IJsbrekerexpeditie naar de Noordpool

Op de top van de wereld!

Motorschip 50 Years of Victory Noordpool Frans Jozefland Barentszee
 • Motorschip
 • 50 Years of Victory
 • Noordpool
 • Frans Jozefland
 • Barentszee
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

De ijsbreker, 50 Years of Victory, brengt u naar een plek op de wereld die wordt geassocieerd met sprookjes en folklore, de Noordpool. Er zijn maar weinig mensen die ooit 90°N hebben bereikt. Stelt u zich eens voor: op de top van de wereld staan met een glas champagne in uw hand en overal waar u kijkt is het zuiden. Dat is de essentie van deze 14-daagse reis IJsbrekerexpeditie naar de Noordpool aan boord van het schip 50 Years of Victory. Dit is de meest krachtige, nucleaire ijsbreker ter wereld. Vaar door dikke lagen ijs op de Noordelijke IJszee, ga per helikopter op zoek naar walrussen, zeehonden, walvissen en ijsberen of maak een tochtje in een (vastgebonden) luchtballon op 90º Noord als de weersomstandigheden het toelaten.

Route & activiteiten

De route van de reis tijdens de IJsbrekerexpeditie naar de Noordpool wordt hieronder beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Dag tot dag beschrijving


 • Expeditiereis met het Motorschip 50 Years of Victory

  • Nachten

   13

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling mogelijk

  Motorschip 50 Years of Victory

  De nucleaire ijsbreker 50 Years of Victory maakt als enige ijsbreker toeristische reizen naar 90 graden NB, het schip kan door 3 meter dik ijs breken. Er gaan helikopters mee voor hele speciale excurs ...

  De nucleaire ijsbreker 50 Years of Victory maakt als enige ijsbreker toeristische reizen naar 90 graden NB, het schip kan door 3 meter dik ijs breken. Er gaan helikopters mee voor hele speciale excursies. 50 Years of Victory komt op plekken waar geen enkel ander schip kan komen. Wat ook zeer bijzonder is, als het schip op het ijs geparkeerd is, kunt u via de loopbrug het ijs op lopen. Het schip heeft uiteraard een aantal gemeenschappelijke ruimtes zoals het restaurant, maar u kunt ook een drankje aan de bar doen, uw ervaringen bespreken in de lounge of de salon. Doe meer kennis op door een boek uit de bibliotheek te lezen. Het schip beschikt zelfs over een volleybalzaal en fitnessruimte. Sinds 2012 is het mogelijk om een ballonvaart te maken op 90 graden NB. Let wel, de windomstandigheden moeten goed zijn.

  Technische gegevens
  Lengte: 150,7m
  Breedte: 30m
  Diepgang: 11
  Capaciteit: 128 passagiers
  Motoren: 2 nucleaire reactoren 74000PK
  IJsklasse: LL1 (hoogst mogelijke ijsklasse)
  Bouwjaar: 1993
  Snelheid: 21 knopen
  Hutten: 67

  De hutten aan boord
  2-persoons hut (twee 1-persoonsbedden, waarvan 1 sofabed)
  Aantal: 49
  Victory (2-persoonsbed en sofabed)
  Aantal: 1
  Mini Suite (2-persoonsbed en sofabed)
  Aantal: 6
  Arktika (2-persoonsbed en sofabed)
  Aantal: 5
  Suite (2-persoonsbed en sofabed)
  Aantal: 6

  Vertoon meer

  Vlucht Amsterdam - Helsinki

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer
 • Aankomst in Helsinki

  Uw avontuur begint met een verblijf van één nacht in Helsinki, de hoofdstad van Finland.

  Helsinki

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan genoeg te beleven. Helsinki is een mix van oost en west, van oud en modern, ...

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan genoeg te beleven. Helsinki is een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. 

  Vertoon meer
 • Inschepen in Moermansk

  Vanuit Helsinki gaat u met uw medepassagiers mee op de chartervlucht naar Moermansk, Rusland, waar u aan uw reis naar de Noordpool begint en kennis maakt met 50 Years of Victory, 's werelds grootste en krachtigste ijsbreker.

  Moermansk

  Moermansk (of Murmansk) is een stad in het uiterste noordwesten van Rusland en is de grootste stad ter wereld boven de poolcirkel. ...
  Moermansk (of Murmansk) is een stad in het uiterste noordwesten van Rusland en is de grootste stad ter wereld boven de poolcirkel.
  Vertoon meer
 • Op zee

  Aan boord van Victory zijn en de ijsbreker voelen terwijl deze door het poolijs vaart, is een ervaring die u nooit zult vergeten. Net zo memorabel is het aan boord gaan van de helikopter van het schip voor een luchtzicht over het schip en de uitgestrekte Noordelijke IJszee.

  U kunt verschillende vaaromstandigheden verwachten zo ver naar het noorden. De overtocht van Moermansk naar de Noordpool kan ons vier tot zes dagen duren, afhankelijk van de ijscondities. Dit betekent dat u genoeg tijd hebt om uw mede reizigers te leren kennen en om lezingen van ons expeditieteam te volgen, terwijl u uitkijkt naar vogels. Er zijn ook vele voorzieningen aan boord, zoals het (smalle) zwembad of het basketbalveld.

  Noordelijke IJszee

  De Noordelijke IJszee bevindt zich ten noorden van Europa, Azië en Noord-Amerika. In de Noordelijke IJszee ligt de grote hoeveelheid ijs van de Noordpool. In het water leven onder andere bultruggen, ...

  De Noordelijke IJszee bevindt zich ten noorden van Europa, Azië en Noord-Amerika. In de Noordelijke IJszee ligt de grote hoeveelheid ijs van de Noordpool. In het water leven onder andere bultruggen, orka's, blauwe vinvissen en pelsrobben.


  Vertoon meer
 • Geografische Noordpool - 90° Noord

  Deze bijzondere expeditiereis bereikt zijn hoogtepunt als we de geografische Noordpool bereiken! Veel medereizigers zullen worden overweldigd door emoties, terwijl anderen in een feestelijke stemming zijn. Maak foto's, bel uw familie, zwaai met de vlag, zorg er gewoon voor u geniet van het moment op de top van de wereld. Als de omstandigheden het toelaten, kunt u een poolduik maken in het ijskoude water rond de Noordpool. We zullen ook proberen om passagiers in een heteluchtballon boven de Noordpool omhoog te laten gaan, om dit bijzondere moment helemaal onvergetelijk te maken. Dit laatste is echter wel sterk weersafhankelijk.

  Geografische Noordpool

  De Geografische Noordpool is het noordelijke punt van de omwentelingsas van de aarde. Als u op dit punt staat, bevindt u zich dus in het uiterste noorden. Vanaf hier kunt u alleen naar het zuiden. Er ...

  De Geografische Noordpool is het noordelijke punt van de omwentelingsas van de aarde. Als u op dit punt staat, bevindt u zich dus in het uiterste noorden. Vanaf hier kunt u alleen naar het zuiden. Er bestaan geen oost en west. Het bereiken van de Geografische Noordpool is altijd een hoogtepunt. Zorg dat u optimaal geniet als u hier bent: maak foto's, bel uw familie en proost met een glas champagne! Niet veel mensen kunnen vertellen dat ze echt op de Noordpool zijn geweest.


  Vertoon meer
 • Op zee

  Tijdens de terugreis kunt u lekker achterover leunen en ontspannen aan boord. Als we verder naar het zuiden gaan, heeft u de kans om ijsberen te spotten die op jacht zijn naar zeehonden.

  Noordelijke IJszee

  De Noordelijke IJszee bevindt zich ten noorden van Europa, Azië en Noord-Amerika. In de Noordelijke IJszee ligt de grote hoeveelheid ijs van de Noordpool. In het water leven onder andere bultruggen, ...

  De Noordelijke IJszee bevindt zich ten noorden van Europa, Azië en Noord-Amerika. In de Noordelijke IJszee ligt de grote hoeveelheid ijs van de Noordpool. In het water leven onder andere bultruggen, orka's, blauwe vinvissen en pelsrobben.


  Vertoon meer
 • Frans Jozef Land en de Arctische oceaan

  Deze groep van 191 eilanden vormt de meest noordelijke archipel van Eurazië en ligt volledig binnen de Noordpoolcirkel. Hier zult u Cape Flora gaan verkennen en ontdekt u de historische overblijfselen van de drie noodlottige Arctische ontdekkingsreizen. Als de weersomstandigheden het toelaten, laten we de zodiacs te water en varen we langs de hoge kliffen om bijzondere zeevogelkolonies te bekijken. De helikopter aan boord van het schip 50 Years of Victory zal zorgen voor een prachtig uitzicht vanuit de lucht en de zodiacs zorgen voor bezoekjes aan zelden bezochte plaatsen aan land.

  Frans Jozefland - Rusland

  Franz Jozefland is een groep van 192 vulkanische eilanden die onderdeel uitmaken van Rusland. De eilandengroep ligt ten noordoosten van Spitsbergen en ten noorden van Nova Zembla. Het is alleen mogel ...
  Franz Jozefland is een groep van 192 vulkanische eilanden die onderdeel uitmaken van Rusland. De eilandengroep ligt ten noordoosten van Spitsbergen en ten noorden van Nova Zembla. Het is alleen mogelijk om deze eilanden te bezoeken met speciale toestemming. De eilanden bestaan uit fjorden en meestal dichtgevroren zee. Van de eilanden is 80% het gehele jaar met ijs bedekt. De meest voorkomende diersoorten zijn: walrussen, zeehonden, poolvossen, ijsberen en verschillende insectensoorten. De ijsvrije kliffen en stranden worden door zeevogels bevolkt die hier hun jongen uitbroeden. 

  Vertoon meer
 • Op zee

  Geniet van uw tijd aan dek of praat gezellig bij met uw medereizigers terwijl het schip de Noordelijke IJszee weer oversteekt, terug naar Moermansk. Het expeditieteam staat klaar om eventuele resterende vragen nog voor u te beantwoorden en u te wijzen op wilde dieren die we nog tegen kunnen komen.

  Barentszzee

  De Barentszzee ligt ten noorden van Noorwegen en Rusland ligt. De zee is vernoemd naar de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz. ...
  De Barentszzee ligt ten noorden van Noorwegen en Rusland ligt. De zee is vernoemd naar de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz.
  Vertoon meer
 • Ontschepen in Moermansk

  We komen weer aan in Ruslands meest noordelijke stad en het is tijd om van boord te gaan. De hele groep wordt naar de luchthaven gebracht voor de gecharterde vlucht naar Helsinki, Finland.

  Moermansk

  Moermansk (of Murmansk) is een stad in het uiterste noordwesten van Rusland en is de grootste stad ter wereld boven de poolcirkel. ...
  Moermansk (of Murmansk) is een stad in het uiterste noordwesten van Rusland en is de grootste stad ter wereld boven de poolcirkel.
  Vertoon meer
 • Ontschepen in Helsinki

  Na het ontbijt is uw expeditiereis echt voorbij. We kunnen u aanraden nog wat extra tijd door te brengen in Helsinki, Tallinn of Sint-Petersburg. Wij kunnen u helpen bij het regelen van eventuele extra overnachtingen en vluchten, dus geef uw extra wensen gerust door.

  Helsinki

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan genoeg te beleven. Helsinki is een mix van oost en west, van oud en modern, ...

  Helsinki, de hoofdstad van Finland, is een stad die gezien mag worden. Voor de geïnteresseerde bezoeker valt hier meer dan genoeg te beleven. Helsinki is een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. 

  Vertoon meer

  Vlucht Helsinki - Amsterdam

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen ...

  Cape Tracks zoekt de voor u beste vliegmogelijkheid uit qua prijs en tijd. Wij kunnen de aansluitende vluchten naar alle bestemmingen voor u regelen, wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen samen.

  Vliegtarief
  Het vliegtarief is een dagprijs, gebaseerd op de vluchttarieven zoals deze op de dag van boeking van toepassing zijn. Deze tarieven kunnen per dag veranderen, dus ook hoger worden. Dit is afhankelijk van het aantal geboekte passagiers. Bij boeking zullen we dan ook van de op dat moment geldende prijs uitgaan.

  Bagage
  De airlines hanteren verschillende regels omtrent ruim- en handbagage. Indien u uw eigen ski’s of huisdier mee wilt nemen dient u dit bij boeking aan ons door te geven. De kosten hiervoor zijn over het algemeen het gewicht van de mee te nemen extra’s voor de prijs van overbagage.

  Vluchtgegevens kunnen tussentijds wijzigen
  Het is zeer raadzaam om uw vluchtgegevens te controleren voordat u op reis gaat. De nieuwste informatie kunt u vinden op de websites van de diverse maatschappijen.

  Vertoon meer

Prijzen

Vanafprijs per persoon 15 - 28 juni 2022 26 juni - 9 juli 2022
2-persoonshut € 29.200* € 29.200*
Mini suite € 32.200* € 32.200*
Suite € 40.100* € 40.100*
Victory suite € 43.100* € 43.100*
Arktika suite € 44.400* € 44.400*
* Exclusief tarief voor verplicht transferpakket € 1.750 € 1.750
Bij te boeken activiteit:
Ballonvaart € 440 € 440

*Inhoud Transferpakket:
Chartervlucht van Helsinki naar Moermansk en v.v.
 Twee hotelovernachtingen in Helsinki
Groepstransfer van en naar het schip

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee
Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac
Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel
Waterdichte laarzen voor tijdens de landingen (te leen) 
Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack)
Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma
AECO vergoedingen en de overheid belastingen
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Internationale vluchten en niet genoemde vluchten in het transferpakket
- Aankomst- en vertrektransfers die niet genoemd zijn in het transferpakket
- Arrangementen voor of na de reis
- Paspoort- en visumkosten
- Aankomst- en vertrekbelastingen
- Maaltijden aan wal
- Optionele extra activiteiten en/of overnachtingsmogelijkheden
- Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is)
- Verplichte waterdichte broek of andere niet genoemde uitrusting voor tijdens de zodiac-tochten
- Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar
- De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt)