In januari verbleven Ramon en ik bij Rondane River Lodge, een erg mooie locatie gelegen in Noorse Sollia. In dit blog vertel ik jullie over mijn verblijf bij Rondane River Lodge en over de activiteiten die we tijdens deze reis hebben ondernomen in de winterperiode.

De accommodatie Rondane River Lodge
Rondane River Lodge bestaat uit 10 comfortabele en typisch Noorse blokhutten met grasdaken. De blokhutten liggen verspreid rondom het hoofdgebouw aan de rand van het Rondane Nationaal Park op 780 meter hoogte, ook zijn er hotelkamers aanwezig. Alle kamers bieden een mooi uitzicht op de bergen of de rivier. Wij verbleven met z’n tweeën in de “Stabbur” blokhut. Deze blokhut is de enige hut met twee verdiepingen en bestaat uit 2 tweepersoonskamers, douche/toilet en woongedeelte. Het was een erg knusse accommodatie met een typische Noorse uitstraling.

Rondane Faciliteiten

Faciliteiten van Rondane River Lodge
Tijdens ons verblijf bij Rondane River Lodge hebben we ook gebruik gemaakt van het ontbijt en diner. Het driegangen diner was erg goed verzorgd, er werd veel gebruik gemaakt van lokale gerechten zoals vis en eland. Tijdens het diner werd er een briefje uitgedeeld waarop wij onze wensen voor het ontbijt voor de volgende ochtend konden aangeven. Dit zorgt ervoor dat er minder eten wordt verspild en er precies aanwezig is wat je graag wilt hebben voor je ontbijt. Bij Rondane River Lodge is er ook allerlei uitrusting te huur voor de verschillende activiteiten in de omgeving. Denk aan ski’s, wandelschoenen en sneeuwschoenen. Zo ben je er altijd zeker van dat je goed voorbereid aan de desbetreffende activiteit kan beginnen. 

Activiteiten bij Rondane River Lodge
Tijdens onze reis werden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo hebben we een muskusos safari ondernomen en zijn we wezen backcountry skiën. Beide activiteiten die ik nog nooit eerder had gedaan. De Muskusossafari die we hebben ondernomen was in de omgeving van Dovrefjell, ongeveer een uurtje van de accommodatie. De safari bestond uit een wandeling van ongeveer 5 uur waar we uiteindelijk 2 Muskusossen hebben gezien! Een erg bijzondere ervaring om een muskusos in het wild te zien. Tijdens het backcountry skiën hebben we een middag lang een erg mooi rondje geskied in de omgeving!  Deze ski’s zijn iets breder dan gewoon ski’s en hebben een huid aan de onderkant voor extra grip. Als lunch aten we tijdens deze activiteit “Real Turmat”. Dit is een maaltijd in een zakje waar alleen nog maar heet water bij moet. Erg handig voor als je niet te veel wilt meenemen tijdens een intensieve activiteit en ook nog eens lekkerder dan verwacht!

Rondane Activiteiten

Temperatuur tijdens onze reis
Een ding waar we ons voor de reis al op hadden voorbereid was het weer. De temperatuur is namelijk de gehele week onder de -20 graden geweest en de gevoelstemperatuur was vaak nog kouder. Waar we vooral rekening mee hadden gehouden waren de verschillende lagen aan kleding die we meenamen. Door verschillende lagen aan te trekken komt de kou minder snel bij je lichaam en blijf je dus warmer. Zorg voor goede thermokleding en verschillende jassen die je over elkaar kunt aantrekken. Goede sokken en schoenen zijn hierbij ook essentieel, want wanneer je voeten koud zijn krijg je je hele lichaam vaak niet meer warm. Door de goede voorbereidingen en de activiteiten die we hebben ondernomen heb ik het eerder warm gehad dan koud. Waarbij de temperatuur me eerst een beetje af schrok heb ik er uiteindelijk niet echt last van gehad.

Ook een reis maken naar Rondane? 
Rondane River Lodge is een erg mooie accommodatie met in de omgeving veel verschillende (winterse) activiteiten die je kunt ondernemen. Ideaal voor een paar nachten verblijf om de omgeving te ontdekken! De reis bieden we op dit moment nog niet aan in de winter, maar uiteraard kunnen we een reis voor je samenstellen! In de zomer en herfst vind je deze accommodatie in verschillende rondreizen terug, zoals de 15-daagse Wandelreis Noorwegen Var: Hardangervidda, Valdres en Rondane of bijvoorbeeld de 9-daagse Herfstreis Rondane (Jord)