In november mocht ik een bezoekje brengen aan de kerstmarkt van Bergen. Hier mocht ik zelf het lichtpark en vele andere mooie dingen ervaren die de stad te bieden heeft in de winter. In dit blog zal ik meer vertellen over mijn ervaring met Bergen tijdens de kerstperiode en vertel ik 5 dingen die jij kan doen en zien tijdens een kerstreis naar Bergen!

1. Bezoek de zoete Pepperkakebyen in Bergen
Bij binnenkomst ruik je hier meteen de koekjes en staat er iemand klaar om te helpen met de tickets. Het verhaal achter de Pepperkakebyen maakt het bezoek extra uniek. Iedereen uit Bergen mag zijn eigen bijdrage leveren aan dit evenement, door iets te maken van peperkoek. Ongeveer 2 weken voordat de Pepperkakebyen opent, kunnen de inwoners hun eigen zelfgemaakte creaties inleveren. Door de crew worden vervolgens allerlei dorpjes gemaakt van die zelfgemaakte creaties. Ze zetten dus niet zomaar alles neer, ze proberen namelijk bij elke kamer een verhaal te maken over de stad of geschiedenis van Bergen. Dit maakt het extra leuk! Het doel van deze Pepperkakebyen is ervoor te zorgen om mensen samen te laten komen. Let op: Pepperkakebyen heeft geen vaste locatie, het is dus handig om de website te bekijken voordat je hier een bezoek aan brengt. Deze plek is zeker de moeite waard om met kerst hier een bezoek aan te brengen!2. Ervaar de lichtshows van Lumagica in Bergen

Het bekende lichtpark onder de locals en toeristen mag je zeker niet missen tijdens de kerstperiode in Bergen. Ze proberen elk jaar goed te variëren met de verschillende lichtshows, maar de highlights zoals de brug en het welbekende fotomoment met Bergen komen vaak elk jaar terug! Ook voor de kinderen hebben ze tijdens de route verschillende interactieve onderdelen, zoals knoppen waar ze op kunnen drukken, het klappen in de hand of het gooien van ballen in een mand waardoor de kleuren veranderen. Het evenement is dus geschikt voor jong en oud.