Fins Lapland herfstreis Syksy: Rondom meer Inari

Een activiteitenreis rondom meer Inari

Fins Lapland Herfstreis Inari Noorderlichtsafari Samicultuur
 • Fins Lapland
 • Herfstreis
 • Inari
 • Noorderlichtsafari
 • Samicultuur
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Een 4-daagse Fins Lapland herfstreis Syksy: Rondom meer Inari waarbij u de kans krijgt om het noorderlicht twee keer te mogen zien, en dat tegelijkertijd! Doordat het meer van Inari nog niet bevroren is, is het mogelijk om in de weerspiegeling van het meer het noorderlicht te zien. Geniet tijdens deze reis van de prachtige herfstkleuren (Ruska), pluk verse bessen en paddenstoelen en leer meer over de Sami cultuur! Tijdens deze reis maakt u noorderlichtsafari's en onderneemt u enkele andere activiteiten.

Dit is een voorbeeldreis. Het is mogelijk om onderstaande reis te maken zoals door ons beschreven of om deze reis aan te passen naar uw wens. Wij helpen u graag met het in elkaar zetten van uw (droom)reis op maat!


Dag tot dag beschrijving

  Vlucht Amsterdam - Helsinki - Ivalo/Inari

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Inari

  Dag 1
  Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar Inari van +/- 1 uur. Na het diner leert u meer over het noorderlicht. Een gids zal u alles vertellen over dit bijzondere fenomeen en meer inzicht geven in diverse apps en sites. Hoe leest u deze voorspellingen en hoe gebruikt u uw camera als het licht zich laat zien?

  Dag 2
  Inari is het centrum van de Sami cultuur in Finland. Hier krijgt u een introductie in de geschiedenis van de Sami en hun manier van leven. Bezoek het Sami Museum en leer meer over het rendierhoeden en de handwerk. Na het museumbezoek wandelt u via een prachtige route naar uw accommodatie terug.

  Voor het museumbezoek bezoekt u een huskyfarm. Op de farm ontmoet u deze fantastische sledehonden. Elke hond heeft een eigen verhaal en de 'musher' vindt het fantastisch om hier meer over te vertellen.

  In de avond maakt u een eenvoudige wandeling langs prachtige paden in de natuur rondom Inari. Misschien spot u het noorderlicht wel. De gids loopt met u mee om de prachtigste plekken te bezoeken. Warme drankjes en snacks bij een kampvuur warmen u snel op mocht u het koud hebben gekregen tijdens deze eenvoudige wandeling.

  Dag 3
  De lokale gids neemt u mee in de prachtige natuur rondom Inari en vertelt er meer over. In september is het mogelijk om bessen en paddenstoelen te gaan plukken en te eten! Een snack op open vuur bereid is bij deze activiteit inbegrepen.

  Na het diner gaat u aan boord van een cruise over het prachtige meer Inari. Als de hemel helder blijft heeft u de beste garantie op een dubbel noorderlicht door de reflectie van het noorderlicht op het meer van Inari.

  Let op: maakt u deze reis na 20 oktober? Dan wordt activiteit noorderlichtcruise op het meer van Inari aangepast naar een noorderlichtsafari per auto. Dit in verband met de ijsvorming op het meer van Inari.

  Dag 4
  Op de laatste dag is het tijd om afscheid te nemen van Inari. Uw transfer naar de luchthaven staat klaar en hopelijk vertrekt u met prachtige herinneringen terug naar huis.

  • Nachten

   3

  • Maaltijden

   Ontbijt en Diner

  • Activiteiten

   Noorderlichtsafari
   Huskyfarm
   Sami cultuur

  • Bijzonderheden

   Transfer

  Inari, Hotel Inari

  Hotel Inari ligt midden in Inari. Winkels en activiteitencentrum zijn dichtbij. Het hotel heeft aan de voorkant weg 75 en aan de achterkant het prachtige meer Inari. In het hotel bevindt zich restaur ...

  Hotel Inari ligt midden in Inari. Winkels en activiteitencentrum zijn dichtbij. Het hotel heeft aan de voorkant weg 75 en aan de achterkant het prachtige meer Inari. In het hotel bevindt zich restaurant Aurora.

  Accommodatie
  Het hotel beschikt over 53 kamers waarvan 23 kamers een eigen sauna hebben. Alle kamers zijn voorzien van 2 bedden. Extra bedden zijn mogelijk tegen betaling. Sommige kamers hebben direct uitzicht op het prachtige meer van Inari welke onder de Sami mensen ook wel bekend staat als de Sami Zee. Er is een standaard kamer: 20-25m2, twee enkele bedden / tweepersoonsbed, televisie, föhn, douche en toilet, waterkoker, WiFi (alle kamers zijn rook en huisdiervrij). En er is een superior kamer: 26m2, eigen sauna, twee enkele bedden / tweepersoonsbed, televisie, föhn, douche en toilet, waterkoker, WiFi (huisdieren op aanvraag).

  Omgeving
  In de omgeving kunt u zich het hele jaar door vermaken. Diverse activiteiten worden gedurende het jaar aangeboden op en rondom het meer van Inari. In de winter kunt u hier sneeuwscootertochten maken, gaan ijsvissen, een hondensledetocht maken of met de rendieren op pad. In de zomer worden er prachtige cruises op het meer aangeboden en kunt u eindeloos wandelen. Het noorderlicht is uiteraard goed zichtbaar in de omgeving en dit is de plek om meer te leren over het leven van Sami. 

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Inari

  Zelfde programma zoals hierboven beschreven, maar dan verblijft u bij Holiday Village in plaats van Hotel Inari.

  Inari, Holiday Village Inari

  Holiday Village Inari is ideaal gelegen, dicht bij het centrum van de stad Inari, maar toch direct aan de oever van het meer.AccommodatieEr zijn in totaal 32 accommodaties (huisjes) die het hele jaar ...
  Holiday Village Inari is ideaal gelegen, dicht bij het centrum van de stad Inari, maar toch direct aan de oever van het meer.

  Accommodatie
  Er zijn in totaal 32 accommodaties (huisjes) die het hele jaar door beschikbaar zijn. Holiday Village Inari heeft 17 hutten, 3 hutten met sauna, 2 strandhutten, 5 panoramische hutten en 8 aurora-hutten. De grootste hutten bieden plaats aan 3 tot 4 personen en beschikken over een open haard en sauna. De kleinere hutten bieden comfortabel plaats aan 2 personen. Voor elke hut zijn extra bedden beschikbaar.

  Omgeving
  Aan de rand van het wilde en mooie meer van Inari ligt het kleine en levendige dorpje Inari. Het dorp Inari is de thuisbasis van het Finse Sámi-parlement, dat is gevestigd in Sajos, een opvallend gebouw dat ook dienst doet als cultureel centrum van de Sámi. Voor een inzicht in de geschiedenis en cultuur van het Sámi-volk, is het Sámi-museum, Siida, een geweldige plek om te beginnen. Het fungeert ook als bezoekerscentrum voor de regio. Er zijn veel betoverende plaatsen om te bezoeken in de natuurlijke omgeving van het dorp, waaronder Ukko Island, Otsamo Fell en Pielpajärvi Wilderness Church.

  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari per auto - Inari

  Hotel Inari of Holiday Village Inari » Noorderlichtsafari per autoMet de auto zult u per auto rondgereden worden op zoek naar het noorderlicht. U kunt genieten van een warm drankje. Afhankelijk van d ...
  Hotel Inari of Holiday Village Inari
  » Noorderlichtsafari per auto

  Met de auto zult u per auto rondgereden worden op zoek naar het noorderlicht. U kunt genieten van een warm drankje. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de route iets afwijken, zodat u de meeste kans heeft om het noorderlicht te zien. Deze excursie duurt ongeveer 4 uur.

  Vertoon meer

  Huskyfarm bezoeken - Inari

  Hotel Inari of Holiday Village Inari » Husky farm bezoekenMet deze excursie heeft u een korte transfer per auto naar een huskyfarm. U ontmoet hier de sledehonden. Elk hond heeft een speciaal verhaal. ...
  Hotel Inari of Holiday Village Inari
  » Husky farm bezoeken

  Met deze excursie heeft u een korte transfer per auto naar een huskyfarm. U ontmoet hier de sledehonden. Elk hond heeft een speciaal verhaal. De musher deelt deze verhalen graag met jullie. Hierna wordt u teruggebracht naar de accommodatie in Inari. Het programma duurt ongeveer 1,5 uur.

  Vertoon meer

  Herfstwandeling - Inari

  Hotel Inari of Holiday Village Inari» Herfstwandeling InariDe gids neemt u mee naar de mooie wandelpaden in Inari. De route is goed te doen voor beginners. De gids kan vragen beantwoorden over de nat ...
  Hotel Inari of Holiday Village Inari
  » Herfstwandeling Inari
  De gids neemt u mee naar de mooie wandelpaden in Inari. De route is goed te doen voor beginners. De gids kan vragen beantwoorden over de natuur en hij zal hierover ook wat gaan vertellen. In augustus en september kunnen er ook bessen en paddenstoelen worden geplukt. Onderweg gaat u met de groep picknicken rondom het kampvuur. Een kleine snack en een warm drankje is inbegrepen bij de tour. De tocht zal ongeveer 2,5 uur duren.

  Vertoon meer

  Noorderlichtcruise - Inari

  Na het diner gaat u aan boord van een schip voor een noorderlichtcruise over het prachtige meer Inari. Als de hemel helder blijft heeft u de beste garantie op een dubbel noorderlicht door de reflecti ...
  Na het diner gaat u aan boord van een schip voor een noorderlichtcruise over het prachtige meer Inari. Als de hemel helder blijft heeft u de beste garantie op een dubbel noorderlicht door de reflectie van het noorderlicht op het meer van Inari.

  Let op: maakt u deze reis na 20 oktober? Dan wordt activiteit noorderlichtcruise op het meer van Inari aangepast naar een noorderlichtsafari per auto. Dit in verband met de ijsvorming op het meer van Inari.

  Vertoon meer

  Noorderlichtwandeling - Inari

  De gids neemt u in de avond mee voor een eenvoudige noorderlichtwandeling langs de prachtige paden in de natuur rondom Inari. Misschien spot u het noorderlicht wel. De gids loopt met u mee om de prach ...

  De gids neemt u in de avond mee voor een eenvoudige noorderlichtwandeling langs de prachtige paden in de natuur rondom Inari. Misschien spot u het noorderlicht wel. De gids loopt met u mee om de prachtigste plekken te bezoeken. Warme drankjes en snacks bij een kampvuur warmen u snel op mocht u het koud hebben gekregen tijdens deze eenvoudige wandeling.

  Vertoon meer

  Vlucht Ivalo/Inari - Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...
  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode sep - nov 2023 / 2024 O.b.v. 2 personen O.b.v. 1 persoon
Hotel Inari
Standaard kamer € 1.245 € 1.515
Superior kamer € 1.295 € 1.610
Holiday Village
Panorama Cabin € 1.285 € 1.615
Sauna Studio € 1.300 € 1.640
Sauna Suite € 1.405 € 1.855
Aurora Cabin € 1.515 € 2.020

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
 Verblijf in de genoemde één van de genoemde accommodaties o.b.v. halfpension
 Genoemde activiteiten en transfers
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden