Zeilreis West-Spitsbergen

Verken Spitsbergen vóór zijn lange winterslaap

Zeilschip sv Noorderlicht Spitsbergen Tryghamna Bell Sund
  • Zeilschip
  • sv Noorderlicht
  • Spitsbergen
  • Tryghamna
  • Bell Sund
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Deze 8-daagse Zeilreis West-Spitsbergen gaat langs de westkust van Spitsbergen per zeilschip Noorderlicht. Eind september is het de beste periode om het noorderlicht bij Spitsbergen te aanschouwen. Spitsbergen gaat dan namelijk in een lange winterslaap en de dagen zijn dan kort. Tijdens de heldere nachten is er veel kans om het noorderlicht te bewonderen. Het noorderlicht, ook wel Aurora Borealis genoemd, wordt veroorzaakt door uitbarstingen op de zon, waarna elektrisch geladen deeltjes 150 miljoen kilometer in de richting van de aarde afleggen om vervolgens in de dampkring voor een prachtig natuurverschijnsel te zorgen. Het is een magische belevenis om dit mysterieuze licht te aanschouwen.

Deze poolreis Spitsbergen zeilexpeditie zal door het twee-mast zeilschip Noorderlicht worden uitgevoerd. Dit mooie schip brengt u naar de meest afgelegen plaatsen van Spitsbergen. Zeilschip Noorderlicht is zeer geschikt voor het varen in deze gebieden, met goed zicht vanaf het dek, ook als we onder zeil varen. Het vaargebied is in deze tijd van het jaar, aan het einde van de zomer, beperkt. Het hele programma is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden. Bij een heldere sterrenhemel in de nacht zakt de temperatuur onder het vriespunt en kan er zich op het water het eerste winterijs vormen.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de poolreis Spitsbergen wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

De bereidheid om een compromis te sluiten wat betreft comfort is een basis vereiste aan boord van een historisch en traditioneel zeilschip. Belangrijke informatie wat betreft het zeilprogramma: De schepen zijn uitgerust met zeilen en deze worden onder goede condities regelmatig gebruikt (open zee, waterdiepte, goede omstandigheden wat betreft weer en wind en de beschikbare tijd). Dit wordt echter niet gegarandeerd. De kapitein beslist of er onder zeil of op de motor gevaren wordt. Er kan geen aandrijfmethode geclaimd worden. Wanneer er gezeild wordt, worden de zeilen gehanteerd door de bemanning en moeten passagiers de veiligheidsinstructies opvolgen.


Dag tot dag beschrijving


Prijzen

Vanafprijs per persoon 7 - 14 september 2020 14 - 21 september 2020 6 - 13 september 2021 13 - 20 september 2021 20 - 27 september 2021
2-persoons binnenhut € 2.600 € 2.600 € 2.700 € 2.700 € 2.700
Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De reis aan boord zoals aangegeven in de reisbeschrijving
Alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee
Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door het ervaren expeditie team
Het gratis lenen van sneeuwschoenen
Transfers en bagageafhandeling tussen de luchthaven, hotels en het schip voor de passagiers op de groepsvluchten van en naar Longyearbyen
Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
AECO toeslagen en overheidsbelastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vliegtickets, hetzij op lijn- of chartervluchten (tenzij anders aangegeven)
- Arrangementen voor en na de reis aan boord
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrek belastingen
- Maaltijden aan wal
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekeringen (dit wordt sterk aanbevolen)
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van de bar, telecommunicatie en wasserij
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)