5-daagse winterreis Eivor: in het zuiden van Fins Lapland

Onderneem winterse activiteiten in Luosto Nationaal Park

Winterreis Fins Lapland Luosto Nationaal Park Noorderlicht Hondensledetocht
 • Winterreis
 • Fins Lapland
 • Luosto Nationaal Park
 • Noorderlicht
 • Hondensledetocht
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Tijdens deze onvergetelijke 5-daagse winterreis Eivor: in het zuiden van Fins Lapland valt ontzettend veel te zien, te doen en te beleven. Reis naar het zuiden van Fins Lapland en ga mee op een hondensledetocht, overnacht in een luxe suite, zie het wereldberoemde noorderlicht en bezoek een rendierfarm! Deze reis is de perfecte manier om een inzicht te krijgen van de natuur én cultuur in Fins Lapland. De hele reis geniet u van de adembenemende witte vergezichten en verblijft u in het prachtige Kurula's Resort. Het hotel ligt vlak naast het Luosto Nationaal Park en is volledig omgeven door de prachtige Finse natuur. Een mooie winterse plek om te verblijven!

Dit is een voorbeeldreis. Het is mogelijk om onderstaande reis te maken zoals door ons beschreven of om deze reis aan te passen naar uw wens. Wij helpen u graag met het in elkaar zetten van uw (droom)reis op maat!


Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Helsinki - Rovaniemi

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf op Kurula's Resort

  Bij aankomst op luchthaven Rovaniemi wordt u met een transfer (ongeveer 1 uur en 45 minuten) naar Kurulas Resort gebracht. Hier zult u de komende 4 nachten in Premium Suite verblijven. U verblijft op basis van volpension. In het restaurant wordt er ontbijt, lunch en diner geserveerd. Er worden altijd lokale gerechten geserveerd. Het menu is afhankelijk van het seizoen en kan dus regelmatig veranderen.

  De activiteiten die u de komende dagen gaat doen tijdens uw verblijf bij Kurula's Resort:
  - Noorderlichtsafari
  - Hondensledetocht (5 km)
  - Rendiersafari
  - Sneeuwschoenwandeling
  - IJsvissen
  - Sauna ervaring

  Daarnaast heeft u de gehele periode de mogelijkheid tot het lenen van thermische kleding (warme overall + waterdichte laarzen).

  Aan het einde van de reis wordt de transfer naar de luchthaven ook weer voor u geregeld.

  • Nachten

   4

  • Maaltijden

   Ontbijt, Lunch en Diner

  • Activiteiten

   Noorderlichtsafari
   Hondensledetocht
   Rendiersafari
   Sneeuwschoenwandeling
   IJsvissen
   Sauna

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Pÿha, Kurula's Resort

  Kurula's Resort is een familiebedrijf die 10 jaar geleden zijn gestart met activiteiten. Het is een modern hotel en geopend in december 2022. Hier kunt u genieten van de prachtige bergachtige omgeving ...

  Kurula's Resort is een familiebedrijf die 10 jaar geleden zijn gestart met activiteiten. Het is een modern hotel en geopend in december 2022. Hier kunt u genieten van de prachtige bergachtige omgeving en het meer Pyhäjärvi.

  Accommodatie
  Het hotel biedt luxe accommodatie in een unieke omgeving met de beste kleinschalige activiteiten in Lapland. De lodge beschikt over 17 premium suites met een fantastisch uitzicht over het meer en de bergen. Alle activiteiten starten voor de deur. Het hoofdgebouw heeft een receptie, restaurant, bar, lounge  en een conferentieruimte. Bij het meer staat een houtgestookte sauna en hottub. 

  De premium suites hebben ieder twee enkele bedden in een woongedeelte en een tweepersoonsbed in een slaapkamer. Verder heeft het een open keuken, een sauna, een badkamer met toilet. Er is een kookplaat, oven, koelkast, vriezer en magnetron aanwezig. Ook een smart-TV en WiFi in de kamer.

  Omgeving
  De locatie van Kurula bij Pyhä is uniek. Het chalethotel ligt direct naast het Pyhäjärvi-meer, op slechts een korte loopafstand van de skiliften, wandelpaden en het oudste nationale park van Finland: Luosto Nationaal Park. Kurulas Resort is het enige hotel in Pyhä dat zowel uitzicht op het meer tussen de heuvels biedt als gemakkelijke toegang tot de skiliften en wandelpaden.
  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari - Kurula's Resort

  Kurula's Resort» Noorderlicht jacht per auto (3,5 uur)Deze safari neemt u mee langs prachtige besneeuwde landschappen waar geen luchtvervuiling is. Dit zorgt voor goede condities om het noorderl ...

  Kurula's Resort
  » Noorderlicht jacht per auto (3,5 uur)
  Deze safari neemt u mee langs prachtige besneeuwde landschappen waar geen luchtvervuiling is. Dit zorgt voor goede condities om het noorderlicht te zien. De gids bepaalt voor de safari start welke locaties de beste kans hebben op het zien van het noorderlicht. Nadat u per auto naar deze locatie bent gereden, wordt er een kampvuur gemaakt en krijgt u interessante verhalen te horen omtrent het noorderlicht, de natuur en de geschiedenis. De gids kan u helpen met het fotograferen van het noorderlicht. Warm drinken en worstjes op open vuur worden geserveerd tijdens deze excursie.

  » Noorderlicht fototour (2,5 uur)
  We lopen vanaf het hotel een pad door het bos naar een open plek om het noorderlicht goed te kunnen zien. Eenmaal aangekomen zal de gids u helpen met de camera, instellingen en hoe het noorderlicht te fotograferen. Daarnaast zal de gids interessante verhalen weten te vertellen over het noorderlicht, de natuur en het leven in Lapland. 

  » Noorderlicht sneeuwschoenwandeling (2,5 uur)
  Geen lichtvervuiling en stilte middenin een besneeuwd bos, een prachtige ervaring die u nooit zal vergeten. Een ervaren gids zal u uitleg geven over de sneeuwschoenen en het gebruik ervan. Geniet van een prachtige wandeling en mogelijk het noorderlicht. Let op: alleen mogelijk vanaf 8 jaar.

  Vertoon meer

  Hondensledetocht - Kurula's Resort

  Kurula's Resort» Hondensledetocht 5 km en bezoek huskyfarm (2 uur)Geniet van een hondensledetocht! Leer de geheimen van een 'musher' en bestuur een slede met 6 husky's. U zal met 2 personen een ...

  Kurula's Resort
  » Hondensledetocht 5 km en bezoek huskyfarm (2 uur)
  Geniet van een hondensledetocht! Leer de geheimen van een 'musher' en bestuur een slede met 6 husky's. U zal met 2 personen een slede delen, halverwege kan er gewisseld worden tussen bestuurder en bijrijder. Geniet van fantastische verhalen over deze mooie dieren terwijl u warme bessensap drinkt in een gezellige hut. 

  Let op: Kinderen onder de 4 jaar zijn gratis maar mogen alleen de huskyfarm bezoeken en dus niet mee met de hondensledetocht. Een gids zal de kinderen vergezellen terwijl de rest op hondensledetocht gaat.

  » Hondensledetocht 10 km en bezoek huskyfarm (2,5 uur)
  In plaats van 5 km zal u 10 km gaan rijden, verder is de hondensledetocht exact hetzelfde als hierboven vermeld.

  Vertoon meer

  Rendiersafari - Kurula's Resort

  Kurula's Resort» Rendiersafari en gegidst farmbezoek (2 uur)In een fantastisch besneeuwd bos zit u in een slede achter een rendier. Dit is een geweldige traditionele ervaring. U maakt kennis met ren ...

  Kurula's Resort
  » Rendiersafari en gegidst farmbezoek (2 uur)
  In een fantastisch besneeuwd bos zit u in een slede achter een rendier. Dit is een geweldige traditionele ervaring. U maakt kennis met rendieren tijdens een bezoekje aan een rendierboerderij. Tijdens deze stop mag u zelf de rendieren gaan voeren.

  »
   Rendiersafari en lunch (2,5 uur)
  U gaat per rendierslede naar een lavvu in het bos; u krijgt hier traditionele rendiersoep, brood, koffie en Kampanisu (Finse koekjes). Daarnaast zal een rendierherder u meer gaan vertellen over het leven als een Sami en de cultuur. U gaat per slede weer terug naar de rendierboerderij. Totale sledetocht heeft een lengte van 3 kilometer.
  Vertoon meer

  Sneeuwschoenwandeling - Kurula's Resort

  Kurula's Resort» Sneeuwschoenwandeling in Pyha-Luosto NP (2 uur)Pyha, Luosto Nationaal Park is een geweldige plek om de geheimen van de Finse natuur te ontdekken. U gaat wandelen in de Finse wildern ...

  Kurula's Resort
  »
   Sneeuwschoenwandeling in Pyha-Luosto NP (2 uur)
  Pyha, Luosto Nationaal Park is een geweldige plek om de geheimen van de Finse natuur te ontdekken. U gaat wandelen in de Finse wilderness op plaatsen waar u normaal niet kunt komen. Voordat de wandeling begint, is er eerst een uitleg van een gids over het gebruik van de sneeuwschoenen. De tour is geschikt voor beginners.

  » Nordic Walking (1,5 uur)
  Als u het koud heeft in Fins Lapland is het advies; ga bewegen! Geniet van deze eenvoudige wandeling samen met een lokale gids. Leer meer over het leven in Lapland en de omgeving waarin u rondwandelt. Alles in de directe omgeving van uw accommodatie.

  » Sneeuwschoenwandeling naar een Amethist mijn (4,5 uur)
  Geniet van de prachtige natuur van Lampivaara. De paden naar de mijn zijn eenvoudig. Er wordt een pauze gehouden op de top van Lampivaara, om vervolgens per Pendolino de mijn in te gaan. Geniet van prachtige landschappen en de mijn. Misschien kunt u zelfs uw eigen steen delven.

  » Noorderlicht sneeuwschoenwandeling (2,5 uur)
  Geen lichtvervuiling en volop stilte midden in een besneeuwd bos, een prachtige ervaring die u nooit zal vergeten. Een ervaren gids zal u uitleg geven over de sneeuwschoenen en het gebruik ervan. Geniet van een prachtige sneeuwschoenwandeling en mogelijk het noorderlicht. Let op: alleen vanaf 8 jaar.

  Vertoon meer

  IJsvissen - Kurula's Resort

  Kurula's Resort» IJsvissen met warme drankjes (2 uur)Hier krijgt u de kans om te genieten van wat 'quality time' met uw vrienden of familie. Tijdens deze excursie krijgt u de kans om te ervaren hoe ...

  Kurula's Resort
  » IJsvissen met warme drankjes (2 uur)
  Hier krijgt u de kans om te genieten van wat 'quality time' met uw vrienden of familie. Tijdens deze excursie krijgt u de kans om te ervaren hoe leuk ijsvissen kan zijn! U krijgt een plek aan de rivierkant toegewezen waar u een goede kans heeft om vis te vangen. Deze relaxte excursie zorgt bij velen voor een grote glimlach op het gezicht.

  Vertoon meer

  Sauna experience - Kurula's Resort

  Kurula's Resort» Sauna experience (1 uur)De sauna en hottub zijn een uur lang voor alleen u gereserveerd. In Finland is de sauna echt een levenswijze. Na bijvoorbeeld een dag skiën voelt de warmte ...

  Kurula's Resort
  » Sauna experience (1 uur)
  De sauna en hottub zijn een uur lang voor alleen u gereserveerd. In Finland is de sauna echt een levenswijze. Na bijvoorbeeld een dag skiën voelt de warmte van de sauna heerlijk. Geniet van het uitzicht op de prachtige Finse natuur en kom tegelijk volledig tot rust.

  Vertoon meer

  Vlucht Rovaniemi - Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2023 O.b.v. 2 personen
Vanaf 1 december € 2.165

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. Let op: op zaterdag vertrek zijn er mogelijkheden voor een rechtstreekse vlucht (enkele reis)
 Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. volpension (ontbijt, lunch en diner)
✓ Thermische kleding
Transfers
 Genoemde excursies (noorderlichtsafari, hondensledetocht, rendiersafari, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen, sauna experience)
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden