Activiteiten reis Erkki: in Ruka, Fins Lapland

Een onvergetelijke winterreis vol activiteiten voor de grotere groepen

Fins Lapland Ruka Sneeuwscootertocht Hondensledetocht Noorderlichtsafari
 • Fins Lapland
 • Ruka
 • Sneeuwscootertocht
 • Hondensledetocht
 • Noorderlichtsafari
Bekijk foto's

De reisbeschrijving


Een onvergetelijke 8-daagse Activiteiten reis Erkki: in Ruka, Fins Lapland vol met activiteiten, wie wil dat nou niet? Koude temperaturen met soms tot wel -30 graden, een adembenemend wit landschap en minimaal één meter sneeuw. Met deze reis gaat u 8 dagen naar Rukan Salonki, Ruka. Ruka staat ook wel bekend als een skiresort in de Finse gemeente Kuusamo. Maar behalve skiën kunt u er nog veel meer winterse activiteiten ondernemen. Tijdens deze reis zijn alle genoemde activiteiten inbegrepen.

Bij Rukan Salonki zult u verblijven in een van de villa's, deze liggen naast het meer Iso-Veskajärvi. 


Dag tot dag beschrijving

 • Op zondagen in februari zijn er rechtstreekse vluchten vanuit Dusseldorf naar Kuusamo. Vraag ons voor de mogelijkheden

  Vlucht Amsterdam - Helsinki - Kuusamo

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en verblijf in Ruka

  Dag 1
  Na aankomst op de luchthaven in Kuusamo, wordt u op de eerste dag naar uw accommodatie in Ruka gebracht, de transfer duurt ongeveer 20 minuten. In Rukan Salonki verblijft u in chalet op basis van halfpension. U kunt zich hier in alle rust terugtrekken.

  Dag 2 - 8
  Tijdens deze dagen zult u verschillende activiteiten gaan ondernemen:

  Tijdens een introductie sneeuwscootersafari vanuit Ruka krijgt u in korte tijd een goed gevoel voor het rijden van een sneeuwscooter, een ideale trip voor beginners.

  Ook maakt u een sneeuwschoenwandeling met een gids. Tijdens een sneeuwschoenwandeling bent u lekker in beweging terwijl u kunt genieten van het prachtige besneeuwde landschap.

  U brengt u in deze dagen ook bezoek aan een rendierboerderij waar u ook een korte rendiersledetocht maakt. Op de rendierboerderij mag u helpen de rendieren te voeren. Ook krijgt u allerlei verhalen te horen over de rendieren en het leven in de arctische natuur.

  Tevens is er ook een hondensledetocht voor u geboekt, u wordt naar de huskyfarm gebracht, waar u eerst een goede uitleg krijgt over hoe u de slede moet besturen. Tijdens deze 20 kilometer lange hondensledetocht kunt u genieten van prachtige uitzichten, zoals de besneeuwde bossen.

  Als de lucht helder is kunt u de sterren zien en met een beetje geluk ook het noorderlicht spotten. Dit kan mogelijk al vanuit uw slaapkamer. Maar voor de echte beleving maakt u tijdens uw reis een noorderlichtsafari waarbij u in een overdekte slede rondgereden wordt. Uw gids gaat diverse verhalen vertellen over het noorderlicht en de natuur.

  Gedurende de hele reis heeft u de mogelijkheid tot het lenen van thermische kleding (warme overall + waterdichte laarzen).

  • Nachten

   7

  • Maaltijden

   Ontbijt en Diner

  • Activiteiten

   Sneeuwscootersafari
   Sneeuwschoenwandelen
   Rendiersafari
   Noorderlichtsafari
   Hondensledetocht

  • Bijzonderheden

   Transfers

  Ruka, Rukan Salonki Chalet

  Rukan Salonki Chalet - AlgemeenDeze luxe chalet liggen vlakbij het centrum van Ruka en op slechts 10 minuten rijden van Ruka Village, van waaruit diverser activiteiten ondernomen kunnen worden. Ook va ...

  Rukan Salonki Chalet - Algemeen


  Deze luxe chalet liggen vlakbij het centrum van Ruka en op slechts 10 minuten rijden van Ruka Village, van waaruit diverser activiteiten ondernomen kunnen worden. Ook vanaf de locatie zelf starten diverse activiteiten.

  Rukan Salonki Chalet - Accommodatie

  Rukan Salonki Chalet beschikt over een aantal luxe chalets, die geschikt zijn voor grote gezelschappen. Naast de slaapkamers, is er ook een ruime woonkamer en eetkamer/keuken aanwezig. Verder beschikken alle chalets over een sauna. In het restaurant is het mogelijk om aan te sluiten bij het ontbijt- en dinerbuffet.

  Rukan Salonki Chalet - Omgeving

  • centrum Ruka
  • skigebied Ruka
  • winteractiviteiten: hondensledetocht, sneeuwscootersafari, sneeuwschoenwandelen, noorderlichtsafari
  • zomeractiviteiten: rendiersafari, fietsen, wandelen, zipline


  Vertoon meer

  Sneeuwscootersafari Ruka

  Tijdens deze sneeuwscootersafari vanuit Ruka krijgt u in korte tijd een goed gevoel voor sneeuwscooter rijden op gevarieerd terrein. Dit is een ideale trip voor beginners op gebied van sneeuwscooter ...

  Tijdens deze sneeuwscootersafari vanuit Ruka krijgt u in korte tijd een goed gevoel voor sneeuwscooter rijden op gevarieerd terrein. Dit is een ideale trip voor beginners op gebied van sneeuwscooter rijden.

  Rukan Salonki Veskaranta Sky View Villa
  » Sneeuwscootertocht (2 uur)

  U krijgt een 2 uur durende introductieles. De totale duur van een sneeuwscootertocht is ongeveer 2 uur (afstand 20 kilometer). Geschikt voor volwassenen en kinderen (vanaf 5 jaar). De bestuurder van een sneeuwscooter moet 18 jaar of ouder zijn en moet in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs. Er zitten 2 volwassenen op 1 sneeuwscooter. Voor alleengebruik van een scooter wordt een toeslag gerekend. Kinderen groter dan 150 centimeter mogen achterop zitten, kinderen kleiner dan 150 centimeter worden in een slede achter de scooter vervoerd. Alle sneeuwscooters zijn verzekerd, maar u heeft een eigen risico als een sneeuwscooter schade oploopt tijdens de sneeuwscootersafari.
  Vertoon meer

  Rendiersafari Ruka

  U wordt naar de rendierboerderij gebracht voor een Rendiersafari in Ruka, een korte rendiersledetocht. ...

  U wordt naar de rendierboerderij gebracht voor een Rendiersafari in Ruka, een korte rendiersledetocht.

  Rukan Salonki Veskaranta Sky View Villa
  » Rendiersafari (300 meter, 1 tot 1,5 uur)
  Geniet van een rendiersafari van 300 m door de natuur van Lapland. Na de rendiersledetocht krijgt u een kop koffie/thee met een zoete snack aangeboden.
  Het programma duurt inclusief transfers 2 uur. Lengte van een sledetocht is 300 meter. Ook geschikt voor kinderen (vanaf 4 jaar).

  Vertoon meer

  Noorderlichtsafari Ruka

  Maak een noorderlichtsafari in een fantastisch heuvelachtig landschap in Ruka!Rukan Salonki Veskaranta Sky View Villa» Noorderlichtsafari per overdekte slede (3 uur)Ga op zoek naar het nOf maak een n ...

  Maak een noorderlichtsafari in een fantastisch heuvelachtig landschap in Ruka!

  Rukan Salonki Veskaranta Sky View Villa
  » Noorderlichtsafari per overdekte slede (3 uur)
  Ga op zoek naar het noorderlicht! Een avontuur met een overdekte slede die wordt voortgetrokken door een sneeuwscooter. De slede is verwarmt, dus u zult het niet koud krijgen. De gids kan u eventueel helpen met de juiste instellingen op uw fototoestel het fotograferen van het noorderlicht of de gids kan foto's van u bij het noorderlicht maken. De rit duurt ongeveer 3 uur.  

  » Noorderlichtsafari sneeuwschoenwandeling (2-2,5 uur)
  Of maak een noorderlicht wandeling: met deze Noorderlichtsafari Ruka maakt u een wandeling en volgt u een oud rendierpad in een prachtig heuvelachtig landschap. Er wordt af en toe gestopt zodat u kunt genieten van de prachtige natuur en de met sneeuw bedekte bomen kunt bewonderen. Als de lucht helder is kunt u de sterren zien en met een beetje geluk ook het noorderlicht. Tijdens deze wandeling wordt er een pauze ingelast en krijgt u warm drinken aangeboden. Uw gids vertelt diverse verhalen over het noorderlicht en de natuur. De wandeling is tussen de 3 tot 4 kilometer en begint rond 19:00 uur. Het duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Let op! Er is geen noorderlichtgarantie!

  Vertoon meer

  Hondensledetocht Ruka

  Hondensledetocht in de prachtige omgeving rond Ruka. Het vindt buiten de stad plaats.Rukan Salonki Veskaranta Sky View Villa» Hondensledetocht (10 of 20 kilometer)Met een hondensledetocht wordt u me ...

  Hondensledetocht in de prachtige omgeving rond Ruka. Het vindt buiten de stad plaats.

  Rukan Salonki Veskaranta Sky View Villa
  » Hondensledetocht (10 of 20 kilometer)
  Met een hondensledetocht wordt u met een transfer naar de husky farm gebracht. U krijgt een goede uitleg hoe u de slede moet besturen. Na een korte les gaat u richting de besneeuwde bossen om te genieten van de rust, de honden die helemaal in hun element zijn en de prachtige natuur! Er wordt warm drinken en een snack aangeboden. Kinderen vanaf 3 jaar mogen mee met de 10 km safari en kinderen vanaf 4 jaar mogen mee met de 20 km safari. Houd er rekening mee dat u altijd een slede deelt met elkaar.

  Er zijn enkele opties qua lengte:
  - 10 kilometer,  duurt 1,5 uur + transfer 20 min
  - 20 kilometer, duurt 2,5 uur + transfer 20 min

  Vertoon meer

  Sneeuwschoenwandelen Ruka

  Ga sneeuwschoenwandelen in de prachtige omgeving van Ruka!Rukan Salonki Veskaranta Sky View Villa » Sneeuwschoenwandeling (3 tot 4 kilometer, 2 uur) Tijdens een sneeuwschoenwandeling bent u lekker ...

  Ga sneeuwschoenwandelen in de prachtige omgeving van Ruka!

  Rukan Salonki Veskaranta Sky View Villa
  » Sneeuwschoenwandeling (3 tot 4 kilometer, 2 uur)

  Tijdens een sneeuwschoenwandeling bent u lekker in beweging terwijl u kunt genieten van het prachtige besneeuwde landschap. Duur van een sneeuwschoenwandeling in Ruka is ongeveer 2 uur en de lengte van de wandeling is 3 tot 4 kilometer. Ook geschikt voor kinderen (vanaf 5 jaar). 
  Vertoon meer
 • Op zondagen in februari zijn er rechtstreekse vluchten vanuit Kuusamo naar Dusseldorf. Vraag ons voor de mogelijkheden

  Vlucht Kuusamo - Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen. ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen, hierdoor kunnen wij vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De luchtvaartmaatschappijen hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2024 / 2025 O.b.v. 6 personen O.b.v. 8 personen O.b.v. 10 personen O.b.v. 12 personen
20 dec - 8 jan € 2.390 € 2.475 € 2.335 € 2.245
1 nov - 19 dec | 9 jan - 31 mrt € 2.260 € 2.215 € 2.130 € 2.075
rest van het seizoen € 2.150 € 2.085 € 2.025 € 1.985

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax
✓ Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. halfpension (ontbijt en diner)
✓ Thermische kleding
Transfers
✓ Genoemde activiteiten (sneeuwscootersafari, rendiersafari, noorderlichtsafari, hondensledetocht, sneeuwschoenwandelen)
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Reis- en annuleringsverzekering
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard
- Niet genoemde maaltijden
- Binnenlandse ferry's
- Parkeerkosten