Sentinel Peak is een van de iconen van het noordelijke deel van de Drakensberg. Het is een populair wandelgebied en bestemming voor zonsondergang in de Tucson Mountains. Ik heb de wandeling in mei 2014 mogen doen voorafgaand aan de Indaba beurs in Durban. De wandeling duurt ongeveer een dag (uit en thuis) en is erg goed te doen vanaf Witsieshoek. Hier kan je een gids huren, iets wat ik alleen maar kan aanraden. Zonder gids had ik de wandeling namelijk zeker niet gedaan. Gelukkig kon ik aansluiten bij een familiegroep die er geen bezwaar tegen had dat ik mee liep.

Het begin van de Sentinel Peak wandeling
De gids heeft ons allemaal bij de Witsieshoek Mountain Lodge opgehaald en reden toen verder naar de ingang van het park waar de wandeling zou beginnen. Al aan het begin van de wandeling loop je door een prachtig landschap met niet al teveel stijging. Eerlijk gezegd was ik er bang voor dat ik steeds de laatste van de groep zou zijn. Gelukkig was dat niet zo, ik kon de familie dan ook aardig bijbenen. Je loopt langs verschillende pieken onderweg en je komt al snel kleine laddertjes tegen op de route waarop je vaak een metertje of 2 overbrugt. Achteraf gezien zijn deze laddertjes niets in vergelijking met de echte “Chain ladder” die je later op de route tegenkomt.

Drakensberg   Sentinel Peak Hike


Het vervolg via de echte 'Chain ladder'
De ‘Chain ladder’ is 17 meter hoog en door naar boven te klimmen overbrug je een hoogte van wel 140 meter, schat ik. Vol goede moed begin je eraan en daarna ga je gewoon door tot aan de top. Bekijk een kleine impressie van de wandeling inclusief de ladders en hoe dit werkt. Een persoon van de familie durfde echter vanaf hier niet meer mee. Zij bleef dan ook onderaan wachten tot wij weer terug zouden komen. Ter info: je moet dus echt geen hoogtevrees hebben. Heb je daar wel last van? Begin dan niet aan deze Sentinel Peak wandeling. Deze ‘Chain ladder’ bevindt zich in mijn herinnering zo ongeveer na 1,5 uur wandelen, na 4,5 km.

Drakensberg   Sentinel Preak Hike Chain Ladder

Drakensberg   Sentinel Preak Hike Chain Ladder


Aan de top van Sentinel peak
Wanneer je de ladder hebt beklommen naar boven, dan loop je op hoogte nog ongeveer 1 uur naar de rand van het amfitheater en het begin van de Tugela falls. Het is een heerlijke wandeling, op de vlakte, en je hebt hier weer verschillende prachtige kleine beekjes en mooie plantjes en bloemetjes. Wanneer je bij de rand aankomt heb je een prachtig uitzicht. Ik heb hier ontzettend van genoten en zou dan ook iedereen aanraden om de wandeling te maken. Je kunt hier het water drinken en ondertussen je broodje opeten. Gewoon heerlijk en genieten!

Drakensberg   Sentinel Peak Hike Bron Tugela River


Amphitheater (de Wandeling Gaat Naar De Val Van De Tugela Falls%2C Dit Is De Bedding Van De Tugela Rivier)

Terug naar het begin
Daarna moet je dan toch wel weer terug. Dit gaat allemaal prima, alleen het begin van de ladder is wel even een dingetje. Het is wel steil als je zo naar beneden kijkt, maar je moet wel. Uiteindelijk lukt dit ook prima. Hierna wandel je rustig terug naar het beginpunt. Al met al is dit een heerlijke wandeling voor als je 2 dagen daar in de buurt bent. Echt een aanrader. Bekijk hier nog meer wandelingen vanuit Witsieshoek.

Ook de Sentinel Peak wandeling maken? 
Wij bieden verschillende rondreizen op maat aan waarin we deze wandeling kunnen aanbieden of samen met u kunnen kijken naar de mogelijkheden. Enkele voorbeeldreizen waarbij u in de Witsieshoek Mountain Lodge verblijft zijn bijvoorbeeld de 28-daagse Autoreis Zuid-Afrika compleet en de 21-daagse reis Zuid-Afrika anders dan anders - Natuur.