Afgelopen maart was het zo ver, mijn eerste studiereis en offline workshop na 2,5 jaar. De studiereizen gingen naar twee regio’s die nieuw waren voor mij, namelijk Rovaniemi en Ruka. De plaats Rovaniemi is bekend vanwege de kerstman, daarom kon een bezoek aan de kerstman niet ontbreken aan deze studiereis. We zijn naar Santa Claus Village geweest waar we onder andere een rendiersledetocht hebben gedaan. Natuurlijk heb ik nog veel meer activiteiten mogen beleven, ook in de regio van Ruka. Daar vertel ik later meer over. 

Noorderlichtavontuur in Rovaniemi
Tijdens deze reis heb ik ook twee avonden in een Aurora Cabin geslapen, dit was een erg bijzondere ervaring. De tweede avond was het helder, dus ik hoopte op noorderlicht. Helaas ben ik in slaap gevallen en heb ik het noorderlicht die nacht gemist, oeps! Wist je dat je bij sommige accommodaties een noorderlichtalarm kunt aanzetten? Dan word je wakker gemaakt wanneer het noorderlicht zichtbaar is. Gelukkig had ik een herkansing, we gingen namelijk een paar avonden later met sneeuwscooter op pad, op zoek naar het noorderlicht. We zouden naar een groot meer rijden om daar een vuurtje te maken en te wachten op het noorderlicht. We waren nog geen halfuur onderweg en ik zag de eerste groene vegen al in de lucht. Het was adembenemend mooi. Ik heb vaker het noorderlicht mogen aanschouwen, maar nog nooit de lucht zo vol gezien met groene en paarse kleuren. Het bleef ook wel een uur zichtbaar!

Een klein stukje over de workshop
Na het verkennen van de regio van Rovaniemi, was het tijd voor de workshop. Er kwamen allerlei partners uit Fins Lapland. Tijdens de workshop heb ik partners gesproken waar wij al mee samenwerken, maar ook nieuwe partners. Ik heb verschillende ideeën opgedaan, dus houd onze website in de gaten voor nieuwe producten. Na de workshop hadden we het diner in een ijshotel. Eerst kregen we hier een rondleiding. Het was een erg bijzondere ervaring, diner aan een tafel van ijs. Er lagen kleedjes van rendierenvel op de banken zodat je niet nat werd. Het eten was weer super lekker, zoals dat eigenlijk altijd in Scandinavië is.