De winter is nog net niet echt begonnen, maar de eerste tekenen van de naderende winter zijn al zichtbaar. Zo wordt het steeds iets eerder donker en begint het kouder te worden. In Nederland is sneeuw in de winter niet gegarandeerd, maar in Noord-Scandinavië wel! Doordat hier zoveel sneeuw ligt, zijn er veel verschillende winteractiviteiten mogelijk. In deze blog beschrijf ik de 5 meest populaire activiteiten.

Hondensledetocht
Voordat je daadwerkelijk een hondensledetocht gaat maken, maak je eerst kennis met de husky’s. Ze komen dan daadwerkelijk naar je toe om even te snuffelen (hun manier van kennis maken). Ook mag je ze aaien, een leuk momentje om deze activiteit te beginnen. Daarna krijg je een goede uitleg over hoe je de slede moet besturen. Na een korte les ga je richting de besneeuwde bossen om te genieten van de rust en de prachtige natuur. Ook merk je dat de honden ondertussen helemaal in hun element zijn. Je kunt ervoor kiezen om alleen een slede te besturen, of dat je per tweetal een slede bestuurt. In dat laatste geval wordt er op de helft van de tocht gewisseld van bestuurder.Sneeuwscootertocht
Voordat je de omgeving gaat verkennen op een sneeuwscooter krijg je eerst veiligheidsinstructies uitgelegd en leer je hoe je de sneeuwscooter bestuurt. Wanneer je gewend bent aan het besturen van je sneeuwscooter ga je op ontdekkingstocht. Je rijdt vaak in een groepje van ongeveer 8 andere sneeuwscooters en 1 gids. Het aantal verschilt echter per locatie. Afhankelijk van het gebied dat je bezoekt, ga je het bos in, rijd je over een bevroren meer of reis je door een prachtig met sneeuw bedekt nationaal park. Onderweg wordt er op mooie plekjes gestopt om foto’s te maken en deelt de gids soms bijvoorbeeld ook wat warme dranken uit. Net als bij een hondensledetocht kan je ook bij een sneeuwscootertocht kiezen om alleen te rijden of met 2 personen een sneeuwscooter te delen. Voor alleengebruik geldt altijd een singletoeslag.