Alta, Holmen Husky

Bekijk foto's

Alta, de stad van het noorderlicht, is gelegen aan het einde van Altafjord, ver in het noorden van Noorwegen. Net buiten de stad vindt u Holmen Husky Lodge. De lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun gasten. Omdat de vraag naar "glamping" groeide, volgden er nieuwe gebouwen, allen in dezelfde hoge standaard als het hoofdgebouw. Of u nu een week op avontuur gaat of gewoon een kort bezoek brengt aan de puppy's, Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier.

Accommodatie
De tipi's zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter brengt bij de natuur! ​Allen zijn voorzien van een tweepersoonsbed en een houtgestookte kachel. Holmen Husky Lodge beschikt over een sauna en jacuzzi. ​Bij een overnachting kunt u ervoor kiezen om ook een spa-pakket bij te boeken (bij sommige pakketten is dit al inbegrepen). In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Omgeving
Met gratis parkeergelegenheid en dicht bij het centrum van Alta is Holmen Husky Lodge een goed startpunt voor uw avonturen in en rond Alta. In het gebied rond de Lodge vindt u gemarkeerde wandelpaden, evenals de beroemde Alta rivier. In de winterperiode biedt Holmen Husky Lodge compleet verzorgde hondensledetocht-pakketten aan, waaronder een dagtocht, een 6-daagse tocht, een weekendtocht, een verkenningstocht van 15 kilometer en een hondensledetocht gecombineerd met IJshotel. Verder is het ook mogelijk om hier een noorderlichtsafari te maken of te gaan ijsvissen en te wandelen per sneeuwschoen.

In de zomerperiode kunt u uiteraard ook overnachten in deze prachtige tipi's. Let wel op: het wordt niet donker in deze periode door de middernachtzon! De mogelijke activiteiten in de zomerperiode zijn: een bezoek aan de husky puppy's, een hondensledetocht met slee op wieltjes en/of een riviercruise.


Kijk hier ook eens naar

Alta, Scandic Hotel Alta

Een eerste klas hotel, gelegen in het centrum van Alta met een prachtige omgeving met diverse activiteiten.

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Luna: 3 bijzondere overnachtingen in Noors Lapland

Een 5-daagse reis met 3 bijzondere overnachtingen in het winterse Alta in Noorse Lapland!

  • Noors Lapland
  • Alta
  • IJshotel
  • 6 dagen
  • dec - mrt
  • Vanaf € 2230