Een noorderlicht fotoreis, daar had ik het al erg vaak met Edwin over gehad. De bestemming en de periode hadden we nooit duidelijk uitgesproken, tot Edwin kwam met het idee om dan naar de Lofoten te gaan. Ik had er een tijdje over nagedacht en wat advies van vrienden gevraagd. Ik besloot om te kiezen voor de maand september. Volgens vrienden is september namelijk de beste beleving omdat;

- Zij de sterkste noorderlicht uitbarstingen hebben meegemaakt in september
- Er kans is om in je t-shirt te kijken naar het noorderlicht 's nachts

  • En nu ik het zelf heb ervaren kan ik daar dan ook nog 2 redenen aan toevoegen, namelijk:
  • - Je kan het noorderlicht 2x zien, in de lucht en in het spiegelbeeld van het water. Dat is natuurlijk prachtig op foto's!
  • - Als kers op de taart is het ook nog herfst en dat creëert een schitterend landschap

De stappen die volgden waren dus het regelen en ontwikkelen van een prachtige noorderlicht fotoreis. De vluchten & huurauto waren snel geregeld en samen met Esther heb ik een aantal accommodaties uitgezocht. Voor Edwin was het de eerste keer dat hij het noorderlicht zou gaan zien. Hij had een lijst met mooie fotolocaties uitgezocht, niet wetende dat het noorderlicht niet zo werkt als een opkomende en ondergaande zon ;).
 We reisden naar de Lofoten en op dag 2 van deze 'voorbereidingsreis' zagen wij het eerste noorderlicht al! Dat was op de Vesterålen. Vanaf dat moment was ook meteen duidelijk voor Edwin hoe slecht het plannen is, om het noorderlicht te zien. Helder weer, veel tijd en geduld zijn de keys tot succes.

Als de voorbereiding van de fotoreis al een reis is om niet te vergeten, hoe mooi en gezellig gaat deze beleving dan worden met een groep?

Op dag 5 van onze reis kwamen wij aan in Reine, of eigenlijk Eliassen Rorbuer in Hamnøy. We vertrokken vanaf Sortland en hadden een tal van foto stops onderweg waardoor we aan het eind van de middag aankwamen in Reine. Na het inchecken hadden we een welverdiende maaltijd gemaakt, de huisjes hier liggen prachtig en hebben een mooi uitzicht. Hieronder een aantal foto's die we onderweg gemaakt hadden.