Nosy Be

Bekijk foto's

Op Madagaskar vind je het moois niet alleen boven water, ook de stranden en de onderwaterwereld zijn prachtig. Het noorden van Madagaskar staat bekend om de witte zandstranden en het paradijselijke blauwe water. Nosy Be ligt aan de noordkust en is het grootste eiland voor de kust van Madagaskar. Nosy Be wordt ook wel het parfumeiland genoemd, vanwege de geurige ylang-ylangbloemen die hier veel groeien. Nosy Be voldoet echt aan het beeld van een 'bounty eiland'!

Uiteraard kunt u op Nosy Be van het strand genieten, maar er zijn ook verschillende activiteiten die u zou ondernemen. Vanuit Nosy Be zijn deze excursies eenvoudig bij te boeken.

Lokobe Nationaal Park
Voor natuur en wildlife op Nosy Be kunt u het beste een bezoek brengen aan het Lokobe Nationaal Park. Het is het laatste oerbos van Nosy Be en staat vooral bekend om de zwarte lemuur die hier leeft.

Snorkelen en duiken

In het noorden van Madagaskar kunt u prachtige duiken maken. Voor de mooiste duikplekken moet u niet aan de stranden van Nosy Be zelf zijn, maar bij één van de omliggende riffen en eilanden. Nosy Tanikely is een beschermd marine park en mooie duikspots. U vindt hier bijvoorbeeld enorme 'gorgorian seafans', schildpadden, haaien, roggen, barracudda's en grote aantallen vis en koraal. Tussen september en november heeft u een goede kans om bultrugwalvissen tegen te komen tijdens het varen van de ene duikspot naar de volgende. Daarnaast kunt u het gehele jaar manta's en walvishaaien zien. Het zicht varieert ergens tussen 15 en 30 meter, afhankelijk van de weersomstandigheden. De watertemperatuur ligt tussen een aangename 25°C en 32°C.

Nosy Iranja

Nosy Iranja zijn twee eilanden die tijdens eb met elkaar verbonden zijn via een zandbank, waar je overheen kunt lopen. U kunt hier zwemmen, wandelen en genieten van het uitzicht, tot het pad weer verdwijnt in zee. Ook kunt u een bezoek brengen aan het kleine dorp en een kijkje nemen in één van de winkels met handwerken. Vanaf het hoofdstrand van Nosy Be vaart u in ongeveer 75 minuten met een speedboot naar dit eiland. 

Nosy Komba

Het grote Nosy Komba ligt op niet al te grote afstand van Nosy Be, ga uit van ongeveer 20 minuten varen vanaf het hoofdstrand. Het is een groen eiland en in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nosy Iranja niet zozeer bekend om de mooie stranden, maar wél vanwege de dieren: u vindt hier lemuren, Aldabra schildpadden en kameleons. 

Nosy Tanikely

Indien u een bezoek brengt aan Nosy Komba, zult u waarschijnlijk ook Nosy Tanikely bezoeken. Deze eilanden liggen op ongeveer 15 minuten varen afstand van elkaar en zijn dus goed te combineren. Indien u een excursie boekt, zal dit vaak voor een bezoek aan beide eilanden zijn. Na gestopt te zijn bij Nosy Komba is Nosy Tanikely een mooie plek om te snorkelen of te zwemmen. 

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Reis Noord-Madagaskar Miora: Nosy Be

Reis door het noorden van Madagaskar, van 'bounty island' Nosy Be naar de prachtige kleuren van de Red Tsingy.

  • Nosy Be
  • Emerald Sea
  • Red Tsingy
  • Ankarana Park
  • Privéchauffeur
  • 12 dagen
  • Vanaf € 1900