Groenland en IJsland: noorderlicht zien

Op zoek naar het noorderlicht

Motorschip Ocean Adventurer Groenland IJsland Westfjorden
 • Motorschip
 • Ocean Adventurer
 • Groenland
 • IJsland
 • Westfjorden
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Verken twee van de laatste ongerepte wildernisgebieden ter wereld met deze 14-daagse reis Groenland noorderlicht zien per motorschip Ocean Adventurer. Vaar langs de bergachtige Westfjorden van IJsland en de afgelegen noordoostkust van Groenland, de thuisbasis van het grootste fjordenstelsel ter wereld, en ontdek diverse en dramatisch ruige landschappen die rijk zijn aan iconische arctische dieren in het wild. Ondergedompeld in de ongetemde schoonheid van de Noordpool, ervaart u de Inuit-cultuur bij Ittoqqortoormiit, bezoekt u oude Thule-locaties doordrenkt van geschiedenis en bewondert u de grootsheid van enorme ijsbergen en torenhoge vogelkliffen. Als u geluk heeft, ziet u misschien ook het spectaculaire noorderlicht dat door de lucht danst.

Route & activiteiten

De route wordt hieronder beschreven en is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Ocean Adventurer

  • Nachten

   13

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Ocean Adventurer

  In juni 2017 heeft het schip Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) een renovatie ondergaan. Het schip is vernieuwd en verbeterd om 132 reizigers zeer comfortabel te vervoeren naar de meest afgele ...

  In juni 2017 heeft het schip Ocean Adventurer (voorheen Sea Adventurer) een renovatie ondergaan. Het schip is vernieuwd en verbeterd om 132 reizigers zeer comfortabel te vervoeren naar de meest afgelegen hoeken van de wereld. Het schip is oorspronkelijk in Joegoslavië gebouwd in 1976 en heeft meerdere renovaties ondergaan. Het vernieuwde schip heeft een eigentijdse look. Er zijn 6 nieuwe tweepersoonshutten en 3 suites bijgekomen. Alle hutten zijn in 2017 voorzien van nieuwe meubels en nieuwe badkamers. De belangrijkste gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lounge, het restaurant en de bar zijn ook vernieuwd. Het schip heeft twee nieuwe Rolls Royce motoren gekregen, waardoor het schip een aanzienlijk mindere 'carbon footprint' achterlaat.

  Technische gegevens
  Lengte: 101,1 meter
  Diepgang: 4,5 meter
  Breedte: 16,2 meter
  Capaciteit: 128 passagiers
  Motoren: Diesel "twin engines" - 5400 pk
  IJsklasse: 1A
  Bouwjaar: 1976
  Snelheid: 12 knopen
  Hutten: 65
  Zodiacs: +/- 8

  De hutten aan boord
  3-persoons hut
  Aantal: 6
  2-persoons hut, lower deck
  Aantal: 13
  2-persoons hut patrijspoort
  Aantal: 6
  2-persoons hut raam
  Aantal: 18
  Superior hut
  Aantal: 10
  Deluxe hut
  Aantal: 6
  Suite
  Aantal: 3
  Owners Suite
  Aantal: 3
  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Reykjavik

  Dag 1
  In de ochtend komt u aan in de IJslandse hoofdstad en kunt u naar uw inbegrepen hotel. U heeft de hele dag om de stad op eigen gelegenheid te verkennen.

  Dag 2
  Vanmiddag gaat u aan boord van uw schip en begint u aan uw expeditie. Maak u klaar voor een geweldig avontuur!

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld.  ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer
 • Westfjorden ontdekken

  Elke regio van IJsland heeft zijn eigen aantrekkingskracht voor natuur-, vogel- en geschiedenisliefhebbers. Met de weinig bezochte Vestfirðir (Westfjorden), waar het land op de meest dramatische manier samenkomt met de zee, vormen daarop geen uitzondering. Als u dit ruige schiereiland op de afgelegen noordwestelijke punt van het land verkent, krijgt u ontzagwekkende vergezichten over bergen, fjorden en torenhoge kliffen.

  Als wij geluk hebben en de omstandigheden het toelaten, kunnen we langs Látrabjarg varen. Bekend als Europa's grootste vogelklif. In de zomer wemelen deze kliffen van papegaaiduikers, alken, zeekoeten en meer. Tegen het einde van het seizoen, wanneer we ze bezoeken, zullen de waarnemingen zeldzamer zijn.

  Een andere mogelijke bestemming is het schilderachtige eiland Flatey, waar een replica van het grootste middeleeuwse manuscript van IJsland, Flateyjarbók, in de bibliotheek te zien is. De kerk hier heeft muurschilderingen die het leven op het eiland symboliseren, waaronder één van Jezus die een klassieke IJslandse trui draagt.

  Westfjorden, IJsland

  Westfjorden (Vestfirðir) is één van de acht regio's in het noordwesten van IJsland. Het heeft 7470 inwoners en een oppervlakte van 9409 km2. Het landschap bestaat voornamelijk uit diepe fjorden, wa ...

  Westfjorden (Vestfirðir) is één van de acht regio's in het noordwesten van IJsland. Het heeft 7470 inwoners en een oppervlakte van 9409 km2. Het landschap bestaat voornamelijk uit diepe fjorden, waar in de winter op sommige plaatsen geen zonlicht te zien is.

  Vertoon meer
 • Op zee

  Terwijl we noordwaarts over de Straat van Denemarken varen, bereidt het expeditieteam u voor op de avonturen die te wachten staan. Leer meer over de legendarische geschiedenis en politiek van het noordpoolgebied, de fascinerende natuur, geologie, ecologie en klimaat en de ongelooflijke bezienswaardigheden die u binnenkort zult ontdekken. Het expeditieteam zal ook zoeken naar de zeevogels die rond het schip vliegen, evenals de walvissen die hier vaak in de wateren zijn.

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de At ...

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • Noordoost-Groenland ontdekken

  Tijdens uw rondreis langs de afgelegen noordoostkust van Groenland kunt u genieten van Zodiac-cruises en kustbezoeken aan verschillende locaties. We zullen ook letten op grazende muskoxen, aangezien 40 procent van de wereldwijde populatie muskusossen in het Noordoost-Groenland Nationaal Park leeft. Vaar door het spectaculaire Scoresbysund, de geboorteplaats van vele ijsbergen en u zult meteen zien waarom sommigen zeggen dat dit het mooiste fjordensysteem ter wereld is.

  Sites zoals Frederiksdal en Sydkap bieden mogelijkheden om de kleurrijke toendra en de overblijfselen van oude Thule-nederzettingen te verkennen. Bij de ingang bevindt zich de meest noordelijke gemeenschap van Oost-Groenland, Ittoqqortoormiit, waar u tijd kunt besteden aan interactie met de Inuit-mensen en meer te weten kunt komen over hun manier van leven. U heeft hier misschien ook de kans om het noorderlicht te zien als de lucht helder is. Later biedt Røde Øya een pittoreske plek om de schoonheid van hemelsblauwe bergen te bewonderen tegen opvallende rode zandstenen kliffen. Prachtige vergezichten wachten ook op Kong Oscar Fjord, met mogelijke landingen op Ella Øya, bekend om zijn ruige kliffen, ijskoude wateren en bloemrijke Botanikerbugt, op Ymer Øya.

  Nationaal Park Noordoost-Groenland

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd officieel opgericht op 22 mei 1974 en was aanv ...

  Het Nationaal Park Noordoost-Groenland (in Groenlands: Kalaallit Nunaanni nuna eqqissisimatitaq) is het grootste nationale park ter wereld. Dit park werd officieel opgericht op 22 mei 1974 en was aanvankelijk kleiner qua oppervlakte. In 1988 werd het Nationaal Park Noordoost-Groenland uitgebreid met nog eens 272.000 vierkante kilometer en bereikte zo zijn huidige omvang van 972.000 vierkante kilometer. Het park is is het enige nationale park van Groenland en is het meest noordelijk gelegen park ter wereld. Er is slechts één park dat bijna net zo noordelijk ligt en dat is Quttinirpaaq National park in Canada. 

  Geografische ligging
  Het Park Noordoost-Groenland loopt van de westkant langs de 45e meridiaan tot aan de oostkant. Het beslaat het gehele binnenland tot aan de noordoostelijke kustlijn van Groenland. Ten zuiden loopt het park grofweg tot de breedtegraad van het fjordensysteem van Scoresby Sund. 

  Wildlife in Nationaal Park Noordoost-Groenland
  Dit park is niet alleen een gebied van ongekende schoonheid, maar er leven hier ook 5.000 tot 15.000 muskusossen, wat neerkomt op zo’n 40% van de totale populatie muskusossen in de wereld. Andere zoogdieren die in het park voorkomen zijn ijsberen, poolvossen, hermelijnen en poolhazen. De rendieren die hier leefden tot 1900 zijn helaas uitgestorven. Daarnaast vind je er langs de kust walrussen, ringelrobben, baardrobben en zadelrobben. En zijn daar ook veel vogelsoorten te vinden. De vogels zijn vrijwel allemaal langs de kusten te vinden aangezien dat de enige plek van het park is die het grootste deel van het jaar ijsvrij is.

  Highlights
  Summit Camp
  Summit Camp is een onderzoeksstation dat zich bovenop een top van de ijskap van Groenland bevindt en het gehele jaar in bedrijf is. Het station ligt op een hoogte van ongeveer 3.210 meter boven de zeespiegel en meet klimatologische waarnemingen. Er verblijven hier tijdens de winter erg weinig menden. Dit is anders tijdens de zomermaanden. Het onderzoeksstation wordt beheerd door een Amerikaans bedrijf en de dichtstbijzijnde stad is Ittoqqortoormiit bij de monding van de Scoresby Sund fjord. Het station is in het zomerseizoen bereikbaar per vliegtuig vanaf de luchthaven Kangerlussuaq. 

  Ella-eiland 
  Ella-eiland staat vooral bekend om zijn geweldige uitzichten. Het uitzicht vanaf de top van het eiland is het hoogtepunt. Je vindt hier prachtige wandelroutes met onderweg word unieke arctische fauna die tijdens de korte zomers tot bloei komt. Wel moet je bij een bezoek aan dit eiland alert zijn, want mogelijk kun je hier langs de kust wat ijsberen zien. 

  Kaiser Franz Joseph Fjord 
  Noordoost-Groenland Nationaal Park is beroemd om zijn vergezichten waarvan de Kaiser Franz Joseph Fjord er één is. Deze fjord staat bekend om de prachtige toendra’s en hoge bergen. In dit gebied zie je eidereenden, muskusossen en poolvossen.

  Fjordensysteem Scoresby Sund 
  De grootste fjord ter wereld is tevens een van de mooiste plaatsen om te bezoeken in het Noordoost-Groenland Nationaal Park. Hoewel er officieel slechts een klein deel van het fjordensysteem in het park ligt, is de gehele fjord geweldig om te verkennen. In dit gebied vind je veel zeeleven zoals walrussen, zeehonden, ganzen, poolvossen en Atlantische papegaaiduikers. Ook is hier relatief veel vegetatie te vinden die verrassend kleurrijk is. 

  Vertoon meer
 • Op zee

  Terwijl uw poolavontuur ten einde loopt, kunt u een presentatie bijwonen van onze experts aan boord, uw foto's delen, een ijskoude cocktail drinken in de bar of een film kijken. Er zijn veel activiteiten tijdens uw verblijf op zee. Het expeditieteam staat ook voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden en u te wijzen op dieren in het wild.

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de At ...

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • Ontschepen in Reykjavik

  Aan het einde van uw reis stapt u uit in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Als u na de expeditiereis nog een extra dag in Reykjavik heeft geboekt, wordt u per transfer naar een centrale locatie in het centrum gebracht.

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld.  ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer

  Vlucht Reykjavik - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 20 sep - 3 okt 2024
3-persoons hut met patrijspoort € 11.400
2-persoons hut € 13.400
2-persoons hut met patrijspoort € 14.900
2-persoons hut met raam € 16.300
2-persoons hut superior € 18.000
2-persoons hut deluxe € 18.000
Suite € 22.800
Eigenaarssuite € 24.500
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken € 680
Peddelen € 190

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
Het lenen van waterdichte laarzen voor tijdens de landingen
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale vluchten en niet genoemde vluchten
- Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)