Wanneer je een reis boekt naar Noorwegen zullen accommodatietypes als kampeerhut en bungalow vaak voorbij komen. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat de verschillen nou precies zijn tussen deze twee accommodatietypes? Dan ben je niet de enige! Vragen over wat de verschillen tussen een kampeerhut en bungalow nou precies zijn krijgen wij regelmatig, omdat er vaak onduidelijkheid over is. In deze blog leg ik je daarom kort de verschillen uit tussen een kampeerhut en een bungalow.

Wat is een kampeerhut?
Een kampeerhut bestaat meestal uit één ruimte met een oppervlakte van gemiddeld 10-15 m². De inrichting is eenvoudig maar degelijk. Vaak met 4 slaapplaatsen (verdeeld over 2 stapelbedden), een tafel met stoel(en), elektra en verwarming. De keukenhoek omvat 1 of 2 elektrische kookplaten en meestal een koelkast. Let op: aanwezigheid van keukengerei en pannen verschilt enorm per kampeerhut. Zorg er daarom voor dat je altijd het een en ander zelf meeneemt voordat je op reis gaat. Een aantal kampeerhutten beschikken ook over stromend water. Kampeerhutten hebben geen privé sanitair, je gebruikt dus het sanitair op de camping. Ook eventuele douchemunten o.i.d. koop je op de camping. Verder dien je ook je eigen kampeeruitrusting mee te nemen zoals een slaapzak en kussen. 


Wat is een bungalow?
Een bungalow is een huisje met eigen faciliteiten. De grootte is vaak 20 m² of groter met altijd één aparte slaapkamer. Soms zijn er meerdere slaapkamers, maar dat is afhankelijk voor hoeveel personen het huisje geschikt is. Er zijn bungalows tot 6 of zelfs 8 personen. Bungalows hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De keuken is volledig ingericht en er is ook een zithoek aanwezig.


Verschillen in kosten tussen kampeerhut en bungalow
Een kampeerhut kost gemiddeld €40,- tot €70,- per persoon per nacht als je met 2 personen reist en €25,- tot €45,- per persoon per nacht als je met 4 personen reist.
Een bungalow kost gemiddeld €55,- tot €95,- per persoon per nacht als je met 2 personen reist en €35,- tot €60,- per persoon per nacht als je met 4 personen reist.

Overige verschillen tussen kampeerhut en bungalow
- Huisdieren zijn bij kampeerhutten over het algemeen altijd toegestaan. In bungalows is dit vaak niet het geval.

- Maximaal aantal personen bij kampeerhutten is over het algemeen 4 personen. Bij bungalows is dit vaak ook tot meer dan 4 personen. Wel is het bij een kampeerhut mogelijk om een extra tentje te plaatsen, omdat u op een camping verblijft. Op deze manier kunt u alsnog met 5 personen (of meer) een kampeerhuttenreis maken.

- Kampeerhutten zijn altijd per nacht te reserveren. Bij bungalows is het minimum aantal nachten voor een reservering vaak 3 nachten.

- De inrichting van de kampeerhutten zijn erg basic. Bij bungalows varieert dit van traditioneel tot modern.