Kopenhagen is de hoofdstad van Denemarken en een leuke stad om te bezoeken. Het heeft meerdere bekende bezienswaardigheden zoals Nyhavn en de Kleine Zeemeermin. Ook zijn er meerdere shop mogelijkheden in één van de langste winkelstraten van de wereld: Strøget. In dit blog vertel ik je meer over de bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een citytrip in Kopenhagen.

1. Nyhavn
Nyhavn is een haven in Kopenhagen dat bekend staat om de gekleurde huisjes. Maak hier een wandeling langs de gracht en bewonder de kleurrijke huizen in Nyhavn en verschillende oude schepen die aangemeerd liggen. De huizen zijn meer dan 300 jaar oud. Nyhavn is een gezellige buurt, met kleine straatjes vol verschillende soorten restaurants en bars. In de zomer zijn de terrassen ook vaak druk bezet.

De beroemde Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen woonde vroeger op nummer 20. Hier schreef hij de sprookjes 'waaronder 'De Prinses op de Erwt'. Ook woonde hij op nummer 67 en gedurende twee jaar op nummer 18. Waar je ook loopt, je loopt in zijn voetsporen.

2. De Kleine Zeemeermin 
Over sprookjes gesproken, het beroemde standbeeld van De Kleine Zeemeermin is een icoon van de stad geworden en een ‘must-see’ tijdens een bezoek in Kopenhagen. Dagelijks komen er veel toeristen op af waardoor het om het standbeeld vol staat met mensen om een foto te maken met De Kleine Zeemeermin. Het beeld is zo'n 1,25 meter groot en staat hier sinds 1913. De Kleine Zeemeermin is gelegen aan de Langelinie Pier en ligt vlakbij een vestingwerk: Kastellet.

De Kleine Zeemeermin Kopenhagen

3. Kastellet
Kastellet is een van de meest indrukwekkende en goed bewaarde vestingwerken in Noord-Europa. De vesting is aangelegd in een vorm van een vijfhoek en hier kan je langs de vestingmuren wandelen. Je vindt hier een aantal gebouwen, waaronder een windmolen en een kerk. Kastellet is een cultureel-historisch monument en een kent een park dat ook bekend staat bij de lokale inwoners om een stukje te wandelen.

Kastellet Kopenhagen

5. Andere interessante gebouwen 
Kopenhagen heeft meerdere interessante gebouwen die een bezoekje waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Rosenborg Slot, een stadspaleis in renaissancistische stijl. Christiansborg, een paleis in het centrum van Kopenhagen en breng een bezoekje aan Amalienborg, de residentie van de Deense vorstin. Verder kan je bijvoorbeeld de Frederikskerk bezoeken, ook wel bekend als Marmeren Kerk. Hier kan je gratis in om de schilderingen in de koepel van dichterbij te bekijken.

Rosenborg Christiansborg Kopenhagen

6. Botanisk Have
Even tot rust komen van de drukke stad? Bezoek dan Botanisk Have. Dit is een park in het centrum van de stad met de mogelijkheid om overdekte kassen te bezoeken (tegen betaling). Het park is toegankelijk voor iedereen en hier zijn meerdere soorten bloemen, planten en kleine dieren te spotten zoals eekhoorntjes en verschillende soorten vogels.

Botanisk Have Kopenhagen

7. Vrijstad Christiana
Christiana, ook wel bekend als de 'vrijstad', is een unieke bestemming in Kopenhagen. Het ontstond in 1971 toen verschillende mensen een verlaten militair terrein innamen dat eigenlijk de wijk Christianshavn moest beschermen. Deze nieuwe gemeenschap, bestaande uit activisten en tegenstanders van het gevestigde systeem (waaronder ook hippies, krakers en kunstenaars), begon een zelfbesturende enclave te vormen. Hoewel de Deense overheid niet ingreep om conflicten te voorkomen, is de wijk sinds de jaren zeventig aanzienlijk veranderd. Het oorspronkelijke gevoel van vrijheid is nog steeds aanwezig, maar nieuwe regels, zoals de verplichting van bouwvergunningen en hogere huurprijzen, hebben de atmosfeer veranderd. Foto's maken wordt door veel bewoners niet op prijs gesteld, hoewel dit in het verleden zelfs expliciet verboden was. Ondanks deze veranderingen blijft Christiania een unieke plek om te verkennen en te kijken naar de kleurrijke graffiti tekeningen en andere kunstige beelden.

Tivoli Kopenhagen

8. Tivoli
Tivoli is een bekend pretpark dat gebouwd is in de 19e eeuw en midden in het centrum van Kopenhagen is gelegen. Het is het op één na oudste attractiepark ter wereld. Wanneer je het station uitloopt, zie je de achtbanen al direct. Naast dat dit een pretpark is, wordt Tivoli vaak gezien als een historisch en cultureel uitje. In de avond dit pretpark bezoeken is ook een aanrader, door alle verlichte wandelroutes door het park.

Botanisk Have Kopenhagen

9. Op zoek naar een uitzichtpunt?
Dan is de Verlosserskerk een aanrader. Deze prachtige kerk biedt namelijk de unieke mogelijkheid om de trap naar de torenspits te beklimmen. Eenmaal boven kan je genieten van een panoramisch uitzicht over het historische centrum van Kopenhagen. 

Wil je Kopenhagen ook bezoeken? 
Wij bieden geen aparte reizen aan naar Kopenhagen, maar kunnen wel een accommodatie in Kopenhagen voor je boeken. Uiteraard is de stad wel een interessant startpunt om een rondreis door Noorwegen te beginnen. Dus wanneer je graag een aantal extra in Kopenhagen wilt verblijven tijdens je rondreis door Noorwegen dan regelen we dit uiteraard graag voor je!