Vesterålen is een eilandengroep die in het zuiden grenst aan de populaire en schilderachtige Lofoten eilandengroep. Nadat ik tijdens mijn eerste reis het eiland Senja mocht ontdekken en de winterse mogelijkheden op dit eiland, mocht ik daarna op de eilandengroep Vesterålen verder op ontdekking. Met de boot reisden we vanaf Skrolsvik (Senja) zuidwaarts naar Harstad (Vesterålen), waar we in de avond aankwamen. Vanuit Harstad reden we door naar Sortland voor een diner en overnachting. In dit reisblog vertel ik je meer over het vervolg van de reis en de winterse activiteiten die we op de eilandengroep Vesterålen hebben gedaan.

Winterwandeling in de omgeving Taen
Met Adventure4life hebben we de volgende ochtend in de omgeving van Taen twee kleine wandelingen gemaakt. Taen is een klein gehuchtje op het zuidelijke eiland van de Vesterålen, eiland Hadseløya. De stad Stokmarknes ligt aan de noordkust van het eiland en het dorp Melbu ligt aan de zuidkust. We hebben in Taen eigenlijk maar een klein stukje naar het beginpunt van een wandeling gelopen, Lilletaen bij de Tavika baai. Ongeveer na 5 minuten wandelen heb je hier al een prachtig uitzicht over de regio en kan je vanaf dit punt zelfs de Lofoten zien. Het was best koud en door de wind wat fris, maar ik kan me voorstellen dat je hier in zomer al helemaal niet meer weg wilt. De rust, het kalme water en de torenhoge bergen. Dan voel je je als mens weer even nietig in zo’n wreed landschap!


Even later reden we een stukje terug naar Galleri Uver & Betty's Tesalong. Hier hadden we een kleine stop voor een kopje thee en heerlijke cake. Om even terug te komen op wat ik net schreef; voor de cake alleen al zou ik de plek bij Taen toch wel verlaten. Ik zou er zelfs voor omreizen als ik er in de buurt was. De cake was om te smullen en de eigenaren van deze plek zijn erg gastvrij. Je ziet de passie in allerlei dingen terug als je hier bent. Na de thee en cake maakten we nog een andere kleine wandeling langs het Teigvatnet, een berg op. Weer een waanzinnig uitzicht heb je hier over het ruige zeewater en de spitse besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Hier kan je zelfs als je geluk hebt walvissen spotten! Helaas had ik dat geluk die dag niet.