Begin september mocht ik de stad Bergen in Noorwegen bezoeken. Bergen staat bekend om zijn historische karakter, kleurrijke pakhuizen (ook wel bekend als ‘Bryggen’) en zijn geschiedenis. Tijdens mijn reis in Bergen heb ik zelf mogen ontdekken hoe het openbaar vervoer werkt in deze plaats. Hierdoor kan ik jou nu alles vertellen over de beste mogelijkheden om Bergen te verkennen met het openbaar vervoer! In dit reisblog ga ik je hierover meer vertellen.

Openbaar vervoer in en naar Bergen
Er zijn meerdere mogelijkheden om met het openbaar vervoer in en naar Bergen te reizen. Denk bijvoorbeeld aan de zogenoemde Kystbussen of de trein. Je kan van de volgende soorten openbaar vervoer gebruikmaken tijdens een verblijf in Bergen:

1. Tram: Bergen Light Rail (ook bekend als Bybanen)
Sinds enkele jaren maakt de Bergen Light Rail het mogelijk om gemakkelijk in het centrum van Bergen te komen vanaf het vliegveld. Het is ongeveer +/- 5 minuten lopen naar het tramstation. De rit is erg comfortabel en goedkoop. Wel heeft de rit maar liefst 27 haltes en duurt hierdoor ongeveer 45 minuten om in de stad te komen. De trams rijden van vroeg in de ochtend tot laat in de avond van en naar Bergen Airport. Je kunt een kaartje kopen bij één van de Skyss ticketautomaten of via de app Skyss Billett. Deze manier van reizen is goedkoper als dat je met de auto parkeert in één van de parkeergarages.