Fotoreis Lofoten Noorwegen

Maak de mooiste foto's in de Noorse natuur

Reine Hamnøy Nusfjord Lofoten waterval Skagsanden strand
 • Reine
 • Hamnøy
 • Nusfjord
 • Lofoten waterval
 • Skagsanden strand
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Maak in de herfst of in de winter een prachtige 8-daagse fotoreis naar de Lofoten en verblijf bij Eliassen in een echt vissershuisje! Deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. De hele economie draait bovenal om de visserij. Het beeld van de Lofoten wordt vooral gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die hangt te drogen. De Lofoten is onder (hobby)fotografen zeer populair en daarom willen wij, van Cape Tracks, dit graag delen met u! Geniet van steile bergen die uit de zee oprijzen, de traditionele rode rorbuers (vissershuisjes) en rotsblokken op de stranden. Combineer dit met een fantastische zonsopkomst, zonsondergang en misschien wel noorderlicht!

Deze fotoreis is mogelijk wanneer u met minimaal 2 personen reist en kan met of zonder gids gemaakt worden. Indien u met een zelf samengestelde groep wilt reizen dan is een gegidste reis mogelijk, een medewerker van Cape Tracks gaat dan mee als reisbegeleider. Wij geven u dan tips over bepaalde camera instellingen en het maken van de mooiste foto's. Natuurlijk beschikken wij ook over kennis van de omgeving waarin u verblijft. Wij raden u daarom aan om deze reis te maken in september zodat u kunt genieten van de prachtige herfstkleuren en deze vast kunt leggen met uw eigen camera. Ook de winter is een perfecte periode om al het moois dat de Lofoten te bieden heeft te fotograferen.

Alle highlights tijdens de fotoreis
- Reine
- Hamnøy
- Nusfjord
- Å
- Lofoten waterval
- Skagsanden strand
- Uttakleiv strand
- Fredvang omgeving

Indien het schema het toelaat zijn ook de volgende hoogtepunten nog mogelijk:
- Myrland strand
- Haukland Strand
- Henningsvær
- Sund
- Gimsøy
- Unstad surf strand

Dag tot dag beschrijving


  Vlucht Amsterdam - Oslo - Bodø

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

  Ferry Bodø - Moskenes

  Ferry Bodø - Moskenes duurt ongeveer 4 uur. Een overzicht van de vertrektijden vindt u boven als afbeelding in de galerij. Klik op de foto om het schema te vergroten. ...

  Ferry Bodø - Moskenes duurt ongeveer 4 uur. Een overzicht van de vertrektijden vindt u boven als afbeelding in de galerij. Klik op de foto om het schema te vergroten.

  Vertoon meer
 • Verblijf in Reine

  Dag 1
  Na de vlucht rijden we met onze eigen busjes naar Hamnøy (omgeving Reine). Inclusief een ferry van Bodø naar Moskenes. We verblijven 6 nachten bij Eliassen Rorbuer op basis van halfpension. De overnachting is in een traditionele rorbuer met zeezicht (2 slaapkamers, 4 personen per rorbuer).

  Dag 2 - 6
  Doordat we onze eigen busjes hebben, kunnen we zelf bepalen waar we heen gaan en hoe lang we ergens verblijven. Mocht het weer het toelaten en de voorspellingen gunstig zijn, zullen we na het eerste diner al op pad gaan om het eerste noorderlicht vast te leggen. Verder zal het programma bepaald worden door de omstandigheden, maar houdt rekening met weinig slaap! Zonsopkomst, zonsondergang of het noorderlicht en bij slecht weer mysterieuze dorpjes. Alles is mogelijk!

  • Nachten

   6

  • Maaltijden

   Ontbijt en Diner

  • Bijzonderheden

   Inclusief transfer + ferry

  Reine, Eliassen Rorbuer

  Eliassen Rorbuer zijn gerenoveerde vissershuisjes (rorbuer) op het eiland Hamnøy. In de zomer kunt u er gratis roeiboten lenen. De veerhaven van Moskenes ligt op 10 kilometer.AccommodatieIn totaal zi ...

  Eliassen Rorbuer zijn gerenoveerde vissershuisjes (rorbuer) op het eiland Hamnøy. In de zomer kunt u er gratis roeiboten lenen. De veerhaven van Moskenes ligt op 10 kilometer.

  Accommodatie
  In totaal zijn er 35 rorbuer, de oudste huisjes zijn gebouwd in 1890 en werden in die tijd door vissers gebruikt.

  » Zeezicht superior 2 slaapkamers
  Een patio met stoelen en tafel, woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, 2 slaapkamers met tweepersoonsbed.

  » Zeezicht traditioneel superior 2 slaapkamers
  Een patio met stoelen en tafel, woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, 2 slaapkamers met stapelbedden.

  » Traditioneel superior 2 slaapkamers
  Een patio met stoelen en tafel, woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, 2 slaapkamers met stapelbedden.

  » Traditioneel superior 1 slaapkamer (tweepersoonsbed)
  Een patio met stoelen en tafel, woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, 1 slaapkamer met tweepersoonsbed.

  » Traditioneel superior 1 slaapkamer (2 enkele bedden)
  Een patio met stoelen en tafel, woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, 1 slaapkamer met twee enkele bedden.

  » Zeezicht traditioneel 2 slaapkamers
  Een patio met stoelen en tafel, woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en 1 slaapkamer met stapelbed.

  » Traditioneel 2 slaapkamers
  Een patio met stoelen en tafel, woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en 1 slaapkamer met stapelbed.

  » Traditioneel 1 slaapkamer
  Veranda met stoelen, tweepersoonsbed in de woonkamer, eetgedeelte met kitchenette (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven), badkamer met douche en toilet.

  » Zeezicht superior 1 slaapkamer
  Een patio met stoelen en tafel, woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, slaapkamer met tweepersoonsbed.

  » Appartement 1 slaapkamer
  Tweepersoonsbed in de woonkamer, eetgedeelte met kitchenette (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven), badkamer met douche en toilet. --> let op, geen uitzicht en geen terras.

  » Appartement superior 1 slaapkamer
  Woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, slaapkamer met tweepersoonsbed.

  » Appartement superior 3 slaapkamers
  Woonkamer, keuken (kookplaat, koelkast, diepvries, waterkoker, koffiezetapparaat, oven) met eettafel, badkamer met douche en toilet, slaapkamer met tweepersoonsbed, slaapkamer met twee enkele bedden en een slaapkamer met stapelbedden.

  Omgeving
  Bij Eliassen Rorbuer kunt u roeiboten lenen en/of motorboten en fietsen huren. Andere mogelijke activiteiten zijn vissen, fjordcruise maken, kajakken, duiken of ga mee op een RIB-bootsafari.

  Vertoon meer

  Ferry Moskenes - Bodø

  Ferry Moskenes - Bodø duurt ongeveer 4 uur. Een overzicht van de vertrektijden vindt u boven als afbeelding in de galerij. Klik op de foto om het schema te vergroten. ...

  Ferry Moskenes - Bodø duurt ongeveer 4 uur. Een overzicht van de vertrektijden vindt u boven als afbeelding in de galerij. Klik op de foto om het schema te vergroten.

  Vertoon meer
 • Verblijf in Saltstraumen

  Dag 6
  Vandaag rijden we naar Saltstraumen. Inclusief een ferry van Moskenes naar Bodø. Hier verblijven we 1 nacht bij Saltstraumen hotel op basis van halfpension. Dit hotel is ideaal gelegen in een prachtig landschap met ‘s werelds sterkste maalstroom vlak voor de deur. Hier is het rustig en is er een prachtige natuur rondom het hotel.

  Dag 7
  Op de laatste dag maken we ons klaar voor een terugvlucht van Bodø naar Amsterdam, via Oslo. Na deze prachtige fotoreis, heeft u de tijd om uw 5 beste foto's uit te gaan zoeken om dit vervolgens met elkaar te delen op de terugkomavond.

  • Nachten

   1

  • Maaltijden

   Ontbijt en Diner

  • Bijzonderheden

   Inclusief transfer + ferry

  Saltstraumen, Saltstraumen Hotel

  Het Saltstraumen Hotel is ideaal gelegen in een prachtig landschap met ‘s werelds sterkste maalstroom vlak voor de deur. Accommodatie In totaal heeft het Saltstraumen Hotel 28 tweepersoonskamers al ...

  Het Saltstraumen Hotel is ideaal gelegen in een prachtig landschap met ‘s werelds sterkste maalstroom vlak voor de deur.

  Accommodatie
  In totaal heeft het Saltstraumen Hotel 28 tweepersoonskamers allemaal met douche en toilet. Er zijn enkele familiekamers en kamers die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Naast het hotel liggen de 12 luxe bungalows idyllisch bij elkaar. Woonkamer met zit- en eethoek en volledig ingerichte keukenhoek. Twee slaapkamers met in beide twee bedden en een badkamer met douche en toilet. In de 5 nieuwste bungalows is er een vaatwasmachine, wasmachine en magnetron.

  Omgeving
  Het hotel is gelegen in een rustig en prachtig natuurgebied. Wandelen is dus zeker een goede activiteit om hier te doen.

  Vertoon meer

  Vlucht Bodø - Oslo - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Vlucht Amsterdam-Oslo-Bodø v.v.
 Alle transfers + genoemde ferry's
✓ Verblijf op basis van 2 persoonskamer en 4 persoonshuisje
Verzorging op basis van halfpension
 
Reisbegeleiding van Ramon Lucas van Cape Tracks (indien dit is aangevraagd bij een boeking met minimaal 2 personen of meer)
 
Informatieve bijeenkomst vooraf
 
Terugkomavond met iedereen zijn/haar 5 beste foto's
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Lunch, wij zorgen dat u de mogelijkheid heeft om ergens lunch te halen
- Eten op de eerste avond, het idee is om aan boord van de ferry wat te kunnen eten of als dat te laat is in Bodø wat te halen

Wat moet ik meenemen?
- Camera met mogelijkheid tot aanpassen sluitertijd / ISO en diafragma
- Stevig statief
- Extra batterijen
- Hoofdlamp
- Draadontspanner
- Polarisatiefilter (eventueel extra filters voor langere sluitertijden)
- Opladers
- Reserve SD-kaartjes indien mogelijk