Luna: 3 bijzondere overnachtingen in Noors Lapland

Doe jij een oogje dicht op deze prachtige plekken?

Noors Lapland Alta IJshotel Wilderness Lodge Lavvu
 • Noors Lapland
 • Alta
 • IJshotel
 • Wilderness Lodge
 • Lavvu
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

In de winter, met name in het gebied ten noorden van de poolcirkel, is bij helder weer het noorderlicht, poollicht of Aurora Borealis, te zien. Wat maakt het zien van dit magische licht extra bijzonder? Verblijven in een bijzondere accommodatie! Bij deze 5-daagse reis heeft u 3 bijzondere overnachtingen in Alta.

Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Holmen Husky Lodge combineert het buitenleven en comfort op een unieke manier. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter bij de natuur! ​De tipi's zijn voorzien van een tweepersoonsbed en houtgestookte kachel.​ In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant.

Igloo Hotel ligt 20 kilometer buiten het centrum van Alta. Alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Het hotel is gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden. Als gast zult u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden.

Arctic Wilderness Lodge ligt naast het Igloo hotel. Dit is een eersteklas Arctische bestemming gelegen aan de oevers van de beroemde Alta-rivier. Het hotel heeft alleen maar premium suite-accommodaties het gehele jaar door. De 'standaard' river rooms beslaan 30m2 en ontworpen met panoramische ramen die tot het plafond reiken om het uitzicht over de rivier en de lucht te maximaliseren. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet en een eigen balkon. 


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Oslo - Alta

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Thon Hotel Alta

  Dag 1
  Na aankomst op eigen gelegenheid van Alta luchthaven naar het centrum. Er gaan bussen aansluitend op elke vlucht en daarnaast staan er taxi's klaar na aankomst van elke vlucht. U heeft eerst 1 overnachting in het Thon Hotel Alta voordat u de 3 bijzondere overnachtingen in het echt mag ervaren.

  Dag 2
  Na het ontbijt in het hotel heeft u vervolgens de ochtend vrij te besteden. Bezoek bijvoorbeeld de noorderlicht kathedraal vlakbij het hotel. U kan op eigen gelegenheid in het centrum van Alta lunchen. Om 12.45 uur wordt u opgehaald door een gids van Holmen Husky Lodge. Rond 16.00 uur start de hondensledetocht.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt

  • Activiteiten

   Hondensledetocht

  Alta, Thon Hotel Alta

  Het Thon Hotel Alta, gelegen in het centrum van Alta. Onofficieel is Alta de toegangspoort naar de Finnmark regio, Meest noordelijke regio van Noorwegen en bekend vanwege de middernachtszon, het noord ...

  Het Thon Hotel Alta, gelegen in het centrum van Alta. Onofficieel is Alta de toegangspoort naar de Finnmark regio, Meest noordelijke regio van Noorwegen en bekend vanwege de middernachtszon, het noorderlicht en natuurlijk de Noordkaap.

  Accommodatie
  Het moderne gebouw telt in totaal 6 verdiepingen. Het hotel beschikt over meer dan 100 kamers en suites, die bijna allemaal een prachtig uitzicht hebben over de mooie Alta Fjord. Alle kamers (zowel één- als tweepersoonskamers) hebben een badkamer met douche/toilet en föhn, TV, telefoon, bureau met stoel, minibar, WiFi en andere faciliteiten die u in een modern hotel kunt verwachten. Er zijn 76 kamers met een kitchenette. 8 kamers zijn geschikt voor mindervaliden en 38 kamers zijn familiekamers. Het Thon Hotel Alta heeft geen kluisjes in de kamers en alle kamers zijn rookvrij.

  Omgeving
  Alta is de stad van het noorderlicht en biedt daarnaast een bruisend nachtleven, maar ook leuke winkelstraten en entertainment. In de omgeving zijn fantastische avonturen te beleven, zoals het ontdekken van Finnmarksvidda met een sneeuwscooter, het maken van een hondensledetocht, skiën of ijsvissen. In de zomer is het mogelijk om te gaan vissen in een van 's werelds meest bekende zalm rivieren: Altaelva. Ook kunt u 's zomers een mooie trektocht maken door de Alta Canyon of culturele ervaringen opdoen tijdens de middernachtzon.

  Vertoon meer

  Hondensledetocht Alta

  Verken Alta op een andere manier door middel van een hondensledetocht. Dit kan vanaf meerdere plekken in Alta of wordt geregeld vanuit diverse organisaties.Holmen Husky Lodge » HondensledetochtDe lod ...

  Verken Alta op een andere manier door middel van een hondensledetocht. Dit kan vanaf meerdere plekken in Alta of wordt geregeld vanuit diverse organisaties.

  Holmen Husky Lodge
  » Hondensledetocht
  De lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky Lodge biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en geweldige lokale gerechten aan hun hun gasten. Zij bieden de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht Alta Rivier (10.00 - 12.30 of 16.00 - 18.30 uur)
  - Best of Alta (dagtocht elke woensdag 10.00 - 16.00 uur)
  - Noorderlichttour (16.00 - 10.00 uur)
  - Weekendtocht van maandag tot vrijdag
  - 6-daagse hondensledetocht

  Alta Trasti and Trine
  » Hondensledetocht

  Alta Trasti and Trine biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht kort (10.00 of 14.30 uur)

  - Hondensledetocht dagtocht (09.30 tot 16.00 uur)
  - Familieavontuur (11.00 - 15.00 uur)
  Ook bieden zij 2, 3, 4, 5 of 8 daagse hondesledetochten aan.

  IJshotel Sorrisniva Igloo
  » Hondensledetocht

  Het IJshotel Sorrisniva Igloo vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit Iglo Hotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren! Het biedt één activiteit aan:
  - Hondensledetocht (11.00 - 12.30 uur)

  Alta North Adventure
  » Hondensledetocht

  Alta North Adventure biedt de volgende activiteiten aan:
  - Hondensledetocht familiefun
  - Hondensledetocht Gardia Lodge

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Holmen Husky Lodge

  Dag 2
  De rest van de avond kunt u gratis gebruik maken van de sauna en jacuzzi en heeft u een 2 gangen diner bij de Lodge. U zult deze avond in een tipi overnachten. De tipi bungalows zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter bij de natuur!

  Dag 3
  Vandaag zult u na het ontbijt worden opgehaald met een transfer. Om 11.30 uur zult u een 2,5 uur durende sneeuwscootertocht gaan doen (2 personen per scooter). Na de sneeuwscootertocht zult u bij het IJshotel gaan lunchen. De middag is verder vrij te besteden, sneeuwschoenen kunt u gratis gebruiken.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt en Diner

  • Activiteiten

   Sneeuwscootertocht
   Noorderlichtsafari

  Alta, Holmen Husky

  Alta, de stad van het noorderlicht, is gelegen aan het einde van Altafjord, ver in het noorden van Noorwegen. Net buiten de stad vindt u Holmen Husky. De lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was ...
  Alta, de stad van het noorderlicht, is gelegen aan het einde van Altafjord, ver in het noorden van Noorwegen. Net buiten de stad vindt u Holmen Husky. De lodge is geopend in 1996, het hoofdgebouw was een oude schuur. Holmen Husky biedt een scala aan spannende avonturen, unieke overnachtingen en lokale gerechten aan hun gasten. Omdat de vraag naar 'glamping' groeide, volgden er lavvo's en arctic domes. 

  Accommodatie
  De tipi's zijn voorzien van een raam vanaf vloer tot dak en brengen u nog dichter brengt bij de natuur! ​Allen zijn voorzien van een tweepersoonsbed en een houtgestookte kachel. Holmen Husky Lodge beschikt over een sauna en jacuzzi. ​Bij een overnachting kunt u ervoor kiezen om ook een spa-pakket bij te boeken (bij sommige pakketten is dit al inbegrepen). In het gemeenschappelijke gebouw vindt u de toiletten, douches en uiteraard het restaurant. In de zomerperiode kunt u uiteraard ook overnachten in deze prachtige tipi's. Let wel op: het wordt niet donker in deze periode door de middernachtzon!

  » Lavvo
  Volgens de tradities van de Noorse huttencultuur staan Lavvo's op zichzelf en functioneren ze alleen als slaapkamer met een tweepersoonsbed. De toilet- en douchefaciliteiten bevinden zich op slechts een paar meter afstand van het Lavvo. Het restaurant is slechts een paar meter verder.

  » Arctic Dome
  Met een panoramisch uitzicht op het nabijgelegen veld en het omringende Scandinavische bos, is de Arctic Dome de meest luxueuze accommodatie van Holmen Husky. De koepel heeft een eigen badkamer en sauna en een glazen plafond. Een echt unieke en comfortabele ervaring die gasten in staat stelt om de krachten van de natuur van dag naar nacht te zien veranderen.

  Omgeving
  Met gratis parkeergelegenheid en dicht bij het centrum van Alta is Holmen Husky een goed startpunt voor uw avonturen in en rond Alta. In het gebied rond de lodge vindt u gemarkeerde wandelpaden, evenals de beroemde Alta rivier. In de winterperiode biedt Holmen Husky compleet verzorgde hondensledetochtpakketten aan. Verder is het ook mogelijk om hier een noorderlichtsafari te maken of te gaan ijsvissen en te wandelen per sneeuwschoen.
  Vertoon meer

  Sneeuwscootertocht Alta

  Ontdek de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen per sneeuwscooter tijdens een sneeuwscootertocht in Alta.IJshotel Sorrisniva Igloo» SneeuwscootersafariHet IJshotel Sorrisniva ...
  Ontdek de grootste plaats in het noordelijkste graafschap van Noorwegen per sneeuwscooter tijdens een sneeuwscootertocht in Alta.

  IJshotel Sorrisniva Igloo
  » Sneeuwscootersafari
  Het IJshotel Sorrisniva Igloo ligt in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit IJshotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren!

  Het hotel biedt de volgende activiteiten aan:
  - Sneeuwscootersafari inclusief bezoek ijshotel (11.30 - 15.30 uur)
  - Bevroren landschap tour (11.30 - 15.30 uur)
  - Safari naar Bjørnfjell (09.00 - 15.00 uur)
  - 2-daagse sneeuwscootertocht 

  North Adventure
  » Sneeuwscootersafari
  North Adventure is een activiteitencentrum in Alta dat alle activiteiten in Alta aan kan bieden.
  - Sneeuwscootersafari Beskades (10.00 - 13.30 uur)

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in een ijshotel

  Dag 3
  Om 18.30 uur krijgt u een 3 gangen diner bij het Sorrisniva IJshotel. Eenmaal terug bij het IJshotel, krijgt u een warme slaapzak en kussen voor uw overnachting in het IJshotel. U maakt zich klaar voor een bijzondere nacht! Om 20.00 uur zult u op noorderlichtsafari gaan. De noorderlichtsafari zal per minibus zijn.

  Dag 4
  In de ochtend kunt u na het ontbijt nog even gebruik maken van de sauna. Vervolgens zult u kennis maken met de Sami-cultuur. U zult een korte rendiersleetocht maken en alles leren over hoe de Sami mensen leven. Om 13.00 uur heeft u een lunch bij het IJshotel. Na de lunch checkt u in bij Arctic Wilderness lodge. U heeft deze middag vrij te besteden.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Rendiersledetocht
   Sami ervaring

  IJshotel Alta, Sorrisniva Iglo Hotel *

  Het Sorrisniva Iglo Hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000 m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel wordt jaarlijk ...
  Het Sorrisniva Iglo Hotel ligt in Sorrisniva, 20 km buiten het centrum van Alta. Het ijshotel heeft een oppervlakte van ongeveer 2000 m2 en alles is gemaakt van ijs en sneeuw. Het hotel wordt jaarlijks opnieuw gedecoreerd met diverse ijssculpturen. De temperatuur in het hotel is tussen de -4 en -7 graden.

  Accommodatie 
  Het hotel beschikt over 30 standaard kamers, suites, een ijskapel, ijsbar en verschillende loungeplekken. Als gast zal u het niet koud krijgen, want u ligt op rendiervellen en krijgt een slaapzak die geschikt is voor temperaturen tot -30 graden. Naast het ijshotel ligt het service centrum, in dit centrum zit de receptie met souvenirwinkel, een restaurant, kleedruimtes, toiletten, douches, 2 hottubs en een sauna. De sauna is elke ochtend om 07.00 uur warm. In de avond kunt u in één van de twee restaurants vanaf 20.30 uur dineren, hier heeft u de keuze uit buffet of a la carte.

  Omgeving 
  Het spotten van het noorderlicht staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Sorrisniva Iglo Hotel heeft een perfecte ligging om het noorderlicht te kunnen spotten. Het hotel biedt verschillende activiteiten aan: sneeuwscootertochten, rendiersafari en Sami beleving, ijsvissen, noorderlichtsafari, hondensledetocht en een rivierbootsafari.

  Vertoon meer

  Rendiersledetocht Alta

  Maak een rendiersledetocht in Alta, uw startpunt is bij het IJshotel Sorrisniva.IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel» RendiersledetochtHet IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minut ...

  Maak een rendiersledetocht in Alta, uw startpunt is bij het IJshotel Sorrisniva.

  IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel
  » Rendiersledetocht
  Het IJshotel Sorrisniva Igloo Hotel vindt u in Noorwegen, op 20 minuten rijden vanaf het plaatsje Alta. Elk jaar wordt dit IJshotel volledig uit ijsbrokken en sneeuw gemaakt. Vanaf het hotel kunt u met een ijsscooter de omgeving ontdekken en als u geluk heeft, kunt u hier in de avond het noorderlicht zien schitteren!

  Het biedt de volgende activiteiten aan:
  - Rendiersledetocht inclusief noorderlichtsafari (20.30 - 23.00 uur)
  - Rendiersledetocht in Alta Valley (11.00 - 12.30 uur)

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Arctic Wilderness Lodge

  Dag 4
  U heeft vandaag een 2 gangen diner in het restaurant van Sorrisniva Arctic WIlderness Lodge. De avond heeft u vrij te besteden maar met een beetje geluk spot u het noorderlicht vanuit uw kamer.

  Dag 5
  De volgende ochtend na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven. Om vervolgens de vlucht te halen en weer terug naar Nederland te reizen.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  Sorrisniva Arctic Wilderness Lodge

  Sorrisniva Arctic Wilderness lodge is een eersteklas Arctische bestemming gelegen aan de oevers van de beroemde Alta-rivier op 70° noorderbreedte in het hoge noordpoolgebied van Noorwegen.Accommodati ...
  Sorrisniva Arctic Wilderness lodge is een eersteklas Arctische bestemming gelegen aan de oevers van de beroemde Alta-rivier op 70° noorderbreedte in het hoge noordpoolgebied van Noorwegen.

  Accommodatie
  Sorrisniva opende Arctic Wilderness Lodge in oktober 2021. De nieuwe lodge met 24 suites is gebouwd net buiten Alta. De lodge stelt Sorrisniva in staat om hun traditionele ijshotel en wildernisactiviteiten aan te vullen met premium suite-accommodatie het hele jaar door, samen met nieuwe lounge- en restaurantruimtes. De ontwikkeling zal een unieke Arctic Wilderness Lodge-ervaring creëren voor gasten die het traditionele Sorrisniva seizoensaanbod willen ervaren, terwijl ze verblijven in een eersteklas lodge.

  » River room: Deze 17 kamers zijn 30 vierkante meter en ontworpen met panoramische ramen die tot het plafond reiken om het uitzicht over de rivier en de lucht te maximaliseren. Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en een eigen balkon.

  » River suite: Upgrade uw ervaring bij Sorrisniva door te verblijven in een van de 5 River Suites. Deze suites van 36 vierkante meter bevinden zich op de eerste verdieping en bieden een verhoogd panoramisch uitzicht over de rivier en de skyline door de uitgestrekte glazen voorgevel en plafond. Uw suite heeft een eigen balkon en een bad waarin u kunt ontspannen na het genieten van diverse buitenactiviteiten.

  » Executive suite: de Executive Suite is een suite van 57 vierkante meter op de eerste verdieping en biedt een combinatie van een grotere slaapkamer, woonkamer, een balkon en een ensuite met douche en bad. Het uitzicht vanuit deze suite maakt gebruik van de panoramische ramen in zowel kamers als plafonds.

  » Ulrik Wisløff suite:
  de Ulrik Wisløff suite biedt net dat beetje extra voor uw speciale verblijf in Sorrisniva. Gelegen op de eerste verdieping in de noordelijke hoek. Deze 62 vierkante meter grote tweekamersuite biedt een spectaculair uitzicht vanuit de slaapkamer, woonkamer en beide balkons. De suite is overal ontworpen met grote ramen die doorlopen tot in de plafonds. 

  Omgeving
  Het noorderlicht spotten staat bij veel mensen hoog op het verlanglijstje. Deze Lodge heeft een perfecte ligging om het noorderlicht te kunnen zien. Tijdens uw verblijf kunt u meerdere activiteiten doen zoals sneeuwscootertochten, rendiersafari en Sami beleving, ijsvissen, noorderlichtsafari, hondensledetocht of ga mee met een rivierbootsafari.

  Vertoon meer

  Vlucht Alta - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2023 / 2024 O.b.v. 2 personen
Dec - mrt € 2.300

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

! Let op: vanaf 18 december is het mogelijk om te overnachten in het ijshotel, gaat u eerder op reis dan zult u een extra nacht in het Wilderness Hotel verblijven.

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 3 bijzondere overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt (incl. 2x lunch, 3x diner)
✓ Genoemde activiteiten
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden
- Binnenlandse ferry's
- Parkeerkosten