In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich uit en in het oosten rijzen de Sunnmøre Alpen hoog op. Ålesund ligt in een prachtig gebied, gelegen op meerdere eilandjes in de provincie Møre og Romdsdal. Ålesund was flink verwoest door een brand waardoor het stadje in 1904 is herbouwd in art nouveau stijl, een stijl waar de stad nu ook om bekend omstaat. Maar wat valt er eigenlijk nog meer te beleven in Ålesund? Ik vertel je er meer over! 

Stadswandeling door Ålesund
Ben je voor de eerste keer in Ålesund? Maak dan zeker een stadwandeling om de stad helemaal te verkennen. Op elke hoek van de straat zijn er meerdere mooie gebouwen in art nouveau stijl te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de kerk van Ålesund die na de brand ook opnieuw is gebouwd in art nouveau stijl, kom meer te weten over de geschiedenis van het stadje in Aalesunds Museum, wandel door de oude haven van Ålesund en houd tijdens de stadswandeling een pauze bij één van de vele horecagelegenheden in Ålesund. Geniet van alle architectuur om je heen.Aksla Mountain
Vanaf de berg Aksla heb je een prachtig uitzicht over Ålesund en wijde omgeving. Nadat je het centrum van Ålesund te voet hebt verkend, is het tijd om de stad van bovenaf te bekijken! Loop 418 traptreden omhoog om uiteindelijk op het welbekende uitzichtpunt van Ålesund te bereiken. Geniet van een wijds uitzicht over de stad die verspreid ligt over meerdere eilandjes in de Atlantische Oceaan. Let wel dat deze wandeling wat conditie vereist. 

Raften & Kajakken
Ben je toch meer op zoek naar actie op het water? In de zomer is het mogelijk om met een RIB-boot het water op te gaan: een onvergetelijke ervaring met veel adrenaline gegarandeerd! Of verken Ålesund op een iets rustiger manier vanaf het water met een kajak. Leer ondertussen meer over de geschiedenis van dit bijzondere stadje door de verhalen die de gids vertelt tijdens het kajakken.