee. Het Tasersuaq meer brengt u in een paar minuten van het centrum van de stad naar de bergen. De fanatieke wandelaars kunnen een vijfdaagse tocht maken naar de vroegere woonplaats van de Noormannen. Enkele bezienswaardigheden zijn: Tasersuaq meer, sculptuurproject Aka Høeghen het Qaqortoq museum.

  Vertoon meer
 • De regio Kvanefjord

  Op deze dag verkennen we de prachtige regio Kvanefjord bij Paamiut door diep de fjord in te varen. De ervaren kapitein en expeditieleider zal, rekening houdend met de ijs- en weersomstandigheden, op diverse plaatsen aanmeren voor verschillende activiteiten. Dit kan een wandeling aan wal zijn, of mogelijk cruisen met een kleine boot of kajak.

  Paamiut, Groenland

  Paamiut is een plaats in Groenland dat gelegen is in de regio Hoofdstedelijk Gewest. Er wonen ongeveer 1.500 inwoners in Paamiut. Typerend voor deze plaats zijn de besneeuwde hellingen in de winter en ...
  Paamiut is een plaats in Groenland dat gelegen is in de regio Hoofdstedelijk Gewest. Er wonen ongeveer 1.500 inwoners in Paamiut. Typerend voor deze plaats zijn de besneeuwde hellingen in de winter en de majestueuze wilde dieren. Niet elke stad kan zeggen dat ze beschermd wordt door dieren, maar Paamiut wel. De adelaar komt veel voor in deze stad en de inwoners voelen een sterke connectie met dit dier. Voetbal- en handbalteams gebruiken de adelaar dan ook vaak als mascotte. Men zegt dat de adelaar geluk brengt.

  Net als de adelaar staat Paamiut voor onafhankelijkheid. Paamiut staat bekend om de mysterieuze mist en om de combinatie van oude en nieuwe gewoonten. In de stad vind je veel pittoreske gebouwen en vrouwen die druk bezig zijn met het maken van kleding. De mensen in Paamiut zijn heel vriendelijk, dus maak gerust een praatje.

  Vertoon meer
 • Het Venetië van Groenland

  Maniitsoq werd gesticht in 1755 en de naam betekent 'de oneffen plaats’, verwijzend naar de rotsachtige heuvels en bergen die de indeling van de stad vormen. Het staat ook bekend als het 'Venetië van Groenland', omdat het zich in een archipel bevindt, doorsneden door natuurlijke kanalen. Het plaatselijke museum brengt de rijke geschiedenis en cultuur van de stad in kaart.

  Maniitsoq, Groenland

  In het westen van Groenland ligt de middelgrote stad Maniitsoq. De stad heeft een klein vliegveld waarvandaan Air Greenland vluchten uitvoert naar Kangerlussuaq, Nuuk en Sisimiut. Maniitsoq ligt op ee ...
  In het westen van Groenland ligt de middelgrote stad Maniitsoq. De stad heeft een klein vliegveld waarvandaan Air Greenland vluchten uitvoert naar Kangerlussuaq, Nuuk en Sisimiut. Maniitsoq ligt op een kleine archipel en heeft natuurlijke grachten waardoor de inwoners het leuk vinden om de stad te vergelijken met Venetië.
  Vertoon meer
 • Sisimiut

  Sisimiut ligt 40 km ten noorden van de poolcirkel. De naam betekent 'de mensen die leven op een plek waar vossenholen zijn'. Dit is de op een na grootste stad van Groenland, een moderne, pittoreske nederzetting met eeuwenoude tradities. Er worden verschillende spannende optionele excursies aangeboden om Sisimiut te ontdekken. Excursie Kayak Demo en museumbezoek is inclusief.

  Optionele excursies zijn: Stadstour met de bus. Als u in korte tijd heel Sisimiut comfortabel wilt ervaren, is deze sightseeingtour met de bus de perfecte excursie voor u.

  Maak een Sisimiut stadswandeling of een wandeling naar Palasip Qaqqaa; doe mee aan een uitdagende topwandeling en word beloond met een geweldig panoramisch uitzicht!

  Sisimiut, Groenland

  Sisimiut, wat 'nederzetting aan de vossenhollen' betekent, werd in 1756 gesticht en diende vroeger als walvisstation en handelshaven. In de tweede grootste stad van Groenland leven circa 5.200 mensen ...

  Sisimiut, wat 'nederzetting aan de vossenhollen' betekent, werd in 1756 gesticht en diende vroeger als walvisstation en handelshaven. In de tweede grootste stad van Groenland leven circa 5.200 mensen hoofdzakelijk van de visserij. De stad ligt op 66°55′N 53°40′W, ongeveer 75km ten noorden van de poolcirkel en is de noordelijkste ijsvrije haven van West-Groenland. U kunt het museum bezoeken, waar vondsten uit de tijd van de Saqqaq-cultuur tentoongesteld zijn, de kerk en ook de oude binnenstad met interessante historische gebouwen waaronder de oudste houten kerk van Groenland uit het jaar 1775.

  De stad maakt onderdeel uit van de gemeente Qeqqata. De belangrijkste inkomstenbron van de stad is, net als in de meeste plekken op Groenland, visserij. Sisimiut beschikt sinds enige jaren over een eigen openbaar vervoersbedrijf die maar één lijn exploiteert. Deze lijn slingert door alle delen van de stad. Op de lijn worden voormalige bussen van Nuup Bussii A/S ingezet, die dateren uit de jaren '90.

  Vertoon meer
 • IJsfjord - UNESCO werelderfgoedlocatie

  Ilulissat ligt in het prachtige landschap van de ijsfjord van Ilulissat, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Aan de monding van de fjord ziet u enorme ijsbergen. Deze ijsmassa's zijn afkomstig van de Jakobshavn Gletsjer, een van de snelst bewegende gletsjers ter wereld. Neem deel aan een van de vele excursies hier. Excursie wandeling naar de IJsfjord is inclusief.

  Optionele excursies zijn: boottocht naar de IJsfjord. Ilulissat staat bekend om zijn prachtige en adembenemende ijsfjord - het best kunt u deze ervaren vanaf een boot. Kom dicht bij de natuur en ervaar het ijs dat u sprakeloos maakt.

  Of maak een wandeling naar Holms Bakke. Wandel door een spectaculaire omgeving terwijl u wordt meegenomen naar Holms Bakke; een traditionele wandeltocht voor de lokale bevolking. Ervaar de Inuit-cultuur, zie ongelooflijke ijsbergen en leer over de lokale flora en fauna.

  Ilulissat IJsfjord, Groenland

  De Ilulissat IJsfjord, die in Groenland boven de poolcirkel ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sermeq Kujalleq gletsjer staat bekend als één van de snelst bewegende gletsjers ter we ...

  De Ilulissat IJsfjord, die in Groenland boven de poolcirkel ligt, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Sermeq Kujalleq gletsjer staat bekend als één van de snelst bewegende gletsjers ter wereld: het beweegt ongeveer 19 meter per dag. Er valt hier meer afkalvend ijs in de oceaan dan op elke andere plek, met uitzondering van Antarctica.

  Vertoon meer
 • Vaigat Sound

  U komt nu nu aan op het noordelijkste punt van de route. Er zijn verschillende uitstekende landingsplaatsen in Vaigat Sound met een adembenemend landschap en arctische flora. De ervaren kapitein en expeditieleider zal afhankelijk van de weer- en ijsomstandigheden activiteiten voor de dag plannen.

  Saqqaq, Groenland

  Saqqaq (oude spelling: Sarqaq, in het Deens: Solsiden) is een dorp in de gemeente Avannaata in het westen van Groenland. Het ligt ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Ilulissat op het schiereila ...

  Saqqaq (oude spelling: Sarqaq, in het Deens: Solsiden) is een dorp in de gemeente Avannaata in het westen van Groenland. Het ligt ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van Ilulissat op het schiereiland Nuussuaq bij de Straat van Sullorsuaq. De plaats is in 1755 gesticht met de naam Solsiden en had 157 inwoners in 2013. Ondanks dat de plaats in 1755 is gesticht blijkt het uit opgravingen dat het ook eerder werd bewoond door de Saqqaqcultuur.

  Vertoon meer
 • Evighed Fjord

  De verkenning van vandaag neemt ons mee naar de meanderende Evighed Fjord, omgeven door hoge bergen (tot 2.000 m hoog). De ijs- en weersomstandigheden zullen het definitieve programma en de activiteiten bepalen die u zult gaan ondernemen.

  Evighed Fjord, Groenland

  De Evighed Fjord is omgeven door hoge bergen tot 2000m hoog. Ook zijn er enorme ijsbergen te vinden in de fjord. ...
  De Evighed Fjord is omgeven door hoge bergen tot 2000m hoog. Ook zijn er enorme ijsbergen te vinden in de fjord.
  Vertoon meer
 • De bruisende hoofdstad van Groenland

  Nuuk ligt aan de monding van een van de meest spectaculaire fjordenstelsels ter wereld. De hoofdstad is de plek waar oude en nieuwe tradities samen komen, van historische gebouwen in 'Kolonihavnen' tot het moderne bestuurscentrum van Groenland. Een andere kenmerkende plek is het Nationaal Museum - de thuisbasis van de beroemde mummies van Qilakitsoq.

  Excursie Shuttle & museumbezoek is inclusief; bezoek het Nationaal Museum van Groenland.

  Optionele excursies zijn: Cultuurhistorische wandeling. Mis deze kans niet om enkele van de meest interessante plekken in Nuuk, de hoofdstad van Groenland, te zien! Doe mee aan een sightseeingtour door de stad voordat u het Nationaal Museum bezoekt, en een glimp opvangt van het interessante verleden van Groenland.

  Of maak een Nuuk stadtour. Verken per touringcar de interessante hoofdstad van Groenland! Nuuk is een kosmopolitische stad in het hoge Arctische gebied en biedt u zowel prachtige natuur als een stedelijke sfeer.

  Nuuk, Groenland

  Aan de westkust van het centrale gedeelte van Groenland ligt de stad Nuuk, ook wel Godthab genoemd. Dit is het economische, administratieve en educatieve centrum van Groenland. Daarbij is het ook de h ...

  Aan de westkust van het centrale gedeelte van Groenland ligt de stad Nuuk, ook wel Godthab genoemd. Dit is het economische, administratieve en educatieve centrum van Groenland. Daarbij is het ook de hoofdstad en veruit de grootste stad van het land. De plaats heeft ongeveer 15.000 inwoners. De naam Nuuk betekent in de Groenlandse taal 'landtong'.

  Op ongeveer 3km afstand van het centrum heeft de stad een internationale luchthaven. Hiernaast zijn er nog 5 andere luchthavens aanwezig in Groenland. In het jaar 1728 werd de stad gesticht door de Noorse zendeling Hans Egede. De missiepost noemde hij Godthab, wat 'Goede hoop' betekent. Godthab werd in 1874 met de opening van de Groenlandse kweekschool een onderwijscentrum. Ook de universiteit llisimatusarfik is hier gevestigd. In 1979 werd de naam Godthab veranderd in Nuuk.

  Brugsen is wat betreft winkelen het middelpunt van Nuuk. Het is eigenlijk een combinatie van onder andere kledingwinkels, een bakkerij, een supermarkt, een muziekwinkel en een speelgoedwinkel. De winkel heeft 2 verdiepingen: een voedselafdeling op de begane grond en overige diensten op de bovenste verdieping. De winkel is iedere dag geopend vanaf 09.00 uur 's ochtends, alleen de bakkerij is al vanaf 06.30 uur geopend.

  In de hoofdstad Nuuk is het culturele centrum van het land gevestigd, genaamd Katuaq. Hier vinden zeer regelmatig filmpremières, concerten en theatervoorstellingen plaats. Ook is er een bioscoopzaal gevestigd. Het is een erg opvallend gebouw. Zo is de voorkant van het gebouw bedekt met geelbruine houten platen in golvende vormen en is de achterkant opvallend zwart. Aan de binnenkant van het cultuurcentrum is het erg licht.

  Er zijn allerlei outdooractiviteiten te beleven in het stadje Nuuk. U vindt er de hardste golfbaan van de wereld, tegenover de luchthaven zijn 2 skiliften, er zijn diverse wandeltochten voor hikers mogelijk en klimmers zullen zich hier helemaal thuis voelen. In de buurt zijn ook een aantal mooie visstekjes.

  Museum

  Het Nationaal Museum en Archief herbergt de wereldberoemde Inuitmummies. Het museum heeft een uitgebreide collectie cultuurvoorwerpen. Ook archeologische, geologische en historische objecten vindt u hier. In dit museum kunt u tevens een grote en interessante verzameling wandtapijten bekijken. Verder is er veel Groenlandse kunst dat u kunt bezichtigen. Dit is een ideaal museum om meer te leren over de cultuur en historie van Groenland. In 1972 werden in Groenland 8 mummies ontdekt op een verlaten Inuit- nederzetting Qilakitsoq. Deze bestonden uit 6 vrouwen van verschillende leeftijden, een 4-jarige jongen en een 6 maanden oude baby. Op een natuurlijke wijze werden hun lichamen gemummificeerd door de temperaturen onder nul en droge wind in de grot waar ze gevonden werden.


  Vertoon meer
 • Muskusossen en een Noorse nederzetting

  De verlaten stad Ivittuut is een leefgebied voor muskusossen. Meer dan duizend jaar geleden vestigden Vikingen zich in dit gebied, maar lieten geen geschreven archieven achter. Archeologen geloven dat dit de laatste Noorse nederzetting in Groenland was die werd opgericht en vervolgens de eerste nederzetting die verlaten werd.

  Ivittuut

  Ivittuut is een plaats in het zuiden van Groenland en ligt aan de Arsukfjord. Het is ooit gesticht als mijnstadje, nadat er in 1806 cryoliet werd gevonden. Het delven begon in 1865. Al na 22 jaar ware ...
  Ivittuut is een plaats in het zuiden van Groenland en ligt aan de Arsukfjord. Het is ooit gesticht als mijnstadje, nadat er in 1806 cryoliet werd gevonden. Het delven begon in 1865. Al na 22 jaar waren de mijnen uitgeput en sindsdien was de stad niet meer economisch interessant. De stad is dan ook (nog steeds) verlaten.
  Vertoon meer
 • Prins Christian Sund

  Deze lange fjord wordt omgeven door bergen die tot 2220 m hoog zijn. Veel gletsjers gaan rechtstreeks het water in waar de ijsbergen in alle soorten, kleuren en maten afkalven. Als het kanaal met ijs is geblokkeerd, vaart u in plaats daarvan rond Nunap Isua (Cape Farewell).

  Prins Christianssund

  De Prins Christianssund is een waterweg in Groenland, dat het zuidelijkste puntje van het vasteland scheidt van de zuidelijker gelegen eilanden. Het is vernoemd naar de prins (en later koning) Christi ...
  De Prins Christianssund is een waterweg in Groenland, dat het zuidelijkste puntje van het vasteland scheidt van de zuidelijker gelegen eilanden. Het is vernoemd naar de prins (en later koning) Christian VIII van Denemarken. De waterweg is ongeveer 100km lang en is vrij smal, op sommige plaatsen is het zelfs slechts 500 meter breed. De omgeving van de Prins Christianssund is prachtig. Dit is ook de reden dat hier in de zomer veel cruiseschepen en expeditieschepen doorheen varen.
  Vertoon meer
 • Terug naar IJsland

  Na het verkennen van Groenland zetten we koers terug naar IJsland. Deze dagen op zee kunt u bijkomen van alle indrukken die u heeft opgedaan, kunt u een bezoek brengen aan het Wetenschapscentrum of kunt u uitrusten op het dek terwijl u kijkt naar de zeevogels die ons schip volgen. Misschien spot u zelfs walvissen!

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de At ...
  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • De stijlvolle hoofdstad van IJsland

  U komt vroeg in de ochtend aan in de hoofdstad van IJsland. Als u meer van het land wilt verkennen dan kunt u deze expeditie verlengen met een van de andere programma's voordat u naar huis gaat. U kunt er ook voor kiezen om uw verblijf te verlengen om nog wat meer te kunnen genieten van deze trendy stad.

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld.  ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer

  Vlucht Reykjavik - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 24 jun - 9 jul 2021 9 - 24 jul 2021 24 jul - 8 aug 2021
vanaf vanaf vanaf
RS buitenhut (17 m2, uitzicht) € 6.490 € 6.490 € 6.490
RR buitenhut (19 - 23 m2, uitzicht) € 6.814 € 6.814 € 6.814
TT superior buitenhut (24 - 27 m2, uitzicht) € 7.593 € 7.593 € 7.593
TY superior buitenhut (22 m2, uitzicht) € 7.593 € 7.593 € 7.593
XTJ superior buitenhut (18 m2, balkon) € 8.177 € 8.177 € 8.177
XT superior buitenhut (15 - 19 m2, balkon) € 8.436 € 8.436 € 8.436
XTD superior buitenhut (15 - 19 m2, balkon) € 8.436 € 8.436 € 8.436
XY superior buitenhut (17 - 19 m2, breed balkon) € 8.436 € 8.436 € 8.436
MF suite (22 m2, hoek hut, grote ramen) € 9.669 € 9.669 € 9.669
ME suite (20 - 28 m2, balkon) € 10.124 € 10.124 € 10.124
MD suite (35 m2, grote hoek hut, balkon) € 11.486 € 11.486 € 11.486
MC suite (20 - 30 m2, hoek met balkon en hottub) € 20.571 € 20.571 € 20.571
MB suite (44 m2, hoek hut) € 20.247 € 20.247 € 20.247
MA suite (46 - 48 m2, hoek hut met balkon en grote ramen) € 24.789 € 24.789 € 24.789

Hurtigruten
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking. Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden. In verband met de ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk. Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weer- en ijsomstandigheden.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie
Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes (huisbier en -wijn, frisdrank en mineraalwater) in restaurants Aune en Fredheim
A la carte restaurant Lindstrøm inbegrepen voor gasten van de suite
Gratis koffie en thee
Gratis wifi aan boord. Houd er rekening mee dat u in afgelegen gebieden vaart met een beperkte verbinding
Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij water bijvulstations aan boord
Engels sprekend expeditieteam dat onder meer aan boord lezingen geeft over verschillende onderwerpen
Scala van inbegrepen activiteiten
 Het lenen van laarzen, wandelstokken en alle uitrusting voor activiteiten
Gratis wind- en waterbestendige expeditiejas
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale (retour)vluchten
- Verzekeringen
- Paspoort- en visumkosten
- Optionele kleine groepsactiviteiten met het expeditieteam
- Optionele excursies aan wal met lokale partners
- Optionele behandelingen in het wellness- en spagedeelte aan boord
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard