Reis Zuid-Groenland

Spectaculaire fjorden over land, zee en vanuit de lucht

Motorschip Ultramarine Zuid-Groenland Narsarsuaq Qaqortoq
 • Motorschip
 • Ultramarine
 • Zuid-Groenland
 • Narsarsuaq
 • Qaqortoq
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Maak tijdens deze 9-daagse reis kennis met Zuid-Groenland en geniet van alles wat deze reis naar Zuid-Groenland u te bieden heeft. Ontdek de spectaculaire fjorden van Zuidoost-Groenland vanaf het land, de zee en vanuit de lucht en laat u met een helikopter naar gebieden brengen die anderen niet kunnen bereiken. De Ultramarine is zeer geschikt voor expeditiereizen naar de fjorden van Groenland met twee helikopters en 20 zodiacs aan boord.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de reis Zuid-Groenland wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis met het Motorschip Ultramarine

  • Nachten

   9

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Ultramarine

  Onderscheidend, comfortabel, verfijnd en ruim zijn allemaal eigenschappen die het motorschip Ultramarine goed omschrijven. Het is één van de snelste schepen van de vloot van Quark Expeditions. Elke ...

  Onderscheidend, comfortabel, verfijnd en ruim zijn allemaal eigenschappen die het motorschip Ultramarine goed omschrijven. Het is één van de snelste schepen van de vloot van Quark Expeditions. Elke hut beschikt over een eigen deur naar buiten of naar een 'Juliet' balkon, zodat u meteen naar buiten kunt kijken. Het schip beschikt over een observatielounge voor een fantastisch zich op de natuur. Er is een speciale ruimte waar lezingen worden gegeven. Daarnaast beschikt het schip over een Explorer lounge, waar mensen een drankje kunnen doen en met elkaar de dag doorspreken. Het schip heeft een 'outdoor running track', een kleine fitnessruimte, sauna en spa. Reizen met de Ultramarine worden nog interessanter als u gebruik maakt van de opties zoals kajakken, kamperen en stand-up peddelen.

  Technische gegevens
  Lengte: 128 meter
  Diepgang: 5,1 meter
  Capaciteit: 199 passagiers
  IJsklasse: 1A+, PC6
  Bouwjaar: 2020
  Snelheid: 16 knopen
  Hutten: 103

  De hutten aan boord
  1-persoons hut (Solo Panorama)
  Aantal: 6
  3-persoons hut (Explorer Triple)
  Aantal: 2
  2-persoons hut (Explorer Suite)
  Aantal: 31
  Balcony Suite
  Aantal: 46
  Deluxe Balcony Suite
  Aantal: 6
  Terrace Suite
  Aantal: 2
  Penthouse Suite
  Aantal: 4
  Owner's suite
  Aantal: 1
  UltraSuite
  Aantal: 1

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Reykjavik zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen sa ...

  Reykjavik zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Inschepen in Reykjavik

  Uw Arctische expeditie begint in Reykjavik, IJsland. Vandaag vliegt u met een chartervlucht naar de IJslandse hoofdstad Narsarsuaq, waar u aan boord zal gaan van het schip de Ultramarine. Narsarsuaq is een schilderachtig dorp diep in de Tunulliarfik Fjord en is de toegangspoort tot Zuid-Groenland. Maak u klaar voor een geweldig avontuur!

  Narsarsuaq, Groenland

  Narsarsuaq is een plaats in Groenland met ongeveer 200 inwoners. De bevolking houdt zich voornamelijk bezig met het lokale vliegveld en met toerisme. In de tijden van de Vikingen, tussen 1000 en 1500 ...
  Narsarsuaq is een plaats in Groenland met ongeveer 200 inwoners. De bevolking houdt zich voornamelijk bezig met het lokale vliegveld en met toerisme. In de tijden van de Vikingen, tussen 1000 en 1500 na Christus, waren in dit gebied vele nederzettingen te vinden. De IJslandse Viking Erik de Rode besloot hier te blijven. De invloeden van de Vikingen zijn in Gardar en Brattahlíð nog steeds zichtbaar.

  Vertoon meer
 • Ontdek Zuid-Groenland

  Door de grote verscheidenheid aan landschappen is de zuidpunt van Groenland een paradijs voor avonturiers, of u nu een beginner of een ervaren wandelaar bent. Door de vele activiteiten die worden aangeboden, kunt u zelf een avontuurlijke Groenlandreis samenstellen die bij u past. Zo is het mogelijk om mee te doen aan peddelexcursies en zodiac-landingen aan land. Door de aanwezigheid van twee helikopters op het schip is het bij goede weersomstandigheden zelfs mogelijk om een heli-landing te maken. U vliegt dan naar plaatsen waar we anders geen toegang toe hadden om wandelingen te maken die geschikt zijn voor alle niveaus. Elke expeditie is afhankelijk van de ijscondities en weersomstandigheden. Deze reis heeft geen vast reisschema.

  Tijdens uw reis gaat u meerdere keren per dag op pad in kleine groepen met vergelijkbare interesses naar enkele van de meest afgelegen, geïsoleerde gebieden van Zuid-Groenland.
  Voor de extra avontuurlijke reiziger is het mogelijk om per helikopter in kleine groepen te worden afgezet aan het begin van de mooiste mountainbikeroutes ter wereld of bij geïsoleerde gletsjermeren hoog in de bergen. U kunt er zelfs voor kiezen om 's nachts te kamperen in de pittoreske Tasermiut Fjord!

  Hoe u ook besluit Zuid-Groenland te gaan verkennen - over zee, over land of door de lucht - de Ultramarine zal u op iedere manier de schoonheid van Zuid-Groenland laten ervaren.

  Qaqortoq, Groenland

  Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners en is gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een plaats die dicht bij de kust ligt. Het ligt op een steile heuvel en het k ...

  Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners en is gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een plaats die dicht bij de kust ligt. Het ligt op een steile heuvel en het kan er in de zomer vrij warm worden. De stad heeft een leuk centrum, historische gebouwen, cafés en restaurants.

  In deze omgeving kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn verschillende routes die u de bergen inleiden. Op de bergtoppen heeft u vaak een schitterend uitzicht over het vaste land en de zee. Het Tasersuaq meer brengt u in een paar minuten van het centrum van de stad naar de bergen. De fanatieke wandelaars kunnen een vijfdaagse tocht maken naar de vroegere woonplaats van de Noormannen. Enkele bezienswaardigheden zijn: Tasersuaq meer, sculptuurproject Aka Høeghen het Qaqortoq museum.

  Vertoon meer

  Kajakken Groenland

  Kajakken Groenland is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddelt u in kleine groepjes tussen ...

  Kajakken Groenland is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddelt u in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren. Het kajak programma is niet geschikt voor passagiers zonder enige ervaring, het programma richt zich op alle avontuurlijke reizigers die al basiservaring hebben met kajakken. Deelnemers die kajak vaardigheden missen kunnen worden gediskwalificeerd voor verdere kajak excursies omwille van de veiligheid en het kajak genot van de andere deelnemers aan het kajak programma. Omdat de weersomstandigheden in de poolgebieden vaak extreem zijn en snel kunnen veranderen is het belangrijk om kleding en uitrusting mee te nemen die het mogelijk maken om lang buiten te verblijven tijdens slechts weer.

  Kajak-excursies duren ongeveer 3 tot 4 uur. Het doel van de kajak tochten is het verkennen van de kusten, het zien van ijsbergen en het ontmoeten van pooldieren. Er is een grote kans om deze dieren van zeer nabij te zien tijdens het peddelen. De kajak tochten worden afgestemd op het niveau van de groep en op de omstandigheden op zee. Een ondersteunings-zodiac blijft continu in de buurt van de kajakgroep en de kajak heeft altijd de mogelijkheid om met een VHF radio contact met de zodiac en het schip op te nemen. Er kan altijd direct actie ondernomen worden wanneer de weersomstandigheden veranderen of wanneer kajakkers te moe of koud zijn om verder te gaan en wensen terug te keren naar het schip.

  Algemene informatie
  - Basiservaring met kajakken is vereist, een goede gezondheid is essentieel
  - Op de “Basecamp” reizen is geen basiservaring nodig, een goede gezondheid echter wel
  - Het maximum aantal deelnemers is beperkt tot 14 kajakkers per kajak tocht
  - Er zijn 3 tot 4 kajak excursies mogelijk (ochtend en middag)
  - Kajakken is afhankelijk van de lokale weers- en ijsomstandigheden
  - OceaWide kajak-gidsen zijn ervaren en experts in het kajakken in de poolgebieden
  - Noodzakelijke kajakuitrusting is gratis beschikbaar aan boord
  - Kajakkers brengen enkel hun persoonlijke uitrusting mee om zich tegen de zware weersomstandigheden te beschermen
  - Kajakken is gratis tijdens de “Basecamp Plancius”-reizen. Bij andere reizen met een kajak optie wordt een supplement gevraagd

  Vertoon meer

  Peddelen Groenland

  Bij de excursie peddelen Groenland verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit. Geniet van een onvergetelijke ervaring op het wa ...

  Bij de excursie peddelen Groenland verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit. Geniet van een onvergetelijke ervaring op het water, adembenemende landschappen en dieren in het wild kunt bewonderen. Omdat de weersomstandigheden in de poolgebieden vaak extreem zijn en snel kunnen veranderen is het belangrijk om kleding en uitrusting mee te nemen die het mogelijk maken om lang buiten te verblijven tijdens slechts weer.

  Vertoon meer
 • Ontschepen in Narsarsuaq en vlucht naar Reykjavik

  Het is tijd om afscheid te nemen van uw medereizigers en het expeditieteam aan boord van het schip. De reis eindigt in Narsarsuaq. Voordat u in de vroege avond vertrekt met uw chartervlucht naar Reykjavik, kunt u nog de stad Narsarsuaq gaan verkennen. Het is mogelijk om het dorp Igaliku te bezoeken, waar u kunt wandelen door de ruïnes van de kathedraal van Gardar, de grootste kerk in Groenland in de Middeleeuwen.

  Bij terugkomst op de internationale luchthaven van Reykjavik wordt u naar een hotel in het nabijgelegen Keflavik gebracht.

  Narsarsuaq, Groenland

  Narsarsuaq is een plaats in Groenland met ongeveer 200 inwoners. De bevolking houdt zich voornamelijk bezig met het lokale vliegveld en met toerisme. In de tijden van de Vikingen, tussen 1000 en 1500 ...
  Narsarsuaq is een plaats in Groenland met ongeveer 200 inwoners. De bevolking houdt zich voornamelijk bezig met het lokale vliegveld en met toerisme. In de tijden van de Vikingen, tussen 1000 en 1500 na Christus, waren in dit gebied vele nederzettingen te vinden. De IJslandse Viking Erik de Rode besloot hier te blijven. De invloeden van de Vikingen zijn in Gardar en Brattahlíð nog steeds zichtbaar.

  Vertoon meer
 • Vlucht naar Nederland

  Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u vandaag nog de tijd om Reykjavik te verkennen voordat u uw vlucht terug naar Nederland pakt.

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld.  ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer

  Vlucht Reykjavik - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 14 - 22 jul 2023 21 - 29 jul 2023
1-persoons buitenhut (dek 6 - Solo Panorama) € 13.100* € 13.100*
3-persoons buitenhut (dek 3 - Explorer Triple) € 7.200* € 7.200*
2-persoons buitenhut (dek 3 - Explorer Suite) € 9.700* € 9.700*
2-persoons balkonhut (dek 4 en 6 - Balcony Suite) € 10.500* € 10.500*
2-persoons balkonhut Deluxe (dek 4 en 6 - Balcony Suite Deluxe) € 12.200* € 12.200*
2 persoons hut - Terrace Suite (dek 6) € 12.600* € 12.600*
2 persoons hut - Penthouse Suite (dek 7) € 13.100* € 13.100*
2 persoons hut - Owner's Suite (dek 6) € 16.800* € 16.800*
2 persoons hut - Ultra Suite (dek 6) € 18.900* € 18.900*
* Exclusief tarief voor verplicht transferpakket € 1.300 € 1.300
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken op gletsjermeer € 500 € 500
Mountainbike excursie € 500 € 500
Groenland kampeer excursie € 670 € 670
Peddel excursie Inclusief Inclusief
Helikoptervlucht met wandeling Inclusief Inclusief
IJskap excursie Inclusief Inclusief

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

*Inhoud Transferpakket:
Chartervlucht Reykjavik - Narsarsuaq v.v.;
Overnachting in een hotel bij luchthaven Keflavik;
Groepstransfer tussen Narsarsuaq luchthaven en het schip;
Groepstransfer van Reykjavik luchthaven naar het hotel op de dag dat u van boord gaat;
Pendelbus naar Keflavik luchthaven op de laatste dag.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
Het lenen van waterdichte laarzen voor tijdens de landingen
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale vluchten en niet genoemde vluchten in het transferpakket
- Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn in het transferpakket
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)