Lapland activiteitenreis Finland: Tuomma

Onderneem winterse activiteiten in Fins Lapland

Fins Lapland Noorderlicht Meerdere activiteiten Sami cultuur
 • Fins Lapland
 • Noorderlicht
 • Meerdere activiteiten
 • Sami cultuur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Een 8-daagse Lapland activiteitenreis Finland: Tuomma waarbij u verschillende activiteiten gaat ondernemen in de unieke omgeving van Fins Lapland. U verblijft deze dagen in het prachtige kleinschalige Eco Resort Torassieppi. Maak tijdens deze dagen uitgebreid kennis met de cultuur van Lapland en een aantal activiteiten. Na aankomst ontvangt u uw winterkleding die de gehele reis gebruikt kan worden. Inbegrepen activiteiten zijn: bezoek van een rendierfarm, een 3 kilometer lange rendiersledetocht, diverse noorderlicht activiteiten, hondensledetocht, sneeuwscootersafari, lokale ontmoetingen en meer!

Dit is een voorbeeldreis. Het is mogelijk om onderstaande reis te maken zoals door ons beschreven of om deze reis aan te passen naar uw wens. Wij helpen u graag met het in elkaar zetten van uw (droom)reis op maat!


Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Helsinki - Kittilä

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Muonio

  • Nachten

   7

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch & Diner

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Muonio, Torassieppi Reindeer Farm and Cottages

  Torassieppi Reindeer Farm and Cottages is een rendierboerderij dat direct ligt naast Pallas-Yllästunturi Nationaal Park. U vindt hier een rendierboerderij, een museum, een huskyboerderij en een biolo ...

  Torassieppi Reindeer Farm and Cottages is een rendierboerderij dat direct ligt naast Pallas-Yllästunturi Nationaal Park. U vindt hier een rendierboerderij, een museum, een huskyboerderij en een biologische restaurant. De originele rendierboerderij dateert uit 1847. De wandelpaden beginnen vanaf de locatie zelf. De oever van het meer Toras-Sieppi ligt naast de lodge zodat u kunt genieten van onder andere kanotochten over het meer. Winteractiviteiten starten veelal vanaf de accommodatie.

  Accommodatie
  » kamer

  Dit is een Log Cabin verdeeld in 2 tweepersoonskamers met eigen douche en toilet.
  » Log Cabin
  Het huisje met open haard is geschikt voor 4 personen en heeft 2 slaapkamers, douche en toilet, een open haard en kitchenette.
  » Log Cabin sauna
  Het huisje met sauna is geschikt voor 4 tot 6 personen en beschikt over 2 slaapkamers, een woonkamer, douche en toilet, een open haard, keuken en sauna. Er kunnen 2 extra bedden worden bijgeplaatst in de woonkamer.
  » Aurora Dome
  De Dome is geschikt voor 2 personen en er kunnen eventueel 2 bedden worden bijgeplaatst. Indien u met 2 personen verblijft, heeft u een klein zitgedeelte. U maakt gebruik van de faciliteiten van het hoofdgebouw op 50 meter afstand.

  Omgeving
  In de zomer en in de winter kunnen er verschillende activiteiten ondernomen worden. In de zomer kunt u de huskyboerderij bezoeken en een wandeling maken met husky's. Of bezoek een rendierboerderij. Andere opties in de zomer zijn onder andere vissen, raften, kanoën of ga wandelen in Pallas-Yllästunturi Nationaal Park. In de winter kunt u meerdere winterse activiteiten ondernemen, waaronder een hondensledetocht, rendiersafari, kennismaken met de Sami cultuur, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, mee met een sneeuwscootertocht of op noorderlichtsafari.

  Vertoon meer

  Kledinghuur

  Krijg het niet meer koud tijdens winterse activiteiten! Wanneer kledinghuur inclusief is bij uw reis, krijgt u bij aankomst vaak een thermo overal, snowboots en handschoenen. Soms ook een muts en een ...
  Krijg het niet meer koud tijdens winterse activiteiten! Wanneer kledinghuur inclusief is bij uw reis, krijgt u bij aankomst vaak een thermo overal, snowboots en handschoenen. Soms ook een muts en een balaclava, indien nodig. Houdt er wel rekening mee dat u zelf warme onderlagen mee dient te nemen! Denk hierbij aan thermisch ondergoed, een fleece vest en/of wollen trui en wollen sokken. Maar ook aan minder warme kleding als het buiten wat minder koud is. Katoenen kleding wordt absoluut afgeraden om te dragen omdat dit geen warmte vasthoudt.

  Vertoon meer

  Rendiersafari - Muonio

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm» Rendiersafari - Lokale cultuurLeer meer over de cultuur van de rendierherders in een van de oudste rendier boerderijen in Finland. Tij ...
  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm
  » Rendiersafari - Lokale cultuur
  Leer meer over de cultuur van de rendierherders in een van de oudste rendier boerderijen in Finland. Tijdens het bezoek leert u meer over de fascinerende geschiedenis van de familie die op de boerderij woont. U bezoekt een kleinschalig museum wat op het erf ligt en leert meer over het rendierhoeden. De rendieren staan echter al op u te wachten en zijn klaar voor een traditionele rendiersafari per slede door het bos. De rendierherder zal de weg wijzen voor de eerste slede aan. De lunch wordt geserveerd in een traditionele Lapse Kota rond een open vuur. Na de lunch kunt u nog even rondlopen in het winder dorp met een ijsbar, restaurant en sneeuwkamers bekijken in het Winter SnowVillage Hotel.

  Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
  Dag: maandag, woensdag, vrijdag
  Tijd: 11.00 - 14.30 uur
  Minimaal 2 personen

  » Rendier noorderlicht safari
  Geniet van deze mysterieuze safari in de natuur op zoek naar het noorderlicht vanuit een rendierslede. Een lokale rendierherder zal de weg wijzen voor de eerste slede aan. U zit lekker warm onder een deken. Kijk goed naar de lucht en misschien ziet u wel dit fantastische noorderlicht. Na de sledetocht zal u warme sap krijgen bij een open vuur.

  Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  Dag: dinsdag, donderdag
  Tijd: 21.00 - 22.00 uur
  Minimaal 2 personen


  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari - Muonio

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm » Rendier noorderlicht safariGeniet van deze mysterieuze safari in de natuur op zoek naar het noorderlicht vanuit een rendierslede. Een lokale r ...

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm
  » Rendier noorderlicht safari
  Geniet van deze mysterieuze safari in de natuur op zoek naar het noorderlicht vanuit een rendierslede. Een lokale rendierherder zal de weg wijzen voor de eerste slede aan. U zit lekker warm onder een deken. Kijk goed naar de lucht en misschien ziet u wel dit fantastische noorderlicht. Na de sledetocht zal u warme sap krijgen bij een open vuur.

  Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  Dag: dinsdag, donderdag
  Tijd: 21.00 - 22.00 uur
  Minimaal 2 personen

  » Noorderlicht sneeuwscootersafari
  U krijgt de kans op het zien van het noorderlicht terwijl u op een sneeuwscooter rijdt. Deze tocht neemt u mee naar de beste locaties om het noorderlicht te kunnen spotten. Uiteraard krijgt u een warm drankje en kunt u genieten van de sterrenhemel. De te rijden afstand is ongeveer 20 kilometer.

  Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  Dag: woensdag, vrijdag en zondag
  Tijd: 21.00 - 23.30 uur
  Minimaal 2 personen

  » Noorderlicht kampvuur
  U krijgt een informatie presentatie over het fenomeen het noorderlicht en hoe dit ontstaat. Na deze presentatie wandelen we richting het meer en zullen om een kampvuur plaatsnemen. U krijgt een warm drankje en we zullen wachten tot het licht zich mogelijk zal laten zien.

  Dag: maandag
  Tijd: 21.00 - 22.30 uur
  Minimaal 2 personen

  » Noorderlicht Sneeuwschoenwandelen
  U krijgt sneeuwschoenen en een korte uitleg over het gebruik van de sneeuwschoenen. Vervolgens volgt er een prachtige wandeling door besneeuwde bossen. Geniet van de stilte en de prachtige natuur. Mogelijk zal het noorderlicht zich laten zien. Warm drinken is inbegrepen.

  Dag: woensdag, zaterdag
  Tijd: 21.00 - 23.30 uur
  Minimaal 2 personen

  » Noorderlicht Sneeuwtrein
  Reis mee met de noorderlicht sneeuwtrein en geniet van een rit naar een uitzichtpunt. Vanaf hier kunt u het noorderlicht aanschouwen rondom een kampvuur. Warme drankjes zijn inbegrepen en een warme snack. De trein is ook verwarmd!

  Dag: woensdag
  Tijd: 21.00 - 23.00 uur
  Minimaal 2 personen


  Vertoon meer

  Hondensledetocht - Muonio

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm » Tour de TorassieppiBezoek de hondenfarm en geniet van een hondensledetocht van +- 15 kilometer. Uw tocht voert u door een prachtig besneeuwde ...

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm
  »
   Tour de Torassieppi
  Bezoek de hondenfarm en geniet van een hondensledetocht van +- 15 kilometer. Uw tocht voert u door een prachtig besneeuwde toendra omgeving en door besneeuwde bossen. De sledes zijn voor 2 personen: 1 iemand stuurt en 1 iemand is bijrijder. Halverwege de route kan er gewisseld worden.

  Deze excursie is geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder.
  Dag: maandag, dinsdag en zaterdag
  Tijd: 13.30 - 16.00 uur
  Minimaal 2 personen

  » Husky dag
  Geniet van een volle dag met de husky's! U maakt een tocht van minimaal 25 kilometer door een fantastisch landschap in Fins lapland. De lunch wordt voor u klaargemaakt op open vuur. U zal uw eigen slede besturen en het is niet mogelijk om een slede te delen.

  Deze excursie is geschikt voor kinderen van 15 jaar en ouder.
  Dag: donderdag
  Tijd: 10.10 - 16.10 uur (incl. transfers)
  Minimaal 2 personen

  Vertoon meer

  Finse Cultuur - Muonio

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm » De smaken van FinlandFinland heeft een unieke smaak die je wilt ervaren. In Lapland hebben ze een eigen humor en daarmee maakt u zeker kennis ...

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm
  » De smaken van Finland

  Finland heeft een unieke smaak die je wilt ervaren. In Lapland hebben ze een eigen humor en daarmee maakt u zeker kennis over hun cultuur. U zal rondom een open vuur in een Kota verblijven en uw gids zal het programma verder vertellen. Lokaal eten, drankjes en wat bijzondere Finse uitdagingen staan op u te wachten.

  Minimaal 2 personen
  Tijd: 17.00 - 19.00 uur
  Dag: woensdag

  » Arctische Sauna
  Vandaag een transfer naar Arctic Sauna World waar u kan genieten van 4 verschillende elementen sauna's. Laat de elementen uw lichaam en geest verrijken. Er is een mogelijkheid voor ijszwemmen. Transfers en handdoek zijn inbegrepen.

  Minimaal 2 personen
  Tijd: 15.40 - 19.00 uur
  Dag: dagelijks

  » Rendiersafari - Lokale cultuur
  Leer meer over de cultuur van de rendierherders in een van de oudste rendier boerderijen in Finland. Tijdens het bezoek leert u meer over de fascinerende geschiedenis van de familie die op de boerderij woont. Je bezoekt een kleinschalig museum wat op het erf ligt en leert meer over het rendierhoeden. De rendieren staan echter al op u te wachten en zijn klaar voor een traditionele rendiersafari per slede door het bos. De rendierherder zal de weg wijzen voor de eerste slede aan. De lunch wordt geserveerd in een traditionele Lapse Kota rond een open vuur. Na de lunch kunt u nog even rondlopen in het winder dorp met een ijsbar, restaurant en sneeuwkamers bekijken in het Winter SnowVillage Hotel.

  Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
  Dag: maandag, woensdag, vrijdag
  Tijd: 11.00 - 14.30 uur
  Minimaal 2 personen

  Vertoon meer

  Sneeuwscootersafari - Muonio

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm» Panorama SafariNa de veiligheidsinstructies en uitleg omtrent het rijden vertrekken we voor een tocht langs prachtige plekken in Fins Lapland! ...

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm
  » Panorama Safari
  Na de veiligheidsinstructies en uitleg omtrent het rijden vertrekken we voor een tocht langs prachtige plekken in Fins Lapland! Deze safari draait om de natuur en niet om snelheid. U zal ongeveer 30 kilometer rijden.

  Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
  Dag: dinsdag, woensdag en zondag
  Tijd: 14.00 - 16.00 / 09.45 - 11.45 uur
  Minimaal 2 personen (scooter wordt gedeeld, single toeslag €35)

  » Sneeuwscootertocht naar huskyfarm
  Uw excursie begint met veiligheidsinstructies en uitleg omtrent het rijden. De rit gaat naar Harriniva Husky Farm +/- 40 kilometer. Na aankomst bij de huskyfarm krijgt u een gegidste tour over de farm. Uw lunch wordt in het restaurant van Harriniva geserveerd.

  Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  Dag: donderdag, zaterdag
  Tijd: 10.00 - 15.00 uur
  Minimaal 2 personen (scooter wordt gedeeld, single toeslag €45)

  » Sneeuwscooter dagtocht
  Vandaag staat er een tocht van 60-80km op de planning, voor de echte liefhebber! Tijdens de safari zal er een lunch inbegrepen zijn. U geniet van het witte landschap in Fins Lapland. Deze excursie is alleen geschikt voor volwassenen die in het bezit zijn van een rijbewijs. Het is niet mogelijk om de scooter te delen.

  Dag: zaterdag
  Tijd: 10.00 - 15.00 uur
  Minimaal 2 personen

  » Noorderlicht sneeuwscootersafari
  U krijgt de kans op het zien van het noorderlicht terwijl u op een sneeuwscooter rijdt. Deze tocht neemt u mee naar de beste locaties om het noorderlicht te kunnen spotten. Uiteraard krijgt u een warm drankje en kunt u genieten van de sterrenhemel. De te rijden afstand is ongeveer 20 kilometer.

  Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.
  Dag: woensdag, vrijdag en zondag
  Tijd: 21.00 - 23.30 uur
  Minimaal 2 personen

  Vertoon meer

  Sneeuwschoenwandelen - Muonio

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm » Sneeuwschoenwandelen PallasU krijgt sneeuwschoenen aangeboden en een korte uitleg hoe u hiermee kunt lopen. U vertrekt per minibus naar Pallas ...

  Harriniva Holiday Center of Torassieppi Reindeer Farm
  » Sneeuwschoenwandelen Pallas
  U krijgt sneeuwschoenen aangeboden en een korte uitleg hoe u hiermee kunt lopen. U vertrekt per minibus naar Pallas. Dit is het grootste berggebied van West Lapland en staat bekend om de schoonheid. U bezoekt het natuurcentrum en leert meer over dit gebied voordat u per sneeuwschoen op pad gaat. Na de wandeling rijdt u naar Jeris waar u een welverdiende lunch krijgt.

  Dag: woensdag, vrijdag
  Tijd: 10.00-14.00 uur (incl. transfer)
  Minimaal 2 personen

  » Noorderlicht Sneeuwschoenwandelen
  U krijgt sneeuwschoenen en een korte uitleg over het gebruik van de sneeuwschoenen. Vervolgens volgt er een prachtige wandeling door besneeuwde bossen. Geniet van de stilte en de prachtige natuur. Wie weet spot u het noorderlicht nog tijdens de sneeuwschoenwandeling. Warm drinken is inbegrepen.

  Dag: woensdag, zaterdag
  Tijd: 21.00 - 23.30 uur
  Minimaal 2 personen

  Vertoon meer

  Vlucht Kittalä - Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2023 / 2024 Tweepersoonskamer Log Cabin Sauna Cabin
31 dec - 5 jan € 2.735 € 2.910 € 3.035
6 jan - 15 mrt € 2.560 € 2.735 € 2.860
16 mrt - 31 mrt € 2.455 € 2.630 € 2.755
Single toeslag € 440

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van 2 personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. volpension
✓ Thermische kleding
 Genoemde activiteiten en transfers
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden