Reis Groenlandse valleien en fjorden

Varen door een indrukwekkend en ruig landschap

Motorschip Ultramarine Straat van Denemarken Skjoldungen Uunartoq
 • Motorschip
 • Ultramarine
 • Straat van Denemarken
 • Skjoldungen
 • Uunartoq

De reisbeschrijving

Geniet in 15 dagen met deze Reis Groenlandse valleien en fjorden per motorschip Ultramarine van een van de meest afgelegen regio's van Groenland. We varen door het ijskoude water naar de weinig bezochte oostkust, naar de weelderige zuidelijke punt van het eiland en naar de charmante lokale gemeenschappen en indrukwekkende gletsjers aan de westkust. Elk bezoek aan de pittoreske dorpen en Noorse ruïnes (die langs de kustlijn liggen), zullen u onderdompelen in de lokale cultuur en geschiedenis van Groenland. Het ruige landschap gedomineerd door dramatische fjorden, imposante gletsjers, torenhoge bergen en groene valleien zullen u ademloos maken. Het Noordpoolgebied inspireert al eeuwenlang ontdekkingsreizigers en onze expedities bieden u de kans om te ontdekken waarom. We verwelkomen u graag op uw onvergetelijke avontuur!

Route & activiteiten

De route wordt hieronder beschreven en is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip Ultramarine

  • Nachten

   14

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Ultramarine

  Onderscheidend, comfortabel, verfijnd en ruim zijn allemaal eigenschappen die het motorschip Ultramarine goed omschrijven. Het is één van de snelste schepen van de vloot van Quark Expeditions. Elke ...

  Onderscheidend, comfortabel, verfijnd en ruim zijn allemaal eigenschappen die het motorschip Ultramarine goed omschrijven. Het is één van de snelste schepen van de vloot van Quark Expeditions. Elke hut beschikt over een eigen deur naar buiten of naar een 'Juliet' balkon, zodat u meteen naar buiten kunt kijken. Het schip beschikt over een observatielounge voor een fantastisch zich op de natuur. Er is een speciale ruimte waar lezingen worden gegeven. Daarnaast beschikt het schip over een Explorer lounge, waar mensen een drankje kunnen doen en met elkaar de dag doorspreken. Het schip heeft een 'outdoor running track', een kleine fitnessruimte, sauna en spa. Reizen met de Ultramarine worden nog interessanter als u gebruik maakt van de opties zoals kajakken, kamperen en stand-up peddelen.

  Technische gegevens
  Lengte: 128 meter
  Diepgang: 5,1 meter
  Capaciteit: 199 passagiers
  IJsklasse: 1A+, PC6
  Bouwjaar: 2020
  Snelheid: 16 knopen
  Hutten: 103

  De hutten aan boord
  1-persoons hut (Solo Panorama)
  Aantal: 6
  3-persoons hut (Explorer Triple)
  Aantal: 2
  2-persoons hut (Explorer Suite)
  Aantal: 31
  Balcony Suite
  Aantal: 46
  Deluxe Balcony Suite
  Aantal: 6
  Terrace Suite
  Aantal: 2
  Penthouse Suite
  Aantal: 4
  Owner's suite
  Aantal: 1
  UltraSuite
  Aantal: 1

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Reykjavik

  Reykjavik zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen sa ...

  Reykjavik zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst en inschepen in Reykjavik

  Dag 1
  In de ochtend komt u aan in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. U heeft de hele dag om de stad te ontdekken en u overnacht in een hotel in Reykjavik (inbegrepen). 's Avonds wordt daar ook een welkomstbijeenkomst georganiseerd.

  Dag 2
  Op de tweede dag gaat u aan het einde van de middag aan boord van het motorschip Ultramarine. Maak u klaar voor een geweldig avontuur!

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld.  ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer
 • Op zee

  Terwijl we door de Straat van Denemarken varen, vertelt uw expeditieteam u alles over de natuur en legendarische geschiedenis van Groenland, de fascinerende geologie, ecologie en klimaat, en de ongelooflijke bezienswaardigheden die u binnenkort zult gaan zien. Ook ziet u hier waarschijnlijk zeevogels boven het schip zweven en kunt u walvissen tegenkomen.

  Straat Denemarken, Groenland - IJsland

  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de At ...
  De Straat van Denemarken is het water tussen IJsland en Groenland. Deze gebieden waren ooit allebei koloniën van Denemarken, vandaar de naam. De Straat van Denemarken vormt de verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Noordelijke IJszee. 

  Vertoon meer
 • Oost-Groenland ontdekken

  Uw verkenning van Groenland begint met Oost-Groenland, een van de minst bezochte en meest afgelegen delen van het eiland. Een locatie die we hopen te bezoeken als de weer en ijs-omstandigheden het toelaten, is Skjoldungen, een echte Arctische spookstad. De inwoners werden in 1961 gedwongen om naar grotere en meer toegankelijke steden te verhuizen.

  U vaart tussen de bergen om de gletsjers diep in de fjorden rond dit eiland te bekijken. Het smalle deel van de fjord biedt een ideale plek om onze Zodiacs in het water te laten gaan voor een betere verkenning.

  Als u zich nog avontuurlijker voelt, kunt u uzelf misschien trakteren op een optionele peddeluitstap. Een onvergetelijke gelegenheid om langs ijsbergen en gletsjers te glijden en enkele foto's te maken vanuit een uniek perspectief.

  Een andere mogelijke bestemming is Lindenow Fjord, een geweldige plek voor Zodiac cruisen, als de omstandigheden gunstig zijn. Deze zelden bezochte diepe fjord wordt gevoed door een aantal gletsjers en biedt voldoende mogelijkheden om foto's te maken met uw camera. Mogelijk zult u hier zeehonden zien, want ze staan ​​erom bekend dat zich op de ijsschotsen bevinden.

  Skjoldungen

  Skjoldungen is een verlaten nederzetting en nu een echte Arctische spookstad. Hier werden inwoners gedwongen naar grote en meer toegankelijke steden te verhuizen in 1961. Het smalle deel van de Skjold ...
  Skjoldungen is een verlaten nederzetting en nu een echte Arctische spookstad. Hier werden inwoners gedwongen naar grote en meer toegankelijke steden te verhuizen in 1961. Het smalle deel van de Skjoldungen Fjord is een ideale plek om per zodiac te ontdekken. Reizigers die willen deelnemen aan de kajak-activiteit (bij sommige expeditiereizen mogelijk) krijgen hier de kans om het water op te gaan in de kajak om langs ijsbergen te varen en fantastische foto's te maken.
  Vertoon meer
 • Zuid-Groenland ontdekken

  Klimmers van over de hele wereld kennen Tasermiut Fjord. Dit deel van Groenland heeft de bijnaam 'Arctisch Patagonië'. Met uitzicht op ijskoude wateren tegen een achtergrond van hoge bergen, kristalheldere watervallen en ongelooflijk weelderige, groene valleien begrijpt u nu wellicht waarom het eiland de naam Groenland kreeg. Verspreid over de oevers van de fjorden die het gebied domineren, zijn verschillende kleine nederzettingen gesticht door Erik de Rode. De zuidelijke kust van Groenland is doordrenkt van de Noorse geschiedenis en biedt veel plaatsen om te leren over deze oude cultuur. Een landing die we hopen te maken is op Hvalsey, de plek is een van de grootste en best bewaarde Noorse ruïnes van Groenland.

  Het kleine dorpje Igaliku, met ongeveer 30 inwoners, is de oudste nederzetting voor schapenhouderij in Groenland. Het is een charmante plek om aan land te gaan, terwijl schapen vredig op het gras grazen, omringd door met bloemen bedekte glooiende valleien en met sneeuw bedekte bergen. Het gebied staat ook bekend om zijn legendarische verleden, zoals blijkt uit de opmerkelijke rode zandstenen ruïnes van de Gardar-kathedraal (de grootste kerk in Groenland uit de Middeleeuwen) en de bisschopswoning, die dateren uit het begin van de 12e eeuw, toen de eerste bisschop van Groenland werd benoemd. Wandelend over de fundamenten, opgegraven in 1926, maakt u kennis met een beetje geschiedenis terwijl u leert over dit interessante overblijfselen uit de Viking-periode. Igaliku maakt samen met vier andere historische landbouwgemeenschappen deel uit van een nieuw opgerichte UNESCO-werelderfgoedlocatie.

  Uunartoq (hot springs)

  UunartoqUunartoq is een eiland in het zuiden van Groenland. Op dit eiland bevindt zich een aantal natuurlijke warmwaterbronnen, die de ideale temperatuur hebben om in te baden. Verspreid over het eila ...

  Uunartoq

  Uunartoq is een eiland in het zuiden van Groenland. Op dit eiland bevindt zich een aantal natuurlijke warmwaterbronnen, die de ideale temperatuur hebben om in te baden. Verspreid over het eiland vindt u verschillende plekken waar warm water uit de grond omhoog borrelt, waardoor het water in de bronnen continu tussen de 34 en 38 graden blijft. Dit is zelfs in de winter het geval. Geniet in de warmwaterbronnen van de prachtige, natuurlijke omgeving met grasvelden, bergtoppen en voorbijdrijvende ijsbergen in de zee.


  Vertoon meer
 • Westkust van Groenland bezoeken

  We varen noordwaarts en zullen stoppen bij een aantal schilderachtige plaatsen langs de fjorden aan de westkust van Groenland. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, lokale ambachtslieden en kleurrijke huizen op de toendra, bedekt met wilde bloemen. U zal ook Nuuk bezoeken, de hoofdstad van Groenland. Er wonen hier ongeveer 16.000 mensen. U heeft de tijd om door de straten te dwalen, de Hans Egede Kerk en het Hans Egede standbeeld bij de waterkant te bekijken. Beide zijn vernoemd naar de man die de stad heeft gesticht. Ook kunt u het museum bezoeken, om beroemde Groenlandse mummies te bekijken.

  Het dichtbij gelegen Sisimiut is een interessante stad om te bezoeken; er wonen meer sledehonden dan mensen. De Evighedsfjorden (Eeuwigheidsfjorden) is een populaire plek om met de zodiacs de omgeving te verkennen. Het is een lange, diepe fjord met heel weinig nederzettingen, waardoor u kunt genieten van de natuur in haar ruwste vorm. Het is mogelijk om tussen de bergen te wandelen en u krijgt prachtige kansen om de kleurrijke toendra en de dramatische landschappen te fotograferen.

  De westkust van Groenland biedt vele dramatische, bergachtige landschappen met fjorden die uitkomen in zee. We zullen de Ilulissat IJsfjord gaan verkennen, bekend om één van 's werelds snelst bewegende gletsjers. De gletsjer verplaatst zich ongeveer 19 meter per dag, waardoor u mooie kansen krijgt om het afbrekende ijs te fotograferen, terwijl het in zee valt. Later bij de Amerloq Fjord kunt u even uw benen strekken door de verlaten stadjes en vroegere Thule plaatsen te verkennen.

  Nuuk, Groenland

  Aan de westkust van het centrale gedeelte van Groenland ligt de stad Nuuk, ook wel Godthab genoemd. Dit is het economische, administratieve en educatieve centrum van Groenland. Daarbij is het ook de h ...

  Aan de westkust van het centrale gedeelte van Groenland ligt de stad Nuuk, ook wel Godthab genoemd. Dit is het economische, administratieve en educatieve centrum van Groenland. Daarbij is het ook de hoofdstad en veruit de grootste stad van het land. De plaats heeft ongeveer 15.000 inwoners. De naam Nuuk betekent in de Groenlandse taal 'landtong'.

  Op ongeveer 3km afstand van het centrum heeft de stad een internationale luchthaven. Hiernaast zijn er nog 5 andere luchthavens aanwezig in Groenland. In het jaar 1728 werd de stad gesticht door de Noorse zendeling Hans Egede. De missiepost noemde hij Godthab, wat 'Goede hoop' betekent. Godthab werd in 1874 met de opening van de Groenlandse kweekschool een onderwijscentrum. Ook de universiteit llisimatusarfik is hier gevestigd. In 1979 werd de naam Godthab veranderd in Nuuk.

  Brugsen is wat betreft winkelen het middelpunt van Nuuk. Het is eigenlijk een combinatie van onder andere kledingwinkels, een bakkerij, een supermarkt, een muziekwinkel en een speelgoedwinkel. De winkel heeft 2 verdiepingen: een voedselafdeling op de begane grond en overige diensten op de bovenste verdieping. De winkel is iedere dag geopend vanaf 09.00 uur 's ochtends, alleen de bakkerij is al vanaf 06.30 uur geopend.

  In de hoofdstad Nuuk is het culturele centrum van het land gevestigd, genaamd Katuaq. Hier vinden zeer regelmatig filmpremières, concerten en theatervoorstellingen plaats. Ook is er een bioscoopzaal gevestigd. Het is een erg opvallend gebouw. Zo is de voorkant van het gebouw bedekt met geelbruine houten platen in golvende vormen en is de achterkant opvallend zwart. Aan de binnenkant van het cultuurcentrum is het erg licht.

  Er zijn allerlei outdooractiviteiten te beleven in het stadje Nuuk. U vindt er de hardste golfbaan van de wereld, tegenover de luchthaven zijn 2 skiliften, er zijn diverse wandeltochten voor hikers mogelijk en klimmers zullen zich hier helemaal thuis voelen. In de buurt zijn ook een aantal mooie visstekjes.

  Museum

  Het Nationaal Museum en Archief herbergt de wereldberoemde Inuitmummies. Het museum heeft een uitgebreide collectie cultuurvoorwerpen. Ook archeologische, geologische en historische objecten vindt u hier. In dit museum kunt u tevens een grote en interessante verzameling wandtapijten bekijken. Verder is er veel Groenlandse kunst dat u kunt bezichtigen. Dit is een ideaal museum om meer te leren over de cultuur en historie van Groenland. In 1972 werden in Groenland 8 mummies ontdekt op een verlaten Inuit- nederzetting Qilakitsoq. Deze bestonden uit 6 vrouwen van verschillende leeftijden, een 4-jarige jongen en een 6 maanden oude baby. Op een natuurlijke wijze werden hun lichamen gemummificeerd door de temperaturen onder nul en droge wind in de grot waar ze gevonden werden.


  Vertoon meer
 • Ontschepen in Kangerlussuaq en vlucht naar Reykjavik

  Geniet nog een keer van een rit met de zodiac naar de kust, waar u aan boord gaat van uw chartervlucht terug naar Reykjavik, IJsland. Na uw aankomst in Reykjavik, wordt u naar uw hotel gebracht.

  Kangerlussuaq, Groenland

  In Kangerlussuaq en de Kangerlussuaq Fjord, in het westen van Groenland, staan leuke gekleurde gebouwen. Ook kunt u hier mogelijk wilde dieren spotten, zoals de muskusos en de kariboe en in de wateren ...

  In Kangerlussuaq en de Kangerlussuaq Fjord, in het westen van Groenland, staan leuke gekleurde gebouwen. Ook kunt u hier mogelijk wilde dieren spotten, zoals de muskusos en de kariboe en in de wateren rondom Kangerlussuaq komen walvissen voor. De bergen vormen een indrukwekkende achtergrond van de haven.

  De stad is opgericht in 1941 als basis van de U.S. Air Force. Tot 1992 zijn er Amerikanen gebleven en het Kangerlussuaq Museum laat de geschiedenis van de stad als Amerikaanse basis zien, maar ook daarna. De hemel boven de stad is ongeveer 300 dagen per jaar helder, waardoor het een erg goede plek is om het noorderlicht te kunnen spotten, dat zich tussen oktober en april kan laten zien. Er wonen ongeveer 540 mensen in Kangerlussuaq.

  Vertoon meer
 • Vlucht naar Nederland

  Vandaag kunt u op uw gemak terugvliegen naar huis of misschien nog wat tijd doorbrengen in de artistieke stad Reykjavik.

  Reykjavik, IJsland

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld.  ...

  De hoofdstad van IJsland is Reykjavik en ligt in het zuidwesten van het land. Het is de noordelijkste hoofdstad van Europa en zelfs van de wereld. 

  Vertoon meer

  Vlucht Reykjavik - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 29 jun - 13 jul 2023 2 - 16 jul 2024
1-persoons buitenhut (dek 6 - Solo Panorama) € 18.100* € 23.700
3-persoons buitenhut (dek 3 - Explorer Triple) € 9.700* € 13.300
2-persoons buitenhut (dek 3 - Explorer Suite) € 13.100* € 17.300
2-persoons balkonhut (dek 4 en 6 - Balcony Suite) € 14.300* € 18.900
2-persoons balkonhut Deluxe (dek 4 en 6 - Balcony Suite Deluxe) € 16.800* € 22.100
2 persoons hut - Terrace Suite (dek 6) € 17.700* € 22.900
2 persoons hut - Penthouse Suite (dek 7) € 18.100* € 23.700
2 persoons hut - Owner's Suite (dek 6) € 23.600* € 30.100
2 persoons hut - Ultra Suite (dek 6) € 26.100* € 33.200
* Exclusief tarief voor verplicht transferpakket € 1.100 Inclusief
Bij te boeken activiteiten
Kajakken € 590 € 680
Peddelen € 170 € 190
Helikoptervlucht Inclusief € 380
Culinaire ervaring - € 130

De genoemde prijzen in het prijstabel zijn vanaf prijzen per persoon, op basis van een aantal personen. Afhankelijk van de reisperiode en beschikbaarheid kunnen de prijzen iets afwijken. Alles is op aanvraag. Vraag vrijblijvend een voorstel aan, dan gaan wij kijken naar de actuele prijzen en beschikbaarheid.

*Inhoud Transferpakket:
Eén overnachting voorafgaand aan de expeditie in een Oslo airport hotel met ontbijt;
Eén overnachting in een hotel in Reykjavik;
Groepstransfer van hotel in Reykjavik naar het schip (dag 2);
Groepstransfer van het schip naar Kangerlussuaq luchthaven (dag 14);
Chartervlucht Kangerlussuaq - Reykjavik;
Groepstransfer van Reykjavik luchthaven naar luchthavenhotel;
Eén overnachting in een luchthavenhotel in Keflavik;
Transfer naar Keflavik luchthaven.

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
Waterdichte laarzen voor tijdens de landingen (te leen) 
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale vluchten
- Aankomst- en vertrektransfers
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)