Wintersport in Finland

Actief in een wit landschap

Levi Ruka/Kuusamo
  • Levi
  • Ruka/Kuusamo

Er zijn van die ervaringen die je nooit meer vergeet en een wintervakantie naar Fins Lapland is daar één van! Ook al bent u een fanatieke skiër u zou echt eens een wintervakantie in moeten ruilen voor een reis naar het hoge noorden. De wit besneeuwde dennen lijken uit een sprookjesboek te komen, zeker met het prachtige licht van een ondergaande zon! En wat dacht u van activiteiten als een sneeuwscootertocht of een heerlijke sledetocht met dolenthousiaste husky’s door het pure landschap waarbij u kunt genieten van de winterse stilte. In Rovaniemi kunt u ook nog een bezoekje brengen aan de Kerstman. Boek een nacht in een ijshotel of tipi! Vanzelfsprekend sluit u een actieve dag af met een heerlijk saunabezoek! Een wintersportvakantie met eindeloze mogelijkheden. 

Levi
Levi is het grootste, meest populaire en snelst groeiende wintersportresort in Finland. Het ligt in Lapland en biedt veel mogelijkheden om te skiën en te langlaufen. Levi beschikt over 47 skipistes en 26 skiliften waarvan 15 pistes zijn verlicht en beschikken over sneeuwkanonnen. Verder zijn er 230 km langlaufpistes voor de liefhebbers

Ruka/Kuusamo
Het net onder de poolcirkel gelegen Kuusamo is een ideale bestemming voor een actieve wintervakantie! 25 km ten noorden van Kuusamo ligt Ruka, het grootste skigebied van Finland waar enkele skiliften u naar de top van de heuvel Rukatunturi brengen vanwaar 29 afdalingen u weer naar beneden voeren. Op het kristalheldere, bevroren meer Kitkajärvi zijn uitstekende ijsvismogelijkheden, maar u kunt hier uiteraard ook een prachtige langlauftocht maken!

Afbeelding van Noorderlichtreis Finland Fynn Levi Hullo Poro 1
Lees meer
Noorderlicht reis Fynn: Levi, Finland

Noorderlicht reis Fynn: Levi, Finland

Een onvergetelijke 8-daagse Noorderlicht reis naar Fins Lapland met verblijf in het centrum van het...

  • Fins Lapland
  • Skigebied Levi
  • Sirkka
  • Noorderlicht
  • Rechtstreekse vlucht
  • 8 dagen
  • dec - mrt
  • Vanaf € 1800
Afbeelding van Wintersport Levi Finland Lapland Winter Katkatunturi Levi Imagebank Finland
Lees meer
Wintersportgebied Levi

Wintersportgebied Levi

Wintersportgebied Levi is het grootste, meest populaire en snelst groeiende wintersportresort in Finland.

Afbeelding van Wintersport Ruka
Lees meer
Wintersportgebied Ruka

Wintersportgebied Ruka

Wintersportgebied Ruka is gelegen in het oosten van Finland op 25 km vanaf de grens met Rusland.